Gå til innhold

Bergesen

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bergesen

  1. Neonex skrev (4 timer siden):

    Hvilken kommune jobber du for? Ser nå etter nærmere ettersyn at det ikke står i HTA, men i en tillegsavtale Bergen Kommune har. Om du jobber der, så gjelder dette også deg. Evt, har kanskje din kommune noe lignende.

     

    https://www.bergen.kommune.no/omkommunen/avdelinger/bemanningstjenester/3243/article-129614

    Fra vedlegget bør du da merke deg følgende punkt:

    image.png.f2278481ecc59ea47700cdd85c9dee6c.png

    Samme har jeg blitt fortalt av alle mine arbeidsplasser når jeg har dokumentasjon på studiene mine (det gjelder fra 1. i mnd etter du har levert dokumentasjonen/noen ganger har jeg fått samme måneden).

     

    Vil dessverre tro at saken din stiller seg betraktelig svakere om du ikke har mulighet til å dokumentere at du leverte dette (f eks ved å vise til kopi av epost med timestamp (selv om det sikker kan manipuleres av kyndige), eller lignende. Holdt selv på å gå på en smell mtp dette da jeg leverte korrekt dokumentasjon men fant ut 2 år etterpå at de prøvde å snyte meg for et tillegg som jeg hadde krav på (og rettmessig hadde gjort alt riktig for å få - ref levert dokumentasjon på kompetanse). Jeg hadde da levert disse attestene i papir, og hadde ingen form for "kvittering" på at de var levert. Er derfor nå begynt å levere denne dokumentasjonen på epost.

     

    Det kom litt dårlig frem, men alt dette har jeg på mail. Altså at jeg informerte om min utdannelse, og om dette ga høyere lønn så ønsket jeg dette. Ble altså svart med at utdanningen ikke er relevant ift. høyere lønn i arbeidsplassen som jeg er i. Mailutvekslingen foregikk i mai 2017.

    Så er spørsmålet da, siden jeg ikke la frem dokumentasjon i mailen (vitnemål) på utdannelse, stiller jeg sterkt? Fagforbundet, og andre jeg har snakka med mener jeg har en god sak mtp. arbeidsgiver burde etterspurt dokumentasjon på utdanningen siden den faktisk var relevant.

  2. Neonex skrev (På 13.1.2020 den 15.56):

    Regner med at de følger KS sin tariffavtale?

    Utgangspunktet slik jeg ser det (ingen juridisk bakgrunn, men lest arbeidsavtalen til KS en grei del) er at du når du nå får etterbetalingen, så skal den gjelde fra datoen du leverte dokumentasjon, altså 2017.

    Miljøterapeut vet jeg ikke noe om.

    La ikke frem dokumentasjon direkte (i form av vitnemål) men fortalte personalet i kommunen om at jeg hadde bachelorgrad i idrett, og om dette ga høyere lønn ønsket jeg dette. Om dette hadde vært utdanning som hadde vært relevant så mener jeg det er kommunen sitt ansvar å etterspør dokumentasjon, og at de har veiledningsplikt.

    Vet eksakt hvor i KS sin tariffavtale man finner dette med datoen en legger frem dokumentasjon?

     

  3. The Avatar skrev (2 timer siden):

    Det er eit prinsipp at du skal ha lønn basert på det du tilfører arbeidsgiver. Dersom du kan vise til at arbeidsgiver hadde nytte av di utdanning sidan du blei uteksaminert i 2017 så kan det danne grunnlag for å kreve etterbetaling sjølv om arbeidsgiver den gong meinte at utdanninga ikkje var relevant.
    Men det står ingen stad at du skal ha etterbetaling, så for å få det slik som du vil så må du enten forhandle eller gå rettens veg for å kreve din rett.

     

    Med at du skriver at det ikke står noen sted at jeg skal ha etterbetaling, så mener du at det ikke finnes relger/lov som sier dette?

    Vil i så fall allikevel hevde at feilen ligger på arbeidsgivers side. Det skal ikke være bingo for å få lønnsforhøyelse knyttet til hvilket tidspunkt en legger frem sin utdanning. 

