Gå til innhold

Koven

Medlemmer
  • Innlegg

    612
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Koven

  1.  

     

    Jeg har hørt at Threadripper IKKE yter like bra som Intel kjerne for kjerne. Desverre AMD Intel er nok bedre summa sumarum. Jeg så en test idag at AMD fikk lavere score på enkjernet tasking og heller ikke så bra på multitasking som Intel. Så for min del så er Intel I9 79XX det det handler om. Gratulerer Intel

     

    Kilde på dette, er du snill?

    Se på single core benchmarks så ser du. De aller fleste benchmarkprogrammer scorer Intel høyere på single core ratings. Til og med min avlegse i7 3770k scorer høyere enn Ryzen 1800x der på passmark.com

    Threadripper er ikke ment for de som kjøper en CPU pga. singel-core! AMD gjør det meget bra når det gjelder ytelse av flere kjerner, selv om intel slår AMD der du har hovedfokuset på!
    • Liker 3
  2. Radeon FE yter bedre enn konkurrenten? I de testene jeg leser så ser det ut som det er litt opp og ned, hvorvidt dette faktisk stemmer - og i gaming så har den lagt seg mellom 1070 og 1080. Hvor mye mer har denne brikken å gå på når dette tilslutt blir en Vega RX utgave, tror du? Snakker vi Ti-nivå? I såfall, how?s

    Jeg snakker ikke om spill! FE er ikke et spillkort, og FE sparker kraftig i fra seg der det trengs... Hvorfor nevnes spill overhode når det gjelder FE? Ingen kjøper FE pga. spill! FE og RX har helt lik arkitektur, men totalt forskjellige drivere!

  3. Alternativ 1: AMD har ikke klart å lage en optimalisert driver for Vega

    Alternativ 2: Vegas forbedringer på arkitekturnivå fungerer ikke, og de må kjøre i fallback-modus

    Alternativ 3: AMD klarer ikke garantere at spilloptimaliseringene er uten grafikkfeil, og har derfor lansert Vega FE i fallback-modus

    Alternativ 4: AMD ønsker ikke å selge Vega FE til gamere, og har med vilje redusert spillytelsen på kortet

     

    Ingen av alternativene hadde vært akseptable, hadde jeg vært investor har jeg solgt meg ut

     

    EDIT:

    Dette kommer i tillegg til at det var feil å satse på HBM2.

    Det eneste vi kan håpe på nå er at Vega 11 er designet for å kunne bruke både GDDR5 og GDDR6 med en fornuftig brikkestørrelse, i likhet med RV770

    Radeon FE yter bedre enn konkurrenten, og det til en brøkdel av prisen. Selv om AMD deler opp arkitekturen Vega, så vil det uansett komme oss forbrukere og bedrifter til gode! Er det så negativt? 

     

    Vi har jo alternativet Nvidia, der både forbruker og bedrifter må betale masse for en funksjon de ikke behøver! Da er det mye bedre med et grafikkort til maks optimalisering til det er ment for, og det til en mye hyggeligere pris for både folk og bedrifter  :)

  4.  

     

     

    Det jeg, og flere andre, lurer på er hva som har skjedd med arkitektur-forbedringene i Vega, den burde i det minste levere noe bedre ytelse per TFLOP enn Fiji, men det vi har sett frem til nå tyder bare på at Vega er en krympet Fiji med 2x 16-bit og 4x 8-bit muligheter.

     

    Vega frontier slår nvidia på ytelse, og koster en brøkdel av prisen! Kan du gi mer konkret bevis på at Vega er en krympet versjon av Fiji?

     

    Hvorfor bruker AMD nesten hele sitt driver-team på Vega i så lang tid, når du påstår at Vega er bare en simpel krymping av Fiji... Når AMD setter inn så store ressurser på driverene, så er det ikke bare snakk om en simpel krymping av en arkitektur.. Nå snakker vi om store forandringer!

  5.  

    AMD viser at en gammel arkitektur fint matcher Pascal i mellomklassen

    Gammel og gammel... Polaris er 4. generasjon GCN. Vega blir 5. generasjon.

     

    Til sammenligning er Pascal Nvidia sin 5. generasjon compute-arkutektur (Også ofte kalt CUDA-arkitektur).

     

    De fleste her sier at GCN er gammel, uansett versjon! Har du ikke fått med deg at AMD bare rebrander hele tiden, mens nvidia gir ut ny arkitektur hele tiden? Noe du alltid har støttet opp!

  6.  

    Det tar ca 1 år fra tapeout til ferdigprodukt... AMD kjørte demoen med 4GB HBM2, og Vega brukte bare 2GB minne på demoen!

