Gå til innhold

Eyefitness

Medlemmer
  • Innlegg

    525
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eyefitness

  1. Takk til alle for gode og innsiktsfulle svar. Dette gjør det lettere for meg å velge og vurdere fremover. Jeg har ingen bråhast med å bytte ut kameraet, og som en sa her kan jeg eventuelt beholde det som et kamera 2 for å slippe å bytte objektiver (kan være spesielt nyttig på konsertfotografering, da bytte av objektiver og innstillinger i mørket ikke er bare artig og tiden kan være knapp).

     

    Blir nok å gå for et 70d når det har fått en hyggelig pris, samt at jeg nok kjøper en skikkelig vidvinkel og en 18-135 IS STM (om den er god?). Så får tiden vise hva som lønner seg på sikt. Kanskje blir også objektiver til speilløse en god del rimeligere i fremtiden, slik at utbytte på salg av brukte objektiver/utstyr ikke blir så viktig - eller som se# skriver, kan det nok komme nye speilløse fra Canon i fremtiden med EF/F-fatning eller gode adapterløsninger.

    Som lommekamera har jeg hatt et IXUS og det er absolutt ikke godt nok. Helt håpløst på innebilder, og er ikke stort bedre enn et mobilkamera. Må nok ha en fornyelse der også.

    • Liker 1
  2. Takk skal dere ha alle sammen. Høres ut som jeg bør satse på å fortsette med Canon grunnet kostnader ved bytte av system, samt at 70d er bra på filming og autofokus og etter sigende er langt bedre enn 40d på høy iso, samt betydelig bedre på jpeg. Innrømmer at jeg sjelden benytter raw, selv om det gir det beste resultat i vanskelige situasjoner. Føler jeg er blitt temmelig god på å velge rett hvitbalanse og også sjelden overeksponerer bildene. Slitsomt og plasskrevende med så store filer som raw medfører.

     

    Har følt litt på det at det virker som speilrefleks er på vei ut og at små systemkamera tar over. Blir det slik, vil det jo bli enda vanskeligere å bytte system senere for da blir det vel bare knapper og glansbilder å få for ef og ef-s optikk. Det har vel kanskje påvirket nysgjerrigheten på nytt system mer enn dette med smått og lett (selv om det selvsagt er hyggelig om en kamerabag veier halvparten og er langt mindre og samtidig kan gjøre akkurat de samme tingene like godt. Tydeligvis blir det langt dyrere å bytte system, så jeg bør vel holde meg i skinnet. En 70d vil vel trolig ha gått litt ned i pris innen sommeren også?

     

    Et grep for å redusere plassbruken i sekk/bag kan også være å bytte ut Sigma 70-300 med en 1.4 teleconverter som kan benyttes sammen med 200mm f2.8. Det blir riktignok ingen telezoom, men det har stort sett vært i området over 200mm jeg har følt behovet for å dra frem 70-300.

     

    Ser ut til at 70d ikke har bildestabilisator i huset og da må jeg vel ha et 18-55mm IS STM for at filming skal bli bra? Ingen av mine objektiver har bildestabilisator. Nevnte objektiv hadde ganske svak lysstyrke, så om jeg går for en slik løsning bør jeg vel beholde Tamron 17-50. Litt kjedelig å måtte ha 2 objektiver i samme område (og i verste fall drasse på begge samtidig).

  3. Har i dag et Canon 40d. Veldig fornøyd med kameraet bortsett fra at det har lav oppløsning på skjermen og at den er liten, samt at kameraet ikke er særlig bra på høy ISO. Videre kunne jeg tenke meg en bra videofunksjon.

    Jeg har mye objektiver til Canon og lurer derfor på om det blir for dyrt å gå over til noe annet. Frister med mindre og lettere objektiver som til Olympus, Fuji m.flere som har levert gode speilløse systemkamera i det siste. Har ikke fulgt mye med de siste åra men sett at det er kommet mye spennende.

     

    Til Canon har jeg Canon 85mm f1.8, 50mm f.1.8, 200mm. f2.8, Tamron 17-50mm f2.8, Tamron 90mm f2.8 macro og Sigma 70-300 Apo Macro (denne er faktisk temmelig bra selv om ryktet er varierende /heldig med eksemplar), samt at jeg har 2 Canon-blitzer 430 og 580ex tror jeg de heter.

     

    Skal jeg selge alt jeg har og erstatte alt dette med noe tilsvarende til f.eks. Olympus E-M1 eller Fujifilm XT1, vil det vel bli veldig mye dyrere enn å kjøpe et 70d? Og vil disse kameraene og objektiver til disse kunne gi meg det samme som utstyret jeg har? Og blir det veldig mye mindre og lettere?

     

    Tar mye konsertbilder i mørke og av dyr og barn i bevegelse. Liker også å ta portrettbilder med lav dybdeskarphet, samt macro og landskap /natur. Ønsker også å filme fra konserter og må ha stereolyd/utgang for stereomikrofon.

