Gå til innhold

Fjeldstan

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjeldstan

  1. Vurderer å kjøpe en Bluepower 990 head unit til min Volvo S40 2006 da denne ikke har aux eller Bluetooth fra før. Har hørt att Bluepower tidligere har vært dårlig. Noen som har erfaring med de nyeste modellene? Hvordan blir lydkvaliteten i bilen med denne spilleren?

     

    Link til spiller: https://www.bluepower.se/en/product/audio-video/car-stereo/custom-players/volvo-c30s40v50c70-headunit-arm.html

     

    Takker for alle svar!

  2. Hei! Lyden til høytalerne i bilen er borte. Det er liv i subben, så gjelder bare alt annet. Når jeg starter spilleren kommer det ett knepp fra alle høytalerne, så det ser ut som at det er kontakt i ett lite øyeblikk før det forsvinner. Har prøvd flere spillere men problemet er der uansett. Det er der om jeg spiller fra aux, cd, usb osv. Alt. Nå har jeg sjekket iso-koblinga, men det ser ut til at det er kontakt i alle ledd der også. Noen som kan ha noe teorier? Er det no ekstragreier inne i kontaktene i isoen? Takknemlig for alle svar. Skal på ferie neste uke, så er greit å ha lyd i bilen. Hehe. God sommer!

  3. Takk for svar. Nå har jeg prøvd som dere forelso, men får ikke liv i spilleren. Den skal fungere, for jeg har hatt den på annen bil. Mulig illumination (orange) skal på brun? Det er også veldig mange ledninger som ikke går noe sted. Er det for opphobling av andre enheter det da?

  4. Har en Opel Vectra B 1.8L 16V 1999 modell som fusker på lave gir med jevn gass.

     

    For eksempel hvis jeg ligger i 40 i 3. gir og har ca 1500 omdreininger begynner den å fuske fælt. Det samme skjer om jeg kjører jevnt på samme turtall i 1. og 2. gir. Jeg har ikke opplevd dette i 4. og 5. gir. Den er også noe tungstartet til tider. 

     

    Den går jevnt og fint på tomgang.

     

    Noen som vet hva som kan være feilen??

  5. Hvis du bruker vanlige signalkabler for lytd (RCA/phono) så skal ikke de ha noe med dette å gjøre. Noe som kan gi trøbbel er hvis du ikke har koblet jord skikkelig. F.eks. dårlig kontakt mellom kabel og der du har koblet den til chassis eller batteri. Da vil jordstrømmen gå via lydkabelen (RCA) og du kan brenne i stykker forsterker og/eller hovedenhet. Jordinga bør kobles med kabelsko til chassis på et sted med tykt gods samt all lakk må slipes vekk så man får god kontakt med rent metall.

     

    Ellers er det kun 3 ting som skal kobles til for å få riktig strøm. B+ (Batteri +), jord og remote. For testing kan man koble sammen B+ og remote.

    Jord er festet til metallet under baksetet. Har slipt vekk lakk og har sjekket at den funker ved å koble den og strøm til ei lampe. Ble ikke varmt og det lyste jevnt. Forsterkeren er nå sendt til Pioneer for reperasjon.

  6. Den du skal koble på heter vanligvis bare "remote" og er oftest blå. Remote Control høres ut som noe til rattkontroll.

     

    Signalkablene er RCA så de kan ikke kobles feil vei.

    Dette skal være i orden nå. Men her er siste nytt. Etter å ha koblet alt riktig og ha startet opp anlegget (som fungerte fint i ca 2 minutter), stoppa forsterkeren og gi strøm til subben som den skulle. Lampen på forsterkeren gikk fra å lyse blått til å blinke uregelmessig rødt. Samtidig sto elementet på subben og pulserte i takt med blinkingen. Jeg skrudde av tenninga og tok ut og inn lyd-kabelen. Og etter noen sekunder gikk begge 40-amperessikringene i forsterkeren. I dag skaffet jeg nye, koblet strømmen fra batteriet, satte de inn, og skrudde på strømmen igjen. Da smalt det i området mellom der jord og strøm går inn i forsterkeren og der sikringene sitter. Så begynte det å ryke ut av hele forsterkeren og det lukta svidd plast. I etterkant testet jeg strøm og jord ved å koble de på en lampe, som fungerte helt fint. Det er vel umulig at den blå signalkabelen eller RCA har noe med dette å gjøre? 

