Gå til innhold

Anetta

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anetta

  1.  

     

     

    Hei,

    kan noen hjelpe meg...

    Jeg har korsbåndskade og skal ha rekonstruksjon ACL men jeg er veldig veldig redd.

    I Haugesund Sykehus lege ville operere en mnd siden ikke ruptur ligaments-bra korsbånd MCL !!! men jeg har problem med ACL.Han sa til meg bare beklager at hun gjørt feil.Nå han skal snakke med kirurg og skal ringe til meg med nye dato. 

     

       Hvilket sykehus er beste ?Haugesund Sykehus eller Privatsykehus Haugesund AS.

    Jeg vet at jeg kan velge sykehus i Norge.

    Mvh Anetta

     

    Hei,

     

    Har du sett på frittsykehusvalg.no? Der står det at Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen har utført 150 korsbåndrekonstruksjoner i 2013 til sammenligning av 38 på Haugesund Sjukehus. Privatsykehuset i Haugesund er ikke ført opp med statistikk en gang.

     

    Jeg ville ha forhørt meg med både Haugesund Sykehus og Privatsykehuset og spurt om antallet av korsbåndoperasjoner i løpet av 2013, 2014. Om de har mange ortopediske kirurger der eller bare 1 som er mest dreven. Om antall av pasienter som har hatt komplikasjoner etter operasjonen. Sett opp en konsultasjonstime begge stedene og snakk med de aktuelle kirurgene som gjør operasjonen (begge stedene). Still masse spørsmål og se hva de skiller seg på, med tanke på erfaring, kompetanse, "success-rate". Se om du kan lage en "handlingsplan" sammen med den kirurgen som du føler deg mest komfortabel med. Vær en "vanskelig kunde/pasient" og med det mener jeg still masse spørsmål og grav deg frem til svar. Det er din helse, så det er du som bestemmer. De skal bare hjelpe deg på veien!

     

    Jeg ville ikke ha operert hvis du er veldig redd. Jeg ville ha ventet. Det er helt forståelig å frike litt ut når man er i en sånn situasjon, jeg har vært der selv, og ville operere med en gang. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde det rett etter skaden (er ikke operert, er under opptrening). Siden MCL er OK, så kan man fint jobbe med å trene opp kneet og fungere normalt i livet, mens du vurderer operasjon og finner ut av det beste stedet og de beste folka som kan hjelpe deg.

     

    Alle de jeg har snakket med i helsevesenet har sagt at det er veldig bra dersom man kan få tilbake mest mulig av tidligere funksjon i kneet, samt styrke muskulaturen i benet, før man opererer. For da er man best forberedt til å operere.

     

    Men uansett hva du velger å gjøre, vent med å operere til du ikke er redd lenger, for da er det lettere å ta gode beslutninger. Ikke bare med tanke på valg av sykehus/lege, men også info om narkose, forberedelser til operasjon, opptrening, hva man skal gjøre etter for å unngå komplikasjoner etc. Jeg har aldri tatt gode beslutninger da jeg friket ut og var redd. Det eneste frykt er godt for er som en spark i baken for å snu en situasjon der man er redd om til en situasjon du mestrer og har oversikt over. Og det skjer med info. Må du dra til Haugesund Sykehus/Privatsykehuset i Haugesund? Hvis de har lav statistikk på utførte operasjoner, vil du dra et annet sted i en annen by, der de er mest drevne og har utført flere operasjoner?

     

    Du nevner din lege som har blingset, har du fått en "second-opinion" hos en annen lege??? F.eks. en ortoped?? Leger som blingser skal man styre langt unna.

     

    Håper det ordner seg ;)

             

     

    Takk at du skrive til meg.

    Jeg vet at i Haugesund Privatsykehuset de hadde omtrent 100 operasjoner i 2014-de fortalte meg det på telefonen.

    Så kanskje velge Aleris Sykehus eller Universytetsjukehus i Stavanger ?

    Jeh trenger noen meninger om disse sykehusene.Jeg vill kke tilbake igjen igjen på neste operasjoner hvis det vil være mislukket:(

    Radiologer skrivet ACL ruptur MCL ruptur,andre lege skrivet : posteriori instability of th left knee,a lesion of ACL ,MCL without features of medical instability,the ultrasound imaging shows MCL with maintained continuity.ACL reconstruksjon necessary.

    På hver mine spørsmål lege i Haugsund svarer: ved ikke, kanskje,ved ikke..