     

    Størrelse og vekt er ikke veldig dramatisk for meg, men det er klart fristende å bytte system hvis alternativene gir like bra muligheter på alle områder som Canon 70d med mitt utstyr - og samtidig er mye mindre og lettere - og hvis det ikke ville blitt mye dyrere?

     

    Vet det har vært en del lignende tråder, men klarer ikke helt å omsette det til min situasjon. Vet heller ikke hva utstyret mitt er verdt.

     

    Tar imot tips, anbefalinger og tenkehjelp med stor takk :-)

  4. 1. Gothic 2 (PC, Piranha Bytes, 2002)

     

    2. Thief 2 (PC, Looking Glass, 2000)

     

    3. STALKER Shadow Of Chernobyl (PC, GSC Game World, 2007)

     

    4. Gotic 1 (PC, Piranha Bytes, 2001)

     

    5. Far Cry (PC, Crytek Studios, 2004)

     

    6. Gothic 3 (PC, Piranha Bytes, 2006)

     

    7. Deus Ex (PC, Ion Storm Inc, 2000)

     

    8. Age Of Empires 2 (PC, Ensemble Studios, 1999)

     

    9. Risen (PC, Piranha Bytes, 2009)

     

    10. Undying (PC, EA Games, 2001)

    • Liker 1
  5. ASUS er den produsenten med lavest feilrate etter 2 og 3 år, betydelig bedre enn Apple faktisk.

    U31SD skal vel også ha rimelig bra batterilevetid. Det eneste Acer har å diske opp med er TimelineX-serien og den er ikke like god.

    Vostro er vel også et bra merke etter det jeg har hørt, V131 ble testet av hardware.no der de bemerket at byggekvaliteten ikke var helt som ønsker.

    Takk for hjelpen. Høres ut som jeg trygt kan kjøpe den jeg opprinnelig hadde tenkt. Den mangler riktig nok USB 3.0, men det tror jeg ikke er et must for henne og øvrige kvaliteter ser jo veldig bra ut til prisen og hennes behov.

  6. Vostro og en Acer (husker ikke modellbetegnelse) skal være vesentlig bedre enn ASUS U31SD som jeg først hadde bestemt meg for. Skal kjøpe 13" eller 14" til jul til min kjære, og hun er opptatt av god batteri-tid, vekt helst ikke over 2 kg og så bra specs ellers som mulig til maks. kr.5.000,-. Hun er ikke en veldig aktiv spiller, så bra grafikk-kort er ikke et must.

     

    Setter pris på hjelp, da det haster å bestemme seg for å få den før jul :)Andre forslag enn nevnte maskiner tas også i mot med takk!

  7. Håper på hjelp til dette. Skal bli julegave til min kjære. Hun spiller ikke dataspill, men ønsker å ha med maskin på ferier og trenger en maskin som holder lenge før den går tom for strøm,samt bør være ok til Office-programmer og litt lett fotoredigering m.m.

     

    Jeg lurer på om Asus U31 SD er det beste valget innenfor prisrammen, eller om det er annet som er vel så bra til samme pris og behov.

  8. så bra specs som mulig. Skal brukes på reise, og til kontorprogrammer, surfing og litt photoshop-bruk (ekstern skjerm, har hjemme). Spilling er ikke spesielt viktig. Bør ikke veie mye over 2kg.

     

    Sliter med å finne god nok info om bl.a. batteri-levetid på de fleste bærbare, så har problemer med å velge maskin.

     

    Noen som har forslag til beste kjøp ut fra gitte kriterier? Takknemlig for eventuelle svar.

  9. Spiller mest mulig snill karakter, men der jeg må kan jeg være riktig så ful. Spiller mannlig karakter ettersom jeg er mann, men skjønner den der med å ha en dame å se på når en sitter der i utallige timer. For øvrig så må jeg flire når jeg tenker på den mannlige karakteren i Oblivion. Han løp som ei dame og virket med det hyperfemi. Hadde kanskje vært like greit å spille som dame der..

     

    Plukker opp alt jeg finner av planter og utstyr etc., gjør alt av sidequests og nyter omgivelsene i gode rollespill. Liker spesielt Gothic-spillene og Risen, da disse har en fantasisk atmosfære, nydelig og variert natur og musikk. Stor og åpen verden som bare venter på å bli oppdaget. Fast-travel i form av magi benyttes noen få ganger langt ut i spillene, når jeg har vært stort sett overalt opptil flere ganger.

     

    Venter på Risen 2 med stor lengsel. Har en ørliten skepsis pga opplysninger om skytevåpen og manglende pil og bue, samt mer konsollifisering.

     

    Spiller vanligvis som warrior med sverd og bue, samt litt ferdigheter på lockpicking, thieving og alchemy.

  10. Har bommet stygt og kjøpt en full HD-skjerm som ikke har hdmi. Dell U2311, den har kun dvi og vga. Jeg skal redigere bilder på den, så vga er ikke aktuelt. Laptop Asus N73JQ har kun vga og hdmi ut. Kan jeg bruke en hdmi kabel fra laptop til et adapter som har hdmi hunn og vgi hunn kontakt og få full hd? Eller må jeg kjøpe en eller annen konverter eller bytte skjermen til en med hdmi? Skal jeg ha minst like bra redigeringsskjerm som har hdmi må jeg opp på Dell u2410 og den er vesentlig dyrere dessverre. Takk for eventuelle svar.

