Gå til innhold

ILLU

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ILLU

  1. Jeg skrev notater fra hele boken (Cappelen Damm 2016) ned på pc, og nå går jeg gjennom alle notatene og fjerner alt jeg tror ikke kommer til å bli relevant på eksamen. Dermed blir det lettere å lese gjennom og skape et bilde av hva jeg burde skrive om i morgen. Jeg ser også på kompetansemålene, slik at jeg ikke fjerner noe som er sentralt i kapitlene. Men ser dere for dere at det kan bli aktuelt å for eksempel skrive om både "konflikttrappen" (Glasl) og "fem stadier i en konflikt" (Pondy)? Jeg ser ikke for meg at konfliktteorier blir så aktuelt for oppgaven, men det kan være lurt å ha det i bakhodet på grunn av at det er i kompetansemålene, eller? 

  2. Ja, jeg tenker at om oppgaven bygger på sosial kompetanse, så skal jeg først skrive om det (både sosialiseringsprosessen og betydningen av det), for å så kunne skrive litt om sosial identitetsteori under det sosialpsykologiske perspektivet. Dermed blir det relevant å fortsette med å skrive om grupper, med eks. Charles H. Cooleys teori om primær- og sekundærgrupper, både hvordan og hvorfor de dannes. Jeg kan jo også bygge på dette ved å skrive om roller, men jeg er usikker på om det blir for langt fra det temaet/oppgaven er. 

  3. Hei! Jeg vurderer å kjøpe en powerbank (er ikke helt sikker på det norske ordet, haha) til min iPad 2, og er veldig usikker på hvilken jeg burde kjøpe. Jeg vet at for å lade en ipad må "styrken" på ladebanken (vi kaller det bare det, haha) være ganske mye større enn når man lader feks en iPhone. Jeg har en som er 4500mAh og tørr ikke bruke den i fare for å ødelegge ladebanken.

     

    Den jeg vurderer å kjøpe er på litt over 6000 mAh (husker ikke hvor mye for øyeblikket), og lurer på om dette er nok?

     

    Takker for all hjelp :)

  4. Hei! Har muntlig eksamen imorgen, og har fått som tema å sammenligne norsk og spansk fotball. Har skrevet littegrann om at det er mer tradisjon for fotball i Spania, og litt om stadioner, men bortsett fra det er jeg ganske blank. Er langt fra noen fotballfan og aner virkelig ingenting om dette ?

     

    Jeg oversetter selv, så hvis noen bare vil hjelpe med selve forskjellene hadde jeg blitt veldig takknemlig :D

  5. Hei! Jeg har prøvemuntlig i matematikk om et par dager.

    Jeg føler at jeg har nogenlunde kontroll på hva jeg skal skal gjøre på selve presentasjonen (selv om vi ikke har fått tema enda).

    MEN, jeg er aller mest usikker på samtalen etterpå, som består av 10 minutter spørsmål rundt presentasjonen min, og så 10 minutter med "tilfeldige" spørsmål som jeg må forklare, evt løse på en tavle.

     

    Har dere noen tips ang de siste 20 minuttene? Hva kan jeg få spørsmål om, hva det er lurt å lese ekstra på osv. Ligger på sterk 5er i faget.

×
×
  • Opprett ny...