Gå til innhold

oppoghopp

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oppoghopp

  1.  

     

    For de som lurte ossen det gikk med meg forresten.. jeg kom inn! så dette blir kjempebra, gleder meg veldig :)

    Med tanke på hva du har skrevet her og andre steder finner jeg dette svært bekymringsfullt.

     

    For eksempel kvinnesynet ditt:

     

    "Norske jenter er skada, pul, vær tøs, utro, gå på byen, drikke seg drita, ha one-night stands, 3 kjærester i løpet av ett år, og så repeterer vi alt til neste år."

    Dont feed the troll...

    • Liker 1
  2. Noen som har fått stipend fra lånekassen?

     

    Hos meg står det slik:

    Før vi kan betale ut støtte til deg, må Lånekassen få melding om at du er student/elev. Meldingen kommer automatisk fra lærestedet ditt.

    • Går du på offentlig universitet eller høgskole, må du melde deg til undervisning og eksamen, og betale semesteravgift.

    Betaler vi ikke semesteravgift når vi starter?

    Dersom dere har fått tilgang til studentweb så gå inn der og sjekk. Der betaler du semesteravgift og godkjenner undervisningsplanen.

  3. Hei! Jeg har kjøpt noen brukte pensumbøker men mangler disse;

    - innføring i politivitenskap

    - etik for politifolk

    - ordensjuss

    - strafferett (begge bøkene)

    - psykologi i operativ tjeneste

    - vegtrafikkrett

     

    Noen som selger? Holder til i Bærum så kan hente i Oslo og omegn.

    Strafferetts-bøkene må du kjøpe nye, pga ny straffelov. Antar at det er den (2005) som er pensum fra høsten av. Samme gjelder vegtrafikklovgivningen. Der kommer det reviderte utgaver hvert år

  4.  

     

    Er man avhengig av perfekt syn for å komme inn på politihøgskolen, eller har man mulighet med linser?

    Man må ha godt ukorrigert syn. Linser er vel ikke tillatt.

    Det er feil. Korrigering av syn er uproblematisk så lenge man har en viss synsstyrke ukorrigert. Kravene er ikke særlig strenge.

     

    Medisinsk regelverk ligger på phs sine nettsider.

  5. Hei igjen.

     

    Er det noen som allerede har hatt egnethetsvurdering og avgitt en urinprøve? Det er 2 uker siden jeg har hatt testen, men fortsatt ingen etterspørsel etter urinprøven. Er det bare meg?

    Ikke for å fremstå spydig. Men det er på tide at folk forholder seg til det som står i innkallingsbrevet. Dersom det ikke står noe om urinprøve, så er det ikke nødvendig å bekymre seg for det.  :) 

     

    Urinprøven (og hele helsesjekken forøvrig) på opptaket var for å dobbelsjekke/kontrollere opplysninger som kom frem i legeattesten. Ikke en dopingkontroll for de som måtte tro det.

     

    Dersom de ikke har bedt dere om å medbringe dette til opptaket så er det nok en effektivitet-/behovsvurdering som er foretatt. :)

  6.  

     

    Til dere som sitter på mer info angående selve skolegangen på phs. Hva slags praktiske/fysiske krav må man gjennomføre og bestå i løpet av de 3 årene?

     

    Tenker da på alt som ikke dreier seg om det teoretiske.

    1 året: Livredningstest i vann

    2 året: bæring av makker, 1500m, hangups med utstyr og bæring av skjold i trapp. Alt på tid/krav.

    3 året: eksamen i benkpress, høy/-lav bom, og 3000m.

     

     

    Vil bare si at det ikke er sikkert livredningstesten i vann er noe neste års studenter må gjennomgå. Vi fikk beskjed om at vi muligens var det siste kullet som tok livredningstesten grunnet kutt i faget. 

     

    Det er dumt. Er i mine øyne det nyttigste i faget, sett iforhold til omfanget av faget forøvrig.

  7. Har opptak i morgen :) Sliter veldig med undervannssvømmingen, kommer ca halvveis før jeg flyter opp. Hvordan er rekkefølgen på svømmedelen? Dykk, undervannssvømming og så 100 m?

    Det varierer. Men når jeg var på opptak (og andre medstudenter erfarte) var det stort sett undervannssvømming, dykk, 100 m.

