Gå til innhold

Bladkiosken

Medlemmer
  • Innlegg

    185
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bladkiosken

  1. www.coffeehit.co.uk har godt ut

     

    Siden det har vært mye snakk om kverner her i det siste så tenkte jeg skulle spørre her. Jeg er på jakt etter en ny elektrisk kvern som fungerer "for alt". V60/Aeropress er viktigst, men jeg vil også kunne kverne for espresso med adekvat resultat.

     

    Som alle andre vil jeg selvfølgelig bruke så lite penger som mulig, men med tanke på hvor mye kaffe jeg faktisk drikker så vurderer jeg å bruke opp mot 3000.

     

    Jeg har sett litt på Baratza Virtuoso, den ser fin ut så vurderer den.

     

    Jeg bor for øyeblikket i EU-land, så om det er noen kverner som er betydelig billigere enn i Norge/ikke tilgjengelig uten å bestille på nettet som er bedre enn Baratzaen eller noe annet i Norge så er jeg åpen for forslag.

     

    www.coffeehit.co.uk

  2.  

    Det der er ikke det som er i lovens forstand er unødig til hinder.

    Det er det delte meninger om. Man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at de syklistene er unødig til hinder for øvrig trafikk. Forresten så sykler de usedvanlig tregt også. Det er nettopp sånne ting som er med på å skape syklisthat der ute, og som gjør trafikken farligere for syklister. Er det virkelig så vanskelig for syklistene å ta mer hensyn? De kunne da ha brukt sykkelveien et stykke av oppoverbakken.

     

     

    Helt enig! Selv som syklist vil jeg kalle disse særs egoistiske!

    • Liker 1
  3. Har eltet mye med min Ankarsrum, og noe jeg tror er lettere med den enn andre er å tilsette mer vann under eltingen. Ikke at det er veldig lett å få i gang deigen igjen, men tror nok det er lettere med den siden det er lettere å komme til.

     

    Det skal evt. tilsettes mer vann og ikke mer mel under elting.

     

    Ankarsrumen greier 1.5 liter væske ved elting av grovbrød. Det er en del mer enn hva Kenwood greier, som jeg kan huske fra da jeg undersøkte sist.

  4.  

     

    Noen andre som har merket at det iķke lengre er mulig å hoppe over alle reklamevideoer i youtube?

     

    Før kunne jeg alltid skippe reklamer etter 5 sekund. Nå blir jeg tvunget til å se dem ferdig. Finnes det noe adblock som fungerer for dette?

     

    Youtube Adblock for Xposed, men da må du roote.

     

    Block at router.

     

     

    Tenker du på AB-Solution? Kjører det scriptet allerede på min Asus-router, og var ikke klar over at det også kan blokkere youtubereklame.

     

    http://www.snbforums.com/threads/ab-solution-2-0-is-out-v2-0-1.34530/

  5. Mischa Maisky var bare et eksempel. Foraldel han spiller veldig bra, men det er nok det at han er overrepresentert på youtube at jeg viste det stykket. Det er greit å få det live fremført noenganger. Vel og merke så sant kvaliteten er bra på framføringen, jeg mener den er bra.

     

    Foraldel uten at jeg vet kan det hende Tidals innspillinger er bedre enn Mischas live versjon på youtube uten at jeg vet.

     

     

     

    Mischa  får litt kritikk av å spille romantisk på barokkstykker. Jeg hører at vår mester Truls Mørk også har en sånn romantisk tilnærming, noe han også selv har sagt i intervju.

     

    Det vil si å legge til følelse og vibrato på steder som... opprinnelig skulle vært litt mer strikte og korrekte. Romantikken og klassisismen er nok de musikkstilene som de fleste mestere er kjent med, og dette kan påvirke deres spillestil.

     

    Haydn var i perioden til Wienerklassisismen sammen med bla Mozart og Beethoven.

     

    Critical reception

    There has been much controversy over Maisky's playing. Part of the public criticizes his extensive and often extreme use of vibrato and his generally loud playing.[6] Another part feels that Maisky thus maintains a romantic quality -- even when interpreting baroque music -- that cannot be found in many other players. For example, a review by BBC Magazine writer Jan Smaczny states that 'Maisky's performance of these works could hardly be bettered. Strauss's Sonata has enormous youthful élan, and the arrangements of the Romance for cello and orchestra and "Morgen" are exquisite. The expertly made Dvorák arrangements fare equally well in fact, the performance of the Sonatina matches the finest violin readings with a superb sense of engagement and ensemble in the faster movements. Excellently recorded, this recital wins on all counts (Morgen! Opus 27, Number 4. 1894, Richard Strauss)

     

     

    Sitat slutt

    Jeg synes Mørks Bach cello suiter er meget bra, men andre foretrekker nok det litt mer strikte og kjøligere Janos Starker, som spiller mer rett av papiret. Jeg fikk Mørk anbefalt i et hifiblad og angrer ikke på mitt kjøp.

     

    Janos Starker har vel malen så å si, men alle artister/mestere har sin egen stil og preg.

     

    Eksempel Janos

     

    _https://www.youtube.com/watch?v=BTVLaUL2Nys

     

    Eksempel Mischa

     

    _https://www.youtube.com/watch?v=mGQLXRTl3Z0

     

     

    Lærerik og interessant lesing. Takk så mye. :)

  6. Noen andre som har merket at det iķke lengre er mulig å hoppe over alle reklamevideoer i youtube?

     

    Før kunne jeg alltid skippe reklamer etter 5 sekund. Nå blir jeg tvunget til å se dem ferdig. Finnes det noe adblock som fungerer for dette?

     

    Youtube Adaway for Xposed, men da må du roote.

  7. Jeg skjønner ikke at Tidal ikke har den Haydn Cello conserten no 1 in C major.

     

    Men jeg bruker ikke Tidal da... men trodde de hadde mye kjent klassisk, den Haydn konserten er rimelig kjent.

     

     

    De har den i mange eksemplarer, men ikke med Mischa Maisky og Wiener Symphoniker.

  8. Føler snobberiet kryper innpå meg når noen nevner Katherine Jenkins og The Priests.  :tease:

     

    Min favoritt komposisjon dirigert av en av mine favoritt konduktører Gergiev.

     

     

    Han har en maskulin fremtoning, mens hans væremåte er det motsatte. Husker første gang jeg så han. Det var gøy. :)

×
×
  • Opprett ny...