Gå til innhold

Phrenicus

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Phrenicus

  1.  

     

    Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

     

    Ved siste turnusrunde var det 40 søkere (utdannet i Norge) som ikke fikk plass

    Har det skjedd at leger nyutdannede leger fra utlandet (tenker på Polen spesielt) venter flere år (gjerne 2-5) før de endelig får turnusplass?

    Den nye søknadsbaserte turnusordningen er jo relativt ny, så ingen kan ha "rukket" å vente i 5 år enda. Den ble innført i februar 2013, men jeg har hørt om leger utdannet i utlandet som har ventet på å bli ansatt siden da. Med den nye ordningen kan man jo i teorien måtte vente ubegrenset lenge/aldri bli ansatt. Med gamle løsning rykket man jo "frem i køen" og måtte vente max et år eller noe slikt

  2. Noen av dere eldre kollegaer som vet hvordan det er med turnustjeneste for tiden? Hørte Bjørg Bakke uttale seg om tilsynelatende umulige forhold- hva gjør man om man ikke får turnus? Vil det være noen som aldri får turnus?

    Ved siste turnusrunde var det 40 søkere (utdannet i Norge) som ikke fikk plass

  3. Få barn etter hvert ? Den nye dama er barnløs og 40 år.....Nylig skilt. Kanskje hun ikke kan/vil få barn. Håper det. Anonymous poster hash: 6669f...096

    Eller kanskje hun skilte seg fordi den tidligere mannen hennes ikke ville ha barn og hun nå har funnet en mann som vil ha det? Og nå er hun 40 år og har dårlig tid, så de selger leiligheten for å flytte til noe større, med barnerom.

    • Liker 4
  4. Kjære TS, dette har faktisk gått for langt... Han har fått ny dame, de skal flytte sammen og kanskje få barn etterhvert. Du får ham ikke tilbake. Vet dette er harsh, men jeg tror du trenger å høre det. Han kommer ikke tilbake til deg, men gi det nok tid så klarer du deg nok uten ham. Skjønner at det er vanskelig å tro på, men husk at du er nok i deg selv! Du trenger ikke han for å realisere deg selv eller være lykkelig. Du kan gå til legen for å snakke om dette, det kan hjelpe deg videre mye bedre enn spekulering om hvorvidt han har solgt leiligheten eller ei.

    Og i forhold til det med oversikten på finn.no, så er finn en privat aktør, ikke et offentlig register. Det er ikke slik at alle solgte leiligheter havner der, det er helt opp til megler og selger.

    • Liker 1
  5. Han og den nye samboeren har flyttet sammen, uansett hvordan du vrir og vender på det. Jeg skjønner dette er tungt for deg, men du må nesten bare innse det. Denne besettelsen er ikke bra for deg. Jeg tror det blir lettere å komme over ham hvis du slutter å oppsøke ham og hans liv.

    Dette er selgers marked om dagen og som du sier er det en attraktiv leilighet i stor by. Den er nesten garantert solgt, men hvis du er så fryktelig interessert kan du jo bare ringe megler og spørre? Det er ganske vanlig.

    • Liker 2
  6. Hva er det som bestemmer poenggrensene?

    Poengsummen søkerne har. Hvis du har et studium med 100 plasser tar man inn de 100 søkerne med høyest snitt. Hvis den med lavest snitt for eksempel har 54 poeng blir poenggrensen 54

  7. Tviler egentlig på at snittene går ned nå, ettersom prisendringen ble implementert i år. Kanskje effekten vil synes om noen år.

    I forhold til medisin tenker jeg at det er mulig at snittet går opp på NTNU pga økt publisitet i forbindelse med nobelprisen, og kanskje noe ned i de andre byene. Dette fordi noen av de mest kvalifiserte søkerne som pre-Nobelpris ville søkt seg til andre byer, nå søker seg til NTNU. Om effekten er merkbar er derimot en annen sak.

×
×
  • Opprett ny...