Gå til innhold

member-378285

Medlemmer
  • Innlegg

    88
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av member-378285

  1. Hør på meg også; jeg skal ikke slå dem så lenge de ikke samarbeider om å angripe meg. Har rett til å forsvare meg, det betyr ikke nødvendigvis å slå tilbake. Det er som med taekwondo, selvdisiplin, ikke slå tilbake, men forsvar deg og hindre å bli angrepet i første omgang.

     

    Det finnes verre katteeiere, og jeg ser på meg som ansvarlig. Det spres som ild i tørt gress når noen skal forsvare en hysterisk katt fremfor en rolig menneske. Mennesker er alfa i dyreverden, og kommer først. Men i øyeblikket så har jeg brukt 1000 kr på helsesjekk og vaksine fremfor noe til meg selv, det sier litt om hva slags dyreeier jeg er. Og de skal chippes neste uke, har allerede booket time, så da er det i boks.

     

    Jeg har skaffet begge kattene uten planlegging, og det har gått bra. Det hjelper ikke å tenke negativt. De skal ikke bli slått, og de får vann og mat, men det blir feil å gi dem godbit og takke pus for at de brukte meg som klorebrett, det kan du ikke være uenig om. Og hvis du er uenig om dette så vær så god. Jeg har allerede bestemt meg For hva jeg ikke skal gjøre mot katten og hva jeg skal gi dem av pleie, mat, vann, sand, kos og hvilke behandlinger som er viktig hos dyrlegen og hvilken som bare er villedende.

     

    Den perfekte katteeier finnes ikke, da en katteeier er oftest homo sapiens og vi vet godt at ingen er perfekte, så ikke bruk pisken på meg her fordi jeg er fersking. Jeg prøver faktisk å lære skal du se.

     

    Men jeg setter stor pris på alle råd og tips, de fleste skal jeg følge, få av dem ikke.

  2. Jeg skal selvfølgelig ikke gjøre dem vondt uten alvorlig grunn til det, men jeg tenkte kanskje at katter snakker på sitt språk at de samarbeider om å angripe matmor, siden selv om hensikten var god så har det ført til at vi to slåss.

     

    Jeg er glad i kattene mine, men ikke hvis de angriper meg, skal jeg bare stå plant som en statue mens de bruker mer som klorebrett, så kommer jeg først til å gjemme meg og hvis det ikke hjelper så ringer jeg politiet, bryr de seg ikke så legger jeg dem i buret med hansker og tar taxi til skogen og slipper dem der, da blir jeg ikke anmeldt for vold. Men ingen vits å tenke negativt, de kommer til å trives og det skal jeg sørge for. Det er ikke bare å legge ut annnonse også forvente at noen tar kontakt samme dag.

  3. Er det ofte at de angriper matmor istedenfor hverandre? I så fall hva bør jeg gjøre, løpe fra dem, forsvare meg hvordan, låse meg på badet, ringe politiet? Vil slippe å slå dem uansett om de skulle angripe i ansiktet. Men som sagt gutten er nok roligere enn jenta fordi han er kastrert og det er ikke hun.

     

    Liker katter seg å bli lukket i et rom med do og mat i en uke?

     

    Nå skal jeg snart få en katt til på 3 år som er gutt kastrert, de burde ikke sloss når de ikke har nok hormoner til det.

     

    Grunnen til det er at ellers hadde kattene mine blitt avlivet ikke pga sykdom men fordi eier ikke får gitt dem bort, så da reddet jeg dem.

     

    Jeg kjøper aldri katter, det er mye penger som går i vet om du tar imot en katt fordi eieren sier at de er allergisk eller reiser mye, også finner du ut at de verken er vaksinert, ormekurert eller chippet eller steril/kastrert.

     

    Vet sa at jentepusen kun trenger tannrens og hun har ulyd i hjertet. Trenger ingen ormekur enda.

  4. Hvordan vil en 8 år gammel hannkatt kastrert fungere sammen med en 8 år gammel hunnkatt ikke steril? Hunnkatten har jeg hatt i en måned og hannkatten fikk jeg idag. Hunnkatten ble vaksinert av vet igår. Hannkatten er Maine Coon og hunnkatten er huskatt. Hvor lenge bør de holdes i hvert sitt rom før de møtes? Ifølge dyrebeskyttelsen så vil de fleste katter unngå å slåss, spesielt foran matmor.

     

    Jeg frykter 3 ting: blodbad, markering av urin og bæsj og at ingen av de kommer til å like matmor lenger. Kan dette skje, og hva er sannsynligheten?

