Gå til innhold

DjRille

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DjRille

  1. Jeg har en MacBook Pro med 256 GB/8 GB Ram som jeg holder på å redigere noen små videosnutter på. Videofilene jeg skal klippe ned ligger på en ekstern disk og før jeg begynte å dra disse over til Final Cut så hadde jeg ca. 75 GB ledig plass. Etter å ha flyttet inn ca. 40 minutter med opptak i F.C., så var jeg plutselig nede i 7 GB ledig. Jeg fikk slettet en hel del ting jeg ikke bruker, og fikk frigjort så jeg satt tilbake med 18 GB. Nå har jeg sittet og justert på de filene jeg la inn i går(klippet dem kortere), og plutselig er jeg nede i 3 GB ledig plass!?!? Jeg har bare lagt på litt tekst og klippet videofilene kortere, og vips så forsvant 15 GB?!? Nå sliter jeg noe voldsomt da det kun er backupen av iPhonen(44 GB) som jeg kan slette, men da står jeg plutselig uten backup av den hvis det skulle skje noe. 

     

    Jeg er ikke veldig bevandret i Mac-verden, men at GB'ene forsvinner så fort er for meg uforståelig. Det er her snakk om minimalt med videofiler, og at 15 GB bare skal forsvinne ved å justere ned lengden på noen av filene, er ubegripelig. Er det noen her som kan fortelle meg hvorfor GB forsvinner som støv i vinden og om det er noen triks jeg kan gjøre for å få tilbake GB uten å måtte slette backupen av iPhonen?

  2. Hei hå

     

    Jeg har en pc med to harddisker, C på 116 GB(SSD 128) og D.på 912(1000). Med diverse programmer på C-disken så har jeg bare 40 GB ledig kapasitet. På iPhonen min har jeg 50 GB innhold, og jeg er forhindret i å ta backup av telefonen da kapasiteten på C-disken bare er 40 GB. Jeg slettet iTunes og installerte programmet på D-disken er jeg har god kapasitet, men til tross for dette, så havner backupen av iPhonen på C-disken. Er det noen jeg kan gjøre for å få lagret backupen min på D-disken, evt. en ekstern harddisk?

  3. Har greid å bli utestengt fra en nettside da de mistenkte om at siden ble utnyttet til forretningsgjøremål. Greia er at vår husstand har flere brukerkontoer på nettsiden, og det mistenkes at dette er årsaken. Grunnen til at det har blitt opprettet flere brukerkontoer er at kontobetingelser etc har blitt glemt, og ny har blitt opprettet. Uansett, utstengt er man, og i følge beskjeden som kommer opp er at dette er for evig og alltid(det har stått i mange måneder nå). Har forsøkt å sende en mail som beskriver problemet for dem, men får ikke svar. Har testet ut VPN, men dette hjelper ikke. Spørsmålet er hvordan den nettsiden greier å finne ut at det fra denne ip-adressen man kobler seg opp(har som sagt forsøkt VPN), og er det mulig å unngå at man blir sperret ute her på noen måte?

  4. Sett Altibox hjemmesentral i bridge mode, første Asus (koblet til hjemmesentral) som ruter og siste Asus (koblet til første Asus) som AP. Pass på at Asusene sender på forskjellig kanal og bruk samme SSID og passord.

     

    Jeg må med andre ord ha en kabel mellom Asus ruter 1 og 2?(akkurat det sliter jeg med da de skal stå i forskjellige etasjer og det ikke er mulig å trekke ledning mellom dem).

  5. Har Altibox som nettleverandør og den ruteren vi har fra dem er dårlig - faktisk så dårlig at Altibox anbefaler at man kjøper en ekstern ruter. Jeg har derfor kjøpt to stk Asus RT-AC66U som står i de ulike etasjene i huset vårt. Den ene er tilkoblet rett i den ruteren fra Altibox, mens den andre får signalene via strømnettet(denne er mye svakere på signalene). Jeg mener å ha hørt at disse kan settes opp slik at de jobber sammen og at den ene henter signalene fra den andre som den sender videre. Er det noen som vet om dette er mulig, og om hvordan man evt. går frem for å gjøre dette?

×
×
  • Opprett ny...