Gå til innhold

faust_

Medlemmer
  • Innlegg

    268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av faust_

  1. Har selv en boxee box, men er åpen for alternativer (har også hatt pocorn, linux osv som medisenter). Hvordan vil dere sammenligne denne med boxee'n ? Bedre/dårligere ?

     

    Har selv en Boxee Box, men tenkte å erstatte denne med en Android-boks som kunne kjøre Spotify, Netflix, XBMC etc.

     

    Når det gjelder Veolo har jeg bare ett råd: Styr unna. Den står evig fast på Android 2.2, og er ikke kompatibel med Google Play eller Android Market. Skal du installere programvare må det skje gjennom nedlastede .apk-filer eller via tredjeparts appstores. Man vet vel fra telefonen hvor godt de funker og hvor sikre de er...

     

    Selve bruken er også sub-par. På min enhet insisterer enter-knappen på at den står rett til venstre for w. Det er bare q'er som dukker opp når jeg trykker på den. Dette rettet seg ikke etter fw-upgrade, noe som i seg selv var en artig prosedyre.

     

    Heldigvis var ikke denne blitt liggende over angrefrist før jeg tok den i bruk, slik tilfellet var med en AC Ryan Playon! HD2 Mini. Den ga jeg bort da jeg kjøpte BoxeeBox'en.

     

    Resultat: retur søkt 12 timer etter mottak. Når oppgjøret for dette kommer skal pengene investeres i en annen Android-basert enhet, sannsynligvis en TizzBird F20 eller liknende.

     

     

  2. Hei og hopp!

     

    I hine hårde dager da man fremdeles var iPhone-bruker mener jeg å huske at f.eks 1881 sin app kunne brukes til å bla gjennom kontaktlisten, og komplettere opp kontakter med addresse etc.

    Nå er man på sin tredje Android (Nexus Galaxy denne gangen), men jeg har ennå ikke funnet en app som har denne funksjonaliteten. Det virker som Android-versjonen av 1881 har et mye større funksjonsspekter, men akkurat denne biten mangler visst.

     

    Er det noen som vet om en opplysningsapp som kan browse kontaktlisten direkte og gjøre søk basert på den? Sånn som det er nå må jeg søke manuelt på navn, så opprette en kontakt og merge den med eksisterende...

  3. hei,

     

    ja, og esken var åpnet, fordi vi får telefonene levert av Mobildata, og jeg tipper de aktiverer telefonen for oss. Jeg skal nå slå på pin-koden igjen. Vil jo ha den der...

     

    Preaktivert er jo luksus. Da har noen tatt alt arbeid og sjekk med den. Bare å selge på og få kunden ut døra :D

     

    ... men man mister jo sjansen til å selv se at alt funker, for doa-fristen på en iPhone er jo fem meter.

    Kommer kunden fem meter fra kassa er fristen ute...

  4. Det _kan_ koste å bruke GPS på mobilen. Det er gjerne delt i to.

     

    1. Datatraffikk. Dette kan komme på når du ikke har kart over det ønskede området på mobilen. Nå i disse tider med reell konkurranse etc. skal du ha en ganske søplete leverandør for å måtte betale mer enn en tier for dag. Om du står midt i storbyjungelen og ikke aner hvor du er, da er det verdt en tier å få litt veiledning. Alle Telenor forbrukerabonnementer har makspris på 10 kroner dag, og Netcom kunne selvsagt ikke være dyrere, så for en tid tilbake satte de sin maks til 9 kroner. Tror Chess har 20. Husker ikke Tele2 sin. Har du en billigoperatør kan du fort oppleve at de tar det inn igjen på datatraffikk.

     

    Har du Nokia kan du bruke Nokia Map Downloader og fylle telefonen din med mesteparten av verden for prisen av litt tid og innsats.

     

     

    2. Navigasjonslisens. Iallefall et tilfelle hos Nokia. Du kan få se en prikk på kartet som er deg, men om du vil fra et sted til et annet må du betale dem for en navigasjonslisens. Denne koster et par hundrelapper i året om jeg ikke tar helt hakke feil, og er ganske verdt det for folk som har stedsans som et lilla strikkeskjerf.