  5. Det er så urettferdig. Hvorfor møter jeg aldri slike folk som mange av dere i den virkelige verden. Naboene mine reagerer rart på min musikksmak. La oss si at hvis naboen min er fra Tyrkia og bor under meg eller ved siden av og er hjemme, så hører jeg full guffe tyrkisk musikk, bare fordi at han ikke skal klage. Folk blir ofte rørt når noen som ikke er fra ditt land hører på ditt språk, og så langt har det funket med naboene mine. De er fra ulike land, og da pleier jeg å mikse musikk og land bare fordi at det skal være greit å høre på det høyt, mulig de fortsatt ikke liker det, men så lenge de skjønner språket så er det viktigste. Men naboene mine når de hører høyt så hører de kun på musikk som defineres som kult og akseptert og normalt.

     

    Jeg har satt alle i hver sin gummibåt:

     

    Skateren hører på norsk hiphop/rap

     

    Gamle dama med katten hører gjerne på instrumental som Mozart

     

    Advokaten hører på topplisten på Spotify med slips og dress

     

    Tiggerne hører oftest på romsang

     

    Dama som har sittet inne med tatto hører gjerne på metal

     

    Ofre for mobbing hører på triste sanger som 50shadesofgrey

     

    Pornoskuespillere hører på house

     

    Kim Jong Un er sikkert misunnelig på at naboen har PSY, så musikken deres blir å høre på sultne barn

     

    De på eldresenter hører på Jahn teigen og Elvis Presley

     

    For fjortissene så er Marcus og martinius og Bieber en hit

     

    Onklp kallenavn liker jeg godt, men nå blir det mer Erik og kriss.

     

    Og sist men ikke minst hvem fotballsupporter liker ikke å høre på sangen til laget før under og etter kampen.

     

    Lista blir lang hvis jeg skal sette flere i bås.

  6. Det er rart du sier det selv om det er sant, men veterinærer sier jo nettopp at klumpesand er det beste og at det andre er bare ekkelt. Hvis begge er ekkelt avhengig av hvem du spør så hvorfor ikke bare bruke jord sånn til blomster og planter, det støyer mindre helt klart.

     

    Spørsmålet er: klarer katten seg like lenge som vi klarer oss med junkfood?

     

    Det forumet her blir helt klart den gratis versjonen av veterinærer som sitter bak en skjerm. Har lært mye her helt gratis, nesten, betaler for strøm og Internett.

     

    Så hvis pus liker våtfor bedre, betyr det at den er mer avhengig av vann enn tørrfor?

     

    Nå vet jeg at jeg skal ta ormekur selv for en innekatt uansett hvor ren og pen hus man har og hvor ren man er sjølv. Jeg ventet på at noen ikke bare skulle be meg om å ta ormekur for innekatt, men også hvorfor? Og det gjorde du magnifico.

     

    Hva er egentlig feilernæring? Er det å gi slankekur til en allerede spinkel katt, å gi våtfor til en tjukk katt eller å gi billig for?

     

    Det er lett å få kritikk når man ikke er like flink og opptatt som en dyrlege er med sine dyr. Mener dere at man ikke bør ha katt med mindre man har råd til alle dens utgifter som dyreste tørrfor, masse kos hele tiden utenom når den sover, kjøpe masse leker, ormekur etter ormekur, vaksine etter vaksine, idmerket, chippet, øremerket, kastrering, penger til kattesand, rengjøre kattedo, tannrens, kloklipp osv.

     

    Hvis man er skikkelig rik så har man oftest ikke lyst til å bruke penger på smådyr og katter, hunder er å foretrekke mest som vakthund.

     

    Beklager for denne kommentaren: men tar jeg feil at de fleste på forumet er enten fattige eller i middelklassen? Hvilken klasse man er i har litt å si hvordan man behandler katten og forsørger den og hvor mye tid og penger man bruker på den.

     

    Personlig vil jeg si at det er flere dårlige katteeiere som ikke burde ha katt og fyller ikke kravene til dyrlegen. Er det virkelig slik at enten så bruker du hele døgnet på katten din og tømmer hele kontoen din for at den skal ha det bra, og det gjør ingenting om du spiser mat fra kontainer når pus får kvalitetsfor. I noens folk hode er det slik at du skal drite i hva du vil, skal du ha katt så prioriter den før deg. Dere som har: er katten din lykkeligere enn deg?

     

    Åssen var livet deres før dere fikk katt og hvordan er den nå? På godt og vondt

  7. Jeg vil heller si at jeg er framstående enn tilbakestående. Jeg har fulgt alle rådene deres og katten lever fortsatt, hurra! Hvorfor er det så strengt kosthold på katter, vi klarer oss fint med gatekjøkken mat hele livet, mens de må ha tørrfor for 400 kr per sekk?. Jeg har visst ikke fulgt med i kattefaget på skolen.

