Gå til innhold

Simenmtb

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Simenmtb

  1. Trenger litt hjelp angående ventilstyring på en BMW 3 serie. Det gjelder en 320i. Kommet opp feilkode angående ventilstyring. Er dette problematisk å kjøre med? Kan de skade motoren? Noen som evt har pris på å fikse dette? Stor og krevende jobb? Motoren det gjelder en N46 hvis det har noe å si

  2. V702010 skrev (På 10.7.2020 den 15.11):

    Hei. Har fått samme problem som du beskriver. Fant du ut hva som var feil Simen ? 
    mvh. Tommy

    Hei. Jeg kom fram til at den var død og ikke fungerte mer. Jeg fikk kjøpt en brukt og satt inn og da fungerte den fint. Tror det elektriske tok kvelden og da var det bare bytte som fungerte. Prøvde å rengjøre koblingen uten hell. Jeg måtte hvertfall bytte min. Lykke til

  3. Hei

    Noen som vet hva denne delen heter? Den delen med 3 store og 1 liten slange på? Tror den lille er en vakuumslange. Den er knekt, så jeg har prøvd å tape den, men er ikke helt optimalt, samt at den store slangen som går til røret etter luftfilteret også har fått et hull i seg. Ser at det er litt olje og dritt inni slangene, og det er neppe optimalt. 
     

     

    Noen som har peiling på om det går greit å kjøre litt med? Har merka at bilen har fjuska litt ved pådrag i det siste. 
     

    Har prøvd å leite litt på nettet, men finner ikke ut av av denne delen heter eller hva den egt gjør.  Det gjelder en Peugeot 307 hvis det har noe å si. Er en bensin uten turbo.

    C96C3845-88C7-4D6A-A05A-024BA47CBA01.jpeg

  4. Okei. Fikk tatt av armen og rensa og smørt opp, men hjalp ikke all verdens. Skal se på glideboltene på caliperen når jeg har mulighet. Vet at det er dårlig butikk å legge for mye penger i den, da den ikke er verdt all verdens. Prøver dette først og ser hvordan det blir da. Takk for svar

  5. Nå har det seg sånn at jeg er student, så prøver å holde bilkostnadene nede så godt som mulig, selv om det ikke alltid er så lett. Vil det funke å koble av waieren, skru av armen og prøve å gjøre rent? Hvis det er mulig og det ikke funker så blir det vel å ønske seg ny caliper til jul? hvordan erfaring har dere med lufting? Bare å lufte helt vanlig på kun denne caliperen eller alle 4?

  6. Her ser dere bilde av caliperen når håndbrekket er av og man ser at armen ikke går tilbake til stopperen som gjør at bremsen henger på. Må manuelt trekke denne tilbake med en skrutrekker eller noe hardt. Har satt på den fjæra som liksom skal hjelpe den litt ekstra tilbake, meg i ræva...

    post-376439-194750_thumb.jpeg

  7.  

    Hei

     

     

     

    har en Peugeot 307 2004 modell som jeg har litt problemer med. Har hatt bilen i litt over ett år nå. Problemet er at når jeg tar av håndbrekket, så henger venstre bakhjul litt. Jeg merker godt at det bremser, men ikke så mye at det låser (unntatt i svinger på vinterføre). Når jeg tar av håndbrekket merker jeg at det er en dødgang i spaken. Waieren er løs og det er ikke den som henger. Det er armen til håndbrekket på venstre bakhjul som henger.

     

     

    Jeg har vist om dette en stund, og har derfor ikke brukt håndbrekket på lang tid, men tenker at det kan være greit å få fiksa opp i. På caliperen er det en arm som blir dratt i når jeg tar på håndbrekket, men denne går ikke helt tilbake når jeg tar det av. Jeg kjenner at den er ganske hard, siden jeg må legge meg litt under bilen og ta en skrutrekker eller lignende for å dytte armen tilbake på plass. Da funker det helt fint og henger ikke mer før jeg bruker det igjen. Ganske kjedelig å måtte fram med en skrutrekker og legge seg under bilen hver gang håndbrekket blir brukt...

     

     

     

    Noen som har tips for hva jeg kan gjøre for å fikse dette? Har prøvd å ta brekket på og dra tilbake flere ganger uten hell. Har også prøvd å kjøre fremover og bakover, fortsatt samme greia. Har prøve å spraye endel wd40, men ser ikke ut til å hjelpe så mye det heller. Det henger fortsatt hver gang det blir brukt. Noen som vet hva jeg kan gjøre? Er eneste alternativ å bytte hele caliperen eller går det ann å skru av bare armen og rengjøre rundt der og håpe det fikser det? 

     

    Legger ved bilde av caliperen

    post-376439-2024584_thumb.jpeg

  8. Okei, takk for svar. Da skal jeg prøve å finne den fargen jeg vil ha i billakk. Noen spesielle merker dere har god erfaring med? Regner med at det er best med 2k klarlakk siden det er felger og de kan få «kjørt» seg litt? Anbefales det syregrunning eller kan jeg bruke vanlig grunning hvis jeg ikke pusser helt ned til metallet?

  9. Hei

     

    Noen som har tips til nettside å kjøpe lakk til felger? Funker det fint å bruke billakk eller burde jeg bruke lakk som er tilpasset felger? Har fått med meg at det er greit å holde seg til samme merke på grunning, lakk og klarlakk. Finner ikke stort mye felglakker, spesielt annet enn sort og sølv. Noen som har tips til bronse lakk til felger? Tenkte noe i samme gata som denne fargen.