     

    Utover dette skal det ikke koste deg noe, medmindre da onkel Blå ser deg sitte i bilen og trykke på mobilen. Ikke lov å leke med dingser. Hendene skal kun forlate rattet for å nå knapper, girspake/brekk, eller for å fike til den storkjeftede baksetesjaføren som hele tiden gnager deg i øret. :p

  5. Men er det mulig at alle problemene oppstod, fordi telefonen ikek var skikkelig aktivert i iTunes? I så fall rart jeg i et par timer kunen ringe og motta samtaler før det skjedde. Men jeg har lest at den må ha god dekning for å bli aktivert også, hva nå enn det betyr.

    Tror ikke det skal gå an å bruke telefonen før den er aktivert. De jeg har solgt har vi iallefall måttet aktivere før de viste noe annet enn beskjed om å koble til iTunes. Hvis telefonen var aktiv når du fikk den bør du sjekke om det har vært noe muffens, for alle leveres i forseglede esker og i deaktivert stand.

     

    Dekning skal ikke ha noe å si. Kommunikasjon mellom telefon og aktiveringsserveren går gjennom nett og itunes fra pc'n man aktiverer på. Vi har absolutt crap dekning nær maskinen vi bruker til aktivering (har litt artige magnetfelt pga varesikring og dørmålere etc), og det funker greit.

     

    Når det gjelder dette med simlock etc. har jeg ikke støtt på dette med Telenor enda. Det kan være man har kommet borti en egen lås i telefonen, f.eks sikkerhetskode etc. Om du har fått fjernet pinkoden på simkortet skal det jo ikke være noe der i det hele tatt.

     

    Men... anywho.. nå funker det, man får bare skrive alt på kontoen for "Hva i... dette skal ikke skje." :D

  6. Det kan være du har mottatt en oppgradering ved siste sync mot iTunes. Da må telefonen unbrickes på nytt, og for at det skal skje vil den gjerne at du slår pinkoden. Dette plaget meg bittelitt også når jeg oppgraderte sist.

     

    Alle iPhones er levert i "bricked" tilstand. Det er en brevvekt med fancy design. Telefonen aktiveres ikke før du kobler den til iTunes med et gyldig simkort i. Da laster den ned operatørinnstillinger og aktiveres mot Apple etc. Dette er ikke noe Telenor har funnet på. Dette er en del av det enorme tethering-systemet Apple har i sving. Faktisk er Telenor den operatøren som er smidigst på å la kundene bruke litt andre greier, i og med at de er ganske rundhåndede med unlock-kodene om man først har binding hos dem.

     

    Hvordan låst er telefonen? Er det type feil pin 3 ganger, eller er det fullstendig bricked?

     

    /faust_

  7. Ganske morsomt at folk har tendens til aa kaste ord som nazistisk og kommunistisk om samme greie naar ordene egentlig har motsatt mening (Höyre/Venstre-vridd).

    På en høyre-venstre-akse har de motsatt mening ja, men det er langt fra den eneste politiske aksen. Om du går på en liberal-totalitær-akse ligger nazismen og kommunismen som tvillingbrødre langt inn i 1984-land.

     

    /offtopic

     

    For å kjapt oppsummere et par standpunkter jeg har noe å utsette på her...

    1. Man peker tidlig på at Silverlight som alternativ til flash ikke funker fordi den åpne løsningen ligger noen måneder bak funksjonsmessig. Eh...

    Som langvarig linuxbruker har jeg bare en ting å si til dette. Brenn. Moonlight kom på banen mye raskere enn en skikkelig Flash-runtime for Linux. Kom ingen god hjelp før lenge etter Adobe kjøpte Macromedia, og da først etter press. Flash 9 var den første skikkelig brukbare Flash-varianten for linux, og fortsatt er video gjennom flash en rykkete affære.

    Silverlight kom seg knapt til 2.0 før Silverlight 1 var i god åpen utgave.

     

    2. Browserwars.. man drar sammenligninger til biler, noe som jeg synes funker utmerket. Mennesket med dekkmetaforen trenger medalje og litt smekk. Smekk fordi han ikke utnytter metaforen. Bilen står levert med dekk. Dekk er en vital del for å kunne bruke bilen. Du er derimot ikke låst til en dekkprodusent, du kan bytte dekk. Tenk mer OS, mindre Browser, så er metaforen perfekt og i mål.

