Gå til innhold

skolehjelpern

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skolehjelpern

  1. Hei! Har prøvd å lese meg litt opp på denne bataljonen, men føler ikke forsvaret sine sider hjelper så mye på saken. Har fått med meg at de hovedsakelig holder til på skjold militærleir, men også rena (?). Er det noen som vet hvem i bataljonen som holder til hvor? 

  2. Heisann! I engelsken skal jeg skrive om en hendelse som skjedde i amerikansk eller britisk historie. Jeg tenkte da og skrive om titanic. Oppgaven går som følger:

     Hvis du hadde en tidsmaskin, hvilke hendelse ville du da gått tilbake og endret. 

    Du kan gjerne ha med

    ·       A short presentation of the event you would like to change

    ·      The reasons why you would like to change this event

    ·      Your thoughts about how the world would have been if this event had never occurred

    Give your text a suitable title. 

     

    Er det noen som har noen ideer om hva jeg kan skrive om da?

  3. Hei! Jeg sliter veldig med et kapittel i naturfag. Jeg lurer på hvordan jeg kan løse oppgaver som dette.

     

    1.Magnesium reagerer med svovel og danner magnesiumsulfid.

     

    2. Barium reagerer med brom og danner bariumbromid

     

    3. Natrium reagerer med oksygen og danner natriumoksid.

     

     

    Og i et galvanisk element må d være sink og kobber da eller kan d være andre metaller?

     

    Hvordan klarer jeg og skrive ligningen utifra galvanisk element og elektrolysen?

     

  4. hei!! jeg er veldig usikker på om jeg har kyssesyken! for rundt 2 uker siden ble jeg skikkelig forkjølet, samme natt som jeg ble syk, fikk jeg ufattelig vondt i magen som gikk over etter ca 2 timer! men nå to uker senere er jeg forsatt slapp og sliten! har bestilt legetime, men ville høre om noen hadde opplevd lignende :)

  5. Kom opp i matematikk jeg også! 

     

    Liker matematikk skriftlig, men synes det er litt verre muntlig (hoderegning  :confused: ). I alle fall glad for at jeg ikke fikk norsk, det var nemlig et ork på skriftlig eksamen. 

     

    Oppgavene blir nok som Ragnar sier, altså veldig åpne oppgaver med stor frihet.  

     

    Jeg tror jeg skal smette inn noen oppgaver som omhandler grafer, geometri og muligens likninger/algebra. 

     

    Lykke til!  :dribble:

    jaa er ganske lurt og få med de fire hovedområdene på presentasjonen sa læreren min.. men årh føler det alltid er noe jeg kan øve mer på, blir liksom aldri ferdig siden det er alltid en nytt tema jeg kan ta for meg.. derfor lurer jeg litt på om det er ting som jeg rett og slett bare kan droppe, eller skal jeg gå nøye gjennom alle kapitlene fra 8-9-10 klasse?

  6.  

    evt hvis noen har oppgaver fra tidligere de kunne sendt, tas disse hjertelig imot :)))

    Eg hadde matte eksamen i fjor (altså gjekk da i tiende) og det eg gjore var å se på mine svakheter innenfor matte og prøvde å øve mer på det. Selv øvde eg gjennom hele forbredelsestida (selvsagt med litt pauser her og der). Du bør også øve det å snakke om matte, unngå "gange, dele, pluss og minus" når du snakker men bruke multiplisere, substrahere osv.

     

    I morra får du nok ein oppgåve som kan foreksempel være "Hagen min" eller som min lille søster fekk i år "Jobben min" (eller tilsvarende, oppgavene er relativt åpene)

    Der får du opp noen "pointers" om hva som er lurt å ha med (forhåpentlig vis), men i utgangspungtet skal du prøve å presse alt fra pensum inn i den oppgava og mindre fokus på lette ting som plussing, multiplikasjon osv, og mer fokus på algebra, ligninger, grafer (lese grafer, sette dem opp osv) og geometriske figurerer. Også greit å kunne regne fra m^3 til DM^3, og anna mål rekning.

