Gå til innhold

lthorsen

Medlemmer
  • Innlegg

    174
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lthorsen

  1. Noen som har noe nytt å komme med i denne tråden?

     

    Jeg er fortsatt på "vent" og har også hatt en parallell tråd under systemkamera. Alt peker i retning av at jeg bør velge et av de mer avanserte kompaktkameraene. Da står det mellom G15, RX-100 eller X20. Bør jeg velge noen andre? I tilfelle hvorfor?

     

    RX-100 bør velges for bildekvaliteten men får trekk for manglende optisk søker og mulighet for ekstern blitz.

    G15 har "alt" og er nå ca. 800 kr. rimeligere en de andre, men noe dårligere bildekvalitet(!). Mulig det er dette som gir mest for pengene?

    X20 er også spennende, spesielt med tanke på at det har "alt" og full manuell zoom. Minus er at det har en mindre skjerm enn de andre. Dette mangler jeg imidlertid en test på og er derfor usikker på om det er verdt å velge fremfor X10 eller de andre nevnte modellene.

     

    Noe siste innspill?

  2. Kan også nevne at jeg har familie med unger, og når de skal på tur eller i besøk, så er det ofte bagger og vesker i hytt og pine. En ekstra veske for speilrefleks er nok mer stress enn det er verdt.

     

    Helt riktig, det blir fort mye(!) å holde styr på og da må foto være noe som er enkelt og lett.

    Jeg burde nok helt klart hatt 2 kamera, til ulike formål som jeg også ser at mange av dere proffe her har.

     

    Utfordringen min er imidlertid å lande på et kamera som kan funke ok i "alle" anledninger så får jeg på et senere tidspunkt evt. oppgrader eller utvide med et til kamera. Et fullverdig speilrefleks er derfor ikke aktuelt.

     

    Jeg ser imidlertid at mange(!)/de fleste anbefaler RX-100 og det er muligens det jeg bør kjøpe. Jeg har vært å testet dette men fikk ikke noe godt inntrykk av blitzen, men mulig det er tilsvarende i alle slike kamera. Jeg har sett litt på eks. G15 eller G1X fra Cannon, men det er det svært få som nevner...? X10 eller X20 fra Fuji er muligens også et alternativ?

  3. Takker! Størrelsen er ikke SÅ viktig så sant det går i jakkelomma eller i sekken. Det viktigste er at det ikke blir nok en sekk å dra på når fam. skal ut på tur.

     

    Disse andre kameraene som Akam anbefaler, hvordan vurderer dere disse?

    Panasonic Lumix DMC-LX7

    Canon PowerShot G15

    Olympus XZ-2 iHS

    Fujifilm FinePix X20 (eller X10)

     

    Er det evt. noen andre systemkamera jeg bør se nærmere på?

  4. Fantastisk MANGE TAKK for mange innspill så raskt! :)

     

    Som sistnevnte skriver er det godt mulig at det er et kompaktkamera jeg trenger. Hvordan er disse "avanserte kompaktkameraene" i forhold til eks. Nikon J1 v2 el? Og har dere noen anbefalinger?

     

    Jeg har tidligere fått anbefalt Sony RX-100 men må erkjenne at jeg synes det er i dyreste laget for et kompaktkamera.... ?

  5. Har tidligere hatt flere speilrefleks fra Nikon (D70/80/90/5100) og noen få objektiv men endte opp med at det nesten ikke ble brukt pga. str. i kombinasjon med fam. og mye pikkpakk.

    Jeg er ingen avansert bruker men liker at bildene jeg tar har god kvalitet.

     

    Jeg er derfor på jakt etter noe enklere og lurer på å kjøpe et mindre systemkamera eller et av de mer avanserte kompaktkameraene som det begynner å bli ganske mange av.

    Har lest en del i forumet her og tester og anbefalinger på akam.no uten at jeg greier å konkludere og lurer derfor på om noen har noen tips eller anbefalinger?