  4. Hei,

    Har et spørsmål som jeg håper noen av dere kan svare på.

    Har siden 2015 jobbet i et bofelleskap med utviklingshemmede. Her har jeg fått utbetalt den laveste lønnen ut i fra at det ikke er lagt frem dokumentasjon på relevant utdanning. 

    I 2016 ble jeg ferdig med en bachelorgrad i idrrett, og i 2017 sendte jeg mail til personalkonsulenten i kommunen. Her skrev jeg at jeg hadde en bachelorgrad i idrett, og ønsket høyere lønn på bakgrunn av min utdanning. Fikk som svar at utdanningen ikke var relevant ift. arbeidet slik at jeg ikke hadde rett på høyere lønn.

    Derimot sendte jeg en lang mail til min sjef i bofelleskapet der jeg la frem forskning, samt argumentere for at min utdannelse er viktig for denne brukergruppa (psykisk utviklingshemmede) pga. inaktivitet, dårlig kosthold, stortingsmeldinger om anbefalinger om fagpersoner til disse personene, og økende overvekt. Jeg ba om å bli forfremmet til fagarbeiderlønn (altså å gå fra 309 000 til 359 000 kr i årslønn), i tillegg til å bli etterbetalt lønn fra da bachelorgraden var fullført (2016). Fikk som svar at jeg ble forfremmet til fagarbeiderlønn, men ble ikke etterbetalt pga. jeg ikke hadde gitt beskjed om min utdannelse før nå.

    Da er spørsmålet mitt: Har jeg rett på etterbetaling?

    Jeg fortalte om min utdanning i 2017, men ble fortalt den ikke var relevant. For et par dager siden ble det derimot fortalt at den var relevant, og min sjef velger å forfremme meg til høyere lønn. Har skriftlig bevis (på mail) på alt som er lagt frem i dette innlegget. 

    Mitt andre spørsmål er: Har vært i kontakt med tre medkolleger som ifølge dem mottar miljøarbeiderlønn/miljøterapautlønn på 440 000- 480 000 i årslønn. Disse har, slik jeg ser det, ikke veldig direkte relevant utdanning (adjunkt, bachelor i pedagogikk, bachelor i sosiologi). På samme måte som meg. 

    Bør jeg også kreve miljøterapautlønn/miljøarbeiderlønn på bakgrunn av min utdanning? 

     

  5.  

     

    bor i vestfold, jenta i midt tilfelle studerer i notodden. 

    Du kan jo se hvordan hun reagerer på å få snaps av deg, svar hun og holder kontakten med deg så er jo det positivt. hvis hun bare åpner og ikke svarer, så ville jeg bare godt videre. 

    Da er det ikke samme jenta.

     

    Ja, kunne gjort det. Tingen er at hun ble singel i sommer tror jeg. Hun trenger nok tid på å kommer over han. Vet selv hvordan sånne ting er, og tok for meg 5-6 måneder. For jenter vil jeg tro at det kan ta like lang tid om ikke lengre..

     

    hadde vært komisk om det var samme jente :p

     

    hvor lang tid det tar å komme over en person, tror jeg varier fra person til person og hvilke følelser man sitter igjen med. ble dumpa rett før jul i fjor, møtte henne det er snakk om i forrige innlegg, som hjalp meg å komme over hun andre. Tok rundt 6 måneder for å virkelig komme over hun når hun gjorde det slutt. 

     

    nå vet jeg ikke noe om deg, men jeg hadde ikke gått å ventet på hun du snakker om. ville forsette med datingappen og sett hvordan det går der. hvis du ikke har møtt noen andre etter nyttår, så har du fremdeles en mulighet hos hun det er snakk om. 

     

    Sant det. Tror jeg tar opp tråden etter nyttår og ser hvordan det går da. Reiser hjem fra byen jeg studerer i om ikke så lenge så er uansett meningsløst å ta kontakt nå :) 

     

    Takk for svarene dine :D 

  6. bor i vestfold, jenta i midt tilfelle studerer i notodden. 

