Gå til innhold

CREDiBLE

Medlemmer
  • Innlegg

    152
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CREDiBLE

  1. 1: Jeg har nettop startet men etter et veldig(!) vellykket raid i gjennom Elektro har jeg:

    øks, fyrstikker, kompass, en einfeld rifle med ammo og en revolver med ammo + mat og drikke.

     

    Har såvidt gått ut av elektro og er på vei nordover og lurer på om noen har lyst til å spille sammen.

    Kontakt for skype/info.

     

    2: Hvert 20-30 sekund får jeg en 2-3sec fryst kamera, det stopper helt opp og fortsetter like fint etterpå.

    Noen som vet hva grunnen kan være? Det fikk meg drept flere ganger på dag 1.

    Kammeraten min hadde akkurat samme problem, og det tok endel prøving og feiling til før vi fiksa det. For det aller første, forsikre deg om at du har startet både ArmA II og ArmA II: Operation Arrowhead minst èn gang hver. Dette fordi det er noen filer og komprimerte mapper som først skapes når du kjører disse spillene.

     

    1) Videre - kjører du Day Z gjennom Six Updater/Six Launcher? Det er en fin og enkel programvare, men det er tungt, ustabilt og dårlig optimalisert, og det er trolig der problemet ligger. Løsningen er å kjøre det gjennom Steam isteden. Da får du ikke server browseren fra Six Updater, men du kan bruke ingame server browseren isteden. Uansett, legg til i Steam. Det vil både lette lasten på prosessoren og minne ditt, samtidig som det sikrer at Day-Z starter fra riktig lokasjon. Guide til det finner du her.

     

    2) I tillegg er ArmA-serien veldig maskinvareintensiv, og i tillegg dårlig optimalisert for flerkjerneprosessorer. En mulig løsning på et sånt problem kan være å kun la spillet bruke èn kjerne. Når du har startet Day Z, trykk Ctrl+Alt+Delete og velg Oppgavebehandling. Gå til prosesser, finn ArmA/DayZ-prosessen, og høyreklikk. "Set Affinity". Hak bort "All Processors", og velg èn. Hvilken er ikke så viktig.

     

    3) Noen har også hevdet at å bruke GameBooster har løst problemet deres - det er uansett et program jeg anbefaler, om det skulle løse problemet eller ikke. Vi overklokket også prosessoren hans fra 2.6 til 3.2, men jeg tviler på at det var der problemet lå.

     

    Forsøker du alle disse løsningene føler jeg meg trygg på at problemet ditt blir borte. Grunnen til WoT er at vi forsøkte alle disse løsningene før vi launchet spillet, så jeg kan ikke pinpointe akkurat hva som løste det. Lykke til!

  2. Akkurat seeding er litt dumt, eller?

     

    Hvordan faen åpner man vinduet mer enn på gløtt forresten? Føler meg tilbakestående :\

     

    Er det ikke noen små metallinnretninger du må skyve opp i hengslet på vinduet mens du skyver det utover da?

    Jo. Cirka midt på vinduet er det en lite metallplate du kan skyve opp. Hold denne oppe og dytt vinduet ut.

  3. Hvordan er det med nedlasting fra nordbyen, blir man tatt?

    Tatt for hva? Mener du å laste ned ulovlig? Isåfall, nei. Jeg er en ganske flittig bruker av både Norbits og PB, og maskinen står som oftest å seeder 24 timer i døgnet, i tillegg til alt jeg laster ned av programmer, serier og filmer. Det gjør også et par av mine venner som bor her. Har aldri hørt om noen som har hørt noe fra noen som helst.

     

    Tror de har ganske stor respekt for at når man surfer fra hybelen er det privat. De har ingen rett til å gå gjennom trafikken, og da kan man kun avsløres gjennom de samme kanalene som andre mennesker kan avsløres gjennom. Så risikoen er ikke noe større på studenthjem enn for en vanlig forbruker, rent annet enn at man har muligheten til å laste ned langt mer langt fortere.

  4. takk for svar.

     

     

    it-seksjonen sier at trådløs router er ulovlig. er dette for srs? videre sies det at det er bare et internettuttak per leilighet og at man må søke om man skal bruke switch. WTF.

     

    har tre maskiner, pluss spillkonsoller som til enhver tid står på nett. et uttak = tja... tjo... NEI.

    Jeg har to PCer, en Xbox, en PS3 og en iPhone, så jeg har akkurat samme problemstilling.