  11. Tar kun partisjonen ja akkurat slik som alle andre Windows versjoner.

    Men ett godt tips, koble fra ALLE andre harddisker inkludert eksterne enn den du skal installere på.

    Så slipper du boot record som ligger på en helt annen disk.

    Takk for svar:) Jeg startet en egen tråd om det under Windows, da jeg regnet med at det ble stille i tråden her ettersom det ble litt "off topic" spørsmål fra min side. Jeg kommer til å legge ut et par spørsmål til der, da jeg er litt usikker på hva som kan flyttes på over til D.

  12. at resten av harddisk blir formatert? Min harddisk er på 500gb, Vista 32 er på partisjon C som er på ca 100gb og så er det en partisjon D som kun inneholder bilder og musikk. Dersom jeg benytter Windows 7 Home Premium Ugrade 64 bit cden jeg har kjøpt, kan den automatisk bare formatere C eller vil partisjon D "gå med i dragsuget"? Hvis den blir uberørt hadde det jo vært interessant å overføre diverse annet fra partisjon C over dit også før oppgradering til Win 7 64 bit.

    Jeg er ikke noen pc-guru akkurat, så hvis det er kompliserte ting som må gjøres får jeg bite i det sure eplet og skaffe en ekstern harddisk osv. for å redde data før en oppgradering.

     

    Tar imot tips med stor takk :)

  13. Leste nettopp nå under "programmer" forumet at en ikke kan oppgradere fra 32 bit Vista til 64 bit Win 7. Må visst formatere for å få det til! Det har ikke noe med bios å gjøre, men er viktig å få med seg så ikke andre gjør den feilen.

    Har en harddisk på 500gb, der det er en partisjon C som er på ca 100 gb og resten er på partisjon D.

    Dersom en starter opp formatering via Windows 7 Home Premium ugrade cd en, vil den kun formatere partisjon C eller hele harddisken? Hvis kun partisjon C, er det bare å flytte over viktige filer til partisjon D i forkant og så kjøre på? Noen som vet dette sikkert?

     

    Glad jeg ikke bare begynte å installere 64 bit Win 7 uten å sjekke først :ohmy:

  14. Nå har de nok en gang manipulert listen på varen jeg hadde bestit. Før i dag stod det 10 stk ubekreftet til 9. mars. Nå står det 1 stk til samme dato. Slik har antall og ubekreftet leveringsdato variert hele tiden siden varen ble bestilt. Noe sier meg at denne varen aldri kommer til å komme inn på lager. I hvert fall ikke til den prisen de reklamerer med. Dette er jeg overbevist om er taktikk for å se billige ut på total antall varer. Som sagt lenger opp, så skjer ikke det samme med varer de ikke er billige på...

  15. Har hatt litt blandede erfaringer med komplett. Siste erfaring er svært dårlig. Bestilte en vare i midten av januar, det stod i prisguide her at de hadde 1-3 stk på lager. Da jeg gikk inn på nettbutikken, stod det at de skulle få inn et visst antall på lager om få dagers, jeg antok likevel at det ville gå ganske raskt. Ubekreftet dato og antall ble stadig endret i hytt og pine, og på et gitt tidspunkt ringte jeg inn for å få bekreftet om varene ville komme denne gang. De svarte at nå kunne jeg stole på det. Likevel ble det igjen en utsettelse, denne gang til langt ut i mars måned. Stanser den ordren og bestiller et annet sted!!

     

    For meg ser det ut til at på varer de har en god pris, så kommer varen aldri inn på lager, de utsetter og utsetter til kunde gir opp. Varen skal bare stå der i prisguiden for å få butikkens priser totalt sett til å fremstå lavere enn de er. Varer de har en høy pris på har de aldri problemer med å levere i tide. Dette gjentar seg for mye til at det er en tilfeldighet. Men de er ikke alene om å oprere slik, jeg har også sett enkelte andre nettsjapper gjøre det samme.

    Det er utrolig irriterende og det tar alt for mye av dyrebar tid for kunder å sitte og vente på varer som aldri kommer, samt tiden en bruker på å stadig gå inn og sjekke hvordan det ligger an.

     

    Hardware.no /prisguiden bør begynne å sende ut advarsler mot denslags virksomhet, og markere at de følger med - da slik manipulering av priser kan gi butikker en feilaktig høy plassering som "blant de billigste" på nett.

  16. Hei. Litt usikker på anbefalingen av Nec MultiSync EA232WMi. Flatpanels.dk har testet denne og var veldig skuffet over kraftig Led-bakgrunnslyslekkasje. Det ble for øvrig sagt at den har tregere responstid enn forgjengeren og at den ellers var veldig lik, men altså hadde dette Led-lyslekkasjeproblemet. De sier riktignok at det kan være et problem kun med deres test-eksemplar, men det er fortsatt ikke kommet inn noen kommentarer der som avkrefter dette problemet.

×
×
  • Opprett ny...