Gå til innhold

hobol

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hobol

  1. Denne artikkelen kunne ha vært ett bilde på 480x60, også kjent som reklamebanner. For det er intet annet enn forsøk på innsalg til Metronet.

     

    Prislisten du forespeiler er latterlig høy. Selv betaler jeg langt mindre enn det, for ekte likes, dog fra Asia. At det kun er botnettverk man får falske likes gjennom er tull og tøys. Gjennom automatiserte verktøy lokalt på datamaskinen, så kan man registrere 4-5000 facebookprofiler på noen timer. Etterhvert som man opparbeider seg 150-200.000 facebookprofiler, så bruker man igjen det samme verktøyet, bortsett fra at man nå kjører likes. 2-3% av profilene blir linket mot hverandre(venner), og det blir postet statusoppdateringer, rappet fra andre folk. Har man solgt 10.000, så er det kun 5% som blir brukt på det aktuelle prosjektet. Og prisen? 50-60 dollar. Ja, de er falske, men de utgjør ingen sikkerhetsrisiko.

     

    Og når man vet at om man gjør det riktig, så er det ei heller noen sikkerhetsrisiko. Da blir det bare en boost for SEO. Men, som med annen SEO, så er det sjelden at 100000 likes over natta blir spesielt satt pris på. Dripfeeding er tingen her, som alle andre steder.

     

    Det er heller ikke på kanten av loven. Hva reglene til facebook, twitter og andre er, gjør de ikke til lovbrudd.

  2. GT/sec?? Er dette en beskrivelse får Ghz som jeg ikke får står....

     

    Må ha X58 får disse godbitene?

     

    i7 920 er 2666 mhz

    i7 940 er 2933 mhz

    i7 965 er 3200 mhz

     

    Angående GT/S så har det ingenting med hastigheten på selve prosessoren å gjøre, men hastigheten på QPI. QPI er en ny kontroller som erstatter FSB. Men for at jeg ikke skal skrive noe som er feil, så er det bedre at dere leser denne artikkelen.

     

    http://www.hardwaresecrets.com/article/610

  3. noctua sin er jo meget god og themalright 120 extreme er vel i samme klasse. vendetta 2 er en meget bra kjøler i forhold til pris og nesten like bra som de to andre, at han har knekt 2 hovedkort med den hørtes klønete ut. Har hørt om skader ved frakting av maskin med store kjøler. Ellers ser oppsett bra ut, vet ikke om jeg ville valgt x48 da dette er priset meget høyt, P45 er såogsi like bra. x48 har jo 2xpcie16x mot p45 sine 2pcie8x men forksjellen er vist veldig liten og knapt merkbart, har uansett ikke noe å si så lenge du bare har ett skjermkort. er vel rundt 1000lappen å spare

     

    Da har jeg gått tilbake til Noctua, men skal ha på 2 vifter på den i Push&Pull. Hvilke vifter bør vurderes til det? (Har lest meg til på engelske sider at stock vifta på Noctua ikke er særlig bra, gjør forøvrig ikke så mye om jeg må kjøpe de fra utlandet.)

     

    Ellers så vil jeg ha muligheten til å kjøre crossfire senere, så derfor vil jeg ha X48. Hvis det ikke hadde vært for det, så hadde P45 vært ett soleklart valg.

  4. Merkelig at det ikke går å gå inn inn på den linken ettersom jeg kommer glatt inn når jeg bruker laptop'en min (som er trådløst tilkoblet ett annet nettverk)men det er nå så.

     

    Og E8400 vs. E8500 ville jeg vært enig i for ett halvt år siden, men når prisforskjellen er på 223 kroner så er ikke det noe særlig å hente, dessuten så sies det at de siste batchene av E8400 slett ikke er like overklokkingsvillige som de tidligere, mens E8500 har blitt bedre. Hvorvidt dette er sant aner jeg ikke, men på cpu tror jeg ikke at jeg kommer til å endre, med mindre noen klarer å overbevise meg om at fire-kjerner er det smarteste valget på sikt.

     

    Men timings på minnet er 5-5-5-18

    https://prisguiden.no/product.php?produc...=specifications

     

    Pris på skjermkort hos datakjeden er 2080 (1gb versjon, ikke 512 mb)

    http://www.datakjeden.no/PartDetail.aspx?q...bc:36132%3br:pg

     

    Edit:

    gå inn på handlevogna di, huk av for lesbar for alle eller no sånt så kopierer du linken som står over og trykker på oppdater.

     

    Det har den vært hele tiden, og siden jeg som sagt kommer inn via laptop'en som er tilkoblet annen manns lokale nettverk, så skjønner jeg ikke hvorfor ikke andre folk kommer seg inn, og nei. Jeg er ikke logget inn på laptop'en, om det skulle vært ett spørsmål.

