Gå til innhold

BigerFasterStronger

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BigerFasterStronger

  1. Hei. Tusen takk for svar!

     

    Om det ikke kom klart frem; Det er absolutt nyetablering jeg ser etter.

     

    Jeg tenker at om jeg starter opp selskapet med 30.000 i aksjekapital og samtidig skyter inn 50.000 av egne midler.

     

    Så kjøper da AS hele varelageret til kostpris (som er samme verdi som VL) da får AS et varelager på 60.000 og et bankinnskudd på 20.000.

     

    Samtidig som da ENK trinnvis trappes ned med 0 salg fra og med overdragelse av VL, og AS tar over.

     

    ENK vil da avsluttes med resultat på 55.000.

     

    Når AS kjøper VL må dette faktureres noe ala dette på ENK?

    - Salgsinntekt 60.000

    - Skyldig mva 15.000 (25% mva på VL)

    - Kundefordringer til AS 75.000

     

    Og følgende endring i regnskapet:

    Kredit 60.000 konto 1460 Innkjøpe varer for videresalg (reduksjon i VL)

    Debet 4300 60.000 inkjøp varer for videresalg

     

    Da er VL 0 i ENK, samtidig som resultatet blir riktig der 60.000 er flyttet fra VL til salg.

     

    All gjeld må vel beholdes i ENK og avsluttes der om jeg ikke tar feil?

     

    Ja det er ser riktig ut

  2. Hvis du skal gjøre en omdanning bør du nesten ha både en regnskapsfører, og en revisor involvert.

    Så hvis du allerede har det så la dem gjøre jobben, og betal dem for det. Noe som nok koster en god del.

     

    Et alternativ som du ikke har oppgitt at du vurderer, men som kan være en mulighet er å bare etablere en ny virksomhet med aksjekapital på 30 000 som gjør det samme som ditt nåværende selskap. Mao. du gjør ikke en omdanning, men en nyetablering. Nå kan du nok unngå både revisor og regnskapsfører hvis du ikke ønsker å bruke penger på denslags.

     

    Det nye selskapet ditt overtar de oppgavene som ditt gamle enkeltmannsforetak gjorde. ASet kjøper varelageret ditt til kostpris etterhvert som behovet oppstår. Du tar ut innskutt kapital (det er skattefritt) etterhvert som den blir frigitt, og betaler ut gjelden i enkeltmannsforetaket.

     

    Du har nå 2 selskap slik at sjonglere med kostnadene som ville tilfalle ASet, og skrive dem på enkeltmannsforetaket slik at mest mulig av skattepliktig overskudd fra enkeltmannsforetaket blir spist opp iløpet av året.

     

    Jeg tror dette alt i alt er en enklere og billigere løsning enn en omdanning.

  3. Det er nok litt opptil både bank og saksbehandler om hvor nøye ting blir sjekket. 

     

    Det er f.eks. ikke uvanlig at enkelte tar opp større forbrukslån innbetalt til en konto. Dette overføres til annen konto i annen bank, og blir presentert som EK (f.eks som forskudd på arv ol.) for å få et større boliglån. Man plikter selvfølgelig å oppgi slike transaksjoner, men det blir slike tilfeller ikke gjort. Frem til nå har boligprisene steget så mye at de i løpet av et år eller to har kunnet refinansiert boliglånet, og fått slettet forbrukslånet (happy days...)

     

    Nå når boligprisene har flatet mer ut kan en slik manipulering/svindling av banken være mer risikabelt.

  4.  

    Dette er vel et helt meningsløst spørsmål... Forbruket er vel avhengig av hvor stor inntekt du har, hvilken fase i livet du er, hvor du bor osv.

    Hvis du har fulgt med i media (luksusfellen blant annet)  så har nordmenn utrolig mye lån/gjeld som ikke er boliglån...

    Så nei forbruket avhenger definitivt ikke av hvor stor inntekt man har. Dessuten kan det være store forskjeller på hva folk har som faste utgifter, noen prioriterer trening/etc mens andre prioriterer annerledes. Langt ifra et meningsløst spørsmål etter min mening.

