Gå til innhold

mortys

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortys

  1. DiskusDød skrev (13 minutter siden):

    Det er ikke toll. Kun merverdiavgift.

    Norge er ikke Sverige eller EU. Vi har ikke toll på varer bortsett fra næringsmidler der vi både har toll og særavgifter. Vi har toll på klær/tekstiler, opptil 10,7% toll. Men etter 01.04.2020 er klær/tekstiler fritatt toll når man handler for under 3000kr inkl. frakt og forsikring.

    Er VOEC oppe å går 100%, nei, da gjelder det jeg skrev.

    Ved bestilling der VOEC er "aktivert" blir det kun merverdiavgift å betale, ikke 149kr. Men da må man holde seg under 3000kr. 

    Hos skatteetaten står følgende:

    Når hver av varene har verdi under kroner 3000, kan disse sendes i samme forsendelse, og kan merkes slik at de ikke blir ilagt mva på grensen og kommer raskt fram.

    Når en vare enten er verdt kroner 3000 eller mer, er et næringsmiddel eller er særavgiftsbelagt, skal de avgiftsbelegges på grensen.
    De skal ikke sendes i samme pakke som varer som det er innkrevd mva for ved salget

    • Innsiktsfullt 1
  2. Hvis nettbutikken en handler fra har registrert seg hos skatteetaten (VOEC) så skal pakken gå igjennom posten uten at det skal betales gebyr i det hele tatt. Pakken skal merkes på en spesiell måte slik at speditør ser at mva er betalt ved kjøp.

    Handler en fra andre butikker utenom VOEC så tilkommer fortollingsgebyr fra speditør.

    Litt info kan forresten leses her: https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/kjop-fra-utlandet/350-kronersgrensen-fjernes

     

    Her er oversikten av nettbutikker som har registrert seg: https://www.skatteetaten.no/globalassets/bedrift-og-organisasjon/avgifter/merverdiavgift/voes-voec/registrerte-i-voec-31.03.20.pdf

    • Liker 2
  3. Bare husk på at ved graving hjemme hos en selv så er det ikke noen begrensninger på maskinstørrelse mtp maskinførerbevis. 15kW-grensen trer først i kraft når en graver hos andre.

    Ellers så er jeg enig med det som blir sagt her at nytteverdien av en såpass liten maskin er begrenset. Det finnes mange brukte 1,5-2,5t maskiner som holder seg under 15kW som kan brukes fritt uten maskinførerbevis. Sammen med en maskinhenger så finnes det kanskje et lite ekstrapotensial ved utleie?

  4. Akselløft på trekkvogner og lastebiler med 3 aksler har i utgangspunktet lite med bakker og snøføre å gjøre, men snarere en bonus hvis "en står der på holka". Som mange av dere sikkert vet så er det flere faktorer som gjelder på vekter, akselvekt (10t på styrehjul og ledehjul) og 11,5t på driv og 18t på driv (19t ved luft) ved boggi, 26t totalvekt på 3 akslet bil og 50t ved 3 akslet bil og 3 akslet henger. Ved tomkjøring så vil akselløft redusere svingradius, dekk-slitasje og selvsagt noe på dieselforbruk. Utenfor offentlig vei kan en selvsagt manipulere med vektfordeling for å komme seg bedre frem på f.eks anlegg etc. Selv ratter jeg tipp-semi i friperiodene mine fra havet.

    En kan da ikke kjøre med fullastet bil og løfte opp en aksling og kjøre med 18-19t på drivakslingen lovlig til vanlig, men på snøføre så er det lov for en kortere periode hvis en ikke kommer seg av gårde/opp en bakke. Og det er grunnen til at trekkvogner med 2 aksler fra utlandet ikke kommer seg frem på vinterføre da dem er begrenset til 11,5t på drivaksling.

    • Liker 2
  5. Da jeg har unifi ap'er i huset så har ikke jeg heller behov for en router med wifi.  Og etter å ha brukt asus routere med darwin firmware en stund,  har jeg "laget" meg en egen router ved hjelp av en knøttliten viftelløs PC fra aliexpress som har 4 lan-porter fra intel sammen med Untangle Home UTM (linux basert) som har et relativt enkelt GUI og gir uendelig mange muligheter.

    En løsning som kostet meg ca 3k, men det er kanskje ikke noe for "alle" ;)

  6. Som du sier selv begynner bilen å dra på årene og har etterhvert begrenset økonomisk verdi, hvor det i tillegg gjenstår litt lån. Å bytte en bil hvor du sitter igjen med restlån etter salg er som alle kanskje skjønner litt uheldig og det ville jeg unngått om mulig.

    Mitt råd er å gjøre det så enkelt som mulig, så billig som mulig. Kjøp en rustfjerner som f.eks Bit-Hamber Hydrate 80 som selges hos bilnerden.no. Skrap av det verste av overflate rust og smør på dette stoffet ihht bruksanvisning. Bruk en lakkstift eller evt litt spraylakk i en liten kopp og pensel. 

    Det blir ikke perfekt resultat, men det stopper videre rust og blir helt akseptabelt. En low effort, low cost, high reward løsning om du vil.

×
×
  • Opprett ny...