     

    3. Hele diskusjonen har egentlig null mål og mening, da ingen av debattantene er villige til å flytte seg en millimeter fra sine opprinnelige standpunkt. Vi er skilt mellom gi-faen-brigaden som synes hele saken er en latterlig agurk av VG-dimensjoner, og de småmilitante MS-haterene som nærer et naivt håp til at dette skal ha noe å si i det lange løp. Det er såpass mye i media om browsere, og man får så veldig mange innspill fra andre, at om man fortsatt bruker IE er det ikke pga uvitenhet. Det er ren skjær latskap eller et direkte valg. Dette er de samme brukerene som har Microsoft sitt standard bakgrunnsbilde på skrivebordet. De gir pokker i sikkerhet, brukeropplevelse eller noe som helst annet. De vil ha noe som viser dagbladet og et par sider med herrebilder, og sålenge det funker gir de pokker i hvem som er mellommann. Folk driter som regel i hvilket merke kniven er, sålenge biffen blir kutta.

     

    /rant

    /brannfakkel

    /trolling

     

    Kan vi komme tilbake til _faktiske_ konsekvenser av dommen, eller skal vi bare la tråden dø?

  8. Nokon som har gode tips til skjermkort? Må passe følgande krav..

    - Minst 2 HDMI-utgangar

    - Geforce chipsett, helst 9600 eller høgare

    - Pris mellom 1000 og 2000 kroner

     

    Tall order, men veit at her er einkvan på forumet med oversikt over slikt. Har prøvd å søke gjennom forumet, men finn ingenting. Ser heller ikkje ut til at dei vanligaste norske nettsjappene har slikt...

     

    Anywho... hjelp?

     

    EDIT: Nevermind. Går for ei standard 2xDVI,1xHDMI-løysing, med HDMI-adapter på DVI-portane..

     

    On a side note, når det står "digital" på ein skjerm, sjekk at det faktisk er DVI før de får beista i hus.. Mine 2 HP 22"-skjermar har kun vga og hdmi input :p

  9. Som sagt ovenfor, blir best om du lar spriten løse opp dropsene på egenhånd, men om man ikke har en uke på seg kan man med fordel smelte dropsene i litt sukkerlage før man kjøler det litt og heller i spriten.

     

    Begge metodene funker forøvrig greit for alle former for kokte drops. Man kan få mange gode hjemmelagde spritblandinger på denne måten. Bare pass på at dere ikke bruker trykkformede drops (Knott, fishermans friend etc.), dette blir bare søl.

     

    /onkel faust_

  10. Whisky og club soda, eller on the rock med is :p

    Forøvrig heilt grei whisky Glenfiddich 12års. Et tips for å nyte whiskyen var et sugerør med vann oppi får nyte aromaen bedre i følge bartenderen på en scotsk bar som jeg ikke huske navnet på.

    Glenfiddich 12 er respektabel vare ja, selv om jeg av og til synes den smaker en smule skjemt. Men så er da også 12'ern forbruksvaren til Glenfiddich. Blir litt som en Mercedes A-klasse. Jauda, den har stjerna, men den mangler finessen. Plenty S-klasser å få fra den gjengen også.

     

    Min favoritt i det siste er fra et destilleri som Glenfiddich faktisk eier. Balvenie. Spesielt Doublewood'en har funnet veien til hylla i det siste. Åpnet ballet med den for noen uker siden og skulle fortsette på Famous Grouse når en ble for påvirket til å virkelig nyte smaken.. Det var en stygg affære. Famous Grouse, som jo vanligvis går an, smakte som om noen hadde solgt meg hjemmebrent og essens.

     

     

    Når det gjelder servering av whisky er isbiter et tabu for meg. Den primære effekten isen har er å kjøle ned hva den enn måtte komme i kontakt med, og det kverker en del aroma. Noe av dette blir kompensert ved at den smelter litt og avgir noe vann i whiskyen, som jo er med på å fremme aromaene igjen, men man har igrunn ikke oppnådd noe.

