Gå til innhold

Sofapoteten

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sofapoteten

  1. Noe av problemet med terraforming av Mars er at planeten har for svak tyngdekraft og magnetfelt til å holde på en atmosfære. Jeg tror det vil gi mer mening å lage en robotfabrikk på mars. Robotene som kommer ut fra samlebåndet skal bygge tett i tett med trykksatte drivhus som holder på atmosfæren de skaper. Alle byggematerialer til både robotene og drivhusene må finnes lokalt på planeten. Med høyt nok byggetempo vil Mars etter hvert få en "bobleplast"-lignende overflate med kanskje 10 meter store bobler pluss en infrastruktur for transport av materialer.

     

    Problemet er at Mars ikke har noe elektromagnetisk felt som beskytter planeten mot stråling og andre styggsaker.

     

    Det er ikke mulig, enkelt og greit.

     

    Atmosfære kan ikke opprettholdes uten et elektromagnetisk felt. Uten det, så forsvinner bare atmosfæren og vann fordamper da all stråling treffer planeten direkte.

     

    Nå er jeg ikke helt sikker på hva du mener, men utifra hvordan jeg oppfatter det:

     

    Om man hadde fulgt din plan der, så ville alt arbeid vært forgjeves. Den lille atmosfæren som hadde blitt skapt hadde blitt borte like fort som den ble skapt.

     

    De viktigste egenskapene en planet MÅ ha er et sterkt nok elektromagnetisk felt og en rotasjon lik jordens rotasjon, samt en måne like vår egen.

     

    Musk har også bommet fullstendig. Grunnen til at Mars kanskje ennå har vann, er fordi det vannet ligger fryst under bakken. Så fort vannet kommer opp og blir omgjort til flytende vann så vil det bare fordampe på grunn av strålingen fra solen.

     

    Om vi derimot bygger massive domer, store nok til å huse en stor by på størelse med f.eks New York, og skape egen atmosfære i domene, så vil det funke og man kan bosette seg i domene. Transport kan bygges under overflaten for transport og reiser til andre domer på planeten. De domene vil ha null problemer med å opprettholde sin egen atmosfære, da stråling kan bli blokkert av domene. Vet ikke om det var det du mente, men det er det eneste alternativet man vil ha på en planet som Mars.

     

    Men det vil koste mer resurser enn jeg tør tenke på.

     

    For det første så må man ha et bakkemannskap på planeten som må bo der mens de jobber.

     

    Der vil man møte problem, og hinder nummer 1:

     

    Mars har blant annet helt ville stormer og orkaner som vil få våre egne til å se ut som pingler i forhold, noe som vil gjøre det ekstremt vanskelig bare å komme i gang.

     

    Problem og hinder nummer 2:

     

    Å reise til Mars tar lang tid.

     

    Mars reisen under hva NASA kaller "Opposition", når planeten er på sitt nærmeste (55,000,000km) vil ta sånn c.a 150-300 dager +/- (Lengste reisetid målt er 330 dager) avhengig av hvor mye brensel man har og hvor mye man bruker.

     

    Vil man tilbake, må man vente veldig lenge (2 år!), og har man ingen beskyttelse mot stråling, så er man ferdig (Derfor heter det i et nytt prosjekt at man får en enveisbilett til Mars), og den beskyttelsen må være sterk da planeten blir utsatt for direkte stråling 24/7 i tilegg til de massive stormene, orkanene og andre værfenomener.

  2. Helt latterlig...

     

    NetFlix i Norge har det mest patetiske innholdet som finnes.

     

     

    Vi skal betale mer enn noe annet land for den driten men får minst innhold... Genialt... Glad for at jeg sa opp mitt abb hos dem i fjor etter å ha forsøkt å se serier der kun halvparten av alle sesongene har blitt lagt ut, og dette er serier som var ferdig og vist i reprise i USA for flere år siden.

     

    Patetisk streaming tjeneste...

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...