Gå til innhold

Speideren

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Speideren

  1. - Marte har stillingsfullmakt

    - Hva er fullmaktens grense? Det en normal person med rimelighet vil anta at en butikkekspeditør kan foreta seg. En havfrue er vel ikke noe marinaer vanligvis selger. 

    - Har Marte brutt den interne instruksen? Ja, helt klart. Da blir spørsmålet om Olav forstod eller burde ha forstått det. Marte ga uttrykk for at den ikke var til salgs, noe som taler for at Olav burde ha skjønt at hun gikk utenfor instruksen. Dersom du konkluderer med at Olav burde ha forstått det, blir Lillevik Marina ikke bundet. (Hvis Marte har holdt seg utenfor fullmaktens grense, blir dette spørsmålet subsidiært)

  2. Å få tak i studentbolig i Bergen etter hovedtildelinga i april, er nesten som å vinne i lotto. Alle boligene er nå i utgangspunktet leid ut, så man er avhengig av at det kommer kanselleringer for å få bolig. Ca. 12 % av studentene i Bergen får studentbolig, hvorav mange er utenlandske studenter (de har boliggaranti). Men det skader selvfølgelig ikke å sette seg på venteliste - du kan være heldig! Hvis du kommer rett fra videregående og bor langt unna, er sjansen større.

    Jeg var heldig som fikk bolig på Fantoft (i den nye blokka) nå nylig, men jeg søkte i februar. Får imidlertid ikke boligen før 01.09 :/

    Før jeg fikk tildelt studentbolig, forsøkte jeg å finne noe privat. Opplevde at svært få utleiere ville ha en 18-årig mannlig leietaker...

     

    Men fortvil ikke, det løser seg nok! Du bør i hvert fall starte jakta nå umiddelbart, og det er også en stor økonomisk fordel å finne noen medstudenter å leie sammen med.

    • Liker 1
  3. Jeg følte det gikk greit. Drøftet alt, men konkluderte med at Cindy opptrådte i næringsvirksomhet, og dermed ikke var forbruker. Hun mistet derfor retten til å angre, jf. §1 første ledd. Etter det som fremgår av oppgaven bestilte hun ikke varene som ett sett. Derfor skrev jeg at hun ikke måtte returnere varene samlet. Dette fant jeg egt. ingen hjemmel for men bare skrev det, så håper ikke sensor gir meg slakt. Hvordan gikk det med deg?

    Jeg drøftet dette med forbruker/næringsdrivende jeg også, og var litt i tvil. Det gikk ikke frem av oppgaven hvorvidt Cindy hadde opprettet et AS el. som hun handlet gjennom, og heller ikke om varene KUN var til næringsbruk. Oppgaven ga ikke nok detaljer om Cindys plan for skoene og vesken. Valgte derfor å betrakte Cindy som en forbruker.

  4. Kan nok vise seg at det er metoden å gå for!

    Du vil jo lære å formulere deg godt da, spørsmålet er jo hvor lang tid du bruker på å finne riktig paragraf!

    Vet du hvordan det blir reint praktisk? Hva vil vi få vite når vi møter opp i morgen?

    Vil det bare være en liste med relevante lover, som vi da må lese på, eller vil vi få muligheten til å få avgrenset hvilken paragrafer er mest relevante?

    Forberedelsespunktene pleier å være ganske spesifikke. De omtaler konkrete problemstillinger/områder du må forberede deg på, f.eks. ugyldige avtaler eller magler ved forbrukerkjøp. Men de aktuelle paragrafene må du finne selv.

     

    EDIT: Det pleier å være mellom 3 og 5 punkter.

    • Liker 1
  5. Ser at det er en stund siden denne tråden var aktiv, men jeg prøver allikevel.

     

    Jeg skal ha oppkjøring på fredag og trenger sårt noen tips. Nervøsiteten tar livet av meg nå.

     

    Kort fortalt så startet jeg med trafikalt grunnkurs i Jan/Feb i fjor, men ettersom jeg lærer litt tregt, så fikk jeg ikke bestått teorien før i sommer. Andre forsøk og fikk to feil etter første forsøk med 8 feil litt over et halvt år tidligere.

    Iløpet av denne tiden har min opprinnelige kjørelærer gått ut i permisjon, derfor har jeg fått en ny kjørelærer.

    Har vel hatt bortimot 4 kjøretimer med kjørelæreren og h*n presterte å melde meg opp til førerprøven rett før vår første kjøretime.

     

    Nå er det ikke lenge igjen, men jeg kjenner jeg blir litt mer nervøs nå. Kjørelæreren min gjør meg egentlig veldig usikker når vi kjører sammen. Det blir så mye snakk om hva jeg burde gjort osv så jeg tenker enda mer på ting. Har fått beskjed om å ta det litt roligere mens jeg kjører, noe jeg prøvde iherdig på idag, men allikevel fikk jeg samme beskjed som sist. Det blir veldig "vagt" syns jeg for jeg er veldig forsiktig og tar ikke så store sjanser i trafikken (tar blant annet ikke luker før jeg er overbevist om at det er helt klart). Læreren sier jeg kjører bra, men at jeg burde finpusse kjøreegenskapene litt. Føler meg jo egentlig klar, men læreren får meg til å tvile litt...

