Gå til innhold

spiderman

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spiderman

  1.  

     

    Hei!

     

    Skal ha engelsk muntlig eksamen neste måned og hadde satt stor pris på om noen kunne ha hjulpet meg med tips/notater, eller dele sine erfaringer fra eksamen tidligere. Hvordan foregår en engelsk muntlig eksamen? 

     

    Les pensum, se på engelske nyheter og hold deg oppdatert på de store sakene som skjer rundt om i verden for tiden(f.eks. Syria).

    Har ikke noen egne erfaringer fra engelsk eksamen muntlig, men det var noen som kom opp i det i fjor(vg2).

    Hvilken engelsk snakker vi egentlig om? Er det engelsk vg1, internasjonal engelsk(vg2) eller samfunnsfaglig engelsk(vg3)? Jeg tror ikke dette med nyheter er like aktuelt i engelsk for vg1, men heller for vg2 og vg3. Det er uansett ikke dumt å holde seg oppdatert på ting som skjer her og der.

    En vanlig engelsk eksamen foregår slik at du får temaet en dag før selve eksamineringen, men siden dette er privatist så får du 30 minutter på å forberede et tema.

    1. Du møter opp.

    2. 30 min før eksaminering får du et tema du skal forberede.

    3. Du blir eksaminert. 

     

    Selve eksamineringen tar ca. 30 minutter, hvorav 10 minutter skal brukes til å presentere temaet, mens de siste 20 minuttene er til spørsmål fra pensum(og evt. temaet du hadde om, om det er noe som er uklart).

     

    Tusen takk for svar :) 

     

    Det er engelsk vg1. 

  2. Hva mener man med demokratisk underskudd? 

     

    Ex: Demokrati betyr at folket i valg kan kaste en regjering og velge en ny.

    Slik fungerer ikke EU!

     

    Lovgivning er det sentrale punktet. Dess flere saker som blir vedtatt av Ministerrådet, dess større demokratisk underskudd. (Kilde: http://www.senterpartiet.no/eu-argumentasjon/folkestyre-og-eus-demokratiske-underskudd-article29354-4811.html)

    Demokratisk underskudd i EU(les: skille mellom EUs medlemsland, ikke-medlemsland og  medlemmer av Eurosonen). Overnasjonalt demokrati(transnasjonalt - det som EU prøver å få til) vs. demokrati innenfor nasjonalstaten. EU har ikke et felles debattarena, innbyggerne har ikke tilgang til de samme mediene, noe som er sentralt i en fungerende demokrati.

     

    Håper dette hjelper litt :)

  3.  

    Var innom tanum der jeg hadde bestilt boken Politikk og Makt - cappelen damm, men de hadde fortsatt ikke fått den inn, selv om de sa at den skulle være der forrige uke. Sitter da nå her uten bok, men sammendrag av kapitlene som finnes på nett. Noen som kan/vil hjelpe meg med notater senere idag? evt på innboks? Sliter veldig, og har som sagt ikke hatt faget før, tar opp som nytt, med flere andre fag som privatist. Håper noen kan hjelpe :)

    Vil anbefale seg å gå inn på studienett.no. Der kan du laste ned andre elevers besvarelser, notater og sammendrag :) Koster litt, men billigere enn boken om du ikke får tak i den :)

     

    Tusen takk! Skal sjekke det ut:) Føles ut som jeg bare freeloader nå, men skal komme med innspill seinere idag... Håper noen kommer med notater hvertfall :)

  4. Var innom tanum der jeg hadde bestilt boken Politikk og Makt - cappelen damm, men de hadde fortsatt ikke fått den inn, selv om de sa at den skulle være der forrige uke. Sitter da nå her uten bok, men sammendrag av kapitlene som finnes på nett. Noen som kan/vil hjelpe meg med notater senere idag? evt på innboks? Sliter veldig, og har som sagt ikke hatt faget før, tar opp som nytt, med flere andre fag som privatist. Håper noen kan hjelpe  :)

  5. Var innom tanum der jeg hadde bestilt boken Politikk og Makt - cappelen damm, men de hadde fortsatt ikke fått den inn, selv om de sa at den skulle være der forrige uke. Sitter da nå her uten bok, men sammendrag av kapitlene som finnes på nett. Noen som kan/vil hjelpe meg med notater senere idag? evt på innboks? Sliter veldig, og har som sagt ikke hatt faget før, tar opp som nytt, med flere andre fag som privatist. Håper noen kan hjelpe :) 

  6.  

