Gå til innhold

Curumo

Medlemmer
  • Innlegg

    237
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Curumo

  1. Enig i at Tarik bør refses for den, men samtidig gjorde han en veldig god kamp i dag, målsjansen han sløste bort ble skapt av ham selv, det samme ble straffesparket. Tviler på at han blir benket, for han var såpass god.

     

    Hva synes dere om Johnsen? Han var villig til å løpe, slik som Søderlund, og kom faktisk til et par muligheter på den korte tiden han var på, og sånn sett syns jeg han nesten gjorde det bedre enn Søderlund. Samtidig kom han på banen når Norge var på sitt beste, og det er slettes ikke sikkert han hadde gjort det like bra om han hadde spilt fra start. Bør han få starte mot Sverige, eller bør kanskje Ohi få muligheten til å vise hva han kan tilføre landslaget? Og skal han isåfall erstatte Tarik eller Søderlund?

  2. Alt i alt veldig fornøyd med kampen. Perioden som kulminerte med Tsjekkia-mål var dårlig, men 2. omgang var jo helt utrolig. Bittert at det ikke ble mål på noen av sjansene, spesielt den hvor Tarik bestemte seg for å bli helt fremfor å sikre ledelse, men siden vi allerede er ute av VM 2018 kjenner jeg at jeg ikke greier å irritere meg så mye. Håper virkelig at dette er starten på en ny trend!

     

    Og jeg håper Berget starter på benk neste kamp.

  3. Enig, Berget har ikke imponert. Også skuffet over Johansen. Han hadde en utrolig bra periode da han også gjorde det strålende i Celtic, men han har vært ganske meh på landslaget siden.

     

    Håper Dæhli får prøve seg mot Sverige, og kanskje Trondsen. 

     

    EDIT: Skriveleif.

  4. Jeg merker meg at det ikke sies noe om finansieringen av dette, og jeg skulle ønske journalistene våget å stille spørsmål om dette. Hadde vi hatt et fond med øremerkede midler til å ta imot flyktninger hadde det økonomiske aspektet ved saken forduftet, men slik tilfellet er nå må jo pengene til denne relokaliseringen enten hentes fra andre budsjettposter, eller så må man spe på økonomien med høyere skatter, flere avgifter eller lignende. Så vidt meg bekjent har ikke Krfu gått inn for økte skatter eller avgifter? Isåfall hadde det vært fint om de kunne presisere hvor pengene skal komme fra. Denne typen spørsmål stilles ofte i andre saker hvor det er snakk om å øke pengebruken innen enkelte budsjettposter, eller ved snakk om skatteletter og lignende, så hvorfor ikke i denne saken? Å ta imot flyktninger koster mye penger, og det kan ikke være slik at vi ikke skal kunne snakke om penger i saker hvor det er snakk om store lidelser og plikt til å hjelpe osv. 

     

    Nå er det heller tvilsomt om de får gjennomslag for dette på Krfs landsmøte, men om de skulle få det er jeg veldig interessert i å se hvordan Arbeiderpartiet reagerer. De vet utmerket godt at om de er uklare i spørsmålet, vil sannsynligvis en del av velgermassen flytte seg over til Høyre/Frp ved valget.

     

    For å svare på spørsmålet: Nei, jeg ønsker ikke at vi tar imot ytterligere 10.000 flyktninger. Jeg forstår at situasjonen i Hellas og Italia er kritisk, og at disse landene ville ha vært overlykkelige om vi gjorde det, men jeg tenker først og fremst at det sender helt feil signaler til de som er på flukt og de som vurderer flukt. Så lenge vi fortsetter å ta imot alle som krysser Middelhavet, vil strømmen fortsette, og denne situasjonen er en som kun gavner de som har ressurser nok til å sette på flukt. Hvor mange mennesker lever ikke i nød her i verden? Skal vi forsøke å hjelpe en liten minoritet som setter kursen mot Europa, eller skal vi forsøke å finne løsninger som kan hjelpe flere? Og hva skjer neste gang det bryter ut en krig i Midtøsten eller i Afrika - skal vi også da ta imot en million flyktninger eller mer (i Europa, altså, ikke bare Norge)? Og neste gang etter det? 

  5. Fordelen med tap i dag er at vi da etter alle solemerker er ute, journalistene vil ikke lenger legge vekt på usannsynlige beregninger som tilsier at vi kan gå videre om vi slår Tyskland og de andre lagene taper mot San Marino og de andre toerne i andre grupper taper osv. osv. Om vi taper i dag har vi ikke noe press på oss før neste kamp, og kan gå inn med senkede skuldre og kanskje laget kan spille på seg selvtillit osv.

