Gå til innhold

ppg86

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ppg86

  1. Heisann. For snart 1 år siden kjøpte jeg meg ny laptop til all slags bruk. Det ble en "snerten" sak til nesten 18000,- :p 

     

     

    Jeg spiller en del CS:GO på denne. Og merket nå i det siste at laptopen plutselig slo seg av under spilling. Skrudde på igjen med engang, ingen feil. Alt virket normalt. Regner med at det var varmgang. (selvom jeg har spilt mye lengre og krevende spill på den før) Spilte litt videre denne kvelden også (uten problemer) men la da merke til at CPU tempen var nærmere 80 grader, og GPU`n passert 70. Mener å ha lest i test av denne at sjelden noen av kjernene overstiger 70. Altså meget god kjøling orginalt her. 

     

    Kan det være at allerede viftene trenger en rens? isåfall er det kanskje litt mye jobb på denne maskinen? Hvor lurt er det å blåse inn ventilene bak med lufttrykk? 

     

    Mvh 

     

    Preben

  2. hvis det er programdata mappen du snakker om er denne skjult som standard, gå  winkey+r -> c:\programdata\ og du vil få opp innholdet

     

    redigert: glemte at folk kansje ikke husker hvordan ting var i win9x tidene :p

     

    Redigert 2: husk også at når du kjøper via origin kan du levere tilbake spillet innen 7 dager hvis det ikke fungerer og få pengene tilbake.

    Fant mappa når jeg tok på vis skjulte filer. Nå funker det :) takker ! Blir morro  å få kjørt 980M skikkelig :p

  3. Heisann. Netopp kjøpt meg Crysis 3 som nevnt i tittel.

     

     

    Men spillet startet ikke. Kommer ikke opp noe spill vindu i det hele tatt. 

     

    Jeg googlet litt og fant denne siden : http://answers.ea.com/t5/Crysis-3/Crysis-3-don-t-start/m-p/801392/highlight/false#M6037

     

     

    Men denne mappen de nevner jeg skal slette filene i, finnes ikke på pcn min.. wtf? 

     

    Setter pris på litt hjelp :)

     

     

    Mvh

    Preben

  4. Gjør nok sikkert det. Men kommer uansett til å trenge en kompressor til andre luftdrevne saker og luftfylling etc. Har også hørt at det ikke er så mye "feeling" i el-trekkere når du skal dra til muttere/skruer. Gjelder dette kanskje bare de billigere el-trekkerne?

     

    Jeg kan godt bruke el-trekker med ledning evt.

  5. Omsetning av brukte biler er ikke unntatt fra merverdiavgift, men fritatt (merverdiavgiftsloven § 6-6 tredje ledd). Det vil si at du (når du har passert omsetningsgrensen) skal registrere deg i Mva-registeret, og du får fradrag for inngående avgift, men du plikter ikke å legge på merverdiavgift når du selger biler. 

     

    (Du må imidlertid legge på merverdiavgift hvis du selger noe annet enn biler.)

     

    Merverdiavgift er et forholdsvis komplisert område. Jeg vil anbefale deg å delta på ett av Skatteetatens kurs for nye næringsdrivende. 

    Okei. 50 000 i omsetning er jo ikke mange biler, så det vil jo passere raskt. Da vil jeg altså få igjen moms på deler som skal monteres på bilene og moms tilbake på leie av lokale ikke sant? 

  6. Du blir ikke avgiftspliktig av å betale merverdiavgift. Du blir avgiftspliktig av å selge. 

     

    I korte trekk blir du avgiftspliktig når du har omsatt for 50 000 kr i løpet av tolv måneder. Det vil si at du må ha solgt avgiftspliktige varer og tjenester for minst 50 000 i løpet av de siste tolv månedene. Da skal du registrere deg i Merverdiavgiftsregisteret, og da får du rett til fradrag for merverdiavgift du betaler. Før dette skal du bare betale merverdiavgift, det er bare en del av salgsprisen. 

