Gå til innhold

Olvis

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Olvis

  1. (Visste ikke hvor jeg skulle plassere emnet.)

    Er det noen andre som har merket dette? Det kan gå månedsvis før jeg blir oppringt av dem, før jeg plutselig blir oppringt av tre på én dag.

    Eksempelvis har jeg i går og i dag blitt oppringt av fire ulike numre:

    • 40288741
    • 45618458
    • 40289964
    • 40291423

    Flere av dem er rapportert som svindel fra strømselskapet Fortum.

    Jeg tar aldri telefonen når ukjente numre ringer. Men ofte forsøker jeg å ringe tilbake. Da er enten telefonen slått av, eller de svarer ikke.

    Er det noen som vet hvorfor man ofte ser ut til å bli «serieoppringt» av telefonselgere?

    Jeg ser jo muligheten for at det er «samme kunde» som ringer igjen og igjen...

  2. Jeg er i prosess med å kvitte meg med Sbanken, før den kvitter seg med meg. Jeg fikk denne merkelige meldingen (vel, jeg synes den er merkelig). Jeg har uthevet i rødt ordteksten jeg lurer på:

    Sitat

    Varsel om vilkårsendring i ditt kundeforhold i DNB og Sbanken

    Fra: Banken

    Dato: 19.01.2024 17:01:56

    Hei,

    Som kunde med fond i Sbanken vil du i løpet av våren få tilgang til et enda større utvalg av fond. Samtidig øker vi prisen på indeksfond fra 0,06 til 0,10 % for å tilpasse oss markedssituasjonen. Dette gjelder også øvrige fond som har indekspris.

    Ditt personvern

    For kunder i Sbanken-konseptet gir vi relevant informasjon om personvern på samme side som du finner oppdatert informasjon om Sbanken-konseptet og DNB. Du finner også alltid vår personvernerklæring på dnb.no. Har du spørsmål om rettighetene dine eller andre spørsmål om personvern? Du kan kontakte kundeservice på 55 26 00 00 eller ta kontakt på chat når du er innlogget.

    Varsel om endring av dine finansavtaler:

    Som beskrevet over, vil det skje enkelte endringer i dine finansavtaler med oss. Endringen iverksettes 22. mars 2024. Du finner alle priser i Sbanken-konseptet i prislisten vår (Lenkes til sbanken.no/priser)

    Endringer i din disfavør fremmes etter finansavtaleloven som et forslag til deg, som du kan godta eller avslå. Du godtar endringene ved å ikke gjøre noe.

    Du kan når som helst og vederlagsfritt si opp avtalen. Banken har rett til å si opp dine avtaler dersom du ikke godtar en saklig begrunnet endring. Godtar du ikke en eller flere endringer må du skriftlig varsle banken om hvilke endringer dette gjelder. Du må i så fall varsle oss senest 22. mars 2024. Avtalen vil da være oppsagt fra bankens side, og oppsigelsen inntrer 22. mars 2024.

    Oppsigelsesadgangen følger av finansavtaleloven, jf. særlig § 4-43.

    En oppsigelse kan ha uheldige konsekvenser for deg. Vi anbefaler derfor at du kontakter oss på 55 26 00 00 for en samtale, fremfor å avvise endringen.

    Dersom du vurderer å klage på endringene, oppfordrer vi deg til å kontakte oss på telefonnummer oppgitt over. For å kunne behandle en klage trenger vi skriftlig gjør rede for hva du er misfornøyd med. Kontakt oss på [email protected] eller send et brev til Sbanken v/Klage, Postboks 7077, 5020 Bergen. Etter at vi har vurdert saken, kan du klage til Finansklagenemnda.


    