    Kan det rett og slett være forsterkeren som har hatt skylda fra første stund?

  7. Forsterkeren i Vectran blinker rødt og slukkes. Rødt lys varsler om feil. Og at den stopper tyder på at det ikke er strøm.

     

    Jeg koblet alt opp tidligere i dag, og alt fungerte helt fint et par minutter. Plutselig ble det stille i bagasjen. Jeg har sjekket jordinga som var helt fin, strømkabelen var helt fin, og alle sikringene er like hele. Både på strømledningen ved batteriet og på forsterkeren. Signalkabelen er ikke i kontakt med strømkabelen. 

     

    Jeg mistenker at jeg kan ha koblet signalkabelen feil ved spilleren, men har prøvd å koble på forskjellige måter. Er det meningen at den skal settes sammen med akkurat den ledningen det står remote controll på? Når jeg satte den der ble spilleren veldig varm. 

     

    Forsterkeren er en Pioneer GM-D8601 på max 1600w, og driver en enkel Punch Rockford P2 12tom.

    Ledninger er kjøpt på Thorsov i Drammen og er av høy kvalitet. 

     

    Hadde satt pris på svar raskt! Bilder av hvem ledning dere har satt signalkabelen i?

  8. Åpent luftfilter lager bare en artigere lyd ved pådrag og slipper gjennom mer støv. De fleste plasserer filteret uskjermet i motorrommet og drar inn varm luft i tillegg, ergo motsatt effekt.

     

    Bilen har sikkert mistet en del hester i løpet av årene, så et effektanlegg vil kanskje bringe bilen nærmere originaleffekten.

    Bytte plugger, luftfilter og drivstoffilter er sikkert en mer fornuftig investering. Hiver du ut noe av interiøret, samt reservehjulet og annet skrot og holder deg under halv tank så får du sikkert mer merkbar forskjell i aksellerasjon enn med et evt effektanlegg.

    Bilen har ikke gått mer enn 115 tusen så eksosen skal nok ikke være helt igjensota enda vil jeg tro(ikke det at jeg har greie på det) 

    Jeg har hørt om sportsfiltere som man plasserer i orginalboksen, men som er tynnere en orginalfilteret. Da holder man unna varm luft osv. Men er vel samme utfall her også? Mindre krefter?  

  9.  

    Har trua for mer krefter i min Opel Vectra 1.8 16V 1999 modell. Den er orginal med 115hk, men jeg ønsker mer krefter og "grommere" lyd. Jeg har ikke greie på det tekniske om bilmotor så håper jeg kan få litt hjelp her. Har sett litt på effektanlegg til denne modellen, men er usikker på hvor stor effekt dette vil gi. Håper noen kunne tatt seg tid til å besvare disse spørsmålene:

     

    Noen som har forslag til anlegg som gir god effekt og bedre lyd?

     

    Hvor mange flere hk tror dere dette vil gi?

     

    Hvor mye mer kommer bilen til å bruke på mila?

     

    Er det noe mer jeg kan bytte som gir effekt?

     

    Hvordan er det med chip tuning til disse bilene?

    Er nhen ekspert på dette, men nytt annlegg tror jeg ikke vil gi nevneverdig med hester, men bedre lyd får du nok. Chip tuning av motor uten turbo er ingen vits. Koster mer enn det smaker og de ytterst få hestene du får merker du nok ikke.

     

    Selg bilen å kjøp deg en med turbo. Det er nok rimeligere.

     

    Takk for svar!

    Da får jeg se hvordan det tar i vei

  10. Har trua for mer krefter i min Opel Vectra 1.8 16V 1999 modell. Den er orginal med 115hk, men jeg ønsker mer krefter og "grommere" lyd. Jeg har ikke greie på det tekniske om bilmotor så håper jeg kan få litt hjelp her. Har sett litt på effektanlegg til denne modellen, men er usikker på hvor stor effekt dette vil gi. Håper noen kunne tatt seg tid til å besvare disse spørsmålene:

     

    Noen som har forslag til anlegg som gir god effekt og bedre lyd?

     

    Hvor mange flere hk tror dere dette vil gi?

     

    Hvor mye mer kommer bilen til å bruke på mila?

     

    Er det noe mer jeg kan bytte som gir effekt?

     

    Hvordan er det med chip tuning til disse bilene?

×
×
  • Opprett ny...