Gå til innhold

Hardcopy78

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hardcopy78

  1. Denne artikkelforfatteren pleier normalt å være veldig flink til å få frem fakta i saken, men her sviktet det. Vinklingen om utenlandske operatører og HOFO, gir et bilde av at de operatørene man ønsker å holde utenfor markedet, har reddet oss i situasjonen med manglende SAR kapasitet. Det er helt feil. De utenlandske operatørene som det refereres til i artikkelen, kommer fra Canada og UK, der kunnskap og erfaring om slike operasjoner finnes. Dersom markedet blir åpnet ved innføring av HOFO, vil operatører fra hele EU, uten kompetanse og erfaring, få muligheten til å utføre slike operasjoner på norsk kontinentalsokkel. Regelverket setter ingen kompetanse og erfaringskrav fra offshore helikopteroperasjoner, som i EU bare finnes i statene rundt Nordsjøen. Dette gjelder både vedlikeholdsorganisasjoner, operatører, og myndighetene som eventuelt skal godkjenne og føre tilsyn med virksomheten. Canada er som kjent ikke en del av EU. De vil også i fremtiden være utestengt fra markedet, men kan kanskje leies inn i korte perioder til et EU registrert selskap. Forskjellen blir at selskapet kan ligge i en EU stat der myndighetene ikke er kompetente til å føre tilsyn med virksomheten, samtidig som norske myndigheter ikke får innsyn, kontroll eller myndighet over operasjonen på norsk kontinentalsokkel.

  2. Takk for veldig gode svar. Fra før har jeg en Canon linse 10-22 mm som fungerer bra til video, men den er ikke så lyssterk. 

     

    Da står det mellom disse:

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=1912956

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?pu=586340

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=94207

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=491816

     

    Heller litt mot Sigma normalzoom med stabilisering. Når det gjelder bildestabilisering, er jeg enig i at det er en fordel. Imidlertid har jeg sett at bildestabilisering medfører noe litt hakkete panoreringer, men i slike tilfeller kan man jo slå av stabiliseringen. Har sett litt etter erfaringer når det gjelder video med disse objektivene, men har ikke funnet noe bra info.

  3. Hei,

     

    Jeg er på jakt etter et objektiv til EOS 70D som er bra for innendørs filming. Det er viktig at objektivet er lyssterkt, og har presis autofokus som kan følge objekter.

     

    I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for Samyang 35mmT1.5 AS UMC VDSLR II, men siden ingen butikker har den inne, begynner jeg å lure på om det er et dårlig alternativ. Den er også oppgitt til å ha manuell fokus i noen nettbutikker? Jeg har også sett litt på å Sigma 18-35/1,8 DC HSM Art, men jeg er usikker på hvor bra den er til video. Håper noen kan komme med gode tips.

     

  4. Hei,

     

    Jeg bestilte nettopp en G751JY-T7145H fra Komplett (tilbud). I etterkant har jeg begynt å lure på om denne ikke leveres med M2 PCIe-basert SSD. Dersom den SATA3 SSD, hvor stor forskjell er det evt i ytelse?

     

    Jeg vurderer nå å heller bestille en G751JY-T7004H fra Dustin, da denne ser ut til å være lik, men ha en M2 PCIe-basert SSD.

     

    Det er dårlig med info fra ASUS, så er det noen som kan hjelpe meg med spec for de forskjellige modellene av G751JY, og evt anbefale meg hvilken jeg bør gå for?

     

    Siden jeg har en bestilling inne, trenger jeg raskt svar :) 

×
×
  • Opprett ny...