Gå til innhold

Lundn

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lundn

  1. Hei,

    Vi bor i ett sameie der vi har boder i fellesgarasjen, i den siste tiden har vi vært plaget med innbrudd i flere boder. Bodene er helt enkle og satt opp med lettdører (typ innerdør) og enkle gipsplater. Dørene åpner seg innover.

    Har sett på T-profil til å dekke låskasse, men går vell ikke når døren går innover.

    Har dere noen gode tips for å sikre boden, uten at det koster skjorta?

  2. Hei,

    På skattekortet mitt er det ført en del høyere lønnsinntekt for 2024 enn det som er realisitisk (200k for mye). Bør denne justeres ned, eller greit med en buffer itilfellet det blir mye ekstra lønn (overtid) det året?

    På lån/gjeld står det også 400k for mye ettersom jeg gjorde ekstra innskudd ifjor da jeg fikk lånet. Burde denne også justeres ned?

    Da må vell også rentene justeres og?

    Hilsen en som burde ha lært dette for 12 år siden :)

  3. Hei,

    Vi er igang med å få tilbud fra forskjellige malere om å få malt noen rekkehus. Kledningen er kun behandlet med grunning og hvit fra fabrikk. Hvit fargen er "bomull", så den er ikke knall hvit. Den nye fargen skal være en ganske mørk grå.

    Så det jeg lurte på er om noen har erfaringer med att det holder med ett?

    Originalt har jeg bedt om tilbud på ett strøk maling, kun en av malerene (har hatt 6 stk inne) nevnte att det kanskje trengtes to strøk.

  4. Sameiet vi bor i har problem med att gjesteparkering som regel er full på kveldene av de som bor der, som vil si att alle gjester som kommer har vanskelig med å finne parkering.

     

    Hver enhet har en tildelt plass i garasjeanlegg, men ikke alle benytter seg av det (eller har 2 biler).

     

    Styret har nå valgt å utstede 1 stk parkeringsbevis per enhet som skal være synlig i bilen, hvis ikke vil "vekommende" bli fakturert 250 kr (hvis de står på gjesteparkeringen).

     

    Har styret rett til å gjøre dette?

     

    For oss er det ikke ett problem, ettersom vi har 2 plasser i garasjen. Men det betyr også att vi ikke kan ha mer enn 1 gjest med bil på besøk uten å måtte bli fakturert 250 kr..

     

  5. Hei,

     

    Er det noen som har peiling på setningsskader?

     

    Vi vurderer å kjøpe en ny bolig som ble bygget i år, men på visningen fant vi noen setningssprekker som gikk fra bærebjelken i taket og ned veggen (ca 1m) og på motsatt side var det sprekker rundt selve bjelken. Det såg ikke ut som de var spesielt brede (under 1 cm).

     

    Jeg vet att det ikke er unormalt att det setter seg litt, men vil dette være ett problem?

     

    Evt. hvem kan ta en slik vurdering?

     

    Takk!

    post-376420-0-20235200-1538157965_thumb.jpg

    post-376420-0-54356700-1538157968_thumb.jpg

  6. Hei,

     

    Vi driver nå og ser etter en større bolig og kom over en som vi syns var attraktiv, men er litt usikker hva som menes i ett av punktene.

     

    I tilstandsrapporten fra takstmann står det følgende:

     

    Undersøkelsen omfatter visuell vurdering av taktekkingsmaterialer. Her kommenteres også undertak, vind skier og gesimser.

     

    Taket er originalt og tekket med teglstein som ligger godt og var uten synlige mangler/skader av enkeltstein på befaringen. Befaringen er foretatt fra bakkenivå. Undertak består erfaringsmessig av papp eller sutaksplater, strø og lekter i normalt god stand. (nivået under papp/sutak er ikke kontrollert).

    TG 1

     

    Konklusjon/Vurdering

    Taktekking/panner må fortløpende vurderes

     

     

    Det er konklusjonen/vurdering vi undret litt på, mener han att han ikke har hatt noen tilstrekkelig vurdering av taktekkingen, eller at det må utbredes? :hmm:

     

    Takk for svar :)

     

  7. Hei,

     

    Jeg og min samboer vurderer å gi bud på en leilighet der eieren har røyket inne. Han har bodd der siden 2006 og går ut i fra at han har røyket hele tiden. Da vi var på visning luktet det forholdvis mye røyk.

     

    Det jeg lurte på var om det er vanskelig å fjerne røyklukt? Har lest rundt og funnet ut att eddik fungerer bra, men må mest sannsynlig males også.

     

    Er det noen med god erfaring med dette?

     

     

×
×
  • Opprett ny...