  5. Skal ha en ny maskin for spilling, og har satt opp følgende.

     

    Antec Nine Hundred

    Biostar TPower I45 5.x

    Club3D Radeon HD 4870 512MB OC

    Intel Core 2 Duo E8500

    MIST Modulær 650W

    Mushkin XP2-8500 4096MB

    Nec AD-7200A

    Noctua NH-U12P

    Samsung Spinpoint F1 1TB

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevogn.php?waggon_id=84625

     

    Gikk langt fra trådens utgangspunkt, og anbefalinger da jeg til slutt bestilte maskinen.

  6. Det har jeg også lurt på. Hva hvis man f.eks. laster ned noe med bittorent samtidig som man ønsker å gjøre andre ting? Kan det da være en fordel å ha to harddisker?

     

    For min del så stoppet newsleecher (usenet nedlasting) opp når hastigheten går over 7.5 mb/s (60 mbit) pga at disken ikkke klarte å jobbe fort nok, når jeg satt opp med en disk ekstra som ren nedlastingsdisk, så klarer disken 9.2 mb/s før den stopper opp. Så ja, har man høy nok hastighet på nedlastingene, så er det en stor fordel å ha flere disker...

  7. Jeg har begynt å tenke på å studere fra høsten av, og har sett for meg følgende studieforløp.

     

    Bachelor i planlegging og administrasjon, ved Høgskolen i Volda

     

    http://hivolda.studiehandbok.no/hivolda2/c...view/full/16372

     

    For deretter å ta en av følgende mastergrader

     

    1. Valg

     

    Master i Entreprenørskap og innovasjon, ved UMB

     

    http://www.umb.no/7436

     

    2. Valg

     

    Master i innovasjon og næringsutvikling, ved Høgskolen i Lillehammer

     

    http://www.hil.no/studier/content/view/full/11069

     

     

    Drømmejobben min vil nok være frittstående konsulent for utvikling av bedrifter (både nyetablering og videreutvikling) i bygde-Norge, så er dette ett godt studieforløp for en slik jobb, eller bør jeg se på andre studier?

     

    Iht. mastergradene, så kan mye skje på 3 år, men det er de som ser mest interessante ut for øyeblikket.

  8. Hvis du ser på denne linken, hva tilnærmet samme utstyr koster nytt, så er det nok ikke særlig håp om at maskinen din er verdt særlig over 1000 spenn.

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevog...waggon_id=64124

     

    Dog, jeg mistenker at posten er tull, siden du sier at viften er bensindrevet, noe som ikke finnes. Det er mulig at du blander vannavkjølt og bensindrevet, men uten at du opplyser spesifikt hva det er, så er det umulig å sette pris uten å vite det.

  9. 8GB ram er vel litt i meste laget, men såklart. vis penger ikke er problemet :) Men utifra testene du linket til lå jo ikke akkurat Quad så banebrytene mye lenger forran forhold til prisforskjellene. Ikke værdt det etter min mening.

     

    Når man driver med video, så har minne veldig mye å si. Jeg har søkt endel på det på nettet, og det er slettes ikke uvanlig at amatører har 8gb, og 8 gb med den rammen han har satt opp koster ikke mer enn 1488 spenn.

     

    Og hvis du ser på kjøringen i Pinnacle Studio, og Q6600 bruker vesentlig mindre tid enn E6700 som den er sammenlignet med der. Jeg hadde ihvertfall ikke vært i tvil om jeg hadde holdt på med video.

     

    Og kjøringen i Studio Max er jo også relativt mye raskere, og prisforskjellen på Q6600 og E6850 er på hele 0 spenn. Altså, det er ingen prisforskjell på de to, og så lenge det ikke er noen tvil om at 4 kjerne er bedre under rendering, så burde det ikke være noen tvil...

  10. Takker for forslaget!

    Men vil det ikke være mer gunstig men en fire-kjerners prossessor? Mange programmer som utnytter det enda?

    Og noe forslag på et lydkort?

     

    Det avhenger litt av hva slags programvare du bruker, men er tall for en test som mest sannsynlig vil være relevant for ditt bruk.

     

    http://www.techspot.com/review/36-intel-co...6600/page6.html

     

    Photoshop CS3

     

    http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel...?i=2963&p=7

     

    Forøvrig, om du skal kjøre 64-bit os, så ville jeg helt klart ha kjøpt 8 gb ram til ditt bruk. Og iht. testene over er ikke quad en så veldig dum ide for ditt bruk.

  11. Bytt ut rammen med GX22GB6400UDC samme ram, menda får du 2x1gb brikker, bedre det og du sparer nesten hundre kroner :dribble:

     

    Takker og bukker. Jeg så i utgangspunktet etter 2x1gb brikker, men fant ikke noe for en rimelig pris, og tenkte ikke på at det fantes 2x1gb pakker...