     

    Tips til undervannssvømminga: Forsøk å ikke nødvendigvis svømme helt horisontalt, men skråstill kroppen noe og svøm skrått mot og langs gulvet. Skjønner? Det kan og hjelpe å puste rolig ut mens du svømmer, da minsker du oppdrifta etter hvert som du blåser ut.  :) 

     

    svømmer man helt flatt er det fort gjort å flyte dersom man ikke har helt kontroll på svømminga.

  8.  

     

    Jeg skulle svare på det G92 sa egentlig! Men det ble noe kluss.

    Det vil være rundt 15 % som ryker ut på intervju. Og rundt 20 % som ryker ut på fysiske tester.. Det er med antall "ikke møtte".

    Jeg tenker at det vil være rundt 1100 (ca.) som blir funnet personlig egnet i år. Da kommer poengene inn der. Jeg vil tro "snittet" øker med rundt 0,3 i desimal. Det vil si at et studiested som tidligere har hatt 45,3 i sluttsum (poeng), muligens kan komme til å få 45,6 i sluttsum (poeng).

    Ren spekulasjon her også, men logisk tenkning. Jeg har hatt fysiske tester som gikk veldig bra, så venter bare på intervju 12. juni. Forbereder meg på rettssystemet i Norge og ulike case. For interesserte kan jeg sende malen jeg bruker for øving til intervju ☺️ Lykke til med fysiske tester og intervju til alle her inne!

    Bruker du en mal til intervju kan du nesten være sikker på å stryke. Ikke tenk på det en gang.

    Du mener man ikke kan forberede seg til intervju? Da stryker man?

     

    Du får ikke spørsmål om rettssystemet i Norge, eller andre kunnskapsbaserte spørsmål. Da blir det feil å pugge ut fra en mal. Du skal heller ikke holde noe form for "foredrag". Dersom du bruker tid og energi på det så stille du feilfokusert på intervju og presterer dårlig.

    Du får konkrete spørsmål ut fra det du svarer på pc-testene. I tillegg gjennomskues du dersom du "forbereder" svara dine.

  9. jeg kunne gjerne tenkt meg malen din, sender deg min epost på privat melding Helflat.

    Jeg har blitt informert om at det ikke kommer spørsmål om rettsystemet og politikk/samfunn lenger. Noen som bekrefte/avkrefte dette?

     

    Skal i ilden 8.juni og grugleder meg. :confused: 

     

     

    du får ikke det.

     

    Det eneste som spørres om under intervjuet er temaer som skal belyse dine personlige holdninger, og hvorvidt du er reflektert over disse. Både på godt og vondt. Det blir stilt litt uforutsette spørsmålsformuleringer. Så den aller beste forberedelsen alle dere kan gjør før intervjuet er å reflektere over/forsøke å identifisere deres egne holdninger og personlige egenskaper (ikke praktiske), på alle mulige måter.

     

    På bakgrunn av det dere kommer frem til er det lurt å tenke over hvilke dilemmaer dere føler dere kan møte. F.eks. der en holdning blir utfordra.

     

    Husk, det er ingen kunnskapsprøve. Intervjuet er ment å forsøke å si noe om dere som person. Kunnskap lærer dere på PHS til høsten :D  bare å glede seg (til å starte på PHS.)

  10.  

     

    Jeg sitter å skal søke om politiattesten og får ikke til å lagre mailen som et dokument å legge ved i søknaden. Er det noen som vet om det holder at jeg kopierer mailen inn i et dokument å sender det? Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få det til.

    Visst jeg ikke husker helt feil, så kopierte jeg teksten i mailen inn i et tomt Word-dokument som jeg la ved søknaden om politiattest. Fikk attesten i posten ei uke senere.

     

    Dersom det er mulig, så kan du skrive i kommentarfeltet ved søknaden at du har kopiert teksten fra mailen :-)

    Jeg tok bare printscreen :) Fikk attesten selvom.

     

    Mange veier til Rom. Det enkleste er ofte det beste  :xmas:

  11. Jeg sitter å skal søke om politiattesten og får ikke til å lagre mailen som et dokument å legge ved i søknaden. Er det noen som vet om det holder at jeg kopierer mailen inn i et dokument å sender det? Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få det til. 

    Visst jeg ikke husker helt feil, så kopierte jeg teksten i mailen inn i et tomt Word-dokument som jeg la ved søknaden om politiattest. Fikk attesten i posten ei uke senere.