     

    Er våtfor generelt billigere pga den høye vannmengden?

     

    Synes dere jeg er uerfaren katteeier? I så fall hvilken grad tror dere katten min lider?

     

    Tjener dyrlegen så dårlig at hun må mase om at man bør gi ormekur til en ren innekatt?

     

    Nå så jeg endelig ulempen med å bruke klumpesand, tror jeg går for den billigste ikke klumpesand for 29 kr for 5 kg fra nå av.

  8. Hva er egentlig forskjellen på våtfor og menneskefor? For eksempel kokt fisk inneholder vann, kaller vi det våtfor for katt eller menneskefor gitt til katt? Jeg skjønner at veldig få klarer å lage tørrfor hjemme i kjøkkenbenken beregnet kun for katter så sammensatt helfor at du slipper å kjøpe hills og royal canin. Jeg mener samtidig at kokt fisk og kjøtt beregnet for mennesker gitt til katter er sunnere enn de hermetiske boksene med våtfor kun beregnet til katter på butikken.

     

    Sheba i forhold til purina kaller våtforet sitt for luksus for Katten, hvor luksus er egentlig våtfor for katt koster 11 kr for 85 g?

     

    Det der kan stemme, men det erstatter ikke å pusse tennene til pus eller ta med til profesjonell rengjøring hos veterinær. Det er som å si at gulrot og redikker er bra for tennene våre, la oss hive oral b i søpla. Blir tennene sterkere eller svakere av å tygge på tørre harde biter tørrfor? Forfedrene til katten min hadde verken tannbørste, tørrfor, veterinær eller eier på den tiden. Og de overlevde fint, ellers hadde ikke pusen min vært her nå.

     

    Er de fleste katteeiere religiøse eller tror de på vitenskapen? De utvalgte dyrene som er mest lik oss er sjimpanser, katter og rotter.

     

    I ulike forumer har folk sverget til å gi katten frossen sei, bare tine det og gi det til katten, kjøper man fersk må det varmebehandles.

     

     

    Har aldri kjøpt first price for til verken katten eller meg, det smaker dass. Ville du gått for sheba 11 kr for 85 g eller first price 450 g for 5 kr?

  9. Er det sant at katter er egentlig ørkendyr og de fikk vann av byttet de fanget og en sammenheng med at noen veterinærer anbefaler kun våtfor til katten, men kun hvis den har fått det fra ung alder?

     

    Min katt liker lukten av rå fisk og maser, når den er ferdig kokt eller stekt uten krydder så vil den ikke ha selv om den ikke har spist noe annet imens?

     

    Er det da farlig å gi litt rått fisk da det er ofte lettere å fordøye enn kjøtt, og det er det eneste katten liker?

     

    Jeg har god kontakt med tidligere eier ikke rart når hun er dritheit og skilt.

     

    Er det en sammenheng mellom dårlig økonomi og lite omsorg og empati for dyret hvis sanden, maten og utstyret er dårlig kvalitet? Jeg mener folk som røyker burde ikke hatt dyr, de skader seg selv, dyret sitt og økonomien som pengene kunne gått til for at dyret skal få det fint.

     

    Er det en sammenheng mellom det at pus er renslig og at jeg ikke bør bruke såpe når jeg vasker do?

     

    Har lært mye nyttig fra deg også BuffyanneSummers:)

     

    Man skal ikke bli dømt for å feile, men greit å bli dømt for å ikke prøve å klare ting.

  10. Ingen av dere har så variert som meg. Dere krysser mellom ulike artister, ulike sjanger, ulike grupper, ulike årstall, hva med språk og landegrenser? I tillegg til å høre på norsk og engelsk uansett artist og sjanger, så hører jeg på mange ulike språk, fordi jeg synes det er fascinerende, da ler jeg ofte av mange rare ord og uttrykk. Jeg har ikke lyst til å forlate denne verden og kun ha hørt på topplistene for å være kul og in. Det finnes en jungel av musikk og lyder der ute å utforske.

     

    Liker også godt instrumental, barnetvsanger, alarmlyder, dyrelyder, raske menn, reklamesanger, hoste og nysemusikk som ikke akkurat er på topplisten, spillmusikk, filmmusikk. Alt dette og mye mer i mer enn 8 ulike språk og selv er jeg bare etnisk norsk, utlendinger pleier oftest å være patrioter spesielt hvis landet deres er i ruiner, for eksempel finnes det sikkert mange artister fra bombarderte land ikke bare terrorister.

     

    Skal si at man blir smartere av å høre variert.