     

    Men hva vet vel jeg, jeg har vært småoptimist i tre år nå, og det har vel bare gått nedover siden...

    • Liker 1
  6. Noen ganger må de bare kline til. Det kjedeligste med Høgmo-kampene var jo mangler på sjanser, vi kunne spille 90 minutter mot Aserbaijan med knapt et skutt mot mål. Man skårer iallfall ikke om man ikke prøver seg. Kings forsøk på ytterskru i stad var ikke vellykket, men det er jo bedre at han prøver på det og kanskje skårer enn at han roter bort ballen med dribling og pasningsforsøk, slik det som oftest pleier å gå.

    • Liker 1
  7. Noen som ser Taboo?

     

    Liker denne godt så langt (episode 4). 

     

    Ja, så ferdig sesongen her forleden dag. Likte det veldig godt, særlig atmosfæren (ja, jeg vet, veldig upresist begrep), men den greide ikke å nå helt opp til hyllen med favorittseriene. Det manglet liksom prikken over i-en for min del. Men veldig bra serie, og veldig bra laget. Ofte i den typen historiske serier pleier det å være noen ting ved seriene jeg henger meg opp i, ofte produksjonsverdien (at de ikke greier helt å fange tiden de er satt til), men her synes jeg det var kvalitet fra start til slutt. Det var kanskje narrativet (tempoet i historien spesielt) og karakterutviklingen som ikke fanget meg helt. Det er likevel en sesong jeg lett kunne sett på ny før sesong 2.

    • Liker 2
  8. DLC er bare kommet til de som digger BF1. Altså de som har betalt litt ekstra :p

     

    Jepp, og jeg er en av dem. Greide ikke å holde tilbake etter å ha sett noen av videoene.  :wee:

     

    Tror at tidsgrense vil komme, for etter et googlesøk så jeg at mange andre har klaget over Frontlines-matcher som varer i godt over en time (flere har skrevet at de har spilt runder som varte i tre timer). Det hadde vært morsomt om vi hadde vekslet på å presse hverandre frem og tilbake på kartet (helt fra vår base til deres base og tilbake), for da ville det ha blitt spennende, men i de matchene jeg har spilt som har vart over en time byttet vi stort sett på å holde det midterste flagget. På en av de nye banene er det noen ruiner midt på banen, og man kan befinne seg under ruinene (som man kan like ved den tyske basen på Argonne Forest), og da var det jævlig vanskelig å ta det flagget fra motstanderne når de hadde det. Når vi hadde det flagget spilte jeg alltid som medic og løp rundt under ruinene og kastet granater og helbredet de som døde av fiendenes granater. Generelt ble det bare til en granatfest, hvor de fleste spilte som assault for å få to ekstra granater.

     

    Ellers kan jeg si til dere som ikke har DLC-en enda at de nye kartene er ganske ålreite. To av dem er totalt kjøretøyfrie, men ett av dem er til gjengjeld spekket med kjøretøy (hvert lag har fire stridsvogner). Den nye pakken, Trench Hunter, er også råmorsom å spille som - man løper rundt med klubbe og rustning og denger løs. Dessuten er de nye våpnene bra, jeg liker særlig godt den nye SMG-en som føles mer som en Assault rifle enn en SMG, den nye svenske hagla og den nye LMG-en. Sistnevnte skyter ganske sakte, men gjør mer skade per skudd enn de andre LMG-ene. Sniperen er helt grei. Soft-spot er ti meter under SMLE og den har 8 eller 9 skudd i magasinet, men man må til gjengjeld lade ett og ett skudd (i motsetning til de andre bolt-action riflene som kan lade fem skudd av gangen). Anbefales til dere som liker BF1. 

    • Liker 1
  9. Hva synes dere om den nye modusen, Frontlines?

     

    Foretrekker Operations selv, har hatt veldig varierende matcher i Frontlines - stort sett varer de enten i 5-10 minutter hvor det ene laget gruser det andre, ellers holder vi på i halvannen time eller mer og bare løper frem og tilbake mellom to flagg til det kjedsommelige. Siste match jeg spilte varte i omtrent 1 time og 50 minutter, og da vi endelig tapte var jeg lykkelig for at det var over. Fikk utrolige mengder med kills og revives, så det ble mange poeng, men fy faen så kjedelig å løpe fram og tilbake - til slutt ble det sånn at de fleste spillerne bare ble værende ved flagget som var nærmest deres respektive baser, fordi de visste at de ikke ville kunne ta motstanderens flagg. 