     

    Selvfølgelig jeg har fisioterapi og jeg  trener opp kneet  men fungere ikke normalt fordi det smerter veldi.Jeg har problem å gå opp trappa og bøye benet mitt på knee:( jeg føler som bein gnisse mot hverandre.

     

     

    Det høres ut som det ikke er så veldig lenge siden skaden oppstod, siden du har bein som gnisser mot hverandre og du har problemer med å gå i trappen og du har vondt?

    Jeg har selv hatt det sånn i de 2 første månedene med opptrening, men det er bare å stå på og ikke gi deg! Som min fysio sier, man skal ikke være redd for smerten, for den vil gå over. Jeg har gått og jobbet uten smertestillende, med smerter. Da vi ble enige om å fokusere på opptrening og ikke tenke på operasjon, begynte jeg med smertestillende (Ibux/Paracet) da jeg var på jobb for der er det bare gåing. Ellers har jeg holdt meg uten smertestillende, bitet tenna sammen og har iset ned med isposer (som kan kjøpes på G-sport) - 1stk under kneet, og 1 stk over kneet, minst 3 ganger om dagen. Så det er bare å stå på og fortsette med fysio-trening! Se også på linker i denne "threaden", jeg har lagt ut det jeg har funnet. Det er mange øvelser som man kan gjøre. Det tar tid å bli bra, men det krever mye jobb. Da jeg snakket med en ortopedisk kirurg på Martina Hansens Hospital, fortalte hun meg at hvis man ikke klarer å bøye kneet før en operasjon, så kan man risikere å ikke klare det etter en operasjon heller. Generelt er det best å få tilbake mest muig bevegelse og styrke før en operasjon.

    Nå du sier at du har problemer med å bøye kneet, er dette helt normalt. Men for at det ikke skal ende opp sånn, må du jobbe med dette på egen hånd - sykkling!! Hvis du har et treningsmedlemsskap på Sats eller likn., gå dit for å trene på egen hånd i tillegg til fysio! Fysioterapeut er bare veiledning, for å få til fremgang og endring må du jobbe på mye på egen hånd! Snakk med fysio. Jeg byttet fysio fra Ahus til Nimi, fordi jeg syntes hjelpen på Ahus var for dårlig ut ifra de målene jeg har satt meg for mitt kne.

    Det viktigste er sykling (mye, hver dag), styrketrening, balansetrening. En god fysio vil lage en bra program for deg som du skal gjøre på egenhånd mellom timene og pushe deg!

    Sykling daglig og strekkeøvelser hjemme hele tiden! Kjøp deg en strikk som du fester til et bord og presser kneet utover. Det er en del øvelser med linker her i "threaden" og snakk med fysio. Vis ham/henne noen av øvelsene og hør om det er noe du også kan gjøre. Merker du at du ikke er fornøyd med den hjelpen du får, så finn en annen fysio som er spesialist (helst spesialist på idrettsskader).

    Jeg hadde bein som gnisset da benet var svakt, men etter ca. 2mnd med styrketrening, så hadde jeg det ikke lenger. Styrketrening vil gjøre at muskulaturen vil holde benet "på plass" og "løfte" det opp. Styrketreningen vil også gjøre at alt av sener rundt kneet vil holde kneet stabilt. Du skal vel ikke gå i trapper enda?? Det høres ut som at det er litt tidlig for det.

     

    Når det gjelder MR-beskrivelser så er det slik at radiologer skriver beskrivelsen, og legen stiller en diagnose basert på beskrivelsen. Men du må gå til en ortoped for dette, for en ortoped er en knespesialist. Hvis du går til fastlegen, så er det ikke vits fordi de ikke er spesialister på knær. Fastleger er allmennleger som kan litt om alt. Så for å få bra hjelp må du til en ortoped.

    Min fastlege sa rett ut at vedkommende ikke har kompetanse på dette. Og hadde jeg ikke gjort noe selv og bare hørt på vedkommende, så ville det ikke ha blitt noe MR på meg.

     

    Så poenget er at, dessverre, så må du finne ut av alt selv på egenhånd og finne info og ta en beslutning som passer best for deg.

    Hos fastlegen kan du be om en henvisning til en ortoped i det offentlige og betale en egenandel, må beregne en del ventetid. I det private kan du bestille time hos en ortoped og betale fra kr.2000,-, der er det kortere ventetid. Jeg har vært hos Aleris, både for MR og for ortoped, fordi det er fortere og jeg kunne planlegge videre behandling.