     

    Dersom det er mulig, så kan du skrive i kommentarfeltet ved søknaden at du har kopiert teksten fra mailen :-)

  12. Hvordan er tilbakemeldingene fra sekundantene egentlig, på løpinga? Sier de hvor mange runder du har løpt etc? 

    Når jeg var på opptak i fjor løp vi to stk pr heat, og vi hadde hver vår sekundant.

    Oppgava til denne er å gi deg tilbakemelding for hver runde om hvordan du ligger an i forhold til kravet. De har et skjema over hvor lang tid du må bruke pr. runde for å bestå. Så får du melding om at du ligger f.eks. 5 sekunder foran/bak kravet på den gitte runden.

     

    Da kan du tilpasse farta etter dette, og du slipper å løpe i "blinde" om hvordan du ligger an.

     

    • Liker 1
  13. Heldig du da :p jeg målte opp med tomstokk jeg, når jeg trente, så jeg vet at jeg hvertfall hadde riktig da jeg løp! :) vi får bare kline til og håpe at det å løpe med andre gir ekstra guts!!

    Skal love deg at når startskuddet går, så dukker de uante kreftene opp! løp jevnt og lytt til sekundantens tilbakemeldinger så går det bra!  :)

  14. Dere som har vært på intervju, var det noe spesiellt dere skulle ha med ? Jeg har lest fra tidligere år at man skal ha med passbildet og CV blandt annet, men kan ikke se å fått noe beskjed om å ta med noe. 

    Dersom du ikke har fått beskjed om det, så skal du ikke ha det med. Alt du skal ha med står i innkallingsbrevet.. :dremel:

  15. Noen som har noen forenklede forelegg eller lignende vært på intervju? Har et for å sitte på scooter og forventer at jeg blir grillet litt på det..

    Vær forberedt på å snakke om dette. Det tilfelle du prater om vil nok ikke være til hinder, med mindre det skjedde i går. Folk kommer inn med verre ting enn det, deriblant meg :) 

    Tviler derimot på at det blir noe "grilling". Sunn refleksjon og prat om det blir nok alt. Med mindre du har vært mye i kontakt med politiet ellers.

  16. Man får grei tid til å skifte før testene begynner, ikke sant? Det er vel ikke forventet at man kommer ferdig skiftet?

    Ettersom svømming kan være først, er det vel forresten vanskelig å komme ferdig skiftet til det. :)

    ja, Dere får tid til å skifte. I fjor starta vertfall opptaksdagen med informasjon og utfylling av noe skjemagreier. Deretter fikk vi beskjed om å skifte til svømmetøy og møte i basenget (uten at det ble utdypa noe mer) deretter fikk vi litt tid til oppvarming før det blei opprop. Da starta testene i basenget og gjekk slag i slag. Deretter er det dusj og skifte og møte "så fort dere er klar" i gymsal for opvparming til styrke. 

    Slik var det vertfall i Bergen.

  17.  

    Det er spekulering på høyt nivå :-p

    Spekulerer på høyt nivå :)? Hva mener du?

     

    Ja det er noe jeg tror og sagt hele veien, men aldri om snittet synker, og ja mest sannsynlig blir det rundt 45 i Bodø++++

     

    Med det mener jeg at det ikke er noe hold for å si hva som mest sannsynlig blir eller ikke blir snittgrensa for Bodø.  :dremel:

     

    Og forøvrig så tenker jeg at siden såpass mange rundt omkring sitter og nærmest vibrerer i spenning nå før opptaket, så bør en unngå å fremstille det som man personlig tror/tipper som noe mer enn nettopp det. Slik blir det rykter av, og det er ingen tjent med.  :)

    • Liker 1
  18.  

     

    Bodø er rangert til det nest mest populære valget etter Oslo. I fjor var Bodø på tredje mest populære.

     

    http://mobil.glomdalen.no/__Vi_er_de_mest_forn_yde_i_hele_landet-5-19-53819.html

     

    Tror Kongsvinger har overtatt trona :-)

    Kan forøvrig skyte inn at phs kongsvinger har et læremiljø uten sidestilling. Topp skole med svært gode lærere.

     

    Ps: vet ikke hvorfor siteringsgreia ikke ble riktig nå.

×
×
  • Opprett ny...