Gå til innhold

Robin-Andre

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Robin-Andre

  1. Ettersom lyden forsvinner når du trår inn clutchen, er det garantert utløserlageret, eller trøstelageret som enkelte kaller det (dårlig direkte oversetting av thrust bearing).

     

    Det kjedelige er at lageret koster som regel en hundrelapp eller 2, men du må i de aller fleste tilfeller løsne girkassen fra motoren, for å bytte dette. Jeg anbefaler å skifte clutch samtidig.

    Takk for rask tilbakemelding, skal konferere med en mekaniker jeg kjenner om dette, ettersom vi ikke klarte å pinpointe problemet helt. Takk :)

  2. Hei jeg har en Suzuki Baleno fra 1999.

    Den er kun kjørt 77.000 KM og slitedeler er i forholdsvis god stand.

    Hadde en langkjøring fra Ski/Gardemoen tur retur, på vei tilbake skulle jeg gire ned til andre gir, da begynte det å bråke skikkelig, det var en metall-mot-metall romle lyd og den var vanskelig å sette i andre gir.

     

    Gått en uke og ikke kjørt den noe særlig, har fått problemet ned til følgende muligheter(tror jeg):

    Venstre drivaksel(foran)

    Venstre drivknute(foran)

    lageret på venstre drivaksel som går inn til girkassa.

    Girkasse problem.

     

     

    Nå har jeg ikke noen problemer med å kjøre bilen, tatt noen småturer for å sjekke og det er ikke noe problem med å gire eller få den opp i fart. Lyden blir sterkere etterhvert som jeg kommer høyere opp i fart, men når jeg står stille/kjører i veldig lav fart er det ikke noen lyd. Når jeg skal gire til 5. gir lugger det en liten smule og lyden transformeres, den er mye mye høyere og det høres ut som noen har fekting med 2 motorsager mot hverandre.

     

    Når bilen står i fri med clutchen inne og jeg presser opp turtallet er det ingen lyd, fått den opp til 5-6.000 rpm uten noe lyd, men når clutchen er halveis inne eller lengre ut, begynner lyden helt svakt, helt til den står i fri uten clutchen inne, da er det ingen lyd. Kjører jeg turtallet opp til 5-6.000 i fri uten clutchen inne begynner jeg å høre den metall-rumle lyden.

     

    Er det noen som har vært borte i dette før eller vet hva dette er? Er det bare et lager eller høres det ut som om hele girkassa må byttes? Har sett på nettet og sliter veldig med å finne en girkasse til Suzuki Baleno 1.3 L forhjulstrekk.

  3. Hei er 18 og leter etter en førstegangsbil som er pålitelig.

    Setter grensen rundt 20.000 kr så forventer ikke så veldig mye, kun at det er lite feil eller feil som ikke påvirker påliteligheten til bilen.

     

    Fart bryr jeg meg egentlig ikke om, så lenge den kan kjøres på motorveien uten å forsinke trafikk :p. Er mer glad i en bil som kan akselerere.

     

    Har kjørt en 1998 VW Golf og en 1990 Suzuki Baleno, begge er bra biler og leter etter noe i den duren, lener mot golfen på grunn av størrelsen og at det er litt kraftigere motor på den.

     

    Er det noen som har forslag? :)

×
×
  • Opprett ny...