     

    Det som har fungert for meg:

    - MR + sykemelding, krykker og avlastning

    - time hos ortoped

    - bevegelsestrening, tøy og bøy flere ganger daglig, 1 gang hver time, ising

    - fysikalsk behandling med en gang (og det er veldig viktig at fysioterapeuten og du deler samme mål), det er en link til en nettside som jeg har lagt ut her som forteller akkurat om det, hvor viktig det er å få en bra fysio.

    - konsultasjonstimer hos ortopedisk kirurg for informasjon og vurdering

    - opptrening, jobb, styrketrening, mye sykling, mye gåing

     

    Når det gjelder de sykehusene du skriver om, så har jeg personlig ingen informasjon om det. Hvis jeg skulle ha gjort dette, så ville jeg først ha gått inn på frittsykehusvalg.no og sett på hvilke sykehus som utfører korsbåndoperasjon der jeg bor. Så, ser du hvilke har gjort mest ACL-operasjoner. Deretter, google dem, gå inn på deres nettsider, se om deres navn kommer opp i forum, i nettaviser, alt mulig, gjør research og les, ring, skriv epost, spør. Så ber du din fastlege om å skrive en henvisning til det sykehuset som du synes er bedre enn de andre for en konsultasjon, og snakk med kirurgen/bare et møte. De opererer deg ikke på det møtet, det er bare en konsultasjon/samtale. Hvis det er et privat sykehus du velger, tar du kontakt via nettsidene og booker et møte med dem. Private sykehus tar fra kr.30000,- for operasjon, men priser står på nettsidene.

     

    Det er bare å fortsette å trene og stå på! :) Du trenger ikke å stresse med en operasjon, bare bruk god tid på treningen først! Men snakk med en ortoped, for da får du en klar beskjed om du har MCL-tear eller ikke, og da kan dere legge opp en videre behandlingsplan. MCL er noe som gror tilbake av seg selv, men hør med en ortoped om du trenger å operere den.

    Har du tenkt på å kanskje ta nye MR-bilder siden det er så forskjellige tilbakemeldinger? Gode MR-bilder + beskrivelse er veldig viktig for å kartlegge hva som er galt, da vet du hva du skal gjøre videre. Aleris er flinke på det og har du en henvisning fra fastlegen, så betaler du en egenandel.

     

    takk:) for svaret ditt.Venstresiding kneskade jeg hadde i oktober 2014.Hadde skinne i 6 uker.

    5-6 episoder med. instabilitetsfølelse,på vei inn i bil,på snø,da jeg gikk på stranden.

    Dr.fra Poliklinik Hsd,som svaret ''vet ikke,kanskje,vet ikke'' -   Kan du fortele meg om rekonstruksjon? -vet ikke -jeg er ortoped,ikke kirurg. Og var jeg 4 ganger hos ham. Det andre som skrivet til meg ACL reconstruksjon necessary er privat ortoped (koste mye).

     

     

    Jeg har strikk ,hardhetsgrader  er medium og ''ispose'' med. blå gel inni-jeg bruker dem..I mårå har trening med. fysio.Jeg skal prøve å sykle og gå på tur hver dag.

    Jeg er litt roligere etter det du har skrevet til meg.Takk igjen.takk for alle.

  2.  

    Hei,

    kan noen hjelpe meg...

    Jeg har korsbåndskade og skal ha rekonstruksjon ACL men jeg er veldig veldig redd.

    I Haugesund Sykehus lege ville operere en mnd siden ikke ruptur ligaments-bra korsbånd MCL !!! men jeg har problem med ACL.Han sa til meg bare beklager at hun gjørt feil.Nå han skal snakke med kirurg og skal ringe til meg med nye dato. 

     

       Hvilket sykehus er beste ?Haugesund Sykehus eller Privatsykehus Haugesund AS.

    Jeg vet at jeg kan velge sykehus i Norge.

    Mvh Anetta

     

    Hei,

     

    Har du sett på frittsykehusvalg.no? Der står det at Haraldsplass Diakonale sykehus i Bergen har utført 150 korsbåndrekonstruksjoner i 2013 til sammenligning av 38 på Haugesund Sjukehus. Privatsykehuset i Haugesund er ikke ført opp med statistikk en gang.

