Gå til innhold

Ithron

Medlemmer
  • Innlegg

    70
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ithron

  1. Jeg leste nettopp om en ny prosjektor i teknisk ukeblad. Denne har kontrast forhold på 2000:1. Den har 800x600, SVGA, oppløsning.

     

    Den skal i følge teknisk ukeblad koste 17 000, men jeg har ikke klart å finne den til salgs i norge enda.

     

    Jeg klarte ikke å finne artikkelen på teknisk ukeblad sine internettsider, men her er en link med litt informasjon

    macworld.com

     

    redigert:

    jeg var litt seint ute der :wink:

     

    [ Denne Melding var redigert av: Ithron på 2002-12-16 21:28 ]

  2. Dersom du har planer om multiboot med windows, er det en fordel å beholde fat32 partisjonen. Ellers må du styre litt i windows, siden windows (så klart) ikke støtter ext2/ext3. En grunn til å bruke ext3 i forhold til fat32 i linux, er hastigheten. Fat32 er en god del treigere enn f.eks ext3 i linux. Jeg bruker selv fat32 på filmer og mp3, men dersom jeg bare hadde brukt linux hadde jeg nok godt over til ext3. Jeg tror ikke du vil få noen stabilitetsproblemer med å beholde fat32, men det er større sjangs for datatap ved f.eks strømbrudd (selv om det er små sjangser). I tilleg har ext3 innebygd metoder som hindrer fragmentering av dataene.

     

    Du kan montere opp fat32 partisjoner hvor du vil i filstrukturen, da jeg antar at du har rot-tilgang. Filen som man editerer for at dette skal skje automatisk er /etc/fstab. Fat32 er av typen vfat.

     

    Ytelsen er minst like god som i windows. Da tenker jeg på spill som f.eks quake3 som er laget til begge.

     

    En erstatter for MSOffice er OpenOffice. Jeg har ikke brukt det i linux, men tror det har støtte for alle formatene til MS, med de fleste funskjoner.

     

    Vet du ikke spurte meg, men jeg bruker redhat 8.0.

  3. En ting til. Dersom du har nvidia skjermkort kan du få litt problemer. Nvidia har enda ikke sluppet drivere som passer med linux-kjernen som følger med i redhat 8.0.(linux-kjernen er kompilert med gcc 3.2, mens nvidia-driverne er kompilert med gcc 2.x.) Jeg ente opp med å kompilere ny kjerne. Nvidia kommer sikkert med nye drivere snart.

     

    Du vil uansett få ting til å virke, men skjermkortdriverne som følger med støtter ikke hardware-akselerasjon.

  4. Quote:


    abrj skrev (2002-10-06 09:16):

    Hvordan er RedHat 8.0 å installere? Må du skrive inn en haug med kommandoer(pain in the ass) eller er det bare å slenge cd'en i og kjøre?



    Mer eller mindre bare å slenge i cd'en. Eneste "problemet" er partisjoneringen, det fins automatisk partisjonering, men den har en tendens til å lage litt rart oppsett.

     

    Du kan også få problemer dersom du har noe sær maskinvare, men da skal det være ganske spesielt.

     

    Du skal ikke trenge å skrive noen kommandoer i det hele tatt, men litt museklikking blir det. Er omtrent like vanskelig å installere som MSwindows

  5. Quote:


    GeeZuZz skrev (2002-09-14 23:32):

    Off-topic:


    går det an å fjerne "confirm file delete" boksen som popper opp i windows når jeg prøver å slette en fil - slik at filen slettes med en gang jeg trykker på del?


    mener å huske at jeg har gjort dette før, men husker ikke hvilkent program/hvordan.



    Jeg er rimelig sikker på at dette er mulig, prøv å høyreklikke på papirkurven. Dette mener jeg likevel er litt farlig, dersom du kommer borti delete-knappen, da du mente f.eks end-knappen.

  6. Quote:


    slakken skrev (2002-08-18 22:51):

    Har dere testet den med spill og DivX? Det er det jeg bruker PC`en mest til....


    Har den selv og er veldig fornøyd. Har ikke merket noe problemer i spill. Eneste problemet med divx, er at dersom det er mange som ser, vil noen se på skrå inn på skjermen, og da kan den bli litt mørk.

