Gå til innhold

morgus

Medlemmer
  • Innlegg

    482
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av morgus

  1. Er det samme hvilken vei jeg monterer i hovedkortet? tongue.gif

    Og: hovedkortet har formfaktor ATX, må jeg ha en strømforsyning som er ATX da?

     

    Hovedkortet kan kun monteres på en måte, ellers får du ikke brukt utgangene på baksiden.

    Skruehullene passer ikke heller hvis du prøver noen annen måte.

     

    En venn av meg kjøpte Asus Rampage 2 Extreme, det er også 0,5cm for bredt, men det går helt fint.

     

    Ang ATX psu, så er det så langt jeg vet kun ATX psu'er å få tak i, er isåfall MEGET få av andre typer, men det står jo i beskrivelsen av de forskjellige hva det er, ofte i selve ''navnet'' på nettbutikkene. Så er vanskelig å få valgt feil.

    Hvis du ikke har bestemt deg ang merke, så kan jeg anbefale corsair sine, kvalitet tvers gjennom. Watt må du nesten velge utifra resten av systemet.

  2. Hvis du skal kjøpe den Prosessoren der, så må du velge et annet Hovedkort og mest sannsynlig bytte til DDR2 ram. Hovedkortet i det oppsettet der er for AMD Prosessorer, du har valgt intel.

     

    Nå skal ikke jeg si for sikkert om det finnes Hovedkort for den prosessoren der som støtter DDR3, det er mye mulig det finnes, men da er det isåfall bare 2 spor som tar DDR3, og 2 som tar DDR2, men det vil jeg tro det er andre som har bedre greie på enn meg. Lenge siden jeg fulgte med på den generasjonen av hw...

     

    Edit: men eventuelt så kan du bytte Intel Prosessoren med en fra AMD, med AM3 sokkel. Da må du ikke bytte noe.

  3. Personlig syns jeg det var litt lite kjølepasta som var smørt utover cpu'n.

    Når jeg bytta min boxed kjøler var absolutt all pasta'n smørt utover, ser tydelig på kjøleren at den ikke er det her.

    Tydeligvis sittet litt skakt, kjøleren skal presses HARDT nedpå for at den skal sitte ordentlig. Men det virket jo ikke som det var noe trøbbel med temp'en.

     

    Hvis det ikke er kjøleren holder jeg en knapp på psu'n som de andre prater på her.

  4. Heisann.

     

    Driver å skal bytte ut mitt 8800GT skjermkort. Jeg kjøpte dette med en gang de kom ut, fra Gainward, så dette var før de fiksa nye vifter på kortene. Som mange sikkert vet, så bråker disse viftene noe grasalt, og jeg klarer ikke å leve med den mer, blir bare irritert når jeg spiller...

     

    Så, det er lenge siden jeg har fulgt med på hw fronten, gått mest i bil i det siste, men ettersom jeg har skjønt så har det kommet en ny generasjon med gfx. Jeg har tittet litt på komplett i 1500-2000ish klassen, og kommet fram til følgende kort som alternativer.

    Enten 9800GTX til ca 1600 med frakt, eller GTX260 til litt over 2000 med frakt.

     

    Hvilket lønner det seg å gå for?

    Er GTX260 verdt de 400+ ekstra?

  5. Heisann.

     

    Da har jeg gått til innkjøp av en golf som jeg må fikse litt rust rundt om hjulbuene på.

    De er ikke gjennomrustet, så jeg gidder ikke å sette bilen inn på et verksted bare for å få gjort det, så jeg gjør alt selv.

    Men jeg er lang fra utdannet som lakkerer, så jeg tenkte jeg kunne koste på meg lister til å sette på rundt hjulbuene, for å skjule det lekre arbeidet mitt.

     

    Men, jeg lurer på om det er noe man trenger å bestille med ved siden av, eller følger alt med? Er de til å lime på, eller er det en annen fancy metode for å få de på?

    Er slike (hjulbuelister til VW Golf) jeg tenker på.

  6. Er 3000 rev/min høyt i 100 km/h på en automatkasse? Synes det virker litt mye, men kassen girer ikke ned selv om jeg renner unna i nedoverbakke.

    Det varierer noe fra motor til motor, men jeg syns ikke 3000 o/min er så ille gæli.

    Hadde det vært 5000+ ville det vært verre. Men nå kjenner ikke jeg til hva som er normal hastighet på den motoren der. :)

  7. En 86 mod Golf med 100.000km på telleren i god stand må være et godt kjøp! :)

    Evig klassiker.

    Er bare såvidt litt rust på 2 av hjulbuene, og det kan jeg ratt få fiksa lett selv, så det er ikke no problem.

    Blir nok å slå til på den før den blir borte, liten og snerten bil. ;)

  8. Heisann.

     

    Driver å ser etter en grei førstegangs bruktbil som jeg skal kjøpe meg.

    Etter litt titting har jeg funnet en Golf som jeg fikk veldig lyst på, men jeg vil jo ikke kjøpe en bil som jeg må koste på mætt i penger nå som jeg går på skole.

    Så mitt spm er om det er mange kjente feil med disse bilene?

    Noe jeg bør se nøye etter når jeg ser på den osv?..

     

    Bilen har gått ca 100.000km, ikke råkjørt som enkelte ungdomsbiler er.

