Gå til innhold

viken1

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av viken1

  1. Hei, jeg følte det omtrent på samme måte som deg under høstsemesteret i matten. Jeg hadde det vanskelig for å henge med i forelesningene, men møtte fortsatt opp for å ta notater, disse hjalp veldig da jeg gjorte oppgaver på egenhånd senere. Hvis du er i Oslo anbefaler jeg forelesningene til Svein, han går grundig gjennom pensum og er veldig flink! Sjekk aktivitetsplanen for oversikt over hvor og når forelesningene er. Men det absolutt viktigste er at du gjør oppgaver, jo flere jo bedre, og gjerne sammen med andre, både du og de andre vil få stort utbytte av dette. Gjør oppgaver fra boka, begynn med det første kapittelet og jobb deg gjennom pensum. Etter hvert kan du begynne med tidligere eksamensoppgaver.

     

    Disse videoene fra en foreleser i Stavanger hjalp utrolig mye, jeg tror de dekker så å si hele pensum.

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLIL-ab4XLlB24YCyW5GjusIxYneew4aTh

     

    For meg gikk det veldig bra til slutt. Etter innleveringen på midten av semesteret begynte jeg å jobbe for fullt, og gjorde haugevis av oppgaver. Det tar litt tid å komme i gang, men jeg tror det er fullt mulig for deg gjøre det bra. Bruk tiden godt, og løs oppgaver!

  2.  

     

    Noen andre som har eksamen i mikro? Dritt lei det faget, er 3 gangen jeg tar det opp fordi jeg misforstår oppgavene hver gang!

    Jeg skal også ta den opp, sliter litt selv! Skal komme i gang med eksamensoppgaver nå.

    Synes du det går greit med oppgavene?

     

    Er kjempe greit når jeg jobber med det, men tror nok jeg misforstår hva de spør etter. Får jeg en C så er jeg storfornøyd!

     

     

    Sliter med litt av det samme. I tillegg har jeg ikke jobbet med faget på en stund, så jeg må bruke litt tid på å hente meg inn. Liker virkelig ikke disse oppgavene hvor vi må drøfte og gjøre rede for ulike ting, svarene mine blir på en måte veldig basic.

  3.  

    I en gruppe på 6 land med forskjellige pengeenheter er antall valutakurser 15. Av disse er antall frie valutakurser:

     

    Hvordan regner jeg ut dette??

     

     

     

     

    Hvis det er n forskjellige pengeenheter (land), er det n-1 frie valutakurser. Altså 6-1=5 frie valutakurser.

  4.  

     

    Her er mine svar (som jeg ikke ville ansett som en fasti), men deler likevel

    1: c

    2: d

    3: b

    4: a

    5: e

    .......

     

    Jeg har mye av det samme som deg. Unntakene er 5d, 35c, 40b, og 45b. Og selvfølgelig de jeg ikke svarte på: 13, 14, 15, 21, 22, 23, 28, 29, 31, 32, 33, 34.

     

    Betryggende å høre! Da bør vel en C være reddet! :)

     

     

    Hadde blitt superfornøyd med en C akkurat nå!

     

    Spørsmål angående de to oppgavene med feil i teksten, disse må vel utgå?

  5. Høst 15, oppgave 8. Modell I testes mot modell F. Ser i fasiten at m=6, altså er det bare seks B-er som testes i nullhypotesen. Er det slik da at alle utenom pepsibefore testes, siden dette er den eneste signifikante variabelen, og dermed eneste variabel i modell I?

     

    Med tanke på vår caseoppgave, om vi f. eks. blir bedt om teste H mot E, skal vi da teste alle variablene utenom impressions siden denne er den eneste variabelen i sluttmodellen til H?

     

    Hva tenker dere? Håper dette gir noen mening!

  6.  

    Noen som har gjort H14 oppg. 9? Ifølge fasiten skal Ho beholdes (ingen heteroskedastisitet). Skjønner ikke hvordan dette kan stemme når testverdien er 25,77, og de kritiske verdiene er henholdsvis 2,370, 3,111 og 4,881. Ho bør jo da forkastes, og feilleddet er heteroskedastisk på alle nivåer. Eller er det noe jeg ikke har fått med meg?

    Stussa på den selv. Tror nok fasiten er feil, for H0 forkastes jo, 

     

     

    Ja, du har nok rett.

  7. Noen som har gjort H14 oppg. 9? Ifølge fasiten skal Ho beholdes (ingen heteroskedastisitet). Skjønner ikke hvordan dette kan stemme når testverdien er 25,77, og de kritiske verdiene er henholdsvis 2,370, 3,111 og 4,881. Ho bør jo da forkastes, og feilleddet er heteroskedastisk på alle nivåer. Eller er det noe jeg ikke har fått med meg?

  8. Noen som kan forklare en enkel metode å finne m? Står at det er " antall påstander", men hva vil det si når jeg bare får oppgitt en modell? 

    Kjedelig å slite med noe som sikkert er kjempeenkelt..

     

    Det viser til antall påstander, altså likheter (=) i nullhypotesen. Eks. antall A-er eller B-er du tester. La oss si du får oppgitt modellen

    premiere = B1 + B2torsdag + B3fredag + u

     

    Nullhypotesen skal være B2 = 0 og B3 = 0. Totalt antall B-er (altså k) er 3, men antall påstander (m) vil være 2. 

  9.  

    Hvordan finner man p-verdier? Er på H15 oppg. 26, og er så forvirret.

    Jeg vet ikke hva oppgaven er, men p-verdiene finner du i modellene i Stat under P>t

     

    Oppgaven er ikke knyttet til caset, så det er ingen modeller å vise til. Den går ut på å gjennomføre en t-test og så finne p-verdien forbundet til denne. Men nå tror jeg at jeg har funnet ut av det :)

  10. Er det noen som kan hjelpe meg med en oppgave i faget økonomi -og virksomhetsstyring. Det er oppave 8 fra eksamen høst 2015. Hvordan beregner de investerings- og finansieringaktiviter? skal ha eksamen imorgen og sliter litt med budsjettering. 

     

    Beløpet fra investeringsaktivitetene er svaret man kommer frem til i oppgave 4, altså kjøp av anleggsmidler. 2000 i finansiering vil jeg tro er økningen i innskutt egenkapital.

  11. Er det noen her som har Anvendt mikroøkonomi? Hvordan leser dere frem mot eksamen? Det er jo så få eksamensoppgaver som er tilgjengelige, og i tillegg er det noen av dem som mangler sensorveiledninger. Eksamenskontoret sier at det ikke er blitt laget sensorveiledninger til disse, det er jo helt tåpelig.

  12. Er det noen som har erfaring med eksamen i Finansregnskap og regnskapsanalyse? Med tanke på innføring i tabeller osv, får vi disse utdelt eller får vi vanlige ruteark hvor vi må tegne opp selv? I så fall vil jo noe av tiden gå med på det i og med at eksamen kun er tre timer.

×
×
  • Opprett ny...