     

    Aner ikke hva IT-avdelinga sier, men jeg har hatt min egen trådløse router på Nordbyen i 2år og har ikke hørt noe fra noen som helst, bortsett fra glade naboer som jeg har latt leeche. Så det blir hvertfall ikke overholdt :)

  5. får man et brukernavn/passord til alt (maskiner på skolen, nettverket i leiligheta, vaskeri-opplegget, etc)? bruker HiG Fronter, It's Learning eller noe annet? hva bruker de til timeplan? Time Edit?

    Svaret på alt er ja :) Du får et brukernavn til Fronter, skolemaskiner, kopimaskiner og endel tjenester rundt HiG. Timeedit brukes som timeplanplanlegger.

     

    Når det gjelder nettverket i leiligheten/hybelen, er hvertfall nettet på Sørbyen og Nordbyen åpent uten sikring. Vaskeriopplegget får du et eget Miele-kort samtidig som du henter nøkkelen, som du drar hver gang du bruker maskinene.

  6. For dere som kommer til Gjøvik til høsten kan jeg lage en liten guide for spisestedene.

     

    Dinos ligger ved Fahlstrøms plass og Trondhjemsveien. Syntes kjøttet der er jævlig kjipt og smaker litt pepperkake. Gå rett rundt hjørnet ved Chaplin, så finner dere latterlig mye bedre mat. Der ligger både Peppes og Fast & Tasty og KFC.

     

    Fast & Tasty ligger i Trondhjemsveien ved Chaplin, og er hvertfall mitt go-to-sted når jeg er fysen på både fastfood og fyllemat. Åpent 14-02 torsdag-lørdag og 14-23 alle hverdager. Jævlig digg kebab og et pent tilbud på pizza på søndager (99 spenn). Perfekt når man er fyllesjuk, men ikke har råd til å betale 350 for Peppes.

     

    Ti meter unna ligger Peppes, som er.. ja, Peppes. Jævlig god pizza, alrighte priser. Kjører også ut til hele Gjøvik for 65 spenn, og man kan bestille på Peppes.no eller ved telefon.

     

    Følger du Trondhjemsveien mot Kiwi, og går enda lengre bort finner du Kikkis Friend Chicken, som eier den skandinaviske franchisen for KFC(!!). Serverer både fritert kylling (duh) og pizza. Har noen kammerater som ikke finner større lykke enn tacopizzaen deres, men personlig syntes jeg kvaliteten og smaken der er - meeh. Mitt personlige tips er styr unna, mine kammeraters tips er kjøp, kjøp, kjøp. Så får dere bestemme selv hvem dere hører på.

     

    Egon ligger i Jernbanegata, ved Gågata, og er så full of win at jeg har vanskeligheter for å finne superlativer. Prisene er dog høyere enn på de andre stedene jeg nevner her, kanskje med unntak av Big Horn og Peppes. Philly Steak Sandwich'en er fantastisk.

     

    Lenger ned mot Mjøsa ligger blant annet Big Horn, San Marino, McDonalds, CC og Statoil.

     

    Big Horn Steak House ligger i Strandgata, og er bare helt jævlig digg. Personlig elsker jeg biff, og jeg elsker BHSH. Dyrt, men verdt det. Pommes Noisettes!!!

     

    San Marino ligger også i Strandgata og har mange tilhengere blant de "lokale" i Gjøvik. Personlig har jeg bare spist der èn gang, og da bestilte jeg en av de rettene magen min er mest takknemlig for her i verden - kebabpizza. Den smakte dritt og fordervelse. Generelt sett er de sikkert alright med tanke på at de har så mange fans, men min personlige oppfatning er krise.

     

    McDonalds vet dere alle hvordan er, men den ligger litt kinkig til for fots. Den ligger "over" jernbanen, mot Mjøsa. Gå bak kinoen/Kiwi og gå under brua, så kommer du dit.

     

    Ikke langt unna, mot CC ligger det en Statoil. Ganske greit utvalg med mat her, og de er døgnåpne. Burger, pølser, pizzabiter og selvfølgelig alt av "dagligvarer". Var dette som ble første destinasjonen for fyllemat når jeg først flyttet hit.

     

    Inne på selve CC ligger det en spisesjappe ved ved H&M(?). Husker ikke helt navn, men de har jævlig god biff/kylling-enchillada og biffsnadder. Prisene er forholdsvis greie, rundt hundringsen for mange av rettene. Variert meny.

     

    Rett før sommerferien åpnet det også en Pizzabakeren midt mellom skolen og sentrum. Har ikke spist her enda, men den ligger bak Jet(?)-stasjonen fra sentrum retning Høgskolen.

