Gå til innhold

sino

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sino

  1. Noen som kan si litt om hvert av disse fagene her?

     

    • MFEL1010 - Medisin for ikke-medisinere (7,5p)

    • MFEL1050 - Innføring i idrettsfysiologi (7,5p)

    • PSY1050 - Personalpsykologi (15p)

    • PSY1003 – Biologisk psykologi (7,5p)

    • PSY1004 – Sosialpsykologi (7,5p)

    • PSY1005 - Utviklingspsykologi (7,5p)

    • PSY1006 - Personlighetspsykologi (7,5p)

     

    Biologisk psykologi kan du ta vekk hvis du ikke planlegger å lese en del eller har bakgrunn i biologi, da du faktisk må kunne begreper fra faget for å ha sjans.

     

    I de andre psykologifagene kan du få en grei karakter ved å lese på tidligere eksamener for å se hva pensum er (+ memorere spørsmål, siden de kommer igjen) og wikipedia'e ord og utrykk. Jeg fikk D i utvikl+sosial ved wikipedia og C i personlighet ved å lese boka i noen dager før eksamen.

     

    Innføring i idrettspysiologi har stått/ikke bestått og dermed høyere krav for å stå enn bokstavkarakterer, og stoffet inneholder en del begreper man ikke kommer over til vanlig, så litt lesing er nok nødvendig. Jeg leste ikke noe til den i fjor og fikk ikke bestått. Tror dog stoffet skal være ganske overkommelig, uten at jeg har noe grunnlag for den vurderingen, iom at jeg ikke leste.

     

    Har du sett på retorikk?

     

    Uff. Virker som det er en øvrig grense på maks 45 studiepoeng for hvert semester? :thumbdown: Prøver å få klemme inn et fag til på listen, men det går selvfølgelig ikke...

     

    Har hatt mer enn 45 poeng på et semester på min plan, så det bør du sjekke nærmere

    • Liker 1
  2. 1.For å ta master informatikk må man ha C i snitt for å søke, er dette kun de fag som utgjør hovedprofilen (82,5poeng) man trenger dette gjennomsnittet? Om det er slik at snitt er av hovedprofilen, hvordan beregnes snittet dersom man har 90p som kan inngå i hovedprofil. Nærmere forklart: Man må ha minst to fag fra gruppe A, hvor minst et er merket stjerne, hvordan beregnes dette om man har valg et fag merket stjerne og to uten, tilsammen 90p som kan "inngå" i hovedprofil?

     

    Hvis du har flere fag enn nødvendig som kvalifiserer til å gå inn i de tellende fagene for opptaket, blir den beste gyldige kombinasjonen brukt og resten ignorert. Det er samme fag som gjelder for alle masterlinjer. Angående snitt vet jeg ikke.

     

    Rådgiveren er jo kun en mail/tur på kontoret unna, hvis du vil ha det endelig bekreftet

  3. Kvartals-tallene kommer riktignok noe beleilig tidspunkt for AMD, rett før en ny lansering, og etter at konkurrenten har fått litt fotfeste

    Hvorfor er det beleilig for AMD at rapporten slippes når konkurrentene har fått fotfeste? Vil de ikke ha høyest mulig tall?

     

    Artikkelen nevner heller ikke hvordan AMD fortsatt er større. Matrisen sier at Intel er størst, og Valve sier at Nvidia er størst. Er poenget at ADM er større enn Nvidia totalt? Det ble i så fall ikke nevnt.

  4. Nå må man klare å tenke litt utenfor sine egne landegrenser når man kommenterer noe som at det ville vært utenkelig for mange av oss som sitter og surfer vgnett, twitter, facebook og youtube samtidig å gå ned i hastighet selv om det ville vært gratis. Jeg tviler på at idéen var at innbyggere i rike land skal få tilgang til gratis nett istedenfor å ta en telefon til sin ISP og få tilgang til fiberlinja dagen etter.

     

    For en enormt stor del av verdens befolkning ville f.eks det å kunne gå inn via en steinaldergammel mobiltelefon og se om det står "regn neste uke" eller "ikke regn neste uke" utgjøre en revolusjonerende forskjell i deres liv. Istedenfor å se hvilken vei den magiske vannsteinen tippet eller spørre den lokale shamanen, kunne man fått et konsist svar som faktisk ofte stemte og med det vært på vei inn informasjonssamfunnet. Disse tjenestene krever minimale hastigheter, men kunne allikevel bidratt til enorme forkjeller. I første omgang er det informasjonen som er viktig, og da er det irrelevant om den presenteres i tekstform på noen få KB eller via HD-video, så lenge den kommer fram.

