Gå til innhold

tyrion84

Medlemmer
  • Innlegg

    134
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tyrion84

  1. Tyrion84 aner ikke hva han snakker om. Lånene som ble gitt til bankene under finanskrisen har forfalt for lenge siden, og effekten av disse på basispengemengden er nøytralisert. Det samme gjelder effektene av bytteordningen der bankene fikk låne statspapirer, denne ordningen ble formelt avsluttet i fjor. 

     

    Størrelsen på basispengemengden (som ble påvirket av tiltakene under finanskrisen), har også fint lite å gjøre med den "vanlige" pengemengden. 

    Tøys og tull de basispengene er dyttet inn i boligmarkedet i de store byene samt aksjepriser og er risikoen er bla. overdratt til de private som har kjøpt overprisede leiligheter/kott f.eks på "Løkka" og andre steder. Snøballen har bare fått fortsette og rulle og vi har IKKE sett baksiden av medaljen enda.

  2. Så du tror prisnivået i Norge kommer til å stige med 30-50% i løpet av 3-5 år?

     

    Edit: Kan du forresten gi meg en link som backer opp din definisjon av inflasjon? Alle mine bøker sier at inflasjon er den generelle prisstigningen. Som konsekvens av inflasjon/prisstigning blir penger mindre verdt.

     

    Her er noen kilder som definerer inflasjon som prisstigning og ikke økning i pengemengde:

    http://www.investopedia.com/terms/i/inflation.asp

    http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation

    http://www.inflation.eu/inflation-rates/norway/historic-inflation/cpi-inflation-norway.aspx

    http://economictimes.indiatimes.com/definition/inflation

    Webster definisjon del 2. http://www.merriam-webster.com/dictionary/inflation

  3. Inflasjon er en økning i pengemengen ikke en økning i priser, økte priser er en konsekvens av økt pengemengde. Da Kristin tok feigingenes vei ut og reddet dumme boligspekulanter og bankene, økte pengemengden eksponensielt (se SSB) og her  https://research.stlouisfed.org/fred2/series/MABMM301NOM189S 

     

    Det at brødprisene kommer til å stige er en konsekvens og ikke skyld i det hele.  

    Det er en grunn til at aftenposten kommer med alle "smarte sparetipsene sine" de vet at hvermansen får lavere levestandard.   

  4. Nå kommer baksiden av gullkortet til Kristin Halvorsen for full pinne, hvor høy tror dere inflasjonen blir?

    Dette er fantastiske nyheter for gjeldsslavene og dårlig nytt for studerende, fattige, pensjonister og mennesker som arbeider for lønn. Regner med at det blir nye, dårligere samt mindre forpakninger på alle produkter vi kjøper i butikkene. Gleder meg til 100 kroner brødet dukker opp.

     

     http://e24.no/makro-og-politikk/norsk-inflasjon-gjoer-et-hopp/23467972

     

     

  5.  

    De første pakistanerne kom for 45 år siden, de første vietnamesiske flyktningene for 40 år siden. Det vil si at de eldste annen-generasjons innvandrerne derfra max kan være 45 og 40 år henholdvis. De har fått barn selv, altså 3. generasjon, men veldig mange 40 år gamle besteforeldre har vi ikke her i landet.

     

    Geir :)

     

    Ganske sikker på at Norge er forbi 3 generasjon nå.

     

    Fra tidlig på 1960-tallet og frem til innvandringsstoppen i 1975 kom det arbeidsinnvandrere fra Sørøst-Europa, Jugoslavia, Tyrkia og Pakistan.

     

    Den tredje gruppen innvandrere, flyktningene og asylsøkerne, dominerer innvandringen i vår tid, men politiske og religiøse flyktninger har Norge mottatt i alle fall fra 1700-tallet. Jødene er kanskje mest kjent.

     

    Jødene må være mellom 9 eller 12 generasjon nå.

    https://snl.no/Norsk_innvandringshistorie

     

    Du har blitt godt hjernevasket av skolessytstemet, ser jeg http://ssb.no/befolkning/statistikker/folkendrkv/kvartal/2015-05-19#contentssbs statistikk, vi har hatt eksplosiv innvandring siden 2003.

  6.  

     

    Hei! har laget meg en liten liste over temaer jeg og læreren min tenker er relevant! 

     

    Russland – En trussel?

    EU!!

    Europakonferansen

    Samarbeid mellom stater

    Politisk bilde, trusselbilde, konflikter, sikkerhetspolitikk

    Menneskerettigheter

    Økonomi, Hellas & Italia (EU)

     

     

     

     

    Hei! har laget meg en liten liste over temaer jeg og læreren min tenker er relevant! 

     

    Russland – En trussel?

    EU!!