     

    Når du er merverdiavgiftspliktig skal du sende inn regelmessige omsetningsoppgaver. Disse informerer myndighetene om hvor mye merverdiavgift du har betalt til dine leverandører og hvor mye du har krevd inn av dine kunder. Hvis det siste tallet er høyere enn det første skal du innbetale differansen, hvis motsatt får du utbetalt differansen av staten. 

     

    Merk at det gjelder særregler ved utleie av fast eiendom. Hvis leietaker ikke er avgiftspliktig vil ikke utleier tilfredsstille kravene for å være frivillig registrert i Merverdiavgiftsregisteret, slik at vedkommende ikke kan fakturere leie med merverdiavgift. 

    Okei. Jeg kommer hovedsaklig til å drive med bruktbilsalg. Og disse "varene" er jo momsfrie både innkjøp og salg videre. Dermed vil jeg sannsynlighvis aldri omsette eller fakturere timer med moms. Men det du sier er at eier av lokalet, (i mitt tilfelle) slipper å leie ut til meg med moms? Eller må jeg betale momsen alikavel, og aldri få den igjen. Blir jo fort en del penger i løpet av et år. 

  7. Heisann. Skal begynne å leie et lokale til enkeltmannsforetaket mitt. Jeg betaler da en fast pris + mva til utleier. Jeg regner med at jeg får igjen momsen når det føres inn i selvanggivelesen min. Men hadde satt pris på litt grundigere forklaring av noen som vet eksakt. Har også hørt noe om 50 000 omsetning i året for å være momspliktig? Men dette er jo ikke noen faktura jeg sender ut ?

  8.  

    Det er samme pris som på expert da? Da er det vel bedre å kjøpe den der om det skulle skje noe med den fremover. Jeg handla hos expert i dag for 17999,-. Det svei, men håper det er verdt det. Trenger en god pc som i tilegg ikke bråker så jævli..

     

    Den hos expert er med 4710HQ ikke 4720HQ Intel core i7 som Asus nylig oppgraderte til. Eg vil ha 4720. Men det er meg, men mer god nok den du kjøpte med 4710. Smak og behag og hva man synes er best selv. Men den som eg kjøpte koster 19990,- hos expert. http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jy-t7230h-173-laptop/p/44001/

     

     

    Hvis det kun er forskjellen i forhold til modellen jeg kjøpte. Synes jeg det er drøyt å betale 2000 kr mer for en CPU som er såvidt målbart raskere. Men men :)

  9. Kjøpte ASUS G751. Men leverte den tilbake. Rå maskin, med veldig god kjøling uansett hva du kaster på den.

     

    Men syntes det ble for dyrt! :) Så ser etter noe annet istedet!

    Du viste vel hva den kostet før du kjøpte den regner jeg med? Hehe. Ja det er penger, men føkk it. Jeg orker ikke irritere meg over søpla konstruksjoner, selvom man får "mye" for penga. Greit å handle slike varer i en butikk også hvis noe skulle skje i fremtiden

  10. Det er ikke uvanlig at integrerte lydkort støyer. Det er vanskelig å bygge gode analoge kretser i en PC, da digitale kretser generer veldig mye elektrisk støy. Denne støyen vil også variere avhengig av hva PC jobber med.

     

    Okei, trodde kanskje denne laptopen hadde ihvertfall et helt ok lydkort. Betalte 18000,- for den :p

  11. Lest hurtigtesten min av maskinen? ;)https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1660047

     

    Asus G751 har heller middelmådige høyttalere. Det er en driveroppdatering på asus sine support sider, denne hjelper en del, men bra blir de aldri.

    Ironisk nok har eldre Asus gamer maskiner bedre høyttalersystem enn G750/G751.

     

    Jada, leste den:) Ble bare overrasket at de var "så dårlige" hehe. Gjør ingenting. Lurer mer på denne lave knitrelyden som kommer innimellom. Virker som det også kommer i headsettet når det er plugget inn og. 

