Gå til innhold

Emma Fjeld

Medlemmer
  • Innlegg

    89
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Emma Fjeld

  1. Tar fagprøven min neste år. Er noen mål som skurrer, lurer på om det er noen som kan hjelpe meg eller som har tatt fagprøven som kan dele sine erfaringer rundt dette. 

     

    Det står at vi skal kunne begrunne forslagene for ernæring med norske anbefalinger,  er det greit å bare kunne begrunne produktene vi gir, hvorfor vi velger de produktene? Får finner ikke norske anbefalinger for ernæring, har kun skrevet litt om nøkkelrådskosten. 

     

     

    Også ved urinprøve, er det snakk om prosedyren med uringlass og sticks? Evt. en maskin, eller kan flere prosedyrer være aktuelle? 

     

    Og hva menes med kulturtilbud og kulturforskjeller mellom brukerne? 

    Hvor mange lovverk må vi kunne på fagprøven? Har skrevet litt om taushetspliktloven, HMS, pasient og brukerrettighetsloven og personvernloven. Og hva reglene ved meldeplikt ved pliktbrudd er, og hva som kan skje ved brudd? 

     

    Ved dietter har jeg skrevet om diabetes, tarmproblemer, hjerte og karsykdommer, dysfagi og osteoporose. Har noen flere dietter som kan være aktuelle? 

     

    Hvis det er noen som har gått igjennom fagprøven i helse, gjerne del erfaringene dine, og hva som kan være lurt å tenke ekstra nøye på. :) 

  2. Som regel når man blir ansatt ved et sykehus, sykehjem osv, som helsepersonell, skal disse punktene du lurer på være skrevet som en del av kontrakten man skriver under på (følger som oftest med et kompendie som man skal lese gjennom og signere)

     

    Ja,men nå er jeg lærling i helse. Så har kun skrevet under på taushetsplikten. 

  3. Jeg trenger litt hjelp i forhold til noen mål jeg skal fylle på, lurer på om noen kan sende link eller om noen har kunnskap om det? 

     

    - Skal stellefrakk kun brukes ved urene prosedyrer, eller ved noen rene prosedyrer? f.eks. ved pålegging av rent sengetøy og ved rent arbeid på skyllerommet, for man begynner først å arbeide med det urene da har man på stellefrakk, men når man skal begynne med det rene skal det da skiftes stellefrakk, eller ikke bruke stellefrakk i det heletatt?  :) 

     

    Hvilken er aktuelle lovverk for helsepersonell? Er det noen fler enn legemiddelloven, forskrift om legemiddelhåndtering, apotekloven og lov om helsepersonell? hvilken lov står det om meldeplikt og det som vil skje ved brudd?

     

    Også er det et mål som sier at vi skal arbeide i tråd med retningslinjer, men hva betyr det å jobbe etter reglene i forhold til høflighet, respekt og lojalitet? Har skrevet ned de etiske vi har.

    Hva menes kultur,  religiøse, seksuelle forskjeller hos pasienter/brukere? 

     

    Håper på noen profesjonelle svar. 

     

     

     

     

     

  4. Fikk russedressen min idag. Den var fin. Men er usikker på passformen. Den var trang rundt rumpa første gangen keg prøvde den, men etter at jeg har prøvd den litt nå så virker det som at den utvider seg. På overkroppen er den ganske stor. Så vet ikke om jeg skulle ha bytta til en størrelse mindre? Vil så klart ikke at den skal sitte helt tight på men fortsatt ikke ende i en dress som er altfor svær. Hva anbefaler dere?

  5. Hei! Visste ikke om noen andre steder enn å putte det her. Men jeg lurer på om det er noen der ute som vet hvilke filmtekniske grep lady gaga bruker i bad romance filmen? Og er det noen som vet om hvorfor det er en sammenheng mellom sangteksten og musikkvideoen?

  6. Hei! I samfunnsfag driver vi å skriver konflikt, er det noen som vet hva libya konflikten handler om?

    Jeg har skrevet at det brøt ut opprør og borgerkrig i Lybia i 2011. Og at opprøret var rettet mot landets mangeårige diktator Muammar Al- Gaddafi og hans regime. Regime satte inn våpenmakt mot demonstranter, sivilbefolkningen, både fra luften og bakken. Også har jeg skrevet om hva opprøret var inspirert av, hvor det starta, at det utvikla seg til en borgerkig. Er det noen som vet litt mer kontret hva konflikten handlet om?

     

    Er det noen som vet om det er en kamp mellom de som støtter regjeringen og de som er i opposisjon til regjeringen, og om det er noen som ønsker å bryte ut og danne sin egen selvstendige stat? Det hadde også hjulpet meg masse om noen visste hvordan striden ble utkjempet? Og hvordan konflikten kan eller har løst seg?

  7. Hei! Vi er en gjeng 5 jenter, kanskje 7 til uka - og vi er ute etter arbeid til inntekt av vår russetid, så er det noen som har noen tips til hva vi kan gjøre og hvem vi bør kontakte angående det - tar gjerne i mot! 

     

    Noen jenter går på mk, studiespess og helse - er det kun rød russ vi kan være på tredje året?  Hadde vært kult å vært en annen farge :) 

     

     

    Hva slags treff kan dere anbefale? 

    Og vi er gira på å få til mange turer før russetiden i 2018, noen som anbefaler noe som f.eks. trysil, branes osv? 

  8. NRK har flere artikler om demens. Se om ikke du finner bakgrunnsstoff der. https://www.google.no/search?q=nrk+demens&ie=&oe=

     

    Se også Nasjonalforeningen for folkehelsen sine sider om temaet, http://nasjonalforeningen.no/tilbud/demenslinjen/?gclid=CJbmuqfwutACFQtJGQodZG8Icw - Står du fast, kan du ringe eller sende epost og sikkert få litt hjelp.

     

    TUSEN TAKK! setter utrolig stor pris på alt hjelp jeg kan fååå 

  9.  

     

    Jeg nekter å tro at det ikke står noe om det du lurer på i lærebøkene dine eller på nettet.

     

    Hva med å lete bedre, eller eventuelt følge med i timen framover?

     

     det står sånn seriøst ingeting, det er utrolig barnslig og frekt gjort av deg som sier sånt

     

    Vel, både brukeren over og under meg har funnet noe, så det beviser jo bare du ikke har søkt bra nok. Lykke til med søket, vi er ikke her for å servere alt på sølvfat ;)

     

     

    Jaaa, jeg setter utrolig pris på folk som ikke hakker ned på mennesker, som det du gjør. Så istedenfor å hakke ned på meg, så kan du gjøre noe annet.. 

  10. Sliter med en innlevering av demente mennesker - jeg finner ikke noe i god helse bøkene, eller noe på nettet. Og begynner å haste litt, så om noen vet litt så hadde det vært fint om noen kunne delt kunnskapen sin :)

     

    Grunnleggende behov hos pasienter med demens?

    Vanligste sykepleietiltak ved omsorg til pasienter med demens? Og sykepleietiltak til pasienter med demens?

     

    Teknikker for veiledning av pasienter med demens? Og begrunne valg av teknikker for veiledning av pasienter med demens i ulike situasjoner?

×
×
  • Opprett ny...