  9. Det må sjekkes!

    Men går det på garantien? Skal vel i teorien ikke gjøre det med et såpass (relativt) lite inngrep.

    er vel bare hardware inngrep som går på garantien å de merker det ikke uansett:)

    så lenge du ikke knekker noe da:D

    Hehe, det var det da;D

    Skal ta å prøve det i morra etter skolen, er litt for mørkt i rommet her til å kunne fikle med sånne ting nå. Kan melde ifra i morra hvordan det har gått;)

     

    Fant skruer under noen gummibeskyttere på samme siden som skjermen!

    Da er det bare å skru opp de å sjekke... brb

     

    [Edit] Da er det fiksa, det som knakk var den klipse-mekanismen inni der, + at skruen hadde hoppa over noen gjenger. Men nå er skruen festa og skjermen funker som ny :)

     

    Takk for hjelp folkens :thumbs:

  10. Heisann.

     

    Skulle ta en titt på internettet + skolearbeid på den bærbare PC-en min her litt tidligere.

    Jeg har lokket nede så ikke katta mi skal finne på noe bøll nedi der, så jeg måtte naturligvis åpne det. Da jeg hadde åpnet det omtrent halvvegs opp sa det plutselig *knekk* i det festet som kobler selve PC-en og lokket med skjermen sammen, og nå er da denne rimelig løs, og lager fine knakelyder når jeg legger den ned igjen. Er dette noe som jeg kan fikse selv eller må den inn på rep hvis det kan repareres?

     

    PC-en er en snart 2 år gammel Asus M6Va.

     

    Legger ved et bilde hvor jeg har merket av problemområdet.

    post-37787-1208470878_thumb.png

  11. Slenger meg på her jeg, da det sikkert kan være av interesse for trådstarter.

     

    Jeg har dog funnet meg en bil som jeg lurer litt på om jeg skal kjøpe så jeg har å øvelseskjøre med + endelig bil når jeg er ferdig med lappen (uaktuelt å øvelseskjøre med muttern sin bil, da den er helt ny, så det tør jeg ikke).

    Bilen koster 19000,- og dette er litt mye å betale kontant, så jeg lurer på hva som er vanlig prosedyre ved å kjøpe en bil?

     

    Dette er en privat selger.

     

    [Edit] Fant litt om det på et annet forum. Er visstnok ikke noe stress å betale 19k cash.

  12. Heisann, da er min tid kommet for å starte med lappen, og er litt bekymra for oppkjøringa som kommer etter en stund. Lurer derfor på om det er noen her som har kjørt opp på trafikkstasjonen i Jessheim.

    Har nå lest til side 85 her og ser de fleste kjører opp i Drøbakk og Lillestrøm. Vil tro det er litt verre der, men ikke sikker (Jessheim er jo ikke akkurat bytrakter).

     

    Hvis det er noen som har kjørt opp på Jessheim, hvor kjørte du og hvordan var sensoren?

  13. Når jeg kobler skjermen til det nye skjermkortet så kommer det ikke bilde hverken i bios eller OS (Vista).

     

    Som jeg nevnte innledningshvis så har jeg et on-board grafikk kort. Bruker dette til å starte i tillegg til det nye.. Når jeg bytter kabelen over til on-board og starter så kommer det bilde både i bios og os. Er da jeg går inn i enhetsbehandlingen, uten å finne noe.

     

    Det gamle kortet jeg brukte var PCIe x16. Det nye er PCIe x1, og er koblet til PCIe x16 kortplassen.

    Høres ut som om du må skru av skjermkortet som er på hovedkortet ditt. Dette kan du gjøre i biosen. Jeg tror ikke skjermkort du setter i PCIe sporet ditt funker hvis det er skrudd på.

  14. 8800-serien throttler ved 120 grader og skrur seg av ved 130 grader.

    Men det er ikke akkurat sunnt for kortet å gå lenge på over 90 grader. Det kan senke levetiden på skjermkortet, men jeg er ikke sikker på akkurat hvilken temp det blir et problem.

    Har min egen regel på 8800GT at ikke over 85'c er ok.

  15. *bumpings*

     

    har nå fått min zalman 9700nt :D lå på ca 30c idle på 2400mhz (stock), så satte den opp til 3125mhz og har nå ca 40c idle. systemtemp på ca 34c. men, når jeg kjører orthos, allerede etter et halvt sekund, har cpu-tempen steget med omlag 10c, og holder seg der, eller går opp max 4 grader til. har hatt en maxtemp på 54c ca. Har ikke prøvd 3dmark06 enda.

     

    Den kjøleren skal gjøre nytta si den. Har en slik selv som hjalp meg å komme opp i 4GHz på luft :) (Oppsett i signatur, merk at jeg bare hadde ett skjermkort og 2gb ram på det tidspunktet)

     

    har nå teste lit mer.. undet cpu-testene i 3dmark06 er jeg oppe i 46-47c max, under hele testen omtrent. Resten av testene ligger på omlag 41c. Har en idletemp på ca 36-40c. er det trygt å klokke litt til? :) tenker området 2-400mhz mer. Hva bør maxtemp være? Ikke noe særlig mer enn 55-60c under full load?

    72'c er absolutt max du kan kjøre på, men jeg vil ikke anbefale å kjøre for lenge på den tempen. Jeg har satt meg en max på 65'c +/- noen grader. Dette under Prime eller Orthos load.

×
×
  • Opprett ny...