     

    Jeg er opptatt av å få noe enkelt å bruke både for meg og fruen samtidig som det har muligheter for litt avansert bruk når en ønsker det.

    Bildekvalitet er viktig også innendørs samt at det har blitz (om den er brukelig).

     

    Budsjettet er på mask 5000 kr. men jeg kjøper veldig gjerne/helst noe til 1/2 prisen om det gir mest for pengene.

  6. Hva med Nikon 1 J2 som selges til 3500 for tiden?

     

    Jeg var og så på RX-100 og fikk raskt følelsen av at det ikke var så mye mer enn et "vanlig" kompaktkamera. Tok noen bilder inne i butikken og ble ikke umiddelbart overbevist. Ser at mange har takk fantastisk bilde med det ute, men i mørke forhold er jeg redd kvaliteten blir så som så uansett (med unntak av høy oppløsning). Jeg synes også blitzen var meget spinkel/utsatt. Mulig den tåler mer en den gir inntrykk av..

     

    Når det gjelder X10 er str. absolutt bærbar for min del men har synes jeg det blir litt tungvindt med manuell zoom.

  7. Mange takk for gode forklaringer, dere er langt over mitt nivå :)

     

    Dette er i alle fall punkter som for meg gjør at jeg antageligvis vil velge LX7.

     

    Hvordan er Samsung EX2F opp mot LX7? Finner ingen test så langt på EX2F.

     

    Veldig mye positivt om RX100 så den må jeg nok spore opp. De andre modellene inkl. EX2F har jeg sett på. Det er imidlertid ofte vanskelig å vurdere i butikk. Typisk Elkjøp som har hatt en del av modellene stiller dem ut uten strøm og da har det liten nytteverdi.

  8. Du sier i første innlegg at du vil ha noe som går i en jakkelomme. Tenker du dressjakke, eller en turjakke med med store lommer. Selv for en turjakke synes jeg G1 X blir for stort,

     

    Det blir mer turjakken, og G1X er i største laget men går absolutt da det er betraktelig mindre å dra på enn et speilrefleks som tidligere var mitt alternativ.

     

    Tror du bør prøve å få tatt en tur i en fotoforetning og sett på noen av modellene, det vil sikkert gjøre det enklere. Sett også opp noen krav for hva du må ha og hva du helt vil ha så er det letter å komme med forslag også. Tenker da på ting som zoom, eventuelt hvor mye zomm, lysstyrke, innebygd søker, mulighet for søker, vridbar skjerm, videokvalitet, max størrelse, max vekt osv

     

    Jeg har hatt noen besøk i butikker men enda ikke greid å spore opp RX-100.

     

    Det er vanskelig å prioritere funk. da en helst vil ha alt :)

    Skal jeg prøve vil det viktigste være gode bilder både inne og ute. Her er jeg litt skeptisk til RX-100 eter som en ikke har mulighet for ekstern blitz. Noen erfaringer? Hvordan blir det å ta julebildene inne med dette kameraet?

     

    Neste pri enkel bruk (best mulig bilder uten bruk av manuelle program) samt ok størrelse på kameraet, dernest grei zoom, vridbar skjerm. GPS.

    Pris er også viktig. Forskjellen på G12 og G15 ser jeg for meg er minimal for min bruk, ergo mye penger å spare. For RX-100 er det vell ingen eldre modell, så om dette representerer noe helt nytt innen kompaktkamera antar jeg at det kan forsvaret det kjøpet.

     

    Hvordan vil dere rangere følgende kamera:

    S100/110 - G12/15 - GX1 og RX100?

  9. Hei, nok en tråd om hjelp til kjøp av kamera... :confused:

     

    Har i flere å hatt Nikon sine speilrefleks, sist D5100 med 18-105mm + fast 35mm.

