Gå til innhold

jfisejfpa98wh4fpuiashpuigah4e

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jfisejfpa98wh4fpuiashpuigah4e

  1. De fleste av dere har sikkert fått med dere at prisene har falt ytterligere i Oslo-området. Så da lurer jeg på hva dere her tenker. For å ikke tape penger når jeg overtar ny bolig (ferdig bygget Q1 2018), må jeg selge den jeg har for 3mill blank. Prisantydning på leiligheten jeg bor i nå er ca 2,9. Om jeg faktisk får det til prisantydning er usikkert med tanke på at alle kjøpere er litt skeptiske nå som alle medier spyr ut skremmende artikler som forteller om prisfallet i boligmarkedet. 

     

    Så jeg har 3 muligheter:

    1. Vente til neste år med å selge nåværende og håpe prisene ikke faller ytterligere.
    2. Selge nåværende bolig nå og leie en annen plass inntill ny leilighet er klar for innflytting.
    3. Selge kontraktposisjon og kun tape 30k. 

    Jeg vil helst ikke selge kontraktposisjonen min, da jeg liker den nye boligen veldig godt, men samtidig vil jeg helst ikke måtte ta opp mer lån. 

     

    Hva tenker dere?

  2.  

     

    Det er ingen menneskerettighet å få penger bare for å ruge på en bolig heller. Det er gunstig for samfunnet med lave boligpriser.

     

    Du synes virkelig oslo er sammenliknbart med London og NYC? Noen av de dyreste stedene å bo i verden? Er ikke det litt cherry-picking, hva med de mange stedene på oslos størrelse eller større der det er billigere å bo?

     

    Helt enig i at det å ruge på en bolig ikke er en menneskerett. Det er synd at så mange bolighaier ødelegger for alle som gjerne vil inn på boligmarkedet, men ikke har råd pga. de absurde prisene. Og det skal heller ikke lønne seg å være spekulant, noe som har vært ekstremt lønnsomt de siste årene.

     

    Og poenget mitt ang. andre byer var kun at Oslo ikke er helt absurd i forhold til mange andre når det gjelder boligpris og gjennomsnittslønn. 

  3.  

     

    Hvorfor har vi et problem om prisene går ned?

     

     

     

    Veldig generell uttalelse, mener du prisene er høyere i alle andre byer enn oslo?

     

    Tror du burde lese det med prisene en gang til. Problemet oppstår hvis mediene fortsetter med skremsel som de gjør nå. Folk blir mer forsiktige, byr mindre, antall usolgte boliger øker, og prisene vil rase ned ganske mange prosent. At prisene går ned blir bare et problem for de av oss som f.eks. har kjøpt prosjektert bygg med en forventning om å kunne selge nåværende leilighet til ca. samme pris. Nedgang i pris vil bare være et stort pluss for de som er ferske på boligmarkedet, men det er ingen menneskerett å skulle eie, som nevnt tidligere i tråden. 

     

    Mener selvfølgelig andre storbyer i verden. F.eks. London eller NYC. Prisene på kjøp i disse byene er så høye nå at leieprisene kan settes helt absurd høyt. Snakket med flere som bor og studerer i London, og de betaler fort 10k for kun ett rom i et kollektiv. 

  4. Artiklene overdriver. De fleste byene har hatt en moderat prisoppgang, mens Oslo faller som et resultat av å ha vokst enormt i tiden før de nye boligforsikriftene ble iverksatt.

     

    Ja, og som en følge av disse forskriftene, samt en økt boligbygging, får vi et tilbud som omsider er større enn etterspørselen. Problemet her er mediene som drar dette helt ut av proporsjoner. Hvis de fortsetter å spytte ut skremselsartikler vil det føre til at svært få tør å kjøpe leilighet, og da vil vi få et problem. Men vi hadde en eller to runder i år hvor de snakket om at prisene gikk ned litt, så forhåpentligvis blir dette samme greia. Folk glemmer det og fortsetter som før. 

     

    Prisene i Oslo er fremdeles veldig lave sammenlignet med andre storbyer rundt om i verden og gjennomsnittslønnen i de byene, så jeg tror vi har mye å gå på når det gjelder boligpriser. 