     

    Noen som har tips til nettside hvor jeg kan få tak i grunning, lakk og klarlakk? Eller burde jeg stikke innom nærmeste mekonomen? Anbefales det 2k klarlakk eller vanlig?

    post-376439-4523684_thumb.png

    post-376439-4523686_thumb.png

  10. Noen som har tips om det er best med aktiv eller passiv sub? Og hvor mye watt burde jeg ha for at det skal bli god lyd? Trenger ikke såpass mye at hele fylket hører jeg kommer, men vil jo ha litt lyd. Anbefaler dere mono eller 2/4 veis forsterker?

     

    Hvordan kabler skal jeg bruke? Følger det som regel med eller må jeg kjøpe utenom? Er det «standard» hva man bruker eller kommer det ann på forsterkeren/subben?

  11. Hei. Trenger litt hjelp til å velge hvilken bass of forsterker jeg trenger til bilen min. Hittil har jeg fått satt inn Pioneer mvh-x580dab spiller og alpine spg-17cs mellomtone, diskanter og delefilter. Dette har hjulpet mye, men savner fortsatt litt av bassen.

     

    Noen som har tips til billig bass og forsterker som vil spille bra sammen med dett? Vil helst ikke legge for mye penger i dette da jeg er student og det er ikke ubegrenset med penger... vil helst prøve å holde meg rundt 2500,- hvis det er mulig. Noen anbefalinger?

     

    Har sett litt på denne: https://bilradiospes.no/produkter/bilstereo/bilstereopakker/basspakker/pakker-med-basskasse/basspakke-m-dobbel-10-tommer

     

    Noen tanker om denne pakka? Burde jeg gå for enkel eller dobbel bass?

     

    Det gjelder en Peugeot 307 2004 modell hvis det har betydning.

  12. Hei. Har et par oz felger som trenger litt lakkering. Noen som har tips til farge jeg kan bruke? Legger ved bilde av felgene. Blir det best resultat av 1 farge, eller burde jeg prøve å gjøre noe lignende som de er nå? Det er en kant som er en annen farge før det blir mørkere inne ved der armene tar tak i selve felgen.

     

    Noen som også tilfeldigvis vet hva disse felgene heter og om de er ekte eller replika?

    post-376439-3635646_thumb.png

    post-376439-3635657_thumb.png

  13. Anbefaler dere å dra på et verksted og lese koder og bytte sensor selv hvis det er det som er problemet og evt dra tilbake igjen å slette koden hvis den ikke går vekk av seg selv eller å kjøpe et diagnoseverktøy og fikse det selv? Hvis det blir flere turer til verksted for å lese av koder, så lønner det seg jo i lengden å ha leseren selv tenker jeg hvertfall. Men da er det jo greit å ha en som kan gjøre det meste

    • Liker 1
  14. Okei, takk for svar. Har sjekker ABS begge sider foran. Ringen ser fin ut og jeg har prøvd å gjøre litt rent og tatt av sensoren og satt den på igjen uten hell... begynner å bli ganske lei av dette... noen som har tips til en billig og god diagnoseleser? Tenker rundt 1-2000 et sted, helt så billig som mulig. Den må da altså kunne lese ABS feil. Fint om den kan slette koder og lese/slette airbag feil. Noen som har tips til en god diagnoseleser?

  15. Okei. Har fått byttet noen ganger nå. Vannet ser klart og fint ut nå. Men når jeg fyller på vann, så «bobler» det jo litt når lufta kommer ut. Når jeg har fått fylt på nok og starter bilen, skal lokket være av eller på? Jeg så noen ganger at hvis jeg hadde fylt tanken litt under maks og starta bilen, så rart vannet over etterhvert? Altså, det rant ut av tanken. Hvordan kan det skje? Er det ikke bare luft som kommer opp der når jeg har fylt den opp og starter motoren?

     

    Har ikke fylt på frostvæske enda, tenkte å ringe bertel o Steen i morgen bare for å være sikker på at jeg fyller riktig type frostvæske. Vet at Peugeot kan være litt kjipe noen ganger... i og med at jeg hadde grønn/blå i og skal fylle rød nå. Kanskje det beste er bare å bytte og få tak i blå? Han jeg kjøpte av virka litt spesiell. Han mente det var Samma det, bare man ikke blanda de. Han sa det gikk bra hvis jeg ikke hadde fått flusha alt heller, for det skada ikke å blande bittelitt. Han sa at rød var best og at blå var dårligere, og at grønn var midt i mellom. Stemmer dette eller er han helt på bærtur?

  16. Okei, er på andre runde med vann nå. Første gangen var det helt svart, nå var det litt mer grønn aktig. Hvor mange ganger tenker du det er greit å kjøre på med vann og få flusha ut alt? Hvor lenge skal jeg kjøre/la bilen stå på med bare vann før jeg tømmer av igjen og fyller opp?

  17. Okei, er på andre runde med vann nå. Første gangen var det helt svart, nå var det litt mer grønn aktig. Hvor mange ganger tenker du det er greit å kjøre på med vann og få flusha ut alt? Hvor lenge skal jeg kjøre/la bilen stå på med bare vann før jeg tømmer av igjen og fyller opp?

×
×
  • Opprett ny...