    Det ble mindre og mindre brukt pga. størrelsen samt at telefonen har overtatt i mange situasjoner. Jeg ønsker imidlertid å kjøpe et kamera som passer i jakkelommen og som kan gi meg bilder av god kvalitet (jpeg). Det er flere i fam. som skal bruke kameraet så det er et krav at det er enkelt i bruk og at det også kan ta opp noe film.

    Jeg er imidlertid veldig usikker på hva som er det rette og ønsker selvfølgelig også et kamera som gir mye for pengene. Jeg har lest det som er av tester og sett på flere modeller i butikk men greier altså ikke å konkludere. Det blir faktisk bare vanskeligere...

     

    Er det hybridkamera av typen PEN-PL3, Sony J1 eller lignende. Eller kompaktkamera som Cannon G12/G15/G1X, Fujifilm X10 eller tilsvarende fra andre produsenter? Noen nytt som kommer som jeg absolutt bør vente på?

     

    Setter utrolig pris på om noen har konkrete(!) erfaringer, råd eller tips som kan hjelpe meg til å lande dette evinnelige prosjektet!

  10. Vurder hvor viktig det er med hele 11 ganger zoom. Mengde zoom og kvalitet er i praksis motstridende interesser. Ikke bare fordi optikken må ha stadig større kompromisser for å tilby mer zoom, men også fordi det tar større plass. Det siste løser produsentene som oftest ved å redusere brikkestørrelsen og da går det ytterligere ut over kvaliteten. Så hvis du kan klare deg med mindre zoom, f.eks 5x eller 8x så blir det lettere å finne gode kamera i din pris og størrelseklasse med god kvalitet.

     

    En 18-200mm er typisk all-round og da regner jeg med du ikke nødvendigvis er ute etter å kunne bytte objektiver på det nye kameraet. Kunne du tenke deg et kamera uten utbyttbar optikk?

     

    Jeg innser vell at Zoomen på18-200 er noe jeg ikke får med meg. Ønsker imidlertid ei "hovedlinse" som kan fungere som allround.

    Ønsker et kamera som kan bytte linse.

    Noen kamera som er kjapper en NEX-5? Da jeg prøvde dette var overgangen stor fra D5000 i negativ forstand.

  11. Takk for mange god svar. Jeg endte opp med å "låne" et NEX-5 fra Elkjøp (har 60 dagers returrett) og har testet det litt.

    Prisen tror jeg var god ca. 2800 kr. inkl. 18-55.

    Er imidlertid usikker på om det er rett kamera for meg. Litt klønete blitz og noe treg respons. Mulig NEX-5N er mye bedre?

    Om jeg spør på en annen måte; hvilke systemkamera er nærmest mitt gamle Nikon D5000?

  12. Fantastisk og mange takk så langt!

    Det er riktig at jeg er på jakt etter mindre kamera enn mitt speilrefleks. Zoom tilsvarende det jeg har i dag er ikke et must, men jeg tenker å skaffe meg et mest mulig allsidig kamera uten at jeg må kjøpe mye ekstrautstyr.

    Noen av de foreslåtte modellene er relativt dyre, noen som kan si noe om hva som gir mest for pengene?

     

    Ellers et par spm:

    -Hva er forskjellen på Sony sine NEX kamera og V1/J1?

    -Er NEX-5, NEX 3C eller NEX-5n et alternativ?

    -Hva ville dere valgt for ca. 5000 kr?

    -Finnes det noen gode tilbud i dag jeg burde vurdere?

  13. Hei,

     

    Er det noen som kan gi råd om valg av nytt systemkamera?

    Jeg har i dag et Nikon D5000 med en Nikon 18-200 linse. Jeg ønsker å bytte dette ut da det blir lite brukt først og fremst pga. str.

    Jeg er ingen proff bruker og ønsker det enkelt i bruk samtidig som god kvalitet er avgjørende.

    Noen erfaringer, tips og anbefalinger?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...