Gå til innhold

steinih

Medlemmer
  • Innlegg

    640
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av steinih

  1. Har tatt en litt nærmere titt på kameraet nå. Tok en del bilder etter hverandre så raskt jeg kunne med blits. Etter en liten stund kom problemet tilbake og nå ser jeg jo at ved siden av der det står Busy på søkeren, så er det også et bilde av lyn. Dvs det er blitsen jeg må vente på.

     

    Så med et batterigrep vil ogs blitsen kunne lade raskere?

     

    Dere kunne jo ha gitt meg en god grunn til å oppgradere da! hehe :)

     

    takk til alle for hjelpen.

     

    Steinih

  2. Når dere sider det, så er jeg rimelig sikker på at det bare skjer når jeg tar bilder inne og må bruke blits. Og siden det som regel først skjer etter at jeg har tatt noen bilder, så virker det egentlig ganske logisk.

     

    Minnebrikken jeg har er forøvrig SanDisk Extreme III CF 30mb/s 4Gb.

     

    Men dersom det er blitsen hva ksn jeg gjøre for å unngå at jeg går glipp av gode bilder? Er det nytt kamera som er tingen? I så fall hvilket? Eller bør jeg gå til innkjøp av ny blits/minnebrikke?

     

    Steinih

  3. Takker for ultraraskt svar :)

     

    Det har nok kanskje vært slik hele tden, det er bare at jeg irriterer meg mer over det.

     

    Mulig du har rett i at det er blitsen som må lades, men det som er rart er at det skjer ikke hele tiden. Det kan plutserlig begynne å skje og da skjer det hele tiden. Andre ganger skjer dewt ikke i det hele tatt. Jeg mener også selv at det går raskere dersom jeg senker kameraet. Dersom jeg prøver å holde kameraet på plass og i fokus så føler jeg noen ganger at det tar evigheter.

     

    Forsøkte å bare ta noen testbilder nå med blits og gikk helt fint nå. Det begynner ofte først etter at jeg har tatt en del bilder.

     

     

    Steinih

  4. Hei

     

    Jeg har et Canon 400D som jeg stort sett er fornøyd med bortsett fra en ting. Når jeg tar bilder, så tar det noen ganger kanskje 3-4 sekunder før jeg får tatt nytt bilde. Dette irriterer meg bare mer og mer da jeg føler jeg går glipp av en del "blinkskudd" ifm portrettbilder.

     

    Er det noen som vet hva som er årsaken til dette? Det som skjer er at det står "Busy" i søkeren. Er det søkeren som er treg eller kan det f.eks være minnekortet som er tregt?

     

    Dersom det bare er kameraet, hva bør jeg evt da oppgradere til. Har kikket litt på 500D og Nikon D90.

     

    Mvh

     

    Steinih

  5. Jeg har også kikket en stund etter en slik løsningen uten å finne noe fornuftig.

     

    Er enig i at custom NDR med Transportrule er litt "grisete" og at fraværsassistenten heller ikke er bra.

     

    Syns egentlig det er ganske dårlig at ikke MS har bedre funksjonalitet for dette innebygd i Exchange. Kan det ha noe med at de ønsker at vi skal kjøpe Sharepoint?

     

    Jeg har et litt større behov enn å sette opp dette for en bruker som har sluttet. Slik det ser ut nå, må jeg se meg om etter tredjepartssoftware som kan gjøre dette. Ble litt skuffet over at det ikke kom noe mer i Sp2. Helt utrulig at dette ikke fins i "Transportrules"...

     

    Steinih

  6. Hei

     

    Har fått blirr ptoblemer med bilen. Dvs jeg får ikke slått av lysene på bilen så jeg må koble fra batteriet for å unngå at det tappes.

     

    Det skjedde med kona mens hun kjørte bilen. Plutserlig hadde hun ikke kjørelys, bare parklys. Så vridde hun på lysbryteren for å sette på fjernlys og hadde også kjørelys igjen.

     

    Dette er en Golf III 1998 1.6gl stasjonsvogn.

     

    Noen som vet hva dette kan være? Kan det rett og slett være bryteren? Noen som evt vet hvor lett det er å bytte denne? Siden jeg får på lysene osv så kan det vel ikke være snakk om noe relee?

     

    /steinih

  7. Hei

     

    Takk for svar.

     

    Har sjekket .reg filen og ser at den endrer en del på file extentions og en del andre ting. Men det kan umulig være slik at det er så mange reg keys som må endres bare for noe så enkelt som å sette default browser. Siden den reg filen gjalt ie6 og winxp, så tror jeg nok ikke jeg tester den i mitt miljø.

     

    /steinih

  8. Hmm det kan virke som om det ikke er noen lett løsning på dette.

     

    La inn en post på ms diskusjonsforum også. Fikk svar fra en ms mvp, men han heller ville ikke gi meg svar på om det var en enkel måte å sette IE7 som default browser enten via registry eller policy. Blir en litt "grisete" løsning dersom jeg skal måtte logge inn på alle terminalserverne i ettertid og ette IE til default browser manuelt.

