Gå til innhold

skolefinken

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av skolefinken

  1. Hei, har en samfunnsfagoppgave der makt er tema. Jeg skal knytte det opp mot kompetansemålet "diskutere korleis religiøs, etnisk og kulturell variasjon skaper moglegheiter og utfordringar". Jeg ser ikke helt hvilken sammenheng de har med hverandre... Er det noen andre her som gjøre det? Hvilken sammenheng har makt med dette?

  2. Hmmm, nei si det... Som Emancipate skrev tidligere gir det vel stort sett ingen mening hvis man tolker det bokstavelig. 

     

    "The robber stabbed his mate in the back". Er vel det nærmeste jeg kommer på i farten, men det blir jo litt rart. Om man ikke har hørt uttrykket før vil man jo gå ut ifra at man mener det konkrete bokstavelige betydningen :) 

  3. Jeg har fått en minnepenn av en venn med Optifine til Minecraft 1.8.8, da jeg ikke fikk til å laste det ned selv. Det er en trygg fil fra Optifine.net som er en Jar fil som jeg har kopiert til skrivebordet og pakket ut Med WinRAR, men jeg kommer ikke lenger enn dette, hva skal jeg nå gjøre for å kunne bruke Optifine til Minecraft? Må jeg gjøre noe mer? Takk på forhånd?

  4. Tittelen sier det meste. Er folk her for eller mot opplæring av nynorsk på grunnskolen? Selv mener jeg at det burde bli et valgfag, på lik linje med spansk, tysk, fransk osv. De færreste får vel bruk for det senere i livet. Hadde det ikke vært bedre å presse inn flere engelsktimer/mattetimer istedenfor, det er vel mye mer nyttig?

  5. "Beholde Rodgers, men bort med transferkomiteen? Hvordan skal man vite om Rodgers er riktig mann til å gjøre riktige valg, når vi ikke engang vet hvor mye han har å si når det kommer til overganger?" Skulle poste denne, men så gikk jeg noen sider tilbake, og det var nok av folk som delte dette synspunktet, godt vi er fler :) YNWA

  6. Vi har i alle fall jobbet masse med analyser, slik at det vi skal gjøre på skolen vår, er å sammenligne 2 tekster og da helst fra forskjellige literære perioder. Når det er spørsmålsrunde etterpå, bør du snakke mest mulig selv slik at du selv kan styre hva du snakker om, og da selvfølgelig snakke om det du kan aller best! Håper det hjelper, jeg skal opp i muntlig (mest sannsynlig norsk :-( )til uka, og det er i alle fall det jeg kommer til å gjøre.

  7. Siden du lager oppgaven kan du bestemme selv hva det skal koste og hvor vidt man skal ta med kostnaden av fører (som er helt reell der som ikke bonden skal kjøre den selv). Oppgaven blir kanskje litt urealistisk om du skriver at den koster 10,- dagen, men matematisk så blir den jo ikke feil bare du holder deg til samme sum i utregningene. Skulle jeg ta en ukvalifisert gjetning vil jeg trodd det kosta 3-4000,- per dag å leie en slik maskin (uten fører). 

    Jeg har endret litt på oppgaven, slik at jeg skal finne ut hvor mange år det vil ta før han har tjent tilbake det han har investert i en ny skogsmaskin, (ny pris var nemlig enklere å finne enn leiepris), dermed blir oppgaven mye enklere nå. Du vet vel ikke tilfeldigvis omtrent hvor mye det vil koste å tegne en "skogsmaskinforsikring"? Jeg har lett litt rundt, men finner det ikke, men vil forsikringen bli litt høyere enn for en bil, tror du?

  8. Lenge siden jeg gikk i 10, klasse, men her er et forslag (økonomisk):

     

    Ola har 96 kyr, og på gården hans jobber det fire budeier. Budeiene klarer å melke én ku per 12,5 minutt. Ola betaler dem 175,- per time, men har også forpliktelser med tanke på arbeidsgiveravgift (14.1 %), ferielønn (10,2 %) og pensjon (3 %), Hvor mye koster det Ola?

     

    Ola får tilbud om å kjøpe en brukt melkemaskin. Selgeren Terje sier at det koster ca. 75,- per time å holde maskinen gående og at den gjør unna 12 kyr i timen. Han er derimot litt usikker på hvilken pris han skal ta, men er villig til å forhandle. Hvor mye er du maksimalt villig til å gi for maskinen?

    Den var både vanskelig nok og lur, men jeg er AAA-menneske, slik at jeg må tenke mer på den i morgen :p Tusen takk :)

  9.  

     

     

    Njæ, i alle fall på vår skole så har vi en regel at om vi kommer <3 minutter for sent, så slipper vi anmerkning.

    Skolen skal liksom forberede elevene på livet. Jeg må dessverre rapportere ute fra verden at togene og bussene pleier ikke vente 3 minutter ekstra før de går, i tilfelle jeg hadde tenkt meg med.