     

    Siden du fant ut det, så ble det brått plass til en dvdbrenner også (hadde visst bare 16 x løst her). Nå er det eneste som gjenstår om jeg skal ha hovedkortet som står der, eller om jeg skal ha ett annet.

     

    ikke bry deg om alle som synes at alt under ekstremoverklokka ekstremquad ikke er spillemaskiner, jeg synes det over er et veldig bra spilleoppsett for normale brukere

     

    Nei, jeg gjør heller ikke det. Jeg skjønner ikke hvorfor folk absolutt må poste at oppsett bare fungerer til kabal (når det er klart fungerer til applikasjoner langt bedre enn det), men det er vel noen som skal ha så mange innlegg som mulig.

  12. Bytt til E4500 og bruk boxed kjøleren. Og kjøp en 512MB verson av 8800GT. (Men kommer sansynlig til å overstige 5000,- )

    Du har kabinett fra før ?

     

    Kabinett står i første posten det, Thermaltake Matrix VD2000BNS.

     

    Og nå er det endret til med E4500 og 512 mb versjon

     

    Club3D GeForce 8800 GT 512 MB 1686,- Amentio 1686,- Slett

    GeIL DDR2 PC6400 Ultra 1 GB 229,- Amentio 458,- Slett

    Gigabyte GA-P31-DS3L 535,- Meeter.no 535,- Slett

    Hitachi Deskstar P7K500 320 GB 16 MB SATAII 458,- MPX 458,- Slett

    Intel Core 2 Duo E4500 805,- shg.no 805,- Slett

    Thermaltake Matrix VD2000BNS 365,- Pixmania 365,- Slett

    Xilence 550W ATX 495,- Microplex 495,-

     

    https://prisguiden.no/vis_handlevogn.php?waggon_id=13920

     

    Trodde ikke det var mulig å få ett slikt oppsett som kan fungere en stund for en slik pris egentlig.

  13. Hva slags spill? For denne prisklassen så kan jeg ikke se hvor relevant det er uansett, men han spiller visst mye battlefield o.l. (ekke min sønn)

     

    Det skal sies at han visstnok var relativt vred når han fikk beskjed om at budsjett ble på 5k, men det var det han hadde av penger nå, og den gamle står her med brent cpu, mens han måtte ha ny maskin asap. (Jeg går inn med litt penger til skjerm siden jeg er fadder til ungen)

  14. Har fått i oppgave og sette opp en maskin til en fjortiss og budsjettet hans er på 5k uten skjerm. Optiske drev har jeg nok av, så det trengs ikke...

     

    Foreløpig ser oppsettet slik ut:

    2x GeIL DDR2 PC6400 Ultra 1 GB 458,-

    Gigabyte GA-P31-DS3L 535,-

    Hitachi Deskstar P7K500 320 GB 16 MB SATAII 458,-

    Intel Pentium E2140 487,-

    Scythe Katana 218,-

    Thermaltake Matrix VD2000BNS 365,-

    XFX GeForce 8800 GT 256 MB 1553,-

    Xilence 550W ATX 495,-

     

    Totalpris: 4569 ,-

     

    Link til oppsett:

    http://prisguide.prisguide.no/vis_handlevo...waggon_id=13920

     

     

     

    I tillegg skal skjerm kjøpes inn som gave til denne ungen. Tenkte her minst 22" wide.

     

    F.eks denne:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=58528

    evt.

     

    https://prisguiden.no/product.php?productId=81122

  15. Jeg kanselerte Big typ'en og bestile Noctua nh'en heller som anbefalt.

     

    Eneste minuset med dette er at jeg måtte betale 150 kr ekstra i post, siden jeg ikke fant noen måte å sende den sammen med den andre forsendelsen :(

     

    Er sikkert bare å sende en mail til komplett på det, ser jo at maskinen uansett ikke er "komplett" før 11/1, så du har litt tid før du får ny maskin, og dermed burde ikke det være det største problemet.

  16. Har fått "gavekort" på ny skjerm til jul, men jeg leser litt sånn her og der, og blir veldig usikker. Sitter i dag på en 2 1/2 år gammel HP F2304, som jeg har vært strålende fornøyd med, så det jeg lurer på er om jeg kan få en skjerm i denne prisklassen som er like bra til å se på film på som denne jeg sitter på nå.

     

    For de som ikke vet hvem skjerm dette er, så er info her:

     

    http://www.dinside.no/php/art.php?id=113907

     

    Har brukt Syncmaster 245B litt i det siste, og er ikke i nærheten så fornøyd med den som jeg er med min egen. Så jeg er litt usikker på om jeg skal sitte på denne til den dør, eller om jeg skal bruke gavekortet jeg fikk av min bror. Det kunne visst til nød bli brukt på noe annet også...

×
×
  • Opprett ny...