    Tape-out tid varierer veldig bra brikke til brikke, men la oss ta GP100 fra Nvidia, siden den har mye til felles med Vega 10 (første Nvidia brikke med HBM2)

    Den hadde tape-out i slutten av august 2015, ble annonsert i april 2016 og produkter begynte å shippe i juni 2016.

     

    GPU'en de brukte hadde 16GB med HBM2 minne, men for Tomb Raider benchmark hadde de begrenset til 2GB for å kunne demonstrere caching med HBC.

     

    https://www.techpowerup.com/233388/amd-announces-radeon-vega-frontier-edition-not-for-gamers 

     

    Helt ny arkitektur er det ikke, men forbedringene er utrolige store sammenlignet med polaris, som igjen er en stor forbedring i fra Fiji.

    Den største endringen i grafikkarkitekturen er at de endrer til tiled rendering. Det er en teknikk som PowerVR fra Imagination har brukt veldig lenge, og Nvidia implementerte med Maxwell.

     

    Ganske så utrolig at en så gammel arkitektur holder tritt med pascal, og AMD har enda ikke lansert gen.9^^

    Vanskelig å svare på uten å bli kalt AMD-hater og fanboy, men det stemmer overhodet ikke...

     

    Nå har ikke AMD noen produkter som kan sammenlignes med high-end Pascal foreløpig, så vi kan ta Polaris 10 (RX 480) versus GP106 (GTX 1060). Der er ytelsen ganske lik, AMD vinner noen tester, og Nvidia vinner andre. La oss se på noen teoretiske tall:

     

    Antall ALU'er:

    Polaris 10: 2304

    GP106: 1280

     

    Teoretisk regnekraft (uten boost):

    Polaris 10: 5,161 TFLOPS

    GP106: 3,855 TFLOPS

     

    Areal på brikke:

    Polaris 10: 232 mm2

    GP106: 200 mm2

     

    Antall transistorer:

    Polaris 10: 5,7 milliarder

    GP106: 4.4 milliarder

     

    TPD:

    Polaris 10: 150W

    GP106: 120W

     

    Så selv om AMD har nesten dobbelt så mange ALUer, 15% større areal, 25% flere transistorer og 30% høyere energiforbruk så klarer de bare å matche Nvidia sin brikke.

    De "holder tritt" fordi de kaster mye mer resurser på problemet.

     

    Du selv bekrefter at det tar ca 1 år her! HBCC er også en veldig stor endring i arkitekturen! Kanskje den største? Uansett så holder GCN pascal i tøyene, selv om AMD ikke har laget noen high-end av polaris! AMD viser at en gammel arkitektur fint matcher Pascal i mellomklassen, og det til en billigere pris^^

  7. Nåda, det er faktisk sånn at selve brikken var klar for masseproduksjon i fjor, hva som skjedde etter dette vet jeg ikke, men antageligvis ble den både utsatt og kanskje finpusset nettopp pga prisen og tilgjengeligheten på HBM2...

     

    Mener det finnes en artikkel om dette en eller annen plass, skal se om jeg finner den.

    Vega ble ferdig på tegnebrettet sensommeren 2016! Så du antyder at masseproduksjonen vare klar noen mnd etter det? Du er vel klar over at AMD flyttet nesten hele sitt driverteam over til vega tidlig 2017? Vega har aldri vært klar for lansering i 2016! Veikartet har alltid vist midten av 2017 :)

     

    Dårlige rykter har påstått 2016 lansering.

     

    Selv NVidia og Intel bruker ca. 1 år fra papir til lansering^^

  8.  

    Hva får deg til å tro at det tar 3 mnd. å få ut en ny arkitektur ut på markedet etter at den ble ferdigstilt på papiret? 1 år er vanlig, og Vega er ikke noe unntak her! Midten av 2017 har alltid vært datoen for Vega, og gudene vet hvor du har oktober 2016 i fra...

     

    Vega er en helt ny arkitektur som har over 200 forbedringer i fra Polaris, som er en mye bedre utgave av Fiji! Kan jeg spørre deg hvor du har denne krympingen i fra?

     

    Tror du skal google litt om Vega før du poster usannheter om Vega! Bare HBC vil gi en 50% økning i FPS, og 100% i minimum FPS^^ Og pga. HBC, så tilsvarer 4 GB minne på Vega det samme som 8 GB minne på Polaris!

    Ut fra det jeg har lest hadde Vega 10 tapeout for et snaut år siden, så tilgjengeligheten på HBM2 et definitivt en avgjørende faktor for lanseringen av Vega 10.

     

    High Bandwidth Cache vil kun hjelpe når skjermkortet for tom for VRAM ut fra det vi har blitt fortalt, det står AMD måtte begrense demoen til 4K og 2GB VRAM for å vise frem effekten betyr bare at det ikke har stort for seg i dagens spill og oppløsninger.