     

    Du har forresten glemt en "g" i nicket ditt, vet ikke om det var meningen?

     

     

    Takk for at du gjorde meg oppmerksom på manglende G :) Tastefeil under registreringen. Så da får jeg være Biger :hm: (osv)

     

    Men til bake til spørsmålet ditt.

    Hvis folk bare svarer med å ramse opp forbrukte sitt så gir det ingen mening. Det gir først mening når det måles mot noe. 

    Jeg personlig har et faste utgifter som tilsvarer ca. 50% av inntekten min. Det er selvfølgelig da avgjørende hvor mye jeg tjener hvor romslig økonomi jeg faktisk har.

     

    Du nevner luksus fellen.. Det er vel helst et problem for de som deltar der at de har et forbruk som overstiger inntekten sin. Det lille jeg har sett av det tv programmet så har jeg fått med meg tilfeller der enkelt har hatt opp mot 150% av inntekten sin i forbruk pr måned.

     

    Jeg holder fast på at spørsmålet ditt er meningsløst så lenge du ikke måler det mot noe.

    Hvis en har månedlige betalinger av renter og avdrag på huslånet sitt på kr 50 000 er ikke det ensbetydende med at han er gjeldsslave. Han kan bare ha god råd.

  5. Når det gjelder etablering av selskap så er det enkleste å registrere et enkeltmannsforetak  i Brønnøysundregisteret. Det er kjapt og enkelt. Du trenger strengt tatt ikke å gå til det skrittet å registrere selskapet ditt før du begynner  å selge droppshipments via nettbutikken din. Så lenge du tar vare på alle bilagene dine kan du alltids registrer foretaket ditt i etterkant.

     

    Hvis det viser seg at forretningsideen din ikke er så god som du håpet, og du kun omsetter for noen 100 lapper i måneden så kan du stille spørsmål om hvorvidt det faktisk er næringsvirksomhet du driver, og du kan ta kontakt med ligningskontoret ditt å høre om det er nødvendig å etablere noe enkeltmannsforetak. Et selskap kan være under oppstart en god stund før formell resteringen er nødvendig. 

     

    En ting som gjerne ikke alle er klarover er dette:

    Næringsdrivende skal registreres i Merverdiavgiftsregisteret når omsetning og uttak som er omfattet av mva-loven (avgiftspliktig og avgiftsfri omsetning) til sammen har oversteget 50 000 kroner i løpet av en periode på tolv måneder. Du skal altså legge til mva. på (hele) den første fakturaen som overskrider grensen.

     

    Du kan altså ha en avgift fri omsetning på inntil kr. 50 000 før du trenger å begynne å legge på mva. Du kan da heller ikke få fradrag for inngående mva i denne perioden. Du kan søke om frivillig registrering i mva registeret (kan være greit hvis du har hatt betydelige grunn investeringer du har betalt mva for) 

  6. Takk for god informasjon :)

     

    Forholder du deg til valutarisikoen?

    Det er litt kjedelig hvis du får 30% forrentning på 5 år hvis den norske kronen styrket seg tilsvarende i samme periode.

    Jeg ser på muligheten til å hedge investeringen ved hjelp av forex  med en europeisk call/put opsjon på NOK/EUR med forfall om f.eks. 5 år til dagens kurs. Men det er mulig det koster mye mer enn det smaker... Det er ikke de store beløpene jeg heller har tenkt å investere.

  7. Hei.

     

    Sikkert ikke et ukjent fenomen for enkelte, man skal betale for noe på internett, og dem aksepterer ikke paypal..

    Gjerne bare VISA og en hau angre ting man ikke har hørt om.

     

    Vel, løsningen er jo VISA gavekort.

    Problemet med disse, ihvertall fra spendon er jo at dem har en utløpsdato, koster en del å etablere, koster gjerne 10kr i måneden, og man kan ikke fylle på.

    Man kan heller meg bekjent ikke bare kjøpe online og få kort-info, man må gjerne i butikken.