    Du kan jo se hvordan hun reagerer på å få snaps av deg, svar hun og holder kontakten med deg så er jo det positivt. hvis hun bare åpner og ikke svarer, så ville jeg bare godt videre. 

    Da er det ikke samme jenta.

     

    Ja, kunne gjort det. Tingen er at hun ble singel i sommer tror jeg. Hun trenger nok tid på å kommer over han. Vet selv hvordan sånne ting er, og tok for meg 5-6 måneder. For jenter vil jeg tro at det kan ta like lang tid om ikke lengre..

  7. datet selv ei jente, hvor det startet slik det startet med dere. tinder- cafe date og gå tur- andre date hjemme hos meg med kyssing og tafsing. utviklet seg til å bli seriøst, når hun gjordet det slutt. Var så mye stress før eksamen og slet med å sette av tid til alt. 

     

    Sa at jeg ønsket å holde kontakten med henne og fikk til svar: om jeg ville det, så var det bare kos. Regner ikke med at det er samme jente da. 

     

    Men uansett, så kan du gi henne litt tid. kanskje sende noe snaps for å holde kontakten litt opp, så du ikke går i glemmeboka. så be henne ut igjen etter nyttår.

    Takk for svar! Tviler det er samme jenta siden du er bosatt i Vestfold (?)

  8. For en måneds tid siden møtte jeg ei jente gjennom en sjekke-app. Tonen var veldig god, og vi snappet i omlag ei uke før vi møttes. På det første møtet gikk vi tur. De to påfølgende dagene inviterte jeg henne på film hos meg. Det ble kyssing, tafsing men ikke sex. 

     

    Men etterhvert hadde hun ikke tid. Jeg spurte et par ganger om å henge, men det var mye tid som gikk til skole. Til slutt sa hun at hun nettopp hadde kommet ut av et forhold, og stresset mye før eksamen. Mistenker det første for å være grunnen til at hun ikke føltes det var riktig å treffes. Jeg svarte med at jeg skjønner, og at jeg kanskje kan ta kontakt ved en annen anledning. Hun svarte at det hadde vært kos. 

     

    Har ikke snappet med henne siden, men vurderer å ta kontakt etter nyttår en gang. Håpet er at hun er mer "klar" da. Bør jeg vente lengre, evt. gjøre andre ting for å treffe henne igjen?

     

     

  9. Dårlig presisert fra min side, men det er neste helg hun er hjemme. Sinnsykt skummelt å ringe, men er kanskje best det. Tror det fort kan ende opp med at en trenger tid til å se når vi har tid til å møtes noe som skjer over melding etterpå. Likevel ser jeg at å ringe kan være positivt. 

    Hvor lenge etter hun har kommet hjem bør jeg gjøre det? 2-3 dager?

  10. Da nærmer det seg tid for hun kommer hjem fra ferie. Håpet er at hun vil treffe meg igjen.

    Spørsmålet er hvor jeg bør be henne ut. I tillegg lurer jeg på om jeg bør klemme eller kysse henne (?) Sist vi møttes (1 måned siden) kysset vi da vi sa farvel. Hun sendte melding senere om at hun hadde hatt en fin kveld. Inntrykket er at hun ønsker å treffe meg igjen, men usikkerheten om at unnskylder seg med andre ting for å unngå meg er der. 

     

    Btw; Hun kommer hjem på en Lørdag, sik at Søn nok ikke vil være det beste tidspunket for å be henne ut.

     

    Håper på svar. Takk!

  11. Nå har jeg spurt. Hun sa at eksamenslesing tok for mye tid og hun forslo å møtes etter eksamen en gang. Jeg spurte når hun var hjemme etter ferie og ekamen. 1 måned til.. :( Hun sa dog at hun hadde det gøy med meg. Får bare vente, ikke annet å gjøre da. Har tror på at hun er ærlig, bare kjipt at andre ting kommer i veien. Får leve med og ta kontakt i slutten av Juni da.

×
×
  • Opprett ny...