     

    Jeg har fortsatt til gode å høre at Vega er en helt ny arkitektur, meg forstått er det fortsatt GCN med kraftig forbedret rasterisering.

     

    Det tar ca 1 år fra tapeout til ferdigprodukt... AMD kjørte demoen med 4GB HBM2, og Vega brukte bare 2GB minne på demoen! 

     

    Helt ny arkitektur er det ikke, men forbedringene er utrolige store sammenlignet med polaris, som igjen er en stor forbedring i fra Fiji.

     

    Ganske så utrolig at en så gammel arkitektur holder tritt med pascal, og AMD har enda ikke lansert gen.9^^

  9. Lurer på når Vega hadde kommet om det ikke brukte HBM2..... Oktober 2016 som først antatt?

     

    Og hvorfor dette vanvittige presset for hbm2? Er energieffektiviteten på Vega så dårlig at de på død og liv må true frem en minneteknologi som ikke er klar? Og i tillegg får Vega lavere båndbredde enn forrige generasjon. (Ihvertfall av det vi har sett av specs)

    Er som regel ganske lett begeistret når AMD kommer med nye produkter men her er jeg ekstremt skeptisk. Å krympe en Fiji brikke bør ikke ta så lang tid (Pascal)

    Hva får deg til å tro at det tar 3 mnd. å få ut en ny arkitektur ut på markedet etter at den ble ferdigstilt på papiret? 1 år er vanlig, og Vega er ikke noe unntak her! Midten av 2017 har alltid vært datoen for Vega, og gudene vet hvor du har oktober 2016 i fra...

     

    Vega er en helt ny arkitektur som har over 200 forbedringer i fra Polaris, som er en mye bedre utgave av Fiji! Kan jeg spørre deg hvor du har denne krympingen i fra? 

     

    Tror du skal google litt om Vega før du poster usannheter om Vega! Bare HBC vil gi en 50% økning i FPS, og 100% i minimum FPS^^ Og pga. HBC, så tilsvarer 4 GB minne på Vega det samme som 8 GB minne på Polaris!

  10. Fjorårets lansering av RX 480 var et lite steg i riktig rettning ( overskygget dessverre av elendig pcb design ) , de burde ha fulgt opp med en forbedret RX 580 hvor fokuset fortsatt var på strømforbruk og ytelse og ikke kun sistenevnte som endret seg minimalt mens strømforbruket fikk seg et hopp, da hadde Amd trolig solgt bedre om de ga ut gode kort med en eller annen form for bundle.

    RX 480 vare egentlig et bra kort ved lansering, men det var driveren som hang litt etter! Men AMD lanserte en meget bra driver etter hvert! Synd wattman ødla litt i starten for den driveren... Men jeg syns RX 580 burde ha vært RX 480 ved lansering. Men for all del, jeg klager ikke med mitt RX 480 med min 1080p skjerm :) Wattman-buggen har jeg ikke opplevd siden slutten av januar!

  11. Koven : Begynte å lure på om jeg selv hadde skrevet noe sånt. 

    Men siden det har vært mye rykter ute og går tipper jeg at det kan være noe alla denne posten for en stund siden : 

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1656752&p=23729794

    Er bare en bruker som linker til en nettside bare :) Ingen her som påstår at vega vil yte 25% bedre enn 1080Ti. AMD lurte oss alle med Zen^^ 40% ble til 52%, og noe lignende ser vi med Vega :) HKS ble tatt på senga han også, og han har også tatt feil med klokkefrekvensen til vega!

     

    Jeg tror fortsatt på min ARK-venn :) Håper han blir tatt litt på senga også^^

  12.  

    AMD har de siste årene hatt skyhøye forventninger. Man var sikker på at Fiji skulle "knuse" 980Ti, og Polaris kom jo garantert til å gi GTX 1080 konkurranse og nå blant enkelte her forventet at Vega 10 også skal "knuse" 1080Ti med 25%. Når man da kommer her og sier det motsatte så er jo selvsagt ikke det populært, og "fanboy"-kortet blir dratt ganske kjapt...

    Jeg kan ikke huske å ha sett at noen har skrevet 25% høyere ytelse enn 1080ti her.

  13. D og B9 vitamin styrker immunforsvaret, så jeg råder deg å dra til legen for å sjekke om du har mangel på disse. Hadde samme problem som deg, og det viste seg at jeg hadde store mangel på D og B9(folat) vitaminer. Blitt mye bedre etter store doser i 4 mnd.

  14.  

    Hæ? Det er ingen som vet hvordan vega vil yte enda! Uansett så vil Vega få minst et halvår forsprang på volta...