  5. På informatikk lærer man først grunnleggende ferdigheter i programmering og systemutvikling, og spesialiserer seg etter hvert på mer avgrensede områder etter interesse. Man har stor valgfrihet, da nesten halvparten av fagene man tar velges selv. Online, linjeforeningen, er relativt aktiv og har et bra fadderopplegg der du blir kjent med medstudenter. Det holdes også diverse sosiale aktiviteter, kurs og bedriftspresentasjoner gjennom året, og kontoret deres er som oftest befolket av en del personer.

     

    Som student holder man i starten som oftes til i bygget P-15 sine datasaler med individuelt /gruppearbeid på øvinger eller i øvingstimer der du kan få hjelp av studentassistenter. Linjeforeningen har også kontor i samme bygg.

     

    Det ble litt vagt. Hvis du har noe mer konkret du lurer på, får du si ifra

  6. Denne typen leilighet? Plantegningen gir jo egentlig grei oversikt. Har en kompis som bor i en slik. Det er ganske lite, men det er det på nesten alle studenthybler med bad og kjøkken integrert. Det er et veldig fint kjøkken med ordentlig komfyr m/ stekeplater og ovn (ikke alltid en selvfølge). Badet er også fint og av god standard. Ellers har han en sovesofa med et lite bord mellom den og TV'en. TV'en står mellom en pult og en hylle (ca sånn bredde).

     

    Til sammenlikning har som nevnt BI sine leiligheter bedre plass. Den har i midlertid dårligere kjøkken. Større bad er det også. Det er klart bedre plass på BI-leiligheten. Dette er ting du får vurdere. Min erfaring er at størrelsen på bad ihvertfall ikke er noe å tenke på - man klarer seg uansett (ihvertfall som gutt).

     

    Begge leilighetene har ihvertfall god standard. 17 kvm er kanskje litt lite, men det er nok helt overkommelig. Har vært på vors med 9-10 pers i bjølsen-leiligheten uten problemer. Til sammenlikning kan du jo f.eks se på Trondheims nye studentby sine hybelleiligheter, som er enda mindre.

     

    Nå har du også faktisk fått den på bjølsen, og kan slå deg til ro med den. Og etter et år kan du jo flytte ut, hvis du ikke er fornøyd.

  7. Det er jo ikke perfekt, men jeg jeg forsto alt du hadde skrevet og hva som skjedde. :)

    Jeg vet ikke om du spør om vi kan rette på språket ditt slik at du kan forandre den, men jeg vil vel anbefale å levere oppgaven slik du selv skrev den. På den måten kan læreren se hva du trenger hjelp med. Hvis du leverer en perfekt oppgave, vil læreren få feil inntrykk

     

    Hva er morsmålet ditt, forresten?

  8. Må ha et breddefag (ikke IT/TDT-fag) dette semesteret (går informatikk). Prøver å finne noe som ikke er så jalla (som f.eks. psykologi). Vurderer tekled, siden det ser ganske bra ut på vitnemålet, og av det jeg har hørt er det ikke så veldig vanskelig (selv med ny vurderingsform). Ikke matte eller statistikk. Da blir det veldig få relevante fag igjen. Noen fag jeg har oversett?

  9. Jeg er litt trøtt nå, så jeg leste det som at du ville fjerne en A (toppkarakter) fra vitnemålet. :p

     

    Ellers bør det vel gå an å bytte ut et fag med et annet i studieprogrammet du går på, om det er det du tenker på. Snakk med fakultetet eller studentservice.

    Ja, er litt ør i hodet etter X antall timer med lesing selv, så kan være ikke alt hang på greip : P

     

     

    Lever blankt å kont til sommeren..

    Saken er at jeg fant ut at jeg hadde valgt helt feil fag, og er mer interessert i å ta noe annet fremfor å konte, men ikke fikk meldt meg av i tide. Så nå lurer jeg på om jeg skal levere blankt eller bare levere og se hva som skjer, for så å evt fjerne det. Får ta en tur til veileder og spørre

×
×
  • Opprett ny...