    Hvilken bok er det dere har? Tar opp faget som privatist (nytt) fag så vil bare dobbelsjekke med dere at jeg har riktig bok. Noen som har noen tips til hva jeg burde gå gjennom, viktige ord og begreper innenfor faget? Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger angående dette :)

    Jeg har Cappelen Damns "Politikk og Makt" der vertfall kap 5-11 er relevante i tilfelle det blir noe ift regjering/mindretall vs. flertall, kommunesammenslåing osv..

     

    Okei. Tusen takk :) Den som er litt lyseblå på forsiden og siden av boken regner jeg med? Finnes forskjellige :/ Har du noen notater eller tips angående begreper og drøfting? Kan godt sendes på innboks hvis du har noe :)

  7.  

     

     

     

     

    Når det kommer til punkt 2, tror dere vi kan få fullmakt da? Skjønner ikke helt hva som går inngenfor dette punktet.

    Læreren min mente iallefall at her kunne vi få alt som kan gjøre at en avtale ikke er gyldig, så vi kan nok få fullmakt.
    Våre faglærere tolket oppgaven som tvang. Med andre ord at 1. person utnytter 2. person til å utføre handling ellers så kommer noe til å skje. Som nevnt tidligere i diskusjonen: Pushwagnerdommer.

    Alle vet vel hvem Pushwagner er? Men uansett, i denne saken ble en rusmisbruker som er kunstner lurt til å selge maleriene sine for et nytt hus og personen som kjøpte malerien skulle også få kjøpe malerier til en rimelig pris så lenge Pushwagner levde. 

    Videre tok kjøper å solgte ET maleri videre for MER enn hva huset han kjøpte til Pushwagner kostet og var verdt. 

    Dette er grov utnyttelse. Her utnyttet kjøper at Pushwagner var rusmisbruker ikke visste noen ting om penger og økonomi.

    Hvis faglærer tolket teksten i førstepost her til bare å gjelde tvang er faglærer en dust. Videre er ikke det du beskriver tvang.

     

    syns det er undøvendig av deg å skulle være så frekk i kjeften, kan man ikke bare hjelpe hverandre på en hyggelig måte? selv om du har rett kan du si det på en ordentlig måte.... :)

     

    Faglærer tolket så klart ikke OPPGAVEN som jeg skrev, fordi den har han ikke. Men jeg mente oppgaven som kan komme på eksamen kan innholde tvang, utnyttelse, vold osv. Dette vet han heller ikke, fordi det som står i forberedelseshefte er veldig åpent. Han prøver kun å veilede oss slik at vi kan forstå og prøve å tolke det selv.

     

    Jeg er ikke spesielt flink til å skrive for meg, og jeg er heller ikke spesielt flink i faget. Når det skal sies er jeg kun en 4'er elev. Jeg tror jeg heller bare melder meg ut av diskusjonen slik at jeg slipper å skrive noe mer feil. Beklager bryet. 

     

    Jeg er ikke noe spesielt flink til å skrive for meg selv, og heller ikke spesielt flink i rettslære faget selv, hehe. Er en 2-3'er elev. Setter pris på det du bidrar med, og ikke bry deg no særlig om hva han skriver. Håper ikke du melder deg ut, men fortsetter å komme med innspill, eller lære av det noen andre har å bidra med :)

×
×
  • Opprett ny...