Gå til innhold

Vasily

Medlemmer
  • Innlegg

    276
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vasily

  1. Dette er kanskje ikke helt plassen å spørre om førere er litt vel harde på gassen? Er det noen her som har tung lappen i det hele tatt?

    9111259[/snapback]

     

    Har hatt den i over 20 år for min del :)

    9111275[/snapback]

     

    Det blir litt mer troverdig det du sier da ja.

  2. De fleste motorsykkelulykker skjer som singleulykker, utforkjøringer.

    Mange gjør det, men ikke de fleste. Det skjer flere personskader i kryss i sammenstøt med biler enn det er aleneulykker, noe sånt som 40% av skadene skjer slik. Sånn sett er synlighet i trafikken og ubeviste bilister en større risiko en motorsyklisten selv.

    9110682[/snapback]

     

    Jo, de fleste gjør det..

    "Ifølge Trygg Trafikk omkom 37 personer på motorisert tojuling i 2003 og 43 personer i 2002. De fleste ulykkene er såkalte eneulykker hvor det ikke er innblandet andre trafikanter."

    Racing sykler på risikotoppen

  3. Det er mange ulykker som skjer i svinger. Føreren har stor hastighet og velger feil spor. Midt i svingen finner føreren ut at han/hun har kommer feil ut svingen og får panikk, bremser feil og havner i grøfta eller autovernet..

    Nå er det en stund siden jeg kjørte sykkel, så rett gjerne opp litt... :-P

  4. Overvurdering av egne ferdigheter er en vesentlig ulykkesårsak blandt yngre førere ja. Men eksempelet du viser til tyder på at det er noe annet som skjedde.

     

    Det står jo at det var vitner og ingen rapporter om høy fart, mest sannsynlig har motorsykkelen truffet noe i veibanen eller et eller annet teknisk feil.

    9109649[/snapback]

     

    Hva er høy fart? 80-100km/t kan være nok til å få en sleng for en uoppmerksom. Vitner vil ikke vurdere høy fart før det er synlig i trafikken rundt 120-130km/t. Det kan ha vært mye trafikk på tidspunktet o.l som kvinnen ikke håndterte. Skal ikke spekulere så mye men det skulle vært interessant å visst om hun var erfaren eller fersk.

     

    RIP

  5. Jeg ser stadig vekk at det er nyhetsoppslag om mc-førere som har skadet seg alvorlig eller dør som fluer langs veiene i sommer.

     

    Overvurderer MC-førere sterkt sine egne kjøreferdigheter og er alt for harde på gassen?

     

    Det å kjøre for eksempel tung R-sykkel, kan være i overkant krevende for mange. I lavere hastigheter går det som en lek, men i høyere hastigheter kreves det erfaring, hvis ikke går det rett i autovernet.

    Banekjøring burde inngå som obligatorisk i føreropplæringen.

     

    Siste riksdekkende sak:

    Slynget mot autovernet

     

    Etter min mening, så skulle det vært gjennomført både IQ-test og psykologiske tester før man får lappen på tung sykkel, slik at det også blir mye dyrere å ta lappen. Alle disse ulykkene og dødsfallene koster samfunnet dyrt. Ikke minst er det tragisk for de familiene det gjelder. Barn som vokser opp uten mor og/eller far.

  6. "I all tid i miljøkampen i Norge har vi hatt et prinsipp om ikkevold og vi har aldri hatt maskerte aksjoner. Det Oddekalv har gjort nå, hvor han utfører sabotasje sammen med folk i finlandshetter, vil jeg fordømme på det sterkeste. Jeg håper at resten av miljønorge gjør det samme, sier en opprørt Hauge til NTB"

  7. Har trent en stund på SATS nå, og føler at jeg får liten frem gang kropslig. Derfor vurderer jeg å begynne med protein drikk, bare for og få litt fortgang.

    er dette og anbefale når jeg er i en alder av 16 år??

    8763594[/snapback]

     

    Hva mener du med en "stund"?

     

    Spis rikelig med:

    -tunfiskbiter i vann + en stripe majones

    -makrell i tomat

    -kylling

    -egg og bønner

    -tran på flaske

    -skummet melk

×
×
  • Opprett ny...