     

    Så det er ting eg ville sett litt ekstra på inne i boka. Og eg ville øvd på å snakke matte ved å bruke matte begreper. Du må også huske utrekning og forklaring av hva du gjore. 

     

    Når du har hatt presentasjonen vil du få spørsmål rundt hele pensum og sannsynlegvis noen rekneoppgaver sensor/lærer vil at du skal regne ut.

     

     

     

    tusen takk for svar, var til god hjelp! :)

  7.  

     

    Det kan være veldig lurt å skumlese litt gjennom pensumet på de fagene du kan komme opp i, se på noen powerpoint'er som læreren har hatt for klassen. Prøv å se på det hele som en helt normal framføring, og gå helst alene. Med mindre du vet at du kan samarbeide med den andre personen, og at det ikke blir noe problemer med å konsentrere seg

    Jeg jobbet sammen med en partner på prøvemuntlig, og det gikk veldig fint. Vi jobber godt overens. Men siden alle anbefaler og gå alene blir jeg sykt usikker....

     

    Du MÅ være alene. Husker en gang jeg var sammen med en annen på muntlig eksamen i matematikk i 10.klasse. Hun fikk et spørsmål hun ikke klarte å svare på. Jeg klarte å svare på spørsmålet(det var liksom et 6'e-spørsmål). Vi går ut, fordi vi er ferdige med eksaminasjonen. Når vi går inn igjen får begge 6. Først ble jeg glad, men så tenkte jeg'' fy f*** så urettferdig! Jeg angrer med andre ord på at jeg valgte å være sammen med noen.

     

    I tillegg så tror man at man kommer godt overrens, men plutselig på eksamen så tar partneren din helt over og setter deg i dårlig lys. Da angrer du på at du valgte å jobbe med henne/han. En annen ting kan jo være at siden h*ner bedre enn deg, så får ikke du like bra karakter som partneren din. Eller som nevnt tidligere, så er du mye bedre enn partnere din, men du opplever også at du drar henne/han opp. 

     

    Når det gjelder eksamen, må man rett og slett få lov til å være litt egoistisk. Tenk på ditt eget beste!

     

    :) hva hadde du i standpunkt i matte når du fikk 6 på muntlig? 

    Men det jeg er redd for skal skje når jeg går alene er at jeg skal glemme noe og få helt jernteppe og liksom "miste alt", men hvis jeg har en partner kan den liksom steppe inn og hjelpe? Tror det er ulemper og fordeler med begge deler. Men er det noen fag det er lurt og gå opp sammen i og noen som er best alene :)

  8. Det kan være veldig lurt å skumlese litt gjennom pensumet på de fagene du kan komme opp i, se på noen powerpoint'er som læreren har hatt for klassen. Prøv å se på det hele som en helt normal framføring, og gå helst alene. Med mindre du vet at du kan samarbeide med den andre personen, og at det ikke blir noe problemer med å konsentrere seg

    Jeg jobbet sammen med en partner på prøvemuntlig, og det gikk veldig fint. Vi jobber godt overens. Men siden alle anbefaler og gå alene blir jeg sykt usikker....

  9.  

    Heisann! Jeg blir trukket opp i mutlig eksamen på mandag, hvordan kan jeg forbrede meg til hvert fag? Skal jeg bare skumme gjennom pensum? Hva kan jeg gjøre for å ikke være nervøs? Bør jeg gå opp i par eller alene? 

    Hvilket trinn går du på? Dersom det er mange fag du kan komme opp i er det nok ikke så mye vits i å forberede seg dessverre. Jeg er i samme situasjon, blir trukket opp på tirsdag. Jeg ville anbefalt å gå opp alene.

     

    Jeg går i 10ende klasse så det er en del fag jeg kan komme opp i....

×
×
  • Opprett ny...