     

    Jeg ville ha forhørt meg med både Haugesund Sykehus og Privatsykehuset og spurt om antallet av korsbåndoperasjoner i løpet av 2013, 2014. Om de har mange ortopediske kirurger der eller bare 1 som er mest dreven. Om antall av pasienter som har hatt komplikasjoner etter operasjonen. Sett opp en konsultasjonstime begge stedene og snakk med de aktuelle kirurgene som gjør operasjonen (begge stedene). Still masse spørsmål og se hva de skiller seg på, med tanke på erfaring, kompetanse, "success-rate". Se om du kan lage en "handlingsplan" sammen med den kirurgen som du føler deg mest komfortabel med. Vær en "vanskelig kunde/pasient" og med det mener jeg still masse spørsmål og grav deg frem til svar. Det er din helse, så det er du som bestemmer. De skal bare hjelpe deg på veien!

     

    Jeg ville ikke ha operert hvis du er veldig redd. Jeg ville ha ventet. Det er helt forståelig å frike litt ut når man er i en sånn situasjon, jeg har vært der selv, og ville operere med en gang. Men jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde det rett etter skaden (er ikke operert, er under opptrening). Siden MCL er OK, så kan man fint jobbe med å trene opp kneet og fungere normalt i livet, mens du vurderer operasjon og finner ut av det beste stedet og de beste folka som kan hjelpe deg.

     

    Alle de jeg har snakket med i helsevesenet har sagt at det er veldig bra dersom man kan få tilbake mest mulig av tidligere funksjon i kneet, samt styrke muskulaturen i benet, før man opererer. For da er man best forberedt til å operere.

     

    Men uansett hva du velger å gjøre, vent med å operere til du ikke er redd lenger, for da er det lettere å ta gode beslutninger. Ikke bare med tanke på valg av sykehus/lege, men også info om narkose, forberedelser til operasjon, opptrening, hva man skal gjøre etter for å unngå komplikasjoner etc. Jeg har aldri tatt gode beslutninger da jeg friket ut og var redd. Det eneste frykt er godt for er som en spark i baken for å snu en situasjon der man er redd om til en situasjon du mestrer og har oversikt over. Og det skjer med info. Må du dra til Haugesund Sykehus/Privatsykehuset i Haugesund? Hvis de har lav statistikk på utførte operasjoner, vil du dra et annet sted i en annen by, der de er mest drevne og har utført flere operasjoner?

     

    Du nevner din lege som har blingset, har du fått en "second-opinion" hos en annen lege??? F.eks. en ortoped?? Leger som blingser skal man styre langt unna.

     

    Håper det ordner seg ;)

             

     

    Takk at du skrive til meg.

    Jeg vet at i Haugesund Privatsykehuset de hadde omtrent 100 operasjoner i 2014-de fortalte meg det på telefonen.

    Så kanskje velge Aleris Sykehus eller Universytetsjukehus i Stavanger ?

    Jeh trenger noen meninger om disse sykehusene.Jeg vill kke tilbake igjen igjen på neste operasjoner hvis det vil være mislukket:(

    Radiologer skrivet ACL ruptur MCL ruptur,andre lege skrivet : posteriori instability of th left knee,a lesion of ACL ,MCL without features of medical instability,the ultrasound imaging shows MCL with maintained continuity.ACL reconstruksjon necessary.

    På hver mine spørsmål lege i Haugsund svarer: ved ikke, kanskje,ved ikke..

     

    Selvfølgelig jeg har fisioterapi og jeg  trener opp kneet  men fungere ikke normalt fordi det smerter veldi.Jeg har problem å gå opp trappa og bøye benet mitt på knee:( jeg føler som bein gnisse mot hverandre.

  3. Hei,

    kan noen hjelpe meg...

    Jeg har korsbåndskade og skal ha rekonstruksjon ACL men jeg er veldig veldig redd.

    I Haugesund Sykehus lege ville operere en mnd siden ikke ruptur ligaments-bra korsbånd MCL !!! men jeg har problem med ACL.Han sa til meg bare beklager at hun gjørt feil.Nå han skal snakke med kirurg og skal ringe til meg med nye dato. 

     

       Hvilket sykehus er beste ?Haugesund Sykehus eller Privatsykehus Haugesund AS.

    Jeg vet at jeg kan velge sykehus i Norge.

    Mvh Anetta

×
×
  • Opprett ny...