     

    Ser den, og det passer jo godt til dine eksempler, men om det er vel ingen som skyter deg hvis du kommer noen minutter for sent til en avtale, selv om det selvfølgelig ikke gir et godt inntrykk :p

     

    Det er ingen selvfølge. Dersom du besøker en annen del av verden, så kan du få dine egne overraskelser for selv ett minutt forsent (da mener jeg det seriøst!).

     

    Nå er jeg både halvt europeisk og halvt asiatisk, og hverken her i Norge eller i KIna har jeg opplevd alt for store overalskelser av å komme ett minutt for sent. Så kan ikke egentlig ikke se for meg at det skal være så veldig mye annerledes andre steder. Men har du tips til hvor jeg kan dra for å erfare dette, så rop ut. Men spar meg for tur til Midtøsten eller andre "utrygge" områder i disse dager!

  10. Ligningsett med 2 ukjente. På en bondegård får du kjøpt en to typer kornsorter, men det er kun mulig å kjøpe kornsorter i såkalte kornpakke. De selger to kornpakker, den første kornpakke består av 1 pakke kornsort  A og 1 pakk kornsort B som koster tilsammen 34kr. Den andre pakken har 2 pakke kornsort A og 1 pakke kornsort B som koster 74kr. Hvor mye koster 1 pakke av hver kornsort?

     

    Da har du ligningsett klar. Dette er bare noe fant fortløpende, og håper det hjelper :)

    Hei du, den var fin. Litt endringer her, og litt endringer der, så har jeg en heidundrenes flott oppgave :) Tusen takk.

  11. Ehhhm, jeg vet ikke om det er meningen å bare slenge ut med problemstillinger i denne tråden, men her er i alle fall min: Er det noen som har tips til hva slags oppgaver jeg kan lage til matte muntlig? Temaet er "På bondegården". Oppgavene bør være vanskeligst mulig, men mest mulig innenfor 10.-klassepensum. Jeg er ikke veldig kreativ, men meget sterk i matte, så nå trenger jeg litt inspirasjon til gode oppgaver å presentere :)

  12. Areal kan være nyttig å ta med, og f.eks prosentvis utnyttelse av arealet.

     

    Vei, fart og tid med tanke på transport av varer osv.

     

    Produksjon, funksjonsuttrykk for fortjeneste. Det er mye du gjøre med akkurat dette, men jeg kjenner ikke helt pensummet.

    Takk for innspill.

    Jeg prøver å kontakte en bonde for å få litt tall på kostnader og inntekter av å hugge skog, så en fortjenesteoppgave er snart i boks. Arealoppgaver kan bli mye fint, men jeg har vanskelig for å se hva slags oppgaver man kan lage som er vanskelig nok når det kommer til vei-fart-tid.

  13. Hei!

     

    Er det ikke bare for deg å bla opp i pensummets innholdsfortegnelse og lage en oppgave fra hver kapittel/underkapittel (hver unike formel som finnes)? Var det jeg gjorde på muntlig eksamen i 10. klasse for gud-vet-hvor-lenge-siden. Jeg strukturerte oppgaven også slik at det enkle kom først, og ble stadig mer "imponerende". Endte med en lett A. 

    Takk for svar, men vi skal ha bare 3-4 oppgaver og da må jeg velge bort noen temaer. Et større problem er at jeg ikke er særlig kreativ.Jeg er heldigvis  meget sterk i mattefaget ellers, men med min kreativitet kan jo dette ødelegge litt :(. Gjort et par søk, og det var det noen en del bra. Bare gjør et raskt søk på: matte muntlig bondegård. Oppgaven om areal der synes jeg selv er utrolig kreativ og fin, det er sånne oppgaver jeg vil lage, men jeg kommer ikke på noen.

  14.  

    Njæ, i alle fall på vår skole så har vi en regel at om vi kommer <3 minutter for sent, så slipper vi anmerkning.

    Skolen skal liksom forberede elevene på livet. Jeg må dessverre rapportere ute fra verden at togene og bussene pleier ikke vente 3 minutter ekstra før de går, i tilfelle jeg hadde tenkt meg med.

     

    Ser den, og det passer jo godt til dine eksempler, men om det er vel ingen som skyter deg hvis du kommer noen minutter for sent til en avtale, selv om det selvfølgelig ikke gir et godt inntrykk :p

  15. Hei,

    Jeg skal ha matte muntlig til tirsdag, og har fått følgende tema:På bondegården. Trenger litt inspirasjon til hva slags oppgaver jeg kan lage, de bør være vanskeligst mulig (høy måloppnåelse), men det bær helst være innenfor 10.klasse pensumet. Har allerede lagd en oppgave med volum og vekt. Takk på forhånd :) Hva slags oppgaver kan man ha med økonomi som er vanskelige?

     

×
×
  • Opprett ny...