  10.  

    Jeg satt og så på NRK-dokumentaren Et folkeeventyr da jeg hørte en melodi som virket velkjent, likevel greier jeg ikke å sette fingeren på hvor jeg har den fra eller hva i all verden den heter.

     

    https://tv.nrk.no/serie/skiskyting-vm

     

    Melodien starter etter omtrent 56:35.

     

    Det der er instrumentalversjon av Amelie's Vals av Yann Tiersen (La Valse D'Amelie)

     

    https://www.youtube.com/watch?v=zBBtKnv0fnI

     

    Edit: Sorry, mener orkesterversjonen av den valsen.

     

     

    Tusen takk!

  11. Har spilt noen timer på PS4 nå (uten mods), og er fornøyd - det er jo Skyrim! Samtidig stusser jeg over at Bethesda tilsynelatende ikke har gjort noe annet enn å polere grafikken. Alt av feil og lignende har blitt med over. Spillet har kræsjet to ganger (heldigvis har jeg for vane å lagre ofte i Bethesda-spill) i løpet av seks timer; Durak, orken som reiser rundt for å rekruttere folk til Dawnguard, prøver å drepe meg uten at jeg har gjort noe galt (jeg er ikke vampyr eller varulv, har ikke forårsaket skade og fått bounty på meg eller noe), og jeg har forsøkt å laste opp gamle lagringsfiler uten at det har fungert. Så nå flykter jeg bare hver gang jeg møter ham i frykt for at å drepe ham skal ha innvirkning på Dawnguard-oppdragene.

     

    I motsatt ende av skalaen har lastetidene blitt redusert ganske heftig, hvilket gjør spillingen mye mer flytende. Er alt i alt fornøyd, men det er mest fordi jeg digger Skyrim. Hadde dette vært første gang jeg spilte spillet er jeg ikke sikker på hva jeg hadde følt med tanke på problemene og feilene som har blitt med fra den opprinnelige utgaven. Jeg mener, er ikke noe av poenget med Remasters at man, i tillegg til å polere grafikk, skal fikse åpenbare problemer? Kanskje spillets koding er så intrikat at de ikke greier å fikse det...

  12. Så vidt jeg vet, så er det dette som gjelder på UiB:

     

     

     

    1) Du kan trekke deg og levere blankt

    2) Du kan levere og få karakter

     

    Velger du 1) vil du først kunne ta eksamen når faget undervises ordinært igjen.

    Velger du 2) så vil du kunne ta eksamen som en kont, og disse arrangeres vanligvis om sommeren/tidlig høst.

     

     

     

    Konteeksamen er jo for de som stryker på eller trekker seg fra eksamen. Det høres veldig rart ut om man får ta en eksamen sammen med de med gyldig fravær om man består eksamen men ønsker å ta den på nytt (2), men ikke om man stryker (u/)frivillig (1). Jeg trodde egentlig at det var omvendt, altså at om man ønsker å forbedre karakteren sin, da er man nødt til å vente til neste ordinære eksamen, mens de som stryker og konter får ta den opp sammen med de med gyldig fravær (slik som på jussen). Men igjen, jeg er meget usikker...

     

    Det hadde vært mye enklere om universitetet bare kunne ha opplyst om dette - de har jo tross alt en artikkel om konting, men der står det bare hvordan man gjør det, ikke konsekvensene av det. I en annen artikkel med regler for eksamen kunne jeg lese at man automatisk blir meldt opp til kontinuasjonseksamen, men det sto heller ikke presisert der om det er en egen eksamen de setter opp, eller om man må vente til neste ordinære eksamen.

  13.  

     

    Takk for svar.

     

    Jeg har sett gjennom den tidligere, men fant ikke relevant for det jeg lurer på. §6.11 om ny vurdering sier at studenter med gyldig fravær har rett til et nytt forsøk tidligst mulig i påfølgende semester, men det står ikke noe om elever som avbryter eksamen. §6.9 om avbrutt vurdering sier ikke noe om når man får et nytt forsøk, bare at et avbrudd teller som et vurderingssforsøk (som man har tre av).

×
×
  • Opprett ny...