    Europakonferansen

    Samarbeid mellom stater

    Politisk bilde, trusselbilde, konflikter, sikkerhetspolitikk

    Menneskerettigheter

    Økonomi, Hellas & Italia (EU)

     

     

    Fin oversikt. Men man vet aldri :)

     

    Bra nasjonalt kan du ta opp at Norge blindt støtter opp USA's aggresjoner mot Russland og Kina,

    Økende innvandring og dens problematikk

    Boligboblen i Norge

    Gjeldsbaserte penger og sentraliseringen av penger, bofolkning og politikk.

  7.  

    Avkriminalisere men IKKE legalisere. Ved å gjøre dette får vi færre kriminelle, men vi gjør det heller ikke mulig for multinasjonale selskaper og skape profitt på vanlige mennesers laster. 

    Ville man ikke kunne unngå sistnevnte problem med et strengt regelverk? Slik det er nå kan du bare bytte ut "selskaper" med "gjenger" eller "kriminelle".

     

    Det har du rett i, men ved et strengt regelverk så vil du kommoditisere ugress. Cannabis vokser som ugress omtrent som blåbærlyng. Ved å avkriminallisere og ikke legalisere kan de som vil dyrke og røyke så mye de vil uten å bli økonomisk presset for det. Jeg er sikker på at man kan krysspolimisere en vill nordisk cannabisplante som kan vokse her på steinrøysa.

    • Liker 1
  8. Her er det noen definisjoner som kolliderer og ikke helt faller sammen. Stikkord er borgere og etnisitet og dette er ikke det samme.

    Alle kan bli norske borgere og kan med det kalle seg nordmenn.

    Etnisk nordmann derimot blir du født som og eller kulturellt assimileres inn som f.eks adoptibarn. Det er ikke noe du kan bestemme deg for å bli. Så er det spørsmål om første og anden-rangs borgere.

    I gulfstatene lever den etniske befolkningen i sus og dus på statlige penger, mens innvandrerne lever som andenrangs borgere. I de skandinaviske landene er det annerledes da alle som er borgere har de samme rettighetene.

     

    Jeg vil tro en del innvandrere samt andre og tredjegenasjonsinnvandrere faller litt mellom stolene her. De har en kulturell og etnisk bagasje som skiller dem fra nordmenn, men samtidig den norske kulturelle bagasjen.

    Yugoslavia var et forsøk på å viske ut de kulturelle og etniske skillelinjene som fantes på balkan og vi så alle hvor flott det eksperimentet gikk i vasken. Kaller folk på balkan seg stadig Yugoslaver eller Serbere, Kroater, Slovener, Bosniere, Albanere etc?

  9.  

    Allle som ikke er for ubegrenest masseinnvandring er rasister og må hysjes ned uansett om det får enorme sosiale og økonomiske konsekvenser. Hvem bryr seg byråkratene og media må få sitt så kan det være samme F med alle andre.

     

    Alle som har lest kommentarspaltene i avisene vet at innvandringsmotstanderne fritt får lov til å dominere enhver debatt om emnet der, og slett ikke hysjes ned så lenge de ikke går over streken. Dominansen er så overveldende at de sjelden arresteres selv på direkte kildefusk. Jeg orker ikke. Igår så jeg følgende i en hovedstadsavis på nett:

     

    "SSB sier at muslimene vil være i flertall i Norge i 2070. Rene fakta."

     

    Hvilket er direkte løgn. SSB har aldri sagt det. Men ingen arresterte ham på det. 

     

    Geir :)

     

    Jeg er enig muslimene blir aldri i flertall i 2070, men det er fordi staten kollapser alle soviet uniones kollaps lenge før den tid. Se på post warsawa pakt landene var de tjent med den kollapsen?

  10.  

     

     

    Om ikke annet så vil jeg i det er rimelig dumt av VG å skremme folk fra å bruke nettsidene deres... Jeg har IKKE lyst til å kommentere på noe hos dem lenger!

    Hvorfor ikke? Så lenge du ytrer en mening du kan stå for, er det vel ikke farlig å utdype den på telefon?

     

    Sagt som en tro Joseph Goebbels lenge leve nasjonalsosialismen:S 

     

    Hvis Goebbles mente at man burde kunne stå for meningene sine, så hadde han rett det. Forøvrig har det absolutt intet med nasjonalsosialisme å gjøre, det er ikke politikk vi snakker om, det er integritet og ryggrad.

     

    Og ja jeg er forkjemper for at det skal være mulig å si noe som er politisk ukorrekt uten at man skal henges ut i gapestokk for det!

    Selvsagt. Men vi snakker her kun om folk som kommenterer under fullt navn - hvem er det da som setter dem i "gapestokk"? Dem selv, eller den som ber dem utdype?

     

    Velger du å ytre under fullt navn MÅ du kunne stå for det du sier. Hvis ikke får du holde kjeft, eller bruke falskt navn/nick.

    Kan du ikke stå for det du sier er strengt tatt ikke det du sier verdt noe uansett.

     

    Joseph Goebbels kunne ikke sagt det bedre, jeg håper du trives i ditt 4. rike 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...