     

    Jeg sitter egentlig bare igjen med en følelse av usikkerhet. Ihvertfall ettersom min forrige kjørelærer skrøt av min behagelige kjøring.

    Jeg har heller ikke så stor mulighet for å kjøre privat ettersom de eneste som kan som regel er opptatte. Har øvelseskjørt en del på landevei med sambo og må si jeg føler meg mye mer trygg da enn på selve kjøretimene mine.

     

    Beklager for å kuppe tråden litt, men hadde satt veldig stor pris på noen gode råd i denne "vanskelige" tiden. :wee:

    Hvordan gikk det?

  6. I de fleste tilfeller vil mengden "hudormer" minke med alderen. Men du høres både desperat og ung ut. Forslaget til ansiktsskrubb er godt. Bare ikke hver dag.

    Ikke sikkert TS er ung.

  7. Har oppkjøring snart, og prøver å forstå meg på hva økonomisk kjøring innebærer. Noe av det viktigste er visst å kjøre på så høyt gir som mulig.

    I dag velger jeg vanligvis disse girene i disse fartssonene:

    10-30: 2

    30-55: 3

    55-70: 4

    70-90: 5

    90- : 6

    Det kommer selvfølgelig hvordan veien er.

     

    Kunne jeg brukt høyere gir i noen av fartssonene?

     

    Jeg kjører en BMW 1-series med 140 hk diesel, som liker lave gir har jeg erfart...

  8. Hvis dere som sitter foran er høye mennesker, er V70 ikke bilen å velge. Man forbinder ofte denne med stoooor plass, men den store plassen finnes kun foran (fører- og passasjersete) og i bagasjerommet. Beinplassen bak i V70en er elendig.

  9. Jeg skal til venstre i dette krysset (som jeg må kjøre gjennom på oppkjøringa): 

    https://www.google.no/maps/@59.1646946,9.6345845,3a,75y,270.29h,69.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRa0qIZhsZcJ4QmMPHxhS5A!2e0!7i13312!8i6656?hl=en&authuser=0

     

    Jeg tenker høyt:

    De som kommer i mot har grønt lys samtidig som meg.

    Jeg skjønner at jeg har vikeplikt for dem, hvis de skal til høyre eller rett frem.

    Jeg bør også kjøre litt ut i krysset mens jeg venter på klar vei, vel?

    Hvis motgående bil skal til venstre, kan vi kjøre på likt.

     

    Er dette riktig tenkt? Hvor stor luke bør jeg beregne?

     

     

    Og; hvis jeg skal rett frem, hvor i veibanen skal jeg da plassere meg? Til høyre regner jeg med?

     

  10. Av grammatikk er særlig preterito indefinido og preterito imperfecto viktig. Du bør også se på bruk av direkte/indirekte objekt, og lære deg fremtidsforem ir + a + infinitiv.

    Av emner føler jeg kultur er viktigst. Har selv aldri hørt noe om borgerkriger eller Columbus i Spansken. Sammenlign gjerne spansk og norsk kultur, og se på ungdommen i de ulike kulturene.

  11. P er mer praktisk retta, og inneholder emner som man ofte kan få bruk for i dagliglivet. F.eks. bruker man Excel, og har en del økonomi.

    T er derimot teoretisk retta, og har få tekstoppgaver og mange rene regneoppgaver. Her bruker man ikke Excel, men Geogebra.

    Hvis du har planer om å utdanne deg innafor realfag, er T matta for deg. Du bør imidlertid ha en viss peiling på matte fra før, og minst en firer fra u-skolen.

  12. Du kan enten tenke logisk, eller "mekanisk", via nPr/nCr. Uansett ender du opp med å måtte finner ut av hvor mange mulige utfall du har, og hvor mange av dem som er gunstige for situasjonen du ønsker finne sannsynligheten til.

    Hva med formelen for binomiske forsøk? Har forsøkt å løse denne i lang tid nå, men har dessverre ikke fått det til :/

  13. Noen som kan hjelpe meg med denne?

     

    I en boks ligger det 6 røde og 3 gule drops. Vi trekker tilfeldig 3 drops.

     

    Finn sannsynligheten for at vi trekker ut 1 rødt og 2 gule drops når vi trekker med tilbakelegging.

     

     

     

    Svaret er 2/9, og dette er et binomisk forsøk.

  14.  

     

    Og til dere som allerede har hatt eksamen i engelsk skriftlig (10.klasse), hvordan gikk det? Er sensorene "strenge" og retter på hver minste feil?

    Fikk først 3, men så klagde jeg og fikk 5. Så det er i hvert fall stor variasjon blant sensorene.

     

    Kan jeg se på litt av teksten du skrev? Hvis du fortsatt har den. Får oversikt på hvor 5ern skal være.

     

    Har den dessverre ikke.

×
×
  • Opprett ny...