Gå til innhold

Helfos

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Helfos

  1. Hei!

     

    Jeg har et problem jeg håper noen kan hjelpe meg med. Jeg ble i fjor sommer (2016) tilbudt ny jobb hvor vilkårene skulle være bedre enn daværende situasjon. På det tidspunktet hadde jeg kontraktfestet 100% stilling, men fikk aldri timene jeg skulle ha (154t i mnd, fikk aldri over 120) og hadde timebetalt. På den nye jobben skulle jeg få fast lønn. 

     

    Etter å ha gått over i ny jobb viste det seg at det ble et problem å gi meg de timene jeg skulle ha her også. Også her fikk jeg ikke tilsvarende 100% stilling i timetall. Likevel fikk jeg utbetalt det samme hver mnd, frem til nå. Arbeidsgiver har utarbeidet ny kontrakt til meg, hvor han sier at timene skal registreres i en timebank. Dersom jeg ikke har nok timer før jeg sier opp (som blir i august), blir disse minustimene trekt fra lønnen. Jeg har ikke signert kontrakten enda, da jeg synes dette høres betenkelig ut. Er det ikke arbeidsgiver sitt ansvar å sørge for at jeg har nok arbeid? Det skal da ikke gå utover meg at de ikke setter meg opp nok på vaktlisten? Jeg har jo fast lønn og er villig til å arbeide de timene jeg skal, men de har rett og slett ikke nok å sette meg opp på. Har noen erfaring med dette?

     

    En annen ting jeg ikke fikk beskjed om var at arbeidsplassen min holder stengt i ferier som jul og påske, samt andre rød-dager som 1., 16., og 17. mai. Disse dagene får jeg naturligvis ikke jobbet og i jul og påske ble jeg tvunget til å ta ut ferie selvom jeg ikke ønsket dette (det var jo stengt). Nå har jeg ikke mulighet til å ta ut ferie i sommer (med mindre jeg ønsker ulønnet ferie selvsagt). Er dette lov? Skal man ikke få betalt på røddager man egentlig skulle jobbet? Skal man ikke også få ta ut ferie når man selv ønsker?

     

    Jeg kan virkelig ikke mye om arbeidsmiljøloven og synes det er vanskelig å tyde hva jeg har krav på. Jeg er ganske fersk i arbeidslivet og setter pris på all hjelp jeg kan få... Nå ser det nesten ut som om jeg ikke vil få betalt for siste måneden i arbeid, og det går ikke for meg... 

     

    Mvh Servitør (20)

  2. Jeg har en offwhite BMW 3-serie 2012 modell cab som jeg gjerne skulle ha lakket, muligens hele bilen. Har vært uheldig å fått et par skrammer her og der enten pga at noen har rygget på meg eller et hull i vegen.. Var også noen som har dratt en nøkkel langs den ene siden. Jeg lurer på om noen vet sånn ca hva en slik jobb vil koste? Blir trolig uten støtte fra forsikring da man mister bonus.. Har hørt rykter om at det blir omlag 30 000, men er det virkelig en så stor jobb?? Tusen takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...