    Tipset om et sugerør med vann er ikke så dumt. Ser samme tipset komme fra destillerimestere over hele skottland. En aldri så liten dash lunkent vann kan ta kanten av drikken og frigjøre aromaene for alvor. Dette gjør at man kan utforske komplekse destillat som ellers ville vært for hvasse for en.

     

    Whiskey, da er man på helt annen grunn. Den irske funker best bar eller som en del av en tradisjonell irsk dessertdrink, og den amerikanske funker best sammen med andre tradisjonelle amerikanske drikker. Eksempler på dette er Cola, 7-up og sour mix. Jack&Coke, Jack 7 eller whiskey sour er eneste måtene en kan få ned den aftershaven de lager over dammen.

  11. Ostesmørbrød er konge, men man skal igrunn vokte seg litt for å bråke med klassikerene. Her er en enkel og grei oppskrift som jeg trykker trynet med nesten daglig.

     

    - Godt brød. Her kan man bruke nesten hva som helst, men man får best resultat med den mer fiberrike enden av vanlig hvitt brød. Langebrød funker utrolig fint. Jeg er hekta på en variant som blir solgt under navnet Juliusbrød. Bilde av ape på og greier. Dere ser tegninga her :D

    - God ost. Dette er kanskje det viktigste poenget. Man må ha en ost som ikke bare smaker slik man vil ha den, men som også oppfører seg noenlunde pent som varm. Jeg for min del foretrekker Jarlsberg, men man kan godt bruke annet, evt. blande. Av og til bruker jeg halvparten Jarlsberg og halvparten bøffelmozarella.

    - God sennep. Viktig viktig! Søtsennep eller pølsesennep bør unngås, det smaker bare feil. Jeg er heller ikke en fan av særlig grov sennep, men her er man på personlig smak. Det viktigste er å få litt skarphet i godsakene, og sennep passer tradisjonelt godt til skinke, som jo er hovedbestanddel nr. 2 i et godt ostesmørbrød. Selv bruker jeg mest Slotts, siden den smaker utrolig godt og kommer i et praktisk glass man kan gjenbruke senere.

    - Skinke. Ingen ostesmørbrød er særlig gode uten skinke. Her har man igjen tonnevis av valg, alt etter personlig preferanse. For min del blir det mest løvtynn pepperskinke, men vanlig kokt skinke er også utmerket. Det viktigste her er kvalitet, at det ikke er noe usmak eller slikt i den.

     

    Stable alt sammen.. Skive->ost->sennep->skinke->ost->skive. Smør er valgfritt, enten inni eller på utsiden. Man kan også med fordel ha på enten grillkrydder eller gastromat. Press det i en smørbrødgrill til det er passe stekt på utsiden og sleng det på en tallerken sammen med en frisk salat. Trenger ikke være fancy. Gode salatblader, reddiker (funker fint til all feit mat), kanskje noe agurk.

     

    Serveres med vann eller en god øl.

  12. Har smakt mye rart av chips, men når jeg handler selv blir det mye de samme to pakkene man går for. Klassikere, begge to, som holder jevnt god kvalitet og som rett og slett smaker utrolig bra.

     

    Maarud Salt og Pepper. Maarud Paprika når det er på tide med forandring.

     

    Kim's Salt og Pepper variant har det med å smake litt tamt, og den er ofte ikke sprø nok. Pringles er godt til tider, men det er vel strengt tatt ikke chips, det er sprøstekt potetmos. Alle de såkalte gourmetchipsene, stekt i olivenoljer, ekstra sprø, sære krydderier, alt det der blir bare en øvelse i snobberi for min del.

     

     

    En annen liten bit med visdom jeg har fått med meg... Chipsprodusenter har tydeligvis en annen mening av sprø enn jeg har. Supersprø chips er vanligvis ikke sprø i det hele tatt, den er bare hard. For meg betyr sprø at det knekker lett, at det heller brister enn å bøye seg, og at det som regel ikke tåler større påkjenninger. Ekstra sprø chips kan man jo bruke til veidekke om man går tom for grus...