     

    /steinih

  9. Hei

     

    Har noen problemer med oppgradering av Internet Explorer på terminalserver. Tilpassninger av IE vha policy og alt er på plass, men problemet er at når IE er oppgradert og noen prøver å trykke på en html link etterpå så kommer det opp en feilmeing om at serveren ikke vet hvilket program som skal brukes for å åpne linken.

     

    Dersom jeg i ettertid får inn på internet options og trykker på "make IE default browser" så fungerer det for alle brukerne, men syns ikke dette er noen god og permanent løsning.

     

    Det jeg lurer på er om noen vet om det faktisk er det at IE ikke lenger er default browser som er problemet, eller om det kan være andre årsaker. Syns jo det er litt merkelig at IE ikke skal være default browser etter oppgraderingen.

     

    Har søkt på nett om det er en regkey eller noe som kan settes for å gjære IE7 til default browser, men finner ikke noe.

     

    Takker og bukker dersom det er noen som har en løsning på dette :)

     

    /steinih

  10. IIkke meningen å bumpe den her nå, men begyner å bli mått frustert her. Mener at jeg stiller inn fjernkontrollen riktig, men funker fortsatt ikke. Jeg gjør jo det samme for "Se på tv" og "Høre på CD" som har andre kilder enn HDMI og på begge de 2 fungerer det som det skal.

    Hadde det enda vært mulig å stille tv'n til hdmi som std.

     

    pls help!! ;:)

     

    /steinih

  11. Hei

     

    Jeg har nettopp fått meg en Logitech Harmony One fjernkontroll, men har noen problemer med å konfigurere den.

     

    Jeg har en dekoder fra Canal Digital som er koblet til tv via HDMI. Problemet er at når jeg trykker på "Se TV" på fjernkontrollen, så starter TV'n opp, men på av1 eller noe. Den kommer ikke automatisk på HDMI som input. Dersom jeg prøver å trykke på inputHD/Dvd så skjer det ikke noe. Er ingen av input valgene jeg kan gjøre manuelt på fjernkontrollen som gjør at jeg får bilde på skjermen. Det jeg kan gjøre er å trykke på "next input" eller noe, flere ganger, da kommer det riktig etter x antall trykk.

     

    En annen løsning er kanskje dersom noen vet om det er mulig å stille TV'n inn slik at den går på HDMI som standard. Har prøvd å få til dette selv, men finner ikke ut hvordan.

     

    Dersom jeg trykker på "Lytt på CD" så fungerer alt fint. Forsterkeren starter, dvd spilleren starter og tv'n starter og skifter til av4, som er riktig.

     

    Noen som har tips? Har trippelsjekket at oppsettet for "se tv" er stilt inn på HDMI input.

     

    /steinih

  12. Hei og takk for nye innspill.

     

    Når det gjelder User Agent Info, så er vel det bare hva nettleseren identifiserer seg som?

     

    Når det gjelder den versjonen vi har av IE6 SP1, så er det jo ikke lett å vite hvilke oppdateringer fra MS som vil endre på versjonen. Det ligger jo hundrevis at oppdateringer til IE6 SP1. De fleste er vel ikke til win server 2003, men alikevel...

     

    Som sagt tidligere så har jeg gått igjennom de oppdaterinene som fins flere ganger, og mange av de beskriver de symptomene vi opplever, men ingen av de har fungert. Har avinnstallert oppdateringene etter test og har ikke sjekket om versjonen har endret seg pga dette.

     

    Tar gjerne imot flere tips folkens :)

     

    /steinih

  13. Bloodwake: Du kan jo lese alle innleggene i posten før du utaler deg om at kundene ikke vet hva man må betale for. Greit at dette gjelder for noen, men dette er jo helt klart ikke tilfellet her :)

     

    Som jeg har sagt tidliger, så hadde jeg lampene og dimmeren fra før. Det eneste elektrikkeren hadde med seg av utstyr var strømkabler og feste til disse. Resten hadde jeg.

    Fakturaen var også spesifisert ned i minste detalj, også transportkostnader. Og jeg vet godt at jeg må betale for dette også. Er bare antall arbeidstimer jeg har klagd på.

     

    Men tilbake tilsaken. Vi har fått en ny faktura fra firmaet på under halvparten av den opprinnelige prisen. Så dem har ordna opp i "feilen" ;)

     

    /steinih

  14. Det er spesifiser på fakturaen 2.5 timer på lærlingen og 5 timer på elektrikkeren, med 2 forskjellige timepriser også. De tok litt mer enn halvparten for lærlingen.

     

    Når det gjelder papirarbeid osv, så satt han faktisk inne hos oss å noterte ned en god del ting på en palm eller lignende.

