Gå til innhold

rossii

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rossii

  1. Som lærling i IT/IKT har man generelt ganske dårlig lønn (avhenger så klart). Selv startet jeg som lærling med en grunnlønn på 300.000, noe som vel tilsvarer 153 kroner i timen.

     

    Men det er altså som lærling? Nå er jeg fagutdannet. Jeg mener også å huske at han sa jeg hadde tjent ca. 270 000 i min tid som lærling der, men det kan jeg fort finne ut. I tillegg er det ingen overtidsordning, det går på såkalt gjennomsnittsberegning, noe som er uforståelig for den type bedrift.

  2. Hei,

     

    Jeg har nylig tatt fagbrev og påbegynt studie.

     

    Sjefen har tilbudt meg å jobbe på timer med en timesats på 160,-. Jeg synes dette var litt lavt. Tror også at lønnen jeg har fått som lærling har vært noen titusener under det som er vanlig. Hva tenker dere? Er det noen som f.eks. vet hvor mye en på Rema 1000/Coop tjener eller andre jobber for den saks skyld?

     

    Skal i møte i morgen, men litt usikker på hvordan jeg skal legge det frem. Synes det er vanskelig å si imot.

     

    Er det noen som forresten vet hva 160,- tilsvarer i året, og hva tariff for IKT-lærlinger er?

  3. Hei, kjære mac-eksperter. :)

     

    Jeg var så klønete at jeg sølte på macen min i helgen, så den døde..

    Heldigvis var det satt opp trådløs backup med Time Machine, så mistet ikke noe data.

     

    Nå har jeg bestemt meg for å kjøpe en ny maskin. Det står mellom Dell XPS 13" og en ny mac. Kanskje litt dumt å spørre i denne tråden, men hva ville dere valgt og hvorfor? Problemet er jo at Apple ikke har lansert noen ny MBP ennå, det kom ingenting på WWDC så vidt jeg har fått med meg. Jeg kan dessverre ikke vente så mye lenger, trenger en ny laptop i løpet av uka. Den Macbook-modellen med kun én USB C-port er ikke veldig aktuell.

     

    Så... Blir litt off-topic, men hva ville dere gjort? Har også sett litt på ASUS Zenbook UX305CA, men heller mer mot XPS 13". Beklager om dette ikke passer her, men det gjelder altså macen min som døde og som må erstattes.

     

    Når tror dere en ny MBP 2016 blir lansert? Verdt å vente på den?

  4. Hei, et kort spørsmål.

     

    Har en kompis som ikke får noe kontakt med Ethernet via Thunderbolt. Den dukker ikke opp under "network", og den vil heller ikke legges til når man prøver på det.

    Noen som vet noe om det? Har googlet litt, men ikke kommet fram til en løsning ennå.

     

    Og forresten, er det farlig å installere OS med egen Apple-ID for noen andre, i tilfelle oppgraderinger osv.?

×
×
  • Opprett ny...