  11. Er det forresten trygt å kjøpe ny kattedo, den her er veldig slitt og brukt i flere år av tidligere eier. Eller kommer pus til å gjøre av seg overalt?

     

    Hvordan kan man selv se om en katt er chippet?

     

    Hvis jeg har fått katten av noen for permanent basis, og pus er registrert på tidligere eier og jeg ikke gidder å gå gjennom eierskifte, har jeg katten ulovlig da?

     

    Hva er egentlig det viktigste når man har katt uansett alder og om det er inne eller utekatt: å vaksinere, å chippe, registrere eierskifte, øremerking, godt kosthold, rent vann, mosjon, kose med katten, leke eller rengjøre do? Hvis du måtte velge 3 ting?

     

    Er 5 liter klumpesand for 100 kr bra kvalitet?

     

    Jeg vasket kattedo idag med såpe og vann, rent og nytt fersk sand fylte på.

  12. Jeg gråt her om dagen rett foran katten, mens den stirret på meg. Hadde jeg vært en baby så hadde den nok slikket meg og trøstet meg på et eller annet vis, hunnkatter er mødre som oss. De har ikke utviklet slikt for voksne.

     

    I det siste pleier katten å dytte med hodet sitt på meg, vet ikke hva det betyr, men så lenge hun ikke biter eller mjauer så er det nok positivt.

     

    Er enig i at det er mye nyttig å finne på Google, men det er desverre også mye du må gjennom som ikke stemmer, men dyrlegen vil alltid forsvare sitt felt.

     

    Nå ga jeg henne kattemelk fra whiskas, hun luktet litt men smakte ikke, kanskje det er lettere med kattunger og ikke en 8 år gammel jente.

     

    Jeg beundrer luktesansen til katter, hun var langt unna meg, og allikevel luktet hun den gode lukten av tunfiskpate, desverre kort tid etter kastet opp hun maten. Jeg hadde ingen grunn til å ringe dyrlegen for sånt, da jeg visste det var pga det jeg ga henne akkurat, hadde hun kastet opp 2 dager etterpå så hadde jeg kanskje tatt en telefon dit. Hun er frisk og fin nå. Skal ikke kjøpe sheba våtfor igjen, det er junkfood for dem som McDonald's er for oss.

     

    De sier at Eukaneba er enda bedre enn hills og Royal Canin, men så lenge jeg aldri bruker våtfor fra butikken igjen og heller gir kokt eller rått fisk og kjøtt så er katten fornøyd, og nei jeg har ikke tenkt å gi rå kjøtt og fisk hver dag, det er snakk om én gang i måneden.

     

    De fleste jeg har snakket med stort sett dyrlege og Google anbefaler å bruke klumpesand. Personlig så var fordelen at urinen var en klump og på nært hold luktet jeg ikke vondt i forhold til urin som pleide å følge med kattesand som så ut som grus man bruker til gårdsplass, så var klumpesand rett og slett sand. Og det veier mindre og ser mer profft ut. Litt dyrere for kvalitetens skyld. Men på en annen side så hadde jeg nok valgt bra kvalitet på grus fremfor dårlig kvalitet på klumpesand. Det eneste de nevner er å bruke klumpesand, sier ingenting om kvaliteten, går alt fra 45 kr for 4 kg til 150 kr for 2 kg.

     

    Så det er altså dyrere å ha utekatt enn innekatt i tillegg lever utekatt mye kortere? Betale for å kastrere, chip, pass, ormekur osv. Det eneste jeg gir min innekatt er god mat, rent vann, masse kos, sover med katten med god samvittighet uten å være redd for lopper selv om det klør noe sinnsykt, leker med hun, så man er om ikke blir empatisk person. Og ikke minst er det tryggere inne både for biler, slemme folk, rivaliserende katter og masse kull å håndtere ettersom hun ikke er sterilisert, noe jeg er.

     

    Jeg fikk med kattesele. Slet litt med å få det på siden hun ikke er rolig, og jeg liker ikke å bruke fysisk makt eller verbalt, hun får gjerne eie meg og ikke motsatt. Når den først sitter på så skal vi gå tur, også er beina hennes helt lam, ikke rart da jeg monterte feil, når jeg tar det av så løper hun og gjemmer seg, jaja bedre lykke neste gang:)

     

    Hvordan fant du egentlig ut hvor din påkjørte katt var siden hun gjemte seg ute? Det er jo millioner av steder å gjemme seg ute enn inne i et hus.

     

    Er det noe vits å idmerket katten hvis hun bare er inne nå og i sitt nye hjem sannsynligvis blir i kattegård? Tidligere eier kan bevise at jeg har fått av henne lovlig?