     

    Dessuten folkens, tilsammen er dette 7.5 timer. Og hva er det? Jo en hel vanlig arbeidsdag. Dersom noen av dere tingte et elektrikker firma og dem sier at dem bruker en hel arbeidsdag på å sette opp 2 taklamper, ville dere ha hyra dem da? Neppe!

     

    Vi fikk som sagt beskjed om at jobben kom til å ta ca 2 timer. Dem sender da 2 mann til sammen som jobber max 2.5 timer, og for det fakturerer dem 7.5 timer. Henger jo ikke på greip.

    Har fortsatt ikke hørt noe fra firmaet, så må vel ringe igjen i dag.

     

    /steinih

  15. Ja de 7,5 timene er bare arbeid, 5 timer for elektrikkeren og 2.5 timer for lærlingen. I tillegg kommer kjøretid, og materiell. Alt er spesifisert ned i minste detalj. Og det er bare arbeidstiden jeg ikke er enig i.

     

    Har snakket med eieren av fimaet som skulle se på det en gang til, så får vi se hva resultatet av dette blir.

     

    /steinih

  16. Hehe tenkte meg at du jobbet med IT ja :)

     

    At vi skal betale for reisetid er jeg selvfølgelig inneforstått med. Dette er også en egen post på fakturaen, så den er grei.

    Det som heller er saken er at når min kone snakket med dette firmaet for å avtale tidspunkt for denne jobben, så spurte hun hva timeprisen var og hvor lang tid dem regnet med en slik jobb ville ta. Vi fikk da timeprisen og et estimat på at dette kom til å ta ca 2 timer. Så får vi en faktura der det er satt opp til sammen 7.5 timer arbeid.

     

    Det er greit at det tok noe lenger tid enn det, men når vi avtaler dette, så regner vi jo med at det er ca 2 timer for en mann. Det kan ikke være slik at vi avtaler at det tar 2 timer, men så sender dem 8 mann som hver jobber 2 timer, så blir man fakturert med 16 timers jobb?

     

    Saken er jo også at vi var hjemme når denne jobben ble gjort, og som jeg har sagt tidligere, så brukte de ikke mer enn 2.5 time. Og dersom det er tilfellet så blir vi jo alikevel fakturert med 5 timer siden dem kom med 2 mann. Som er noe ganske annet enn det vi avtalte på forhånd. Det kan jo ikke være slik at vi da må spørre om hvor mange mann dem sender ut på oppdraget.

     

    Så dersom dette firmaet velger å stå fast på denne fakturaen, så vil jeg si jeg føler meg litt lurt. :/

     

    /steinih

  17. For det første, var du like upresis mot elektroselskapet når du bestilte tid som når du startet denne tråden? I din første post var det bare snakk om 1 lampe. Som konsulent er det ikke gøy når kunden kommer trekkende med overraskende ekstraarbeid som ikke var avtalt i forkant.

     

    For det andre, hvor lang tid trod du en elektriker hadde brukt kontra to?

     

    Man betaler for tiden de bruker x antall personer som gjør jobben. Man får sjeldent grupperabatt og alt over en elektriker er sjeldent "med på kjøpet".

     

    Men lykke til! :)

     

    Hold you horses kamerat!

     

    Jeg var kanskje litt uklar her ja, men begge lampene ble bestilt på forhånd.

     

    Grunnen til at jeg hang meg opp i den ene lampen i starten her var at lærlingen gjorden nesten samme jobben på halve tiden i følge det som står på fakturaen. Eneste forskjellen er at det er bryter på den ene og dimmer på den andre.

     

    Er det ikke litt urimelig å fakturere 5 timer + 2.5 timer for denne jobben?

    Vi var hjemme når det ble gjort og jeg tipper dem max var har 2.5 timer.

    Jeg håper nå og tror at det har skjedd en feil når dem satte opp fakturaen

     

    Hva jobber du med foresten? Siden du kaller en elektrikker for "konsulent"?

     

    /steinih

  18. Oki her kommer fasiten :)

     

    For den taklampen jeg skulle ha opp i stua, med dimmer ble jeg fakturert 5 timer.

    Med det samme dem var her tenkte jeg det var like greit at dem satte opp en ny taklampe på barnerommet også. Bryteren var allerede lagt opp.

     

    Regningen er spesifisert, så alt er med. Dimmer hadde jeg kjøpt på forhånd.

     

    Elektrikkeren satte opp lampen i stuen og en lærling satte opp den på barnerommet.

    Elektrikkeren fakturerte da 5 timer på seg og 2.5 timer på lærlingen.

     

    Hva vil det si? Jo lærlingen er mye mer effektiv enn "læreren".

     

    Og samlet sum for dette ble ca 5300,-

     

    Når jeg snakket med firmaet på forhånd, regnet de med at denne jobben kom til å ta ca 2 timer...

     

    Har tatt en telefon til firmaet og dem skulle se på det en gang til. Håper og regner med jeg får en ny faktura.

     

    /steinih

×
×
  • Opprett ny...