     

    Må selvfølgelig ikke glemme kantina på Høgskolen! Serverer som oftest to varmretter hver dag, og gjengangere er hamburger, pasta, fisk og karbonader. Prisen pleier å ligge på femtilappen, og smaken er.. alright, antar jeg. Litt industripreg, men sånn blir det i kantiner.

     

    Har helt sikkert glemt noen, men her har dere hvertfall essensen! Er mange orientalske resturanter i sentrum, men der er jeg lite bereist :)

  7. Er det kaldt i hyblene @ nordbyen om vinteren? Trekker det fra vinduene?

    Det håper jeg da virkelig ikke, ettersom vinduene er knapt et år gamle. Jeg har bodd på Nordbyen i to år nå, og har hvertfall aldri lagt merke til det. Det er en termostat på hvert rom som kan stilles inn fra 15 til 25 grader. Så uansett om det er tilfelle er du selv herre over temperaturen.

  8. Alle som har gått HiO sier HiO, og alle som går på BI vil si BI. Jeg tror de stiller veldig likt. Uansett hvilken du velger vil du uansett kunne ta en master ved gode nok karakterer, så er du ikke fornøyd kan du jo "bytte over" etter bacheloren.

     

    Ikke helt sikker på hvordan det fungerer med å bytte fra HiO til BI, eller vice versa, midt i en bachelor, men vil ikke tro det er mulig.

  9. Ikke gi opp, buddy! Jeg hadde 2 etter 1MX (Vanskeligste mattefaget, førsteåret VGS), og hadde ikke mer matte på videregående.

     

    Jeg går nå sisteåret på økonomi og administrasjon, og fikk B i mattefaget, som er en blanding av 1MX,2MX og 3MX. Jeg er verken supermenneske eller heldig, det var bare hardt arbeid!

     

    Jeg tror du har kjempegode sjanser til å klare det, men du må legge ned litt innsats. Studiet forøvrig har innslag av matte i blant annet mikro, makro og økonomistyring, men klarer du en god karakter i mattefaget, skal ikke de stå for noe nytt :)

    • Liker 1
  10. Takk, men har godtatt hybelen på Nordbyen. Ser heller hva jeg gjør. Mulig jeg tar meg litt ekstra sommerferie eller noe :p

     

    Fredrik, du kan få komme og bo i bøttekottet hos meg. Ellers har jeg forsåvidt ganske stor seng også. Er hjem for meg er et hjem for deg <3

     

    Haha, høres bra ut, Thore! ;P

     

    Men får se hva jeg gjør, har fått tilbud om å sove endel plasser, men vet ikke om jeg orker styret... Hadde vært litt digg med noe ekstra ferie og, men kjipt å gå glipp av fadderukene.

     

    Dude, du får faktisk ikke lov til å gå glipp av fadderukene.

    Korrekt observert, Gaara.

  11. HELVETTE!

     

    Hva gjør jeg? Er gamlingen sin Mercedes :( Sprukket støtfanger bak, bulk i luka og saaaaftig skrape i siden.

     

     

    Det var samtlige lønninger helt frem til jul neste år :(

     

     

    Sympati please. Faen kondomnere hele bilen med meg inni.

    Ouffff, jeg kjenner meg igjen. Var vel 3 år siden nå, at jeg klarte å skade bilen til fattern to ganger på en måned. Den ene gangen klarte jeg å rygge inn i et tre (!!!) mens den andre gangen rygga ei dame inn i meg. Begge føltes like jævlige, selv om forsikringen til dama som rygga i meg tok støyten for den andre episoden.

     

    Den klumpen man har i magen over å skadet noe som ikke er sitt eget er... noe av det jævligere jeg vet om. Til sammenligning kostet tre-episoden min 22k gjennom forsikring, og den andre 26k, så du har et stykke igjen til mitt nivå.

     

    Støtfangeren og bulken i luka høres identisk ut med min episode. Kostet 22k på merkeverksted. Bilen var en Mazda 6 (ekstremt tuklete å rygge med Mazda 3 og Mazda 6-seriene. Høye og "korte" bakruter.). Skrapen i siden koster nok fort en 6-7k å relakkere, så den er det nok greit å ta på egen kappe så faren din slipper yttereligere bonustap. Med en egenandel på 3-4k ender du nok opp på totalt 10k ut og et bonustap på forsikringen til faren din. Ekstremt kjedelig, men du har helt sikkert lært mye av det.

     

    Og som alt annet i livet - syntes du det er vanskelig å rygge, så finn en åpen plass og øv, øv, øv. Det er det eneste som gjør deg til en bedre sjåfør.

×
×
  • Opprett ny...