    Så det er ingen som vet det nå altså...  :green: 

     

    Det var ikke det du sa for noen uker siden... 

    Dette er i fra en person jeg ble kjent via spillet ARK. Har ikke noe med forum, eller nettside-rykter. Stoler på hva han sier ang. hva han jobber med :)

     

    Så da får vi se om han har rett ang det med 10-15% bedre enn 1080TI... Svaret får vi uansett veldig snart!

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1695707&page=78&do=findComment&comment=23875989

     

    Klar over det, men det er ingen som vet hvordan vega vil yte! Du husker zen og 40%? fasitten ble 52%! Vega blir litt forsinket, og jeg tror det samme skjer her. Klokkehastigheten er høyere allerede, og den vil bli enda høyere på RX Vega! 

  15.  

    Da kan det virke som om Vega blir litt som med Fiji, et "forundringsprosjekt" fra AMD, og Navi er den som skal gjøre teknologien tilgjengelig, med optimaliseringer og en "tidsriktig" lansering som gjør det konkurransedyktig *både* på pris og ytelse?

    For to år siden trodde man at Fiji kom til å bli "prøveprosjektet" for Polaris, i fjor var Polaris prøveprosjekt for Vega, i år blir Vega prøveprosjekt for Navi? Jeg tror Vega vil bli priset kompetetivt, men jeg har vanskeligheter for å tro at AMD vil tjene så mye som de ønsker på Vega-GPUene sine

    På en en annen side ble Raja Koduri ansatt i AMD i slutten av 2013, så det er vel kanskje først med Navi at vi får se de virkelige resultatene på teknologisiden?

     

    Vega er vel det første skrittet... Ikke glem at papermaster er med på laget^^

  16.  

    Mener det var AdoredTV (youtube) som hadde en video om Vega. Han mener at Vega kommer til å droppe konkurransen mot Pascal og heller sette inn støtet mot Volta med en lansering litt før Volta. Hvis Vega klarer konkurransen mot Volta så kan det jo bli skikkelig spennende igjen :D

     

    Det er nok bare å glemme dessverre. Her er hans siste video angående Vega...

    Konklusjonen hans angående Vega er litt det jeg sier også. De som håper Vega blir en "1080Ti killer" bør nok jekke ned forventingene.

     

     

    Så før 097100106111101 kommer skrikende om at man er forutinntatt så tviler hverken jeg eller Mr. AdoredTV på at Vega blir et dårlig produkt. Kjenner jeg AMD rett vil pris/ytelse bli veldig bra, men i rå ytelse tyder det meste på at det dessverre ikke er nok.

     

    Ikke nok med det, når AMD er ferdig med å få Vega ut på markedet så er Volta rett rundt hjørnet.

     

    Hæ? Det er ingen som vet hvordan vega vil yte enda! Uansett så vil Vega få minst et halvår forsprang på volta...

    • Liker 2
  17. Han refererer sikkert til dette som gir mening da konsument kortene er kjappere klokket enn de profesjonelle kortene av den enkle grunn at det er viktigere med stabilitet for prof kortene.

     

    http://wccftech.com/amd-gaming-rx-vega-will-be-faster-than-frontier-edition-showcase-confirmed-for-computex/

    Jeg refererer i fra denne linken https://videocardz.com/69662/raja-koduri-explains-where-radeon-rx-vega-in-reddit-ama

  18.  

     

     

     

    Det blir vel 31 Mai på computex, da det passer bedre der. Blir mer snakk om "Threadripper" der og. Kan vel forvente at Vega RX blir høyere klokket enn Frontier Edition.
    Tipper du får se ganske like frekvenser, men halvparten av minne.

    Frontier Edition er et 300W TPD kort (2x 8-pin PCIe).

    Men RX Vega vil bli raskere enn frontier versjonen!

    2 meter raskere? :p

     

    Godt mulig^^ men den blir raskere!

  19.  

     

    Det blir vel 31 Mai på computex, da det passer bedre der. Blir mer snakk om "Threadripper" der og.  Kan vel forvente at Vega RX blir høyere klokket enn Frontier Edition.

     

    Tipper du får se ganske like frekvenser, men halvparten av minne.

    Frontier Edition er et 300W TPD kort (2x 8-pin PCIe).

     

    Men RX Vega vil bli raskere enn frontier versjonen!

  20. Flott at Jarmo slo en strek over tullballet voksne/uvoksne driver med, 

    og en flott nyhet angående Ryzen og minne ja. Siste bios-updaten fra MSI var bare tull som gjorde mine overclocks mer ustabile av uante grunner, så håper dette fikser alle RAM-issues.

    Ønsketenkning, I know, men er lov å håpe :w00t:

     Ryzen 2 setter sitt spor her^^

×
×
  • Opprett ny...