  7. Jeg har tenkt å bygge en liten maskin i et micro-kabinett, http://www.psdata.no/product.asp?id=&sku=H340B&sPrevLocation=Kabinett+%2F+Microtower

     

    Denne skal primært brukes til å se filmer ol. på tv. Det mest ideelle hadde vært et hovedkort med innebygd tv-ut, men det må være micro/flex-atx.

     

    Dette har jeg ikke funnet. En annen løsning er lavprofil-agp- eller pci-skjermkort med tv-ut. Vet noen om noen slike, kan gjerne være geforce2 eller lignende?

  8. Jeg ville anbefalt et nvidia-kort da disse har best driver-støtte under linux. ATi lager ikke selv drivere til linux.

     

    Jeg vet vertfall at mitt geforce2pro kort fungerer fint under linux, med tv-ut, og jeg antar at alle senere nvidia-kort er like greie å få til.

  9. Quote:


    arehb skrev (2002-04-11 09:50):

    Hepp!


    Jeg leker med tanken om å sette opp dedikert server. Jeg har tenkt litt på via c3, men det ser ut som om de prosessorene suger ganske kraftig ytelsesmessig. Jeg har en gammel duron 600 liggende.


    Hvilken luftkjølingsalternativer kan jeg bruke? Kostnadsrammen er maks 300 kr, og aller helst vil jeg handle kjøleren fra flexi-data, slik at jeg slipper portoutgifter.


    Vil jeg fx. kunne kjøpe ei kraftig ribbe med ei stille vifte og kjøre på 5 volt?


    Er det noen som har erfaringer med dette? Jeg vil ha støynivået såpass mye ned at viftelyden blir overdøvd av en 5400 rpm 60 gig wd-harddisk.


    mvh

    Are-Harald.


    Jeg kjørte en duron 600 med en liten coolermaster ribbe og vifte på 5 volt. Dette gikk helt fint, men temperaturen låg på ca. 50 grader, så overklokking nytter ikke. Antar at hvilke som helst billig kjøler duger på 5 volt. En duron 600 er ikke så varm.

  10. Quote:


    On 2002-04-12 09:26, Gega skrev:

    Er det noen som har prøvd å klokke ned celeron tulatin for å se om man kan kjøre uten vifte på den.

    1200 eller 1300 på 1000mhz f.eks..vet ikke men jeg tror jeg skal bestille og skjekke opp dette



     

    Vil anbefale å kjøre med lydløs vifte isteden. Setter du en vifte på 5 volt blir den vanligvis lydløs, (viss du da ikke har en syk delta sak) Det er utrolig stor forskjell på 0 og 5 volt..

  11. Et tips kan være å koble opp nettverks-stasjon isteden for å browse nettverket, viss det er akseptabelt.

    Dette er lettere å få til, men egner seg best dersom nettverket er "permanent", dvs ikke så bra på linking.

  12. Quote:


    AndreM skrev (2002-03-05 18:08):

    Noen som har erfaring med SB Audigy og Mandrake 8.1 Er helt blank på Linux, men vil gjerne ha lyd :smile:


    Jeg bruker redhat 7.2, der måtte jeg installere drivere for Audigy. De ligger på sourceforge, bare søk på google. Tror de driverne funker for alle nyere linux-distroer.

  13. Quote:


    TRAM skrev (2002-02-21 12:18):

    ...men hvorfor anbefales t.o.m. doble vifter for god effekt - trodde hensikten med vannkjøling var og unngå vifter ?


     

    Jeg har amd pro. På den bruker jeg 2 120mm vifter på 5 volt. De er det nesten ikke mulig å høre. På 7 volt er de også omtrent lydløs. Det er ganske stor forskjell på en vifte på 5 volt og ingen vifte.

  14. Quote:


    menneh.. en ting..: vil dette trekke mye strøm?

    er det ikke slik som med peltier da, at strømregninga blir f*** meg så mye høyere at man kunne byttet cpu hvert år (eller kanskje oftere) istedet?


    Strømmen går jo over til varme, så om vinteren (og høst og vår) vil ikke strømregninga nødvendigvis øke. Det er bare å skru panelovnen et hakk ned i steden.