  5. Jeg tok en Bachelor i IT med fordypning i 3D-Grafikk. Klarte allikevel å lande en jobb som utvikler en del år tilbake. Jeg hadde flaks siden de ikke testet meg skikkelig den gangen, og fikk dermed jobben. Tok ikke lang tid før jeg var selvgående og kjente systemene, men fy så tungt det var i starten. Jeg følte meg som en svindler som hadde fått jobben og ikke kunne noe særlig, og ofte måtte spørre om hjelp. Unnskyldte meg med at vi "ikke hadde så store prosjekter på skolen", noe som så ut til å fungere.

     

    Anbefaler deg å legge ut CV på Finn.no, samt lage profil på LinkedIn. Du kommer til å bli kontaktet av ørten rekrutterere, men med litt flaks vil du lande noe til slutt. Eventuelt kan du jakte på stillingsutlysninger og søke selv. Bare send meg en PM om du har spørsmål.

     

    tl;dr: Ja, det er mulig. Litt vanskelig, men mulig.

    • Liker 1
  6. Har regnet med en 100 000kr +/- noen tusen for innkjøp av alt utstyr. PCér, Virtuix Omni, Oculus Rift, Gun kontroller, Rat/pedal, kabler, Spill, etc...

     

    Da lurer jeg på hvor lite utstyr du regner med å ha i hus. Et skikkelig sett med ratt og pedaler koster fort 10k, og med tanke på at dette er noe som kommer til å bli mye brukt er det lurt å ikke kjøpe den billigste plastdriten. Og det er en fordel å ha 3-4 stk slik at venner kan spille sammen. Så da er det fort 40-50k for kun utstyr til bilspill. Nå snakker jeg altså om fullt oppsett. Sete, girspak, ratt, pedaler, osv. Et plastratt og pedaler ville vært ekstremt stusselig i en "Arcade". 

     

    Du må også regne med mye mer slitasje på utstyr i en sjappe som det du beskriver enn hjemme hos en selv. Folk behandler generelt alt som ikke er deres egne eiendeler dårligere enn de ellers ville gjort. Hvis du skal leie lokaler i en storby må du også regne med høy leie, strømmen som skal drive alt dette er ikke billig, og internett til bedrifter er ikke billig. Hvis du ønsker fiber må du regne med alt fra 1000-10 000kr/mnd avhengig av om fiberselskapet må legge til gravekost osv for bygget du skal være i. 

     

    Siden jeg har tilgang på fiberkost for bedrift kan jeg gi deg en pekepinn her. Kongens Gate 14, Oslo har allerede fiber lagt inn sånn at gravekost ikke lenger er noe man må ta i betraktning. Dersom du kjøper 100Mbps binder deg for 12mnd koster det deg like under 3000kr/mnd. Og du må ha bra nett dersom du skal drive en sånn sjappe, med mindre du tenker å kjøre alle spill lokalt (noe som ikke er like spennende).

     

    Håper ikke dette virker alt for demotiverende, men det er viktig at du er klar over at dette kan bli grisedyrt. Jeg tror faktisk konseptet er noe som kan slå skikkelig an siden det ikke finnes noen skikkelige Arkader i Norge så lenge du har alt av logistikk og markedsføring på plass. 

  7. Stort sett får du ny. Jobbet på serviceavdelingen i elektronikkbutikk i 2 år (2011-2013), så fikk solid innføring i alt som omhandler bytte, retur og service. Vi gav alltid kunden ny så lenge det var innen 14 dager. Kan hende Samsung har endret seg de siste årene, ellers gav vi bare generelt bra service. Kunden har "alltid" rett vet du. 

  8. Litt usikker på om dette er en seriøs tråd, men svarer uansett... Kalte han deg "idiot" bare én gang? Hvis så vil jeg ikke akkurat klassifisere det som mobbing. Hvis det er noe som gjentar seg er det noe helt annet.. Hvis det bare har skjedd én gang vil jeg bare anbefale deg å få litt baller og ikke ta deg så nær av alt andre sier. Drit i hva folk sier. Livet er for kort til å bruke masse energi på å bry seg om hva folk sier eller tenker om en selv. 