  13. Jeg lover at dette var ingen spøk. Det finnes desverre folk som kan alt om katter og som behandler dem dårlig, jeg ser på meg som bedre ettersom jeg spør om hjelp. Ikke prøve selv før du spør-metoden. Nå fikk jeg med ikke klumpende sand fra eieren som var nesten tom, det tyder på at eieren ikke er opptatt av kvalitet, men pris. På sikt blir det samme pris om ikke den dyre blir billigere. Jeg fylte på resten av sanda idag, skal kjøpe dyr klumpesand imorgen, katten har ikke klaget på den "dårlige" sanden, så vi får se om hun liker litt annerledes sand.

    Skal teste ut produkter for katten først fra matbutikken, så fra nettet, så fra dyrebutikk og sist fra dyrlegen.

     

    Jeg bor ikke i Oslo, men jeg kunne ikke bodd mer sentralt her. Mange katter i nabolaget, traffikert bilvei og naboen har hund utenfor i bånd. Ingen mulighet for katteluke her, men jeg skal snart flytte til et bedre sted for meg og katten. Hahahaha, min do er ikke så vanskelig å finne. Men jeg har empati da.

     

    Den lyden må være romsterer? Lol, jeg får betale trippel pris for at han tar med seg hele klinikken hjem til meg. Jeg tror hun liker meg fordi jeg tar vare på henne, hvordan kan hun vite at jeg er gutt og ikke samme kjønn som henne?

     

     

    Hæ? Hva er forskjellen på at katten min tilhører en rase og rasekatter? 15 000 vs gratis? Jeg skal ikke gjøre det, men hva skjer om katten faller i 1 m basseng som har lunket vann?

     

    Har noen erfaring med catmilk fra Whiskas?

    Er det best å gi våtfor beregnet for katter eller homosapiensvåtfor?

     

    Karbohydrater skal ikke katter ha, er grønnsaker karbohydrater?

     

    Okay så det er greit å bytte smak på maten uten å høre med veterinær først? Kan du gi eksempel på hva det betyr å bytte smak? Mener du bytte fra søtt til salt, sterkt, bittert?

    Er det best med døde leker eller levende dyr? Har katten enzymer til å spise dyr uten å bli syk?

     

    Hvordan kan du koble hårværene og nok plass til mat i kroppen?

     

    Jeg innrømmer nå at jeg er fersking om katter.

     

    Har hjernesize noe å si? De virker smartere enn en doberman.

  14. Det har du misforstått. Jeg har ikke kjøpt huset, jeg skal flytte dit og betale leie til å begynne med. Vet ikke hvorfor du kødder med meg, men hvor ofte har en fra kommunal dritt bolig plutselig fikk råd til å kjøpe en enebolig for 4 mil? Har ikke sagt noenting om å kjøpe, så chill out. Jeg får litt mer status enn det jeg har nå, de nye naboene kjenner ikke meg og ikke jeg dem. Men sannheten varer lengst. Fikk et husdyr igår. Det er så sykt irriterende at folk sier noe om jeg ikke burde gjøre når det er gjort. Jeg vil ha denne skapningen.

  15. Jeg har akkurat fått min første katt. Det er en jente på 8 år som er huskatt og ikke sterilisert, men vaksinert. Jeg skal ha den mest inne og av og til ute i hagen og med bånd. Jeg fikk med kattesand, tørrfor, kattedo og annet utstyr.

     

    1. Hvilke merket er best mellom friskies, royal canin og butikkens egne merkevarer eks prima, first price, kløver osv?

     

    2. Vil dere si det er mest dyreplageri å holde katten inne pga sikkerhet eller ute pga frihet til å gjøre noe dumt?

     

    3. Jeg er 80% hjemme i døgnet, er det noe vits å skaffe en katt til som hun får selskap av?

     

    4. Er det lurt å klippe neglene siden hun bare er inne nesten?

     

    5. Jeg fikk beskjed av eieren om å ikke flytte på kattedoen så ofte, har flyttet den 5 ganger siden jeg fikk hun igår, ingen problem, tøvprat

     

    6. Tidligere eier sa at det tok 3 dager før hun spiste når hun møtte sin første eier, hun spiste alt med engang med engang jeg tok med henne hjem til meg, tøvprat igjen

     

    7. Tidligere eier sa at katten liker ikke å sove i senga til eieren, jeg ville faktisk ha henne vekk, men hun kom midt på natta og la seg oppå meg, tøvprat igjen

     

    8. Hun lager ekkel lyd når jeg masserer henne, hva er den lyden?

     

    9. Har noen prøvd å bestille veterinær hjem på døra?

     

    10. Pleier dere å la de lange hårene på nesa vokse eller klippe?

     

    11. Hun liker ikke å bli løftet, hvorfor det?

     

    12. Tidligere eier sa jeg bør kjøpe ting hun kan klore i, mens en veterinær på nettet skriver at katter tar ikke hensyn til møbler uansett, hvem har korrekt svar?

