Gå til innhold

Kino1

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kino1

  1. Altså at personen er klar over det. Han bare gjør ikke homofile ting som det å ha sex med sitt sammeskjønn, selv om den biologisk er det, kan bare se for meg at det ville blitt litt kleint å rope homofob eller noe da, selv når personen annerkjenner at han er det biologisk, men vil ikke reagere på det fordi det er en synd :hmm: . Eller jeg pleier å si at det både er biologisk og et valg, mens for dyr er det kun biologisk om noen vil ta opp den debatten.

     

    Men hva synes du?

  2. Altså homofili er jo sett på som en synd. Jeg vet ikke hvor lite betydning dette har for folk som ikke gir en døyt om teologi og religion, men det er såpass et trossamfunn som folk faktisk tror er sant. Det blir som å si at vi skal tillatte drap bare fordi flere synes det er kult.

     

    Altså nå er jeg klar over at man kan bruke logikk for at enhver person vet at drap er noe som ikke er bra. Men jeg tenker at det folk tror på i teologisk sammenheng må henge sammen.

     

    For eksempel så har vi den konflikten at kvinner skal være underdannnig til mannen i bibelen, men det har blitt tolket for eksempel i et bibelvers at kvinner ikke kan være lærere til at det kun er prester det er snakk om.

     

    Du må generelt se om du kan tolke det annerledes om at vigsel skal være tillatt i religiøs sammenheng. Det er sånn det funker der.

     

    Edit: Men for å komme med forslaget. Si at grunnen at seksuell immoralsk eksisterte var for å forhindre aids og hiv... Ja jeg tviler på at kirken vil gå god for den. Men bare et typisk forslag til at den seksuell immoralsk regelen ikke trengs lenger. Omtrent det eneste jeg kan tenke om jeg skulle ha hatt en form for tolkning for homofilt ekteskap i en kirke.

  3. Mye av den politiske delen av kristendommen, når den faktisk var tatt på alvor var mest fra katolske delene som man skal takke, siden den hadde den sterkeste politiske innflytelsen i europa så lenge, så det var mer politisk enn religiøs. Det er egentlig under reformer at det svekket kristendommens innflytelse, det var derfor det ble erstattet med nasjonalisme og andre ideologier osv.

     

    Synes det er helt greit egentlig. Monokulturalisme er jeg mer åpen for.

  4. Ligger ikke mye av problemene at den blander seg politisk at det er slik problemer lages?

     

    Hvis man tenker teokrati som den aller værste formen av alle som styreform at religion har den utøvende makten.

    La oss se tilbake... hvorfor forandret kristendommen seg? Var kristendommen religiøs da?

     

    På en måte ja, men mest politisk, den katolske kristendommen var de som faktisk hadde sykt mye innflytelse politisk før i tiden i middelalderen. Egentlig er det takket være reformer at det svekket innflytelsen til den primære strenge kristendommen som engang eksisterte. Pga svekkelsen så var det troen på fornuften (Som er en god ide) men nasjonalisme, imperialisme osv kom også.

     

    Å vel... nå er vi på en måte kommet i en alder av globalisering. Omtrent alle religioner er tolket religiøst enn den gammeldagse måten som er politisk.....

     

    Utenom en.

    ragheads-vi.jpg

     

    Men ellers, hva tror du?

  5. Altså utifra kristen tolkning så er homofili fordømt som seksuell immoralsk. Noen vil tro at kristne er bundet til moseloven der loven er å steine folk for slike synder, men ifølge apostelen paulus gjelder det ikke kristen praktisk, så homofili er generelt bare fordømt som synd, på samme måte som andre seksuell immoralske synder i som

     

    - Anal sex

    - Oral sex

    - Bestialitet.

     

    osv osv.

     

    Edit: Altså nå er ikke jeg imot homofili, jeg bare sier dette utifra hvordan religionen i praksis er tolket.

    Personlig vil jeg si at homofili bør være tillatt som ikke religiøs ekteskap kalt borgerlig vigsel og bør ha like rettigheter som alle andre mennesker. Om man mener man skal vie homofili i kirken så må de ta det opp med en prest.

     

    Jeg har hatt forslag, men det høres så fjernt ut at det ikke har kommet til å funket i teologisk tankegang om å tillate homofili i ekteskapsform i kirke. Sånn sett så har religion en teologi å følge.

×
×
  • Opprett ny...