Gå til innhold

TIX

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TIX

  1. Hva ønsker du å gjøre der nede? Hvem reiser du med osv? 14000 kan holde lenge, men også være alt for lite om du drar på fylla tur med kompisgjengen osv. 

    Reiser med frøkna. Blir nok mest avslapning på stranda osv, men kommer nok til å dra på et par utflukter for å se litt annet også. Vært der nede i det siste? Vet du sånn ca. hvordan prisnivå det er på restauranter osv?  

  2. Hei! Jeg skal reise til Gran Canaria i juli og blir der i 14 dager. Hvor mye lommepenger bør jeg ha for en person? Er en tusenlapp om dagen fornuftig, slik at jeg reiser med om lag 14 000 kr? Eller bør jeg ha mer? Kommer nok ikke til å ha noe overforbruk, men blir nok både lunch og middag ute + at jeg ønsker å leve greit uten å tenke for mye på budsjett. 

  3.  

     

    Jeg sto overfor akkurat samme valg som deg. Hadde jobbet som journalist tidligere, og vurderte å satse på dette som yrkesvei. Etter å ha forhørt meg med en kollega om hva som var "sikrest" å studere, svarte han umiddelbart rettsvitenskap. Dette kom av at det er relativt vanskelig å få seg jobb som journalist. Vær klar over at dette også kan være tilfellet dersom du eventuelt velger å fullføre jussen. Det utdannes flere og flere jurister, og slik jeg har forstått er det stor kamp om jobbene allerede.

    Ja, har hørt at det blir stadig vanskeligere å få seg jobb som jurist også. Valgte du å studere jus? I så fall, hvordan trives du med det?

     

    Jeg valgte jus, ja, og kan ikke si jeg angrer på valg av studieretning nå i dag. Det kan anbefales, men vær obs på at det er mye å lese (mer enn du tror, kan ikke sammenlignes med vgs) og at stoffet til tider er ekstremt tørt.

     

    Hehe, at det er mye å lese er jeg klar over. Er vell stort sett det eneste man får høre når man sier at man vil studere jus. Tror imidlertid det skal gå fint ettersom jeg ikke skal begynne å studere før til våren. Da får jeg et halvt år til å jobbe og gjøre litt andre ting etter 13 år med skole  :)

     

     

  4. Jeg sto overfor akkurat samme valg som deg. Hadde jobbet som journalist tidligere, og vurderte å satse på dette som yrkesvei. Etter å ha forhørt meg med en kollega om hva som var "sikrest" å studere, svarte han umiddelbart rettsvitenskap. Dette kom av at det er relativt vanskelig å få seg jobb som journalist. Vær klar over at dette også kan være tilfellet dersom du eventuelt velger å fullføre jussen. Det utdannes flere og flere jurister, og slik jeg har forstått er det stor kamp om jobbene allerede.

    Ja, har hørt at det blir stadig vanskeligere å få seg jobb som jurist også. Valgte du å studere jus? I så fall, hvordan trives du med det?

  5.  

    Juss studiet gir mange muligheter, og behovet for jurister vil være like stort i fremtiden som nå vil jeg påstå.

    En jurist kan bli journalist, forsåvidt hvem som helst kan bli journalist så lenge man har en relevant bakgrunn/erfaring i det man skriver om, med kun en bachelor i journalistikk vil du ikke kunne bli jurist.

     

    Hvis du trenger litt inspirasjon så se på Arne Scheie. Han har en cand. mag grad i statsvitenskap fra uio, og jobbet som lærer, før han fikk et vikariat i nrk-sporten 1971.

     

    Kan dette være et alternativ: studer juss og følg med på når det blir noe ledig hos Universitas?

     

    Hørtes ikke dumt ut! 

     

    Tror imidlertid det vil lønne seg for meg å velge jus med oppstart til våren, fremfor å begynne rett på nå til høsten. Da får jeg litt tid til å tenke over og gjøre meg sikker på valget, samt samle krefter og motivasjon. 

  6. Men uansett, dersom du har ein draum og å bli sportsjournalist, kvifor har du då fått for deg at du vil studere jus? Kva er det som fristar med jusstudiet?

     

    Handler først og fremst om at jeg ser på jusstudiet som et studie som vil gi meg mange muligheter og en sikker framtid. Har blant annet tenkt at det kunne vært interessant å jobbe som politijurist. 

     

    På en annen side er jeg langt over middels interessert i sport, samtidig som jeg er relativt god til å skrive. I utgangspunktet tror jeg at journalistikkstudiet hadde vært mer interessant for meg i form av at jeg også veldig interessert i medier og kommunikasjon. Vet også at journalistikkutdanningen ved HiOA tilbyr sportsjournalistikk som emne det tredje studieåret. 

     

    Føler at det smarteste valget vil være å velge jus, men at jeg hadde trivdes bedre med å studere journalistikk. 

  7. Jeg er en gutt som nettopp har fullført videregående. Tidligere i år følte jeg meg helt sikker på at jeg ønsket å studere jus, og derfor har jeg søkt meg inn på jus ved UiO fra høsten av. Samtidig har jeg den siste tiden blitt veldig usikker på dette valget, ettersom drømmen min alltid har vært å bli sportsjournalist. Jeg vurderer derfor å jobbe ett år før jeg heller begynner på journalistutdanning neste høst. Samtidig vet jeg at det å fullføre jus ved UiO ville gitt meg en sikrere framtid med tanke på jobbmuligheter. 

    Er veldig usikker på hva jeg bør gjøre, og har allerede begynt å lete etter en jobb for det neste året. Noen her som har studert journalistikk eller jus, og som har noen tanker? Bør jeg gjøre det jeg har mest lyst til, eller gå for studiet som gir flest jobbmuligheter? Takker på forhånd for alle innspill med tanker, tips og råd. 

     

  8. I år er det 70-årsmarkering av frigjøringen av Norge i 1945. Kanskje tema som krig, fred, nasjonsbygging er aktuelt?

    Kanskje dette dukker opp i andre eksamener.

    Hørtes ikke ut som et dumt forslag.

     

    En annen mulighet er temaer knyttet til angrepet mot Charlie Hebdo. Kanskje noe som dreier seg om å drøfte grensene for ytringsfrihet eller liknende? 

×
×
  • Opprett ny...