     

     

    Er det noen bedre løsninger?

    Ser for meg det hadde vært genialt med et kort man bare kunne fylle på nå det gikk tomt, uten at jeg knytter egen identitet mot det.

     

     

    Dette er jo greit for tjenester man ikke helt stoler på, eller som er i gråsoner.

     

    Jeg tror neppe du vil finne noe særlig billigere alternativ enn spendon ihvertfall ikke som er sanne anonyme kort.

  8. Skattesiden av spm ditt er veldig enkel for deg som privatperson: All inntekt du opparbeider deg som privatperson er skattepliktig til Norge (så lenge du er skattepliktig til Norge) uavhengig av hvor den er opptjent.

     

    Oppretter du et selskap i Norge vil selskapet og være skattpliktig til Norge. Oppretter du selskapet i en annen jurisdiksjon vil selskapet være skattepliktig i det landet det er etablert. Oppretter du selskapet ditt i et lavskatte land kan du bli ilagt NOKUS beskatning. Dvs. at du blir beskattet som om selskapet var et personlig foretak og ikke et AS.  Det er selvfølgelig måter å omgå dette på, men det er en annen diskusjon.

     

    MVA er enda mer ullent enn foretaksetableringen. Personlig synes jeg det er/ burde være rett frem. Dopshipping  bør betraktes som  eksport fra 3. land: Kunden din er importør av varen, og må eventuelt svare mva for varen hvis den overstiger grensen for mva fritak. Det er en del ting som tyder på at dette ikke er tolkningen til skattetaten.

     

    Det kommer tilsynelatende også andre betraktninger inn i bildet. Er nettbutikken din spesielt rettet mot Norge? Hvis den er det er det mye mer sannsynlig at du må betale mva for salget ditt. Her nytter det ikke at butikken benytter engelsk språk, men er den f.eks. på kinesisk er det lite sannsynlig at du vil bli avkrevd mva. Du vil bla. se at en del av de store nettbutikkene bla. amazon belaster deg for norsk mva når du handler der.

     

    Et annet moment er at det er mva fritt å importere varer som koster under kr 350 inkl frakt. Men selv om varene du selger er billigere enn kr. 350 så kan du bli krevd for mva. Det er ihvertfall 2 rettsaker som underbygger det.

     

    Et ikke uvesentlig momenter at du f.eks. selger en vare til 800 inkl frakt. ekskl. mva som gir totalt kr. 1000 inkl mva. Altså kr. 200 i mva. Du kjøper denne varen av en leverandør i f.eks Kina til kr. 400 inkl frakt. Hvis denne varen sendes på billigst måte til Norge det er vanligvis med posten. Da har du ingen mulighet til å deklarerer mvaen slik at du står over for det paradokset at kunden må fortolle varen en ekstra gang.  Dvs. kr. 100 i mva og kr. 135 til posten for jobben med å kreve inn mva. Du kan omgå dette problemet med å benytte en befrakter som hjelper deg å løse problemet. Tipper DHL mfl. er villig til å hjelpe deg, men da har du med en gang mye dyrere frakt, og et langt mindre interessant produkt å selge når du både inkluderer mva og dyrere frakt.

     

    Konklusjonen som jeg har trukket er at dropshipping vil bli definert som mva pliktig omsetning av skattetaten, og at det er du som næringsdrivende som må ta kostnaden med å  sende varen på en slik måte at ikke varen blir belastet med mva to ganger. Det er nå en gang slik at skattemyndingheten strekker seg langt for å sikre skattegrunnlaget sitt.

     

    De eneste som kan gi deg et entydig svar på dette er skattetaten. Du kan be dem om å gi deg en bindende forhåndsuttalelse ang. behandlingen av skatter og avgifter på forretningsideen din. Det koster deg kr. 1720 hvis du har et enkeltmannsforetak, og kr. 6880 hvis du har et AS.  Du har imidlertid muligheten til å be om en veiledende forhåndsuttalelse, det er gratis men ei heller bindende, for å finne utav skatteetatens holdning til det hele.

     

     

     

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...