Gå til innhold

Andrea185

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andrea185

  1. Det viktigste er at du finner en skole som tilbyr økonomi og administrasjon som bygger på anbefalt studieplan fra NRØA. De aller fleste skoler som tilbyr øk/ad følger denne.

     

    Det som derimot er viktig, er å passe på at man velger de rette fag kombinasjonene. De fleste skolene som tilbyr et masterprogram som kan kvalifisere for sidetittelen siviløkonom har spesifikke krav til fag kombinasjoner. 

     

    Nå vet jeg ikke hvor gammel du er, eller om du har realfagmatte. Selv valgte jeg et 5-årig siviløkonom løp ved NHH, det er selv sagt å anbefale men det krever høyt snitt og enten matematikk S1 og S2 eller R1. Men jeg ville nok styrt unna bachelor delen fra BI da den koster mer enn den smaker, men master fra BI kan jeg trygt anbefale.

     

    Om jeg var deg, ville jeg ha tatt turen innom sidene til samordnaopptak å sett på skolene som tilbyr øk/ad, se på emnene de tilbyr noen har spesifikke fagområder de spesialiserer seg på mens andre kjører et mer standard løp. Når du finner en skole på et sted, gjør litt research på studentmiljøet for du burde ikke søke deg til et sted hvor dette er dårlig. Se litt utenfor Bergen/Oslo fordi de mindre stedene har ofte litt bedre studentmiljø. 

  2.  

    Har du noen kilder på dette? Jeg anntar at du mener OEM Windowsen som følger med, eller Lenovo sin egen software?

    Installerer Debian eller Ubuntu på mine laptoper, så spionvare er ikke-eksisterende.

    Jeg kjøper kun Lenovo da kvaliteten er mye bedre enn på andre laptoper. Ladekontakter som holder til evig tid

     

     

    Google "Lenovo Superfish". Evig boikott fra min side. 

     

    Som skurkene selv sier: "SuperFish intercepts HTTP(S) traffic using a self-signed root certificate. This is stored in the local certificate store and provides a security concern."

    Og om du hadde lest litt lenger enn overskriften hadde du kunne lese at superfish kun har vært installert på konsument produkter.

     

    Superfish eksisterer ikke på thinkpad.

  3. Indøk med datateknikk på NTNU er tingen for deg. Lite fysikk, mykje kul matematikk og mykje økonomi.

     

    Når jeg er veldig enig med dette tipset, så skal jeg fortelle om mitt dilemma:

     

    Jeg sto i samme gryta som trådstarter. Jeg tok de  realfagene jeg kunne for å holde alle dører åpne, og det ble et helvete. Jeg valgte til slutt økonomi og administrasjon med en master i finans. Her var det masse komplisert matte både i studie og i praksis. Men som tråden jeg siterte så tenker jeg at det er en linje du burde undersøke nærmere.

  4. Interessante påstander, nilssonn. Hva får deg til å si det?

     

    Han har forsåvidt rett, siden samfunnsøkonomi (bachelor) får en bredere økonomisk utdannelse. Med økad er du veldig avhengig av en master. Men der han tar feil: Økad med master er mer attraktive i arbeidsmarkedet, det er fordi det gir en bedre utdannelse med tanke på lederskap, investering og regnskap.

  5. Hei,

     

    Jeg har blitt fristet til å ta opp igjen en gammel hobby fra ungdomstiden, nemlig CS. Jeg børstet støv av den gamle gaming-pcen og kjøpte meg CSGO, til tross for at det meste begynner å bli ganske gammelt så trodde jeg det skulle holde, men nei.

     

    Det sitter en AMD cpu i den i dag, men kunne tenke meg å bytte til intel, så mitt spørsmål er:

    Holder det med å bytte PSU, hovedkort, CPU og ram? Isåfall, er det noe dere kan anbefale som vil kjøre CSGO på gode innstillinger til en hyggelig pris? Ser ikke helt for meg å bruke mer enn 4000 kr.

     

    På forhånd takk.

  6. Grunnen til at vi ser svekkelse eller uendrede valutakurser når oljeprisen stiger er fordi den norske kronen ikke er sett på som et trygt investeringsobjekt, da norsk industri sliter med ettervirkningene av den solide nedgangen i oljeprisen. Norge er et ganske enskodd land i forhold til Sverige, Sverige vant ikke det geologiske lotteriet og måtte derfor jobbe hardere med å utvikle annen industri. De har bygd opp en mer robust industri med større bredde enn hva Norge har og er derfor mer rustet mot nedgangstider rent samfunnsøkonomisk.

     

    Mange investorer kjøper valuta og ingenting er bedre enn valuta som kun stiger, men når drivkraften til valutaen stagnerer av ymse årsaker, vil også interessen falle. Det, i tillegg til oljeraset er ikke Norge lenger et sikkert land å investere i fordi en såpass stor del av økonomien er skodd på høy oljepris. Høy etterspørsel = Høy verdi.

     

    Hvor vi lander er vanskelig å si, fordi "oljekrisen" er fremdeles fersk, men krona kan fint holdes kunstig stabil. Hvor lenge det varer avhenger helt av innovasjon og hvor fort annen næring kan absorbere folk i oljenæringen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...