  9. Kan være gamle bakterier som våkner til liv, prøv å bruk eddik som skyllemiddel. 

     

    Dette er virkelig svaret. Hvis det er svette som sitter skikkelig godt kan du legge det i en bøtte / vaskekum med eddikvann i en times tid og slenge i vaskemaskinen etterpå som du ellers ville gjort. Du trenger ikke så veldig mye (avhengig av % eddik). Eddiken dreper alt og det lukter absolutt (verken eddik eller svette) når det har kjørt en runde i maskinen og tørket etterpå. 

  10. Er selv blå, rød, brun og fandens oldemor rundt øynene. Har vært det så lenge jeg kan huske. Mitt er genetisk og går ikke bort uansett hvor mye vitaminer jeg spiser, hva slags kosthold jeg har, osv. Jeg kan redusere det noe ved å spise bedre og få nok søvn, men det går aldri helt bort. 

     

    Dersom ditt har kommet i det siste er det mest trolig pga lite søvn og/eller vitaminmangel. Pass på at du sover minst 7 timer om natten og helst ikke mer enn 9, og sørg for å få i deg nok næring og vitaminer. Prøv dette 2-4 uker og se om det endrer seg. 

  11. Tja... hva med Revolver, Crowbar, Café Sara og resten av utestedene i dette området? Altså rundt Sentrum Scene. Ellers er det vel greit liv på Blå og i det området på "løkka". Hvor mye jenter det er her aner jeg ærlig talt ikke. Er aldri på byen, men vet at dette er ganske populære utesteder. Crowbar og Café Sara er kanskje litt mer sitte og prate utested, men hvem vet.. sikkert mulig å møte noen der også med en wingman.

  12. Kjøp heller sekk. Med mindre det er veldig viktig for deg å se ut som en fancy pappagutt på Økonomistudier og du ikke bryr deg om ryggen din da selvsagt. Sekk er bedre for ryggen grunnet likevekt på begge skuldre, bedre plass og du får mange sekker som ser dritbra ut. Evt kan du gå for Fjellreven-sekk som alle andre hipstere, hvis det er din kopp med te. 

     

    Bag/veske ser dritbra ut, men er noe forbanna dritt hvis du har med noe særlig mer enn en MacBook Air og noen ark. 

    • Liker 4
  13. Trenger du en så kraftig pc? Hva skal du spille på den? Du får lett en veldig ålreit gaming pc for 10-15k som drar det meste på High / Ultra. Selv sitter jeg på en 5 år gammel maskin som den gangen kostet 20k inkl skjerm + kbm, som fortsatt drar det meste på High / Ultra. Den sliter litt i BF3 og BF4 på Ultra, men kjører High helt fint. 

     

    Hvis du vil spare penger kan du sjekke litt på FINN. Folk selger selvbygde maskiner støtt og stadig bare fordi de vil oppgradere, og flertallet sliter med å få solgt siden prisen på en selvbygd pc mister sykt mye verdi når den er brukt. Du kan lett prute ned de fleste flere tusen kroner. Men hvis du kjøper brukt er det uhyre viktig at du tester før du faktisk tar den med deg og at du får med kvittering i tilfelle noe skulle skje med et av komponentene. 

  14. Ok, nå er det verdt å nevne at jeg ikke er noen kostholdsekspert, men har hatt mye hell med "Intermittent Fasting". Dersom du er veldig aktiv kan du gå ned masse på veldig kort tid. Dersom du er oppblåst er det viktig å unngå en del mat. Selv får jeg litt bulende mage hvis jeg spiser mye dritt - sukker, melkeprodukter, hvetemelsprodukter, og en del annet. Hold deg unna "pre-processed food".

     

    Jeg fulgte denne her ganske religiøst en periode og raste ned i vekt, men da gikk jeg også ca 1 mil hver eneste dag. Drit i lavkarbo og alt det tullet der. Det eneste dette handler om er å innta mindre energi enn du bruker. Enkelt og greit. 

×
×
  • Opprett ny...