  15. En ide jeg tenkte på var å lage en boks rundt cpu'en og så la prosessoren ligge oppi en væske. Denne væsken skal så fordampe. Fordampning krever store mengder energi som vil kjøle ned prosessoren. Man trenger da en væske med koketemperatur mellom 25 og 40 grader og som ikke er farlig.

    Det siste punktet kan bli litt vanskelig, men det må da finnes noen stoff som har denne egenskapen.

    Et problem kan bli at dette stoffet er svært dyrt.

     

    Det er det samme som skjer når en kjele med vann står og koker, bare at det nå skal skje med lavere temperatur.

  16. Quote:


    fusnyc skrev (2002-02-09 00:45):

    Har Linux Mandrake på cd her og lurer på om jeg skal begynne å bruke det... Har Windows 98 SE nå...

    Går det fint med Linux og Windows i nettverk og hva med filer og programmer? Går det overens?


    Det er litt mer tungvint å få nettverket til å fungere, men ikke noe stort problem. Linux finner windows, og linux kan late som den er windows, slik at windows-maskiner finner den.(samba)

     

    Når det gjelder programmer, vil vanligvis ikke windows programmer fungere i linux. En del programmer har egne linux-versjoner, eller man kan emulere de med f.eks wine.

  17. Quote:


    zoro skrev (2002-02-09 08:42):

    Hva man må gjøre for å knytte en database til en webside?


    JSP eller PHP er språk som man lett kan koble seg opp mot databaser. Kobling mot MySQL-databaser er meget enkelt, men man må da ha tilgang til en server emd MySQL.

    Kan du java er JSP å foretrekke, men det er få servere som tilbyr JSP-støtte.

  18. Quote:


    zoro skrev (2002-02-09 08:50):

    hva er minimum hardware som er nødvendig for å tilkoble til internett


    Antar det er pc det er snakk om:

    hovedkort, cpu, ram, skjermkort, skjerm, tastatur og/eller mus, et operativsystem som vanligvis ligger på en harrdisk, det fins en del linux-distroer som klarer seg med disketstasjon, men tviler at du får opp grafisk internett på de.

     

    I tillegg til det over trenger du enten et modem eller isdn-kort (da trenger du isdn-linje) eller nettverkskort (adsl, bredbånd eller oppkobling gjennoom LAN)

  19. Quote:


    simiden skrev (2002-02-08 19:50):

    Hmm hvordan ser en knust kjerne ut...

    - Simon Iden


    Viss kjernen er knust virker ikke prosessoren, så det er nok ingen fare med deg. En knust kjerne er ikke helt rektangulær, men mangler gjerne litt langs kanten eller i et hjørne.

    Prosessoren vil ofte virke selv om litt er knust vekk. Det er et beskyttende lag før man kommer inn til selve cpu'en (transistorene)

  20. Quote:


    Kenny000 skrev (2002-02-08 17:31):

    Jeg har alltid trodd at vannkjøling er minst bråk! Er ikke dette tilfelle? I så fall er det jo ingen vits i å betale mange tusen kroner for dette!?


    Vannkjøling er veldig stille. Før var min duron 600 på 50 grader og lydløs. Nå er den klokket til 950MHz, ligger på 35 grader og er fortsatt lydløs. Da bruker jeg 2*120mm vifter på 5volt på radiatoren. Før brukte jeg en 5 volt 50mm vifte på prosessoren.

     

    Hovedgrunnen til at folk kjøper vannkjøling er nok evnen til å overklokke, samtidig som man har et stille system. For et system som man ikke overklokker er det ikke så mye å hente, men det er mulig å få et lydløst system med vannkjøling, det vet jeg ikke om man klarer med luft. (på nyere prosessorer)

  21. Quote:


    Feanor skrev (2002-02-08 22:24):


    BTW er det noen andre med WD80 som bare finner 74.5 GB i windows?? Dette er jo nesten 10% mindre enn det skal være..


    Det er fordi windows bruker 1GB=2^30=1073741824

    harddiskprodusentene bruker 1GB=10^9=1000000000

    80*10^9=~74.5*2^30

    eller 80*10^9/1024/1024/1024=~74.5GB

×
×
  • Opprett ny...