Gå til innhold

Oliver

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oliver

  1. Hei,

    Jeg skal ta opp noen fag det neste året, og har fått anbefalt Bjørknes Privatskole. Har snakket med rådgiver der, og syns de er utrolig dyktige så langt.
    Nå lurer jeg på om noen kan fortelle meg hvordan nettstudiene deres er oppbygd? Er det bare oppgaver/innleveringer, eller er det videoer osv også? 
    Noen som kan svare på samme spørsmål ang Sonans, og evnt sammenligne de to? 

    Takker så mye for svar!

     

  2. Alt grunner nok i forståelse, så er det mange måter å oppnå det på.

    Jeg har prøvd (og prøver fortsatt) å finne den beste studieteknikken for meg, da spesielt i lesefag. I fag som matematikk driver jeg utelukkende med oppgaveløsning, og da fortrinnsvis fra gamle eksamener (går på høyskolen).
    Lesefag derimot handler det mest om å finne en måte jeg kan arbeide med stoffet på for å forstå -> huske, og da er det mange veier til rom. I det siste har jeg brukt en veldig tungvint og langsom vei, som er at for hvert kapitell jeg begynner på skal jeg lese over notatene/stikkordene til alle de foregående. Så når jeg da er ferdig med siste kapitell har jeg lest kortversjonen av alle kapitlene (sett bort fra det siste) flere ganger og forhåpentligvis fått en annen kjennskap til stoffet. 
     

    • Liker 1
  3. Hei!

    Jeg har gått to år yrkesfaglig og tatt fagbrev, deretter tatt opp fagene som privatist for å få studiekompetanse. Er det noen som har peiling på hvilke fag fra yrkesfaglig vgs som faktisk telles på vitnemålet? 

    Jeg har et spørsmål til. 
    Hvis man går et bachelorstudie først, men fullfører ikke. Brukes da studiepoengene man har opparbeidet seg i de fagene man har bestått, ved opptak til andre bachelorstudier eller fullt 5-årig masterløp? Regner med det ikke er tilfellet, men ble plutselig usikker. 

    Takker så mye for svar! 

     

  4. Folkeuniversitetet i Trondheim holder vel fortsatt på med undervisning i rettsvitenskap? Eksamenene og øvingsoppgavene blir dog gjort ved Universitetet i Tromsø. Vet i alle fall at det er flere tilreisende fra Trondheim ved hvert muntlige fremlegg samt ved eksamener. 

     

    For min del fikk jeg ikke stort utbytte av seminargruppene. Kollokvier kan gå om man finner en klikk man passer sammen med. Jeg er ikke så begeistret over å sitte på universitetet dagen gjennom og drikke kaffelatte mens man jobber i snegletempo. Jeg bor for øvrig i Tyskland og avlegger eksamenene mine ved UiT. Første semester er det obligatorisk oppmøte på ex.phil. Etter det er det bare ett muntlig fremlegg hvert studieår som tvinger deg til universitetet. I tillegg til eksamenene selvsagt - disse avlegges kun om våren. Unntaket er mer begrensede emner som først kommer i fjerde studieår (om jeg ikke tar helt feil :p ).

    Takk for svar! Skjønner at det er forskjell på folk, og hvilke metoder som passer for dem, så må vel bare finne ut hva som vil funke best for meg. Jeg vil for enhver pris unngå å flytte fra Trondheim igjen, så skal undersøke folkeuniversitetet litt mer (har hørt om det, men folk har blandede svar..) :) 

  5. Mulig dette er svar på tidligere, men hadde ikke tid til å lese igjennom alle sidene av tråden.:

    Jeg vurderer å søke meg inn på juss (rettsvitenskap, master) til neste høst, da jeg fant ut at økonomi ikke var noe for meg likevel.
    Så, nå sitter jeg og leser litt om studiet, studiesteder, osv. Problemet mitt er at jeg bor i Trondheim. Har studert andre plasser i landet tidligere, og føler nå at jeg ikke ønsker å flytte på meg på heltid på nytt. 
    Har forhørt meg med noen som bor i Trondheim og går juss ved UIO, og drar derfor bare ned når de må.

    Så, spørsmålet mitt er: er dette mulig å gjennomføre? Hvor mye er man nødt til å møte opp for ved UIO/UIB/UIT?
    Mye obligatorisk forelesning, eller forelesning man bør få med seg? 
    Er det andre jusstudenter i Trondheim, som kjører samme opplegg? Leser dere kun hjemme? 

     

    Takker for alle svar/tips :)

  6. Hei!

    Jeg har et spørsmål som jeg håper noen kan svare på.
    Det har seg sånn at jeg mangler generell studiekompetanse (da jeg var så idiotisk å hoppet av siste året på vgs, påbygging). Nå har jeg staket ut en vei som jeg ønsker å ta innen utdanning, og det innebærer å gå på høyskole. Da må man selvfølgelig enten ha studiekompetanse eller bruke 23/5-regelen.
    Nå har det seg sånn at jeg ble 23 i fjor, så den delen er grei.
    Men, så er det de 5 årene med skole og/eller jobb som jeg er litt usikker på.

    Jeg gikk yrkesfaglig vgs (to år), før jeg gikk det siste året påbygging (som jeg altså hoppet av i ca mars, og står uten karakterer fra det året). Gikk deretter to år lærling, og fikk fagbrevet. Så har der fire år.
    Så er det det siste året som er usikkerheten. 
    Jeg har nå jobbet deltid (30%) i to år i tillegg til å jobbet i en annen jobb litt nå og da (ca fem uker totalt på et år). I tillegg har jeg prøvd meg på enkeltfag i et studium, deltid/nettstudier.

    Kan disse to årene i 30% veie opp for det siste året jeg behøver? Jobben er dessuten svært relevant for det studiet jeg ønsker å komme inn på. Har jobbet mer enn 30%, men stillingskontrakten tilsier altså dette.

    Håper noen har svaret på dette, da det er vanskelig å vite om 30% er nok til å dekke året.

  7. Man må stå på begge. Skriver du til A på oppgave 1 og F på oppgave 2 stryker du.

     

     

    Mulig jeg misforstår, men er det da den dårligste delen som blir tellende eller tar de et gjennomsnitt (så fremt til at man ikke stryker på den ene, for da stryker man på begge)? Dumt spm, helt sikkert.

    Hadde første oppgave på rams, men ble mer eller mindre full stans på andre.. Bare å krysse fingrene.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...