     

    13. Hun har sin faste sted hvor hun tar lur lenge og flere ganger om dagen i en hylle i klesskapet, hehe artig sted

     

    14. Det er litt ekkelt at hun er horny hele tiden, vender ræva si mot ansiktet mitt, hallo! Hvem skal man klage til om man blir seksuelt trakassert av katten sin?

     

    15. Hvorfor tror folk at alle katter som gis bort gratis er defekt på en eller annen måte? Denne katten er det ingenting feil med utenom at hun er forelsket i eieren sin, også betaler folk opp mot 15000 kr for en katt.

     

    16. Tåler/liker katter å dusje? Temperatur? Nettopp fordi de heller vil slikke seg rene

     

    17. Enkelt spørsmål: dere som har katt, hvorfor har dere katt egentlig?

     

    18. Er det trygt å gi laktosefri kumelk eller melk med laktose beregnet for katter?

     

    19. Er kokt fisk uten bein, makrell i tomat, fiskeboller, kokte tillate grønnsaker og godis for katter noe katten bør ha jevnlig?

     

    20. Hva er forskjellen på veterinær og dyrlege?

     

    21. Når en av de to sier at man ikke bør endre kattens kosthold uten å forhøre med dem først, er det for å fore lønnen deres eller mener de egentlig kun hvis du skal bytte fra vanlig tørrfor til eksempel slankemat?

     

    22. Noen leker katter er ekstra glad i og som jeg bør investere i?

     

    23. Så langt har den ikke sagt mjau enda, hvilke sammenhenger mjauer den mest?

  16. Tro kan du gjøre i kirken. Jeg har damemagnet så det blir lett. Og kvinner er forskjellige. Enten så deler vi på regningene og husarbeid ellers så får det bli mannen på jobb og dama hjemme eller motsatt også. Problemet er hvor leve vi holder ut sammen, ikke om jeg får skaffet dame eller ei. Du skjønner at skilsmisse har blitt så vanlig at det er ikke tabu lenger. Du påstår vel ikke at jeg får dame kun hvis jeg gjør alt og hu kun duger til puling?

  17. Ja jeg skal flytte fra en kommunal dritt bolig til en flott enebolig, hvor både huset er bra og beliggenhet. Jeg skal i første omgang leie eneboligen så får vi se hva fremtiden bringer, men helt klart: kommunal bolig vs privat enebolig er stor forskjell. Det som er bra er at eieren av eneboligen er en bekjent. Her bruker jeg 8000 i måneden uten strøm, der blir det 10000 i måneden + å varme en eldre stort enebolig på eget regning. Jeg gidder ikke mer å leve billig på bekostning av trivsel. Det er ikke verdt det. Juridisk sett er han eier av boligen, men jeg har fått lov av han til å si at jeg har kjøpt det selv for å få litt status blant venner og naboer. Hagearbeid, vasking, støvsuging, lage mat osv må jeg gjøre selv til jeg får skaffet dame, men som du sier så er det jo lettere nå som jeg skal flytte hit.

     

    Mobilabonnement skal jeg ha, tv er jeg usikker på, bredbånd blir det nok ikke heller. Jeg ønsker meg en husdyr, hvilke er best og verst? Høner, gnagere, katt eller hund, og ikke minst hvilken rase?

     

    Jeg er ikke rik, men jeg overlever. Jeg prøver ikke å bli rik, fordi jeg har det godt, men for å få dagene til å gå rundt så må jeg skaffe jobb, noen tips?

     

    Så det å ta hensyn blir man sett på som svak? Jeg må altså være så frekk og bråkete mot mine naboer som mulig ETTER at jeg har levert oppsigelse, da har jeg kun 30 dager på å plage dem så mye som mulig fordi de har fått meg til å flytte herifra?

  18. Tusen takk taurean:) det ser ut som at du tok deg god tid til å svare. Her kommer enda mer. Her er liste over fordeler og ulemper, og ulemper her er fordeler i det nye huset, fordeler her er Ulemper i det nye huset og motsatt.

