Gå til innhold

nils318

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nils318

  1.  

    Leste en artikkel om at Norge ikke har nok strøm, hvis alle i Norge får elbil. Vi måtte importere strøm fra utlandet, blir ikke dette kullkraftverk og kjernekraftverk elbilene må bli oppladet batteriene med?

     

    Neida, det er ikke riktig. Om alle nordmenn kjørte elbil, ville det trenge 7 TWh. Vi eksporterer over 20 TWh i året, og vi får et større og større kraftoverskudd. Bare allerede konsesjonsbevilget småkraft dekker hele behovet. Det samme gjør nedskalering, av olje. Dessuten kommer solcelleanlegg til. Jeg kan dekke 2/3 av energiforbruket til våre to biler ved solceller på garasjen. Her er den offisielle statistikken: https://www.ssb.no/energi-og-industri/statistikker/elektrisitet/aar

    Det trur jeg ikke er riktig. Tesla el-bil krever 340 amper(78 200 watt) per. bil på hurtig lading(10 minutt) Snakket nettopp med en elektriker nu om Tesla elbil.

  2.  

    LG har et mål om å nå en produksjonssuksessrate på 87-, 85- og 75 prosent for henholdsvis 77-, 65- og 55-tommers paneler innen utgangen av 2015.

    Interessant fordeling. Større areal gir altså høyere suksessrate, sannsynligvis fordi pikslene blir fysisk større og lettere å produsere feilfrie. Det betyr nok at vi kan se langt etter 4K OLED PC-skjermer. PC-skjermer med 27-38" OLED i bare Full HD oppløsning vil neppe bli særlig populært så det tviler jeg på kommer.

    OLED tv kan man tvilsomt bruke til pc bruk, siden det er fare for innbrenning slik på plasma tv.

×
×
  • Opprett ny...