  13. er det i absinth det ligger en mark på bånn av flasken som man spiser når man er ferdig eller blander jeg med noe annet nå?

     

    Nei, du tenker nok på Tequila.

    ja, det kan stemme det. skal aldri drikke ekte mexicansk tequila

    Ekte Tequila inneholder ikke mark. Enkelte merker mescal (Tequila laget utenfor godkjent distrikt) har agave-orm i seg, men den er der mer som en gimmick en noe annet.

     

    Referanser: The Straight Dope: Tequila Worm

     

    Når det gjelder Absint, som er samtaleemnet her, har Tjekkia akkurat samme regelverk som resten av EU, som igjen gjør at det ikke selges "ekte" absint der heller, om man da mener ekte som i får deg til å se ting og daue alt for tidlig. Denne effekten er mer et resultat av demoniseringen som lå bak kampanjene for å få ting forbudt for et par hundreår siden.

     

    Både tradisjonelle og moderne oppskrifter faller dog innenfor EU's regelverk, så ekte absint, i meningen slik den skulle være som alkoholholdig drikk, får du i alle EU-land bortsett fra Frankrike. Der er navnet forbudt, men man kan selge noenlunde samme greia under annet navn.

     

    Referanser: Wikipedia: Absinthe

     

    Så, nå når dere vet at dere drikker skummel utenlandsk sprit som ikke har noen annen effekt enn å få dere arrestert i tollen, og som attpåtil smaker dritt, hva med å prøve noe tilsvarende hjemlig produkt? Trøndelagspotet og pærebrus gir samme farge, og smaker marginalt mindre jævlig.

     

    Have fun!

     

    /Onkel Faust_

    • Liker 2
  14. For 2010'en er den prisen meget god. HP selv gir en prisantydning på den på godt over 9000 spenn. Sitter og tenker på den selv, og får jeg den prisen på den er den min. MIN!

     

    Skal være en meget kapabel maskin dette, selvfølgelig med noe begrensinger på 3d-siden. Det eneste jeg er skeptisk til er hvor godt den vil fungere med linux, siden jeg ikke regner vista som noe annet enn problemer. Skal også ringe HP sin representant en av dagene og høre om muligheten for å få denne maskinen med Windows XP. Frem til juni leverer jo HP fortsatt XP-maskiner til bedrifter. Så er det bare å registrere seg en bedrift, gutter... :D

  15. jeg har installert vista premium på en 30 gb partisjon..

    så jeg skjønner ikke det 40 gb minimumskravet

    7374260[/snapback]

    Kravene er vel delt i capable, ready og premium ready, eller tar jeg helt feil nå?

     

    Når jeg bruker testverktøyet nissene leverer får jeg i det minste at maskinen min er Vista Ready, men at jeg må guffe på litt på skjermkortet før den er Premium Ready. Er vel bare noe sånt som min.req og recommended.

     

    Det er uansett tøv å anbefale minst 40 gig disk til Vista, da de fleste jo vet at programmer tar den plassen de tar. Er uansett snart ikke så små disker i handel heller, så problemstillingen går jo snart ut.

  16. Jeg tror at folk cracker denne lett på buisness og enterprise da dem kommer rett inn uten key.
    If they can code it, we can crack it.

     

    Forøvrig er det vanvittig mye synsing i denne tråden, og heller lite av det som er å kjenne igjen i Microsoft's senere uttalelser om Vista, så man synser litt selv.

     

    La oss kikke litt på dokumentet MS la frem i 2003, som definerte visjonene med Longhorn. Hvor pokker er WinFS? I det hele tatt, hvor er de enorme forbedringene over XP man ble lovet? Her ser det for det meste ut til at man har brukt tiden på å rette feil som allerede skulle være rettet i patcher til Windows XP, gitt det hele en makeover, og nå vil ta betalt for det. Bare for å sikre at folk faktisk kjøper Vista har man sørget for at 64-bit-versjonen av Windows XP er ubrukelig, og at de færreste av tabbene man har rettet faktisk har sett dagens lys på Windows Update.

    Legg til det hele Vista Only-spøkelset, blandt annet det at DX10 ifølge tidligere uttalelser ikke ville være tilgjengelig for eldre versjoner av Windows, og man har den klassiske "bøy brukeren over sofaen og forsyn deg av de bakre gleder"-approachen MS som regel har hatt.

