Gå til innhold

Svenn Ivar

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Svenn Ivar

  1. Hvis jeg var i din situasjon, så ville jeg undersøkt hva konkret jeg må gjøre i tilfelle han ikke betaler. Jeg vet ikke hvor stort beløp du låner bort, men det høres ut som det er et betydelig beløp for din del. Hva gjør du for å forebygge at du går på en smell?

     

    Første omgang er purring. Vær skriftlig, og legg på et purregebyr på 64 kr.

     

    Andre omgang er noe i denne dúren, rett meg hvis jeg tar feil på noe. Hva gjør du hvis du sender et inkassovarsel og han ikke betaler det? Du har lov til å sende et inkassovarsel, men du har ikke lov til å sende en inkasso (det må man ha konsesjon på fra myndighetene). Da må du selge fakturaen til et inkassoselskap. En annen vei, som antagelig er bedre for deg, er at du kontakter Namsmannen, for å få ham til å kreve pengene fra skyldneren. Hvis skyldneren ikke betaler pengene til Namsmannen, så besøker  han skyldneren for å ta eiendeler av verdi for å selge det.

  2. De aller fleste bakteriene blir drept ved koking. Dette er én av funksjonene med å øke temperaturen til 100 grader. Men selvfølgelig det blir jo ikke helt sterilt.

     

    Jeg er ikke en ekspert på det, men jeg ville ikke bekymret meg så lenge jeg har kokt det hardt eller lenge. Jeg ville heller satset på håndhygiene, og at benkene og utstyret er rent.

     

    Det er lurt å ha lokk oppå kaserollen man putter i kjøleskapet, for å begrense avdampingen, også fordi det blir til rim i kjøleskapet.

     

    Hvis man skal oppbevare noe lenge i kjøleskapet, så burde det avkjøles i rommet først, fordi rim inni plastposen/beholderen i seg selv er god grobunn for bakterier.

  3. Åja sånn ja. Fant det på Wikipedia :) Varme det opp til 72 grader på 15 sekunder. Høres ut som man må bruke vannkoker for at det ikke skal gå mer enn 15 sekunder. Men kan jo prøve meg frem med å varme opp kaserollen litt før jeg har noe oppi, og at vesken er romtemperert i utgangspunktet. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre men :)

  4. Ja kan hende det er kontakt med luft. Interessant forslag å fryse smoothien.

     

    Men ta Yt som eksempel, den smoothien som Tine produserer. Den holder jo i ukevis. Jeg lurer på hva de gjør. Det skal være sagt at de har lite banan i den, og noe som hindrer den fra å synke. Men holdbarheten er så lang. Hvis jeg finner utav dette, så kan jeg også lage juser, og oppbevare det i kjøleskapet like lenge som melk.

×
×
  • Opprett ny...