     

    Fordeler her:

     

    - billigere Husleie

    - billigere strøm

    - bedre utsikt

    - hus fra 2015

    - midt i sentrum

    - langt fra vannet i tilfelle flom

     

    Ulemper her:

     

    - bråkete naboer

    - bilvei rett ved huset

    - ingen privatliv

    - bussholdeplass pekt rett mot vinduet mitt

    - kjøpesenter som nabo

    - eldresenter som nabo

    - en av naboene har jeg tasjet fra før

    - en annen nabo har mobbet meg på tidligere skole

    - slitsomt å bo øverst uten heis

    - ingen kontroll over hvem du møter i trappa

    - brannvesenet kommer hver måned fordi noen røyker inne

    - ansatte på senteret ser hva jeg gjør fordi kantinen er på samme høyde som vinduet mitt, og hvis jeg trekker ned gardinene så blir jeg isolert

    - sykt irriterende å kildesortere riktig også finner du papp i matavfall og glass i papir

    - om det er ulovlig vet jeg ikke, men naboen min har satt nei takk til reklame som jeg betalte for på sin postkasse

    - sjansen er større her at noen stjeler posten din, leser brev om deg, deler det med venner og du aner fred og ingen fare

    - jeg skal flytte fra borettslag til enebolig helt for meg selv og det er stor forskjell

    - med større frihet følger et større ansvar, er det verdt det? Man lever bare en gang

    - her er det bare 25 kvadratmeter, jeg skal flytte til 92 kvadratmeter

     

     

    Så fortell meg hva dere synes? Er dere enig i at jeg bør flytte, hadde dere gjort det, eller hadde dere trivdes å bo slik, risikere å møte på folk fra helvete i trappa eller utenfor, ikke rart jeg må handle alt på nett, man får desverre traumer av slike folk, snart er det adjø og starte med blanke ark.

  19. Så på nummer 12 betyr det at hvis jeg har råd og lyst så slipper jeg å vaske og tette igjen hull, så trekker utleier fra depositum eller sender giro? Penger løser alt, jeg har ikke gjort noe ulovlig ved å betale for at utleier vasker etter meg? Ikke kom med negative kommentarer plis, du trenger ikke å svare hvis du ikke vil, det er lov å være uviten og fersking på flytting.

  20. Jeg har en måned oppsigelse på Husleie.

     

    1. Må jeg si opp skriftlig eller muntlig?

     

    2. Skal jeg levere nøkkelen den dagen leiligheten står tom eller den dagen jeg sier opp leiligheten eller kan jeg bare tømme leiligheten og levere nøkkel uten oppsigelse?

     

    3. Jeg skal flytte ut den 31.mai. Og Husleie pleier å bli trukket den 20.hver måned, så hvilken dag bør jeg levere nøkkel og oppsigelse for ikke å bli belastet Husleie selv om jeg har levert nøkkel?

     

    4. Hvis jeg har vært lite hyggelig mot naboer skal jeg si unnskyld og farvel, eller har de nok med sitt, og ikke forstyrre dem?

     

    5. Jeg har hatt bilder på veggen, gardiner hengt opp, en ting er å ta dem ned, men må jeg også bytte vegg og vinduer pga hull fra skruer?

     

    6. Hvordan gjøre flyttingen av ting fra flere etasjer så gøy som mulig?

     

    7. Selvfølgelig må jeg vaske leiligheten, men hvor grundig da?

     

    8. Er det normalt å vaske alt selv, få hjelp av bekjente eller leie stuepike?

     

    9. Må jeg vaske alle trappene hvis det er fellestrapp?

     

    10. Hvordan kan jeg selge TVen raskt og samtidig tjene litt? Skal aldri bruke tv mer frivillig

     

    11. Hva synes dere om at jeg skal flytte et nytt sted hvor husleien er 30% dyrere, men jeg kommer til å trives bedre enn her, sånn generelt svar?

     

    12. Flytting er ikke en dagligdags gjøremål, så er det noe spesielt viktig jeg må huske på eller gjøre før, under og etter?

  21. Hva som har skjedd med dere betyr ikke skjer med meg. Dere har sikkert også mye dårligere standard på huset slik at ting kan skje, derfor vil dere ha forsikring, mens jeg må bare stole på at når jeg skrur på maks varmekabler, og alle vinduer er lukket når det er kaldt ute så har jeg gjort mitt. Og på nyere hus er det dog også bedre isolert. Og jeg merker ikke kulden like godt som for han som bor nederst. Jeg bruker doen normalt. Vekterselskapet ringer jeg selv, de spør ikke om penger fra meg, utleier spør heller ikke hvorfor jeg tømmer kontoen hans så fort, men han er glad for at jeg fikser ting selv eller ber andre, enn å la problemet vokse seg større til neste dag. Som i en strømbrudd så kan matvarer bli ødelagt. Og hvis du tåler lukt fint, så kan du tisse i doskålen selv om det ikke går an å spyle til du får fikset frosne rør eller frossen vann. Også er det mye gode alternativer til forsikring, mye rart man finner på Google og youtube hvis man bare vet hva man skal søke etter. Du må nøye deg med noen plagsomme ads, men belønning er verdt det. Da vet vi hvertfall hvor stor USA har innflytelse på hverdagen våres. Den første innboforsikring var i USA på 1673.

  22. Hvorfor skulle helt nye varmekabler ikke fungere? Har ikke hatt noe problem jeg mens jeg har bodd her. Jeg slår dem aldri av med mindre det er mer enn 10+ ute. Strømbrudd har skjedd, alt gikk rolig for seg, ringe vekterselskapet og de kom og fikset det på et blunk helt gratis, som regel betaler jeg ikke for noe som er utenfor min kontroll. Han var blid. Hvorfor skulle kursen ryke? Da har ikke elektriker gjort jobben sin ordentlig. Min jobb er å betale husleie, strøm, private regninger, unngå mye støv, vaske, rydde, støvsuge og ta vare på boligen på den måten, ikke har jeg utdanningen for å fikle med sikring, rør osv. Mulig du kommer borti strømbryter mens du vasker hjemme, men hos meg har jeg ikke vaskemaskin, vasker på vaskeri eller hos familien eller venner. Sparer unødvendig med plass på badet. Ikke sant, det er det jeg har prøvd å forklare lenge nå, veggene, tak, dører, vinduer kan jeg passe på, men skjer det noe tullball inni veggen så er ikke det innbo, da er det selve bygget. Jeg mener at forsikringen til utleier dekker den dyreste regningen hvis hele bygget skulle stå i aske, men igjen da får brannvesenet alibi om hvorfor de brukte lang tid på å komme, men de har god kapasitet, mange folk og biler og kort distanse, så det skal gå bra. Jeg personlig går aldri ut av leiligheten hvis røykvarsler piper, da sitter jeg og ser på tv mens det piper så inni furuskogen. Så lenge det ikke er brann hos meg, så kan naboen godt brenne igjel. Ifølge brannvesenet tar det utrolig lang tid som regel før et hus står i aske, spesielt når bygget er blanding av betong og mur, treverk kun inni boligene. De fleste hus du hører om på nyheter som har blitt til aske, var som regel gamle rivningsklare hus, hvor en liten feil kunne bli katastrofalt, hos meg kan du bruke flammekaster også blir veggen sort, men den brenner ikke. Nye hus tåler varme bedre. Og ikke minst er nye hus også mer miljøvennlig.

  23. Før jeg kommer med noe tips om hvordan jeg unngår ditt og datt, så bør dere lære dere hva innbo betyr. Det hjelper ikke å ha reiseforsikring hvis du skal på badet fra godstolen for å dusje, gå et par meter bort til badet og du plutselig faller, så trenger du ikke å betale verken reiseforsikring eller helseforskning. Utleier sa at alt som ikke dekkes av utleier, altså selve bygget, hagen osv pluss alt som er ditt går under innbo. Fryseskader skjer ikke når varmekabler står på. Rør inni vegger og tak kan ikke jeg huske var min eiendom, men kroppen min eier jeg selv. Krig og flom er utenfor min kontroll, men jeg gjør mye bra for miljøet. Naturen er ikke alltid snill tilbake. Ja jeg kan få skylda for at rørleggeren ikke kom den ene tirsdagen, og neste dag ble det plutselig en vannlekkasje ut av det blå som følge av det, men det er jo ikke rettferdig å få skylda for noe som ikke er ditt ansvar. Nå vet dere hva innbo er og. Noen som fortsatt ikke har fulgt med i timen? Hva kan egentlig gå galt i en forholdsvis ny bolig passet på av en veldig forsiktig og ansvarlig leieboer, inkludert tilsyn av rørlegger og vaktmester? Brannvesenet som nabo.

  24. Helt enig. Jeg gleder meg til den dagen kommer da jeg står uten klær, og naboen som røyker inne må betale for alt. Ingenting blir uansett betalt før brannvesenet og politiet sier hva som utløste brannen og hvor den startet, også er det bare å sjekke hvem som har mest alibi. Er det naboen som røyker inne og bruker levende lys i jula og ikke er edru, eller er det denne karen her som påstår han følger alle råd for å unngå brann, vannskader og tyveri. Dog har utleier også forsikret selve bygget, men brannvesenet skal være veldig opptatt eller kjøre i oldemorfart hvis de ikke kommer til oss fra den begynner å pipe til hele huset står i aske, er folk modig så prøver de å slukke brannen til dem kommer istedenfor å løpe ut og stå og se på alt det kjære bli ruinert. Det blir som å stå og se på at noen blir banket opp, du er med på det. Brannslange og pulver står ikke til pynt, og brannvesenet har sitt eget utstyr.

×
×
  • Opprett ny...