     

    Menmen, da er det bare å benke seg foran support-telefonene og avvente Vista's inntreden. Så kan man gjenoppta diskusjonen om dette var verdt fem års utvikling, eller om gutta i Redmond kollektivt burde starte å selge Red Hat-lisenser isteden. Linux-gutta har i det minste enorme forbedringer å vise til de siste årene, og det uten å kreve en krone av sluttbrukeren.

  17. Ok, så emnefeltet er for kort. Det jeg skulle skrive var "Lære og vranglære om vanskeligheten av å få til ting i linux". Kronglete, ja, men presist.

     

    Glante kjapt over første par svarene til o ærbare redaktørs Vista-nettmøte i Dagbladet. Der mener han at det å få Beryl til å kjøre er en komplisert affære, og peker til en installasjonsveiledning for Ubuntu som han mener er lang som et vondt år.

     

    Altså.. Den veiledningen er håpløst foreldet. Jeg la inn Beryl på Ubuntu Edgy nå i helgen, og det tok meg ikke lenger tid enn det tar å scrolle gjennom Microsoft's EULA om man holder nede page-down.

    1. Legg til en linje i sources.list

    2. Importer krypteringsnøkkelen for mirroret (det skal jo være sikkert)

    3. apt-get install beryl...

     

    Jeg har hoppet av Ubuntu-vogna siden jeg ville forsøke noe som ikke var Debian-basert. Har jo blitt en stund siden sist. Testet FC6. Der ligger jo Compiz inne, fungerende, out-of-the-box. Blir ikke enklere. Å få inn Beryl, helt enkelt det også. Kopier en ferdigskrevet repo-fil til et directory, og installer pakker. Ferdig.

     

    Bare tull og vranglære at alt skal være så vanskelig i linux. Med inntoget til AIGLX funker faktisk absolutt alt på maskinen min out-of-the-box. Søsteren min er helt grønn, og har det mye enklere i Linux fremfor Windows. Sikrere og mer stabilt er det også. Solskinnshistorie, sålenge du sjekker hardwarestøtten før du setter i gang.

     

    Har kommet til at den eneste grunnene til å fortsatt kjøre Windows er a) gaming, eller b) du vil kjøre Adobe-programmer, men synes OSX er _for_ kosete.

     

    Vinker hadet til Windows i det øyeblikk oppgradering til Vista ikke lenger kan unngås. Da blir det ren Linux.

     

    /rant

     

    And now for something completely different:

    Velkommen tilbake, ditt siste besøk var: 19/01-2005 : 14:56

    Eh.. Oops, glemt helt av dere jo :)

  18. Har et litt merkelig problem med maskinen min nå.

     

    Jeg har en IBM 60-gig IDE-disk med OS på. Denne står som primary ide master. I tillegg har jeg en 250-gig Seagate S-ATA disk som står koblet på RAID1 på hovedkortet mitt, et ASUS A7N8X Deluxe-E. I tillegg står en Maxtor OneTouch 250-gig USB-disk påkoblet.

     

    Tidligere i dag byttet jeg ut A7N8X-Deluxe-kortet som jeg allerede hadde med E-kortet. Etter dette fikk jeg følgende problem:

    Jeg får ikke bootet maskinen min så lenge S-ATA-disken min er plugget i. Kobler jeg den ut går det helt greit å boote.

    Jeg ble kvitt problemet for et par timer siden, men opplevde at maskinen var ustabil. Jeg skrudde den av, og byttet ut den stille cpu-kjøleren med den som fulgte med cpu'en. Temperaturen droppet til godt under 50 grader, og alt var rene velstanden. Når jeg skrudde maskinen på igjen var problemet tilbake. Denne gangen blir jeg ikke kvitt det.

     

    En kompis av meg har hatt samme problemet, men han husker heller ikke hvordan han løste det.

     

    Håper på snarlig svar, siden alle godsakene ligger på den disken..