  12. Har nylig kjøpt meg en ASUS G751 laptop. Og av eller annen snodig grunn, i det jeg starter steam.exe, så kommer det en lav knitrelyd fra høytalerene bak skjermen. Den varer bare 1-2 sekunder så er det slutt. Kun når jeg åpner steam virker det som, med headset tilkoblet eller uten. 

     

    Og en annen ting. Trodde det skulle være litt "trøkk" i nye høytalere på bærbare i dag. Lyden fra høytalerne er jo helt ræva og bass er ikke eksisterende :PP

     

    Bruker headset uansett, så er ikke no big deal. Men trodde kanskje det var litt mer lyd i en så ny og dyr maskin. 

  13. Etter mye "plunder og heft" ble det asus på meg og : http://www.expert.no/baerbar-pc/asus-rog-g751jy-t7004h-173-laptop/p/32470/

     

    Kunne kanskje ha ventet til noen kom med et bra tilbud. Men denne gangen ville jeg handle i butikk. Har i tillegg en bror som jobber på hovedkontoret i expert. :)

     

    Jeg kjøpte jo først MSI GE72 med 970m til en skarve pris av 11500 fra CDON. Takket være OC-Freak. Men jeg irriterte meg over den jævla vifta som likte å gire selv i Windows. De kunne i hvert fall kosta på seg en trinnløs vifte, så du slapp å virkelig legge merke til stigningene i viftehastighetene. Den gikk i retur til CDON i dag. Og jeg dro rett på expert og tok toppmodellen. Det ble dyrt men fuck it. Det koster å være kar :) Hjelper ikke om man sparer penger hvis jeg daglig irriterer meg over ting. Og nå har jeg dobbelt med ram, SSD og 980m.

  14. Det er samme pris som på expert da? Da er det vel bedre å kjøpe den der om det skulle skje noe med den fremover. Jeg handla hos expert i dag for 17999,-. Det svei, men håper det er verdt det. Trenger en god pc som i tilegg ikke bråker så jævli..

  15. Ja prisene på bærbare maskiner er generelt sett på vei oppover dessverre - mye grunnet svak kronekurs. Derfor blir prisene høyere når nye modeller tas inn for å erstatte de gamle som ble kjøpt til "gammel" pris.

     

    G751JT med 256Gb SSD kostet jo 12990,- hos netonnet. Den nye modellen som er tatt inn nå koster 16490,- http://www.netonnet.no/art/data-og-nettbrett/barbar-data/17-18-tommer/asus-g751jt-t7121h/215804.10998/Eneste forskjell er at CPU er 100MHz raskere - noe som ikke vil merkes i daglig bruk, selv i testprogrammer vil forskjellen være marginal.

     

    Den har jo også kun 8GBRAM. Synd jeg ikke gikk for den med engang når du linka den :(( Men sånn er det, når man skal spare noen kroner her og der :p

  16. Så lenge du kjører fabrikkgjenoppretting på maskinen og pakker den pent ned i orginalemballasjen skal ikke angrefrist være noe problem. CDON bruker dog noe tid (for meg gikk det 3 uker) på å registrere returer siden de ligger i sverige. Jeg måtte jeg gå inn på klarna (som sendte ut fakturaene i den tiden ihvertfall) og bruke "utsett betalingsfrist" ellers er jeg redd jeg hadde fått purring på fakturaen pga lang behandlingstid på returen.

    Såklart, setter jo maskinen tilbake slik den var som ny. Og tørker av støv/fett. Som sagt, jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre. Det er jo en fin og solid maskin. Og hovedgrunnen til at vifta fyrer seg opp i windows er at det er programmer som drar CPU av større grad. Vet ikke hva det er - men avslutter dem i oppgavebehandling. 

     

    Det var vel du som anbefalte ASUS maskinen i min hjelp til ny bærbar post. Synd det ikke er noe lignende tilbud på den maskinen lenger. Hadde vært digg med en mer stillegående maskin, med +8GB RAM, og +128 GB SSD. 

×
×
  • Opprett ny...