Gå til innhold

Typhon

Medlemmer
  • Innlegg

    1 910
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Typhon

  1. Jeg vil nødig dra vet-du-ikke-hvem-jeg-er-kortet nå, så sparer den litt til :)

     

    Nei jeg tar ikke feil. Elementene VIL oppføre seg enda bedre i større kasser, så sant man har en forsterker som er strømsterk nok. Det burde heller ikke være et problem med mindre man kjøper en kjip drittforsterker :)

     

    Å kjøre en 5-kanaler på 2 elementer "med" 1200watt hver gjør da vel ingenting? Watt har ingenting med noen som helst sak å gjøre! Dette er så basic at jeg ikke gidder å diskutere det engang. Er du fortsatt ikke enig kan vi ta det på PM.

    • Liker 1
  2. Jeg ville ha kjøpt 2 kraftigere basselementer enn å ha mange. Det står hvor mange "liter" det skal være i kassa i dokumentasjonen på basselementene. Man må ha en effektforsterker(eller 2) på subwoofere og sorrund forsterker til mellomtoner og diskant, de som spiller vokaler og toner. Bassen har kun lave frekvenser og lager trykk og romling.

    Det hadde vært morsomt og laget et anlegg med bra lyd og ikke bare mye lyd synes jeg :)

     

    Det hadde vært greit å vite hvilket budsjett dere har på lyden.

     

    Effektforsterker er effektforsterker - uansett om det er til bass eller andre toner :) Og hvorfor må man til med en surroundreciever?

     

    Bassen gjør forresten litt mer enn å lage trykk og rumling som du skriver ;)

  3. Her var det mye synsing, men også noe fornuftig :)

     

    Da lyd i bil er min store hobby vil jeg ta meg den frihet og komme med noen råd.

     

    Russ flest driter i hvordan det låter, bare det låter høyt nok ;) Hvorfor ikke kombinere det? Digital Designs har en serie med PA-baserte elementer for bruk i bil. DD sin VO-serie er perfekt til dette formål, og de russebilene som har brukt dette kan skrive under på hvordan dette fungerer. Ikke trenger det mye effekt for å spille noe høyt heller.

     

    Hvis jeg hadde valget ville jeg valgt færre basselementer og så stor kasse som mulig. Du får utnyttet mye mer av elementet på den måten, mer dypbass samt gjerne en høyere effektivitet (som igjen betyr mindre effekt nødvendig for å spille høyt). Jo flere elementer du har montert jo større er sjansen for at noe blir klusset til på det ene eller det andre viset.

     

    Nå vet jeg ikke hva dere har plass til baki der, så sleng gjerne ut noen mål på ledig plass :)

     

    Ellers av høyttalere så trenger man ikke så innmari mange for at det skal låte kult inni som utenpå. Hva slags bil er det? Mange har muligheten for å montere høyttalere i bakdører som svinger utover og vil da kunne spille ut med dørene åpne og inn i bilen når dørene er igjen.

     

    Kan sette sammen et forslag på en knallpakke til dere så fort jeg får vite litt mer. Kom gjerne med budsjettet deres og.

  4. Joakim er flink, men han kan ikke lage gull av gråstein han heller, og han hadde nok ikke klart å bli europamester med kicker og alpine utstyr. Det ble nok heller ikke mosconi fordi dynabel ble importør av det, men fordi bla Joakim kjente til ingeniøren bak mosconi fra tiden hvor han designet Audison forsterkere, og visste at dette var kvalitet tvers gjennom, og derfor fikk til en avtale.

     

     

    Vettu hva? Han klarer faktisk det og ;)

     

    Har du vært på EM? Har du vært dommer der? Nei... tenkte meg det :) Å vinne EM er ingen selvfølge med verken ODR eller Mosconi. Faktisk har jeg hørt biler som har vært så begredelig elendige med begge deler at selv du hadde gått hjem og skammet deg. At Kicker ikke er så evig kvalitet er jeg enig i, og ville ikke erstattet noe Mosconi med det. Men at det funker gjør det så absolutt. Bare holde seg unna ferdigkassene dems :p

    Å generalisere Alpine som søppel blir bare tøvete. De har veldig mye bra! G-serien med produkter f.eks er helt genialt. Spesielt til prisen er det et røverkjøp.

     

    At montering og justering har opptil 80% å si for lyden er kanskje for deg en ukjent faktor? Ikke meningen å hakke her men vil bare belyse akkurat dette her fra en litt annen innfallsvinkel - fra innsiden ;)

  5. Veil. pris på denne er 1595,- og blekksettet koster rett under 700,-

     

    Det som er greia med blekket som følger med er nemlig ikke mengden i selve patronene, men det går med ganske mye blekk til å fylle opp alle blekkanaler første gang man monterer skriveren. F.o.m. blekkpatron nummer to så vil alt være normalt ;) Skremmende dyr i bruk vil jeg ikke si den er.

     

    Bruker du mye sort f.eks er det bare å kjøpe større blekkpatroner som inneholder mer blekk og er mer for penga :)

  6. Spennende tanke dette å jobbe med 3D :)

     

    Ser at noen her kommenterer dette med utdanning vs. jobb. Selv jobber jeg som IT-konsulent i verdens største revisjonselskap, uten noen kjempeutdannelse annet en fagbrev som IKT-driftsoperatør.

    Videre ser det ut til at jeg skal ta ymse sertifiseringer som CISA, ITIL og endel annet (blant annet å spesialisere meg på Forensicsarbeid innen IT).

     

    Så ikke gå rundt å tro at man MÅ gå høyskole for å få til noe ;)

     

    Men til gjengjeld så ser jeg på 3D-arbeid som såppas avansert og "sært" at en utdanning rundt det er mer nødvendig en kanskje mye annet rart. En god opplæring i bånn slår aldri feil, og vil nok gjerne veie mer tungt på en evt. CV.

  7. Ser heller ikke på dette som en reel konkurrent til MP3.

     

    Tviler på at denne metoden vil gjenskape et kompleks lydbilde og stereoperspektiv på samme måte som et vanlig opptak, enten om det er MP3, OGG, WMA, FLAC eller whatever.

     

    Detaljer i lyden, romfølelse, bredde og høyde, tilstedeværelse... dette er ting som datagenerert lyd sliter med å gjenskape like troverdig som en vanlig innspilling :)

  8. Hva om jeg river ut alt av det som er der nå og kjøper ny 8" sub og har 2 sånne i hatthylla bak, og ny høyttaler forran. Brokoble forsterkeren til 2x 800W til de bak, og kjøpe en liten forsterker til de forran? Vil det bli finere lyd

     

    Kjøp gjerne 8" suber til å sette i hatthylla og heller prioriter lyd fremme.

     

    Kan sikkert bruke BOSS-saken på de, kjøre stereo på subene eller evt. brokoble de på forsterkern.

  9. Eh... høyttalere == skjermkort?

     

    Høyttalere har ingen målbar "ytelse" av noe slag. De skal spille musikk, gjengi dynamikk og detaljer. Helt usammenlignbart med et skjermkort. Et skjermkort har en målbar ytelse som man kan sammenligne mot andre skjermkort.

     

    Så kom deg vekk fra det jordet du er på nå!

×
×
  • Opprett ny...