  19. Jeg sliter litt med å samle tankene, og ber derfor dere om hjelp. Det jeg trenger er en boks til rundt 5000, helst mindre

     

    Meningen er å bygge en shuttle/HTPC/SFF-PC som kan ta opp fra begge satelitt-tunere (dog ikke samtidig), og som så kan dumpe til dvdr etter behov (Når harddisk går full). Jeg trenger også at den kan opptre som et rent mellomledd når den ikke tar opp, evt. ta opp fra en tuner mens den viser den andre tuneren ut på tv'n.

     

    Finnes det evt. kort som lar deg hive satelitt-tuneren fullstendig og som så bare opererer på at du stapper satelittkortet ditt i en smartcard-reader i maskinen?

     

    Eksisterende teknologi:

    1xStandard CRT-tv

    1xVCR, Panasonic Superdrive (Skal ideelt sett elimineres)

    1xAKAI DVD-spiller (Dritt, SKAL elimineres)

    1x Nokia Satelitt-tuner, Canal Digital

    1x vetdafaen Satelitt-tuner, Viasat

     

    Oppsettet nå er som følger: Begge satelitt-tunerene er koblet på videospilleren, som så er koblet i den ene scart-inngangen på tv'n. DVD-spilleren er koblet i den andre scart-inngangen. Selv om dette gjør at en kan ta opp fra valgfri tuner selv om en ser på den andre eller på dvd vil jeg likevel bli kvitt både dvd-spilleren og videomaskinen.

     

    Her kommer det vanskelige: Dette skal være lett nok til at muttern klarer å bruke det. Muttern er ikke helt teknologi-analfabet, men det skorter på læreevne/vilje. Det skal altså ikke være nødvendig med 1000 fjernkontroller eller instillinger. Ideelt sett kun tuner-kontrollene og en opptakskontroll, slik det nå funker med begge tunere koblet på videospilleren.

     

    Det vil ikke være nødvendig med nevneverdig maskinkraft utover det som trengs for å drive tvkort/dvdspiller. Ekte pc til ekte gaming :)

  20. Når det gjelder utbygging er Norge et vanskelig sted, geografisk sett. I sverige legger man fiber over flatmark, mens her i det furete værbitte må det hugges i fjell. Fjorder er også en skikkelig pain in the ass.

     

    Når det er sagt ligger det allerede et rimelig greit fibernett her i landet, som alle aktører stort sett kan benytte seg av. Nesten alle kraftselskaper har f.eks fibernett til drifting av sine el-installasjoner.

     

    Når det snakkes om kapital til bredbåndsutbygging blir jeg litt oppgitt. Det er ikke så himla dyrt å bygge ut som folk tror. Du trenger bare en konsesjon, en avtale på linjeleie, litt godvilje og ca 100.000 kroner per sentral du vil bygge ut. En lottogevinst kan ordne bredbånd til en liten by. Problemet er bare at så få tar risken på å gå på trynet med noe slikt, for en vet jo aldri om de sutrepavene som syter over at de ikke får bredbånd faktisk bestiller linjen når du kan levere den. Det er mange firmaer som har gått under pga for liten kundebasis.

     

    Sverige har en del ting som Norge ikke har. De har fett bredbånd. De har, etter norske forhold, billig alkohol. De har en regjering som ikke går i jihad-modus hver gang høybråten kremter frempå med at det er på tide å stramme inn syndene enda litt til.

     

    Andre ting de har er strengere lover, kjipere øl og nok skinnskaller til å skremme Herman Göring. Tenker jeg blir her i norge jeg. Uansett ikke SÅ ufattelig treigt med 2mbit sdsl hjemme.

  21. Vel, noe må man jo ha å skrive om i en tråd som dette. Vanskelig å komme på noe nytt liksom, så da stiller man et komplett idiotisk spørsmål.

     

    Eh.. let me rephrase that..

     

    Det finnes jo ikke idiotiske spørsmål, bare spørsmål som kommer fra idioter :)

  22. og her kaller vi oss for mennesker??? den overlegne arten??

    (...)

    vi er monstre hele gjengen....

    Vel, mennesker er ikke den overlegne arten. Jeg er. Menneskene er bare ubetydelige små maur som skal bygge mitt imperium.

     

    Vel, nok flåserier.

     

    Menneskeheten er i seg selv grusom, og dette er resultatet. En har prøvd å skape noe en kaller sivilisasjon, for å hindre at vi utsletter hverandre, men dette har bare ført til at vi har funnet nye måter å drepe hverandre på.

    Hadde det ikke vært for bredbånd og øl hadde jeg flyttet ut i en ensom skogshytte for lenge siden.

  23. Det er ikke sånn lenger.. mine kjære medstudenter beskylder en for å være nerd bare en har moddet laptopsekken for å kunne fortsette musikklyttinga uten varmeproblemer eller kablingstrøbbel med laptopen (Har ikke 40-gb mp3spiller, og å bestemme seg mellom alle de gode låtene en har samlet seg er.. vanskelig..)...

     

     

    Forresten, definisjonen av nerd:

     

    nerd also nurd P Pronunciation Key (nûrd)

    n. Slang

    A foolish, inept, or unattractive person.

    A person who is single-minded or accomplished in scientific or technical pursuits but is felt to be socially inept.

     

    [Perhaps after Nerd, a character in If I Ran the Zoo, by Theodor Seuss Geisel.]

    nerdy adj.

    Word History: The word nerd, undefined but illustrated, first appeared in 1950 in Dr. Seuss's If I Ran the Zoo: “And then, just to show them, I'll sail to Ka-Troo And Bring Back an It-Kutch a Preep and a Proo A Nerkle a Nerd and a Seersucker, too!” (The nerd is a small humanoid creature looking comically angry, like a thin, cross Chester A. Arthur.) Nerd next appears, with a gloss, in the February 10, 1957, issue of the Glasgow, Scotland, Sunday Mail in a regular column entitled “ABC for SQUARES”: “Nerda square, any explanation needed?” Many of the terms defined in this “ABC” are unmistakable Americanisms, such as hep, ick, and jazzy, as is the gloss “square,” the current meaning of nerd. The third appearance of nerd in print is back in the United States in 1970 in Current Slang: “Nurd [sic], someone with objectionable habits or traits.... An uninteresting person, a ‘dud.’” Authorities disagree on whether the two nerdsDr. Seuss's small creature and the teenage slang term in the Glasgow Sunday Mailare the same word. Some experts claim there is no semantic connection and the identity of the words is fortuitous. Others maintain that Dr. Seuss is the true originator of nerd and that the word nerd (“comically unpleasant creature”) was picked up by the five- and six-year-olds of 1950 and passed on to their older siblings, who by 1957, as teenagers, had restricted and specified the meaning to the most comically obnoxious creature of their own class, a “square.”

     

     

     

     

    I tillegg:

     

    nerd

     

    n. 1. [mainstream slang] Pejorative applied to anyone

    with an above-average IQ and few gifts at small talk and ordinary

    social rituals. 2. [jargon] Term of praise applied (in conscious

    ironic reference to sense 1) to someone who knows what's really

    important and interesting and doesn't care to be distracted by

    trivial chatter and silly status games. Compare the two senses of

    computer geek.

     

    The word itself appears to derive from the lines "And then, just to

    show them, I'll sail to Ka-Troo / And Bring Back an It-Kutch, a Preep

    and a Proo, / A Nerkle, a Nerd, and a Seersucker, too!" in the

    Dr. Seuss book "If I Ran the Zoo" (1950). (The spellings `nurd' and

    `gnurd' also used to be current at MIT.) How it developed its

    mainstream meaning is unclear, but sense 1 seems to have entered

    mass culture in the early 1970s (there are reports that in the

    mid-1960s it meant roughly "annoying misfit" without the connotation

    of intelligence).

     

    An IEEE Spectrum article (4/95, page 16) once derived `nerd' in its

    variant form `knurd' from the word `drunk' backwards, but this

    bears all the hallmarks of a bogus folk etymology.

     

    Hackers developed sense 2 in self-defense perhaps ten years later,

    and some actually wear "Nerd Pride" buttons, only half as a joke.

    At MIT one can find not only buttons but (what else?) pocket

    protectors bearing the slogan and the MIT seal.

     

    (hentet fra Dictionary.com)

×
×
  • Opprett ny...