Gå til innhold

HilsenFraNilsen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HilsenFraNilsen

  1. Hei! Jeg er en norsk artist, og jeg har inngått avtale med manager som jeg har hatt det siste halvåret.  Jeg er ikke fornøyd med han, og har allerede sendt han skriftlig melding om mislighold, og gitt han 30 dager til å rette opp i det (Vi har en versjon av den standarde Gramart kontrakten). 

     

    Selv om han retter opp i misligholdet, så har jeg ikke lyst til å fortsette med han. Jeg stoler ikke på han, og tror jeg kunne gjort en bedre jobb selv som manager, eller at noen andre kunne gjort bedre arbeid. Jeg vil komme meg ut av forholdet så fort som mulig.

     

    Under punkt 1 i avtalen står det at avtalen opphører 2 måneder etter varsel er sendt rekommandert til den annen part. 

     

    Vil dette si at selv om jeg sier opp kontrakten i januar, så vil han fortsatt få betalt de orginale 15% helt til Mars?

     

    Under 6.4 I kontrakten står det:

     

    “I 3 måneder etter avtaleperiodens utløp har management rett til 5% av opprinnelig vederlag etter punkt 6.1 fra avtaler inngått i avtaleperioden.”

     

    Før jeg inngikk avtale med manageren så tjente jeg allerede penger på Spotify og andre streaming tjenester. Er disse inntektene da inkludert i disse 5%, eller ville dette kun gjelde for inntekter tjent opp av avtaler han har fikset for meg i perioden vi har hatt kontrakten sammen? 

     

    Håper noen kanskje har peiling eller erfaring med noe lignende!

  2. Vel, jeg synes det er dårlig gjort fordi slik samtalen gikk, så virker det som hun ikke hadde noe problem med løsningen jeg kom opp med. Jeg mener, hele greia var satt opp som en kompisgreie til å begynne med gjennom sønnen. Jeg trodde alt var i boks, og inngikk nytt leieforhold etter at jeg trodde det gikk fint. om jeg hadde visst at 10 dager etterpå skulle hun ombestemme seg, så ville jeg jo funnet en annen løsning med det nye leieforholdet, slik at jeg ikke hadde trengt å betalt dobbelt opp. Derfor jeg synes det er dårlig gjort, om du ikke synes det, så får du vel synes det.

  3. Jeg har råd til å vente på det egentlig, men det er mer at jeg ikke vet om jeg noen gang ville fått det tilbake i det hele tatt. Det ligger på en dnb depositummskonto, så hun har ikke direkte tilgang til det. Jeg vet ikke hvor gyldig det er. Mailen jeg har er som følger: 

     

    Til [huseier]

     

    Jeg sier herved opp mitt leieforhold i [ADRESSE]  med virkning fra 5.april. Utflyttelsesdato vil være, ihht. oppsigelsestiden, 5. mai. Resterende 5 dager i mai will bli betalt (6000/30)*5.

     

    Takker for ett fint leieforhold!

     

    mvh. [Meg]

    Jeg fikk tilbake:

     

    Takk i like måte, [Meg]. Lykke til på [ny adresse]!

     
    Mvh [Huseier]

    Sendt fra min iPhone

     

    Mailen jeg fikk 10 dager etterpå:

     

    Hei [meg],
    Ref. oppsigelse av leiekontrakt. Iflg loven løper oppsigelsestiden fra 1. i påfølgende måned, det vil si at du må betale husleie for mai også hvis ikke [hennes sønn] har fått inn ny leieboer før det, som vi jo håper han får. Legger ved linken under.

    https://www.husleie.no/ressurser/artikler-om-boligutleie/oppsigelse-av-leieforhold/
    mvh [Huseier]

    Sendt fra min iPhone
  4. Hei, jeg lurer på om noen kan hjelpe meg litt med å finne ut hva jeg kan gjøre

     

    Jeg ringte til min huseier og sa opp rommet mitt i ett bofelleskap (delt kjøkken bad og stue, så jeg antar det regnes som hybel) den 5. april , hvor jeg sa at jeg ville betale ut måneden, og 5 dager ekstra, siden jeg var 5 dager ekstra. Vi har 1 måned oppsigelsetid.  Det sa hun ingenting imot, og ønsket meg lykke til videre. For å ha det skriftlig sendte jeg også en mail hvor det sto at det samme. Hun sendte en mail tilbake hvor hun ønsket meg videre, basically en godkjennelse.

     

    men så 10 dager senere, så har hun oppdaget at kontrakten gjelder fra første i måneden, så nå prøver hun å kreve meg for april og hele mai. Siden jeg trodde alt var i boks, så har jeg jo inngått nytt leieforhold, så nå må jeg tydeligvis betale dobbel leie. 

     

    Jeg prøvde å forklare dette til henne, men hun mener at hun trodde jeg hadde rett og bare gikk utifra det. Hun har jo helt klart rett i at kontrakten sier fra den første , men jeg ville jo så klart lagt litt andre planer om hun hadde sagt ifra før! Hun hevder at hun trenger tiden for å finne noen ny, men jeg er fullt klar over at dette rommet som jeg leier sto tomt i flere måneder før jeg flytta inn! (sønnen hennes bor her i ett av rommene og det er slik jeg fikk det til å begynne med)

     

     

    Det jeg lurer på er om jeg har noen rett her, siden hun godkjente slik jeg ville flytte ut først, men så snudde seg til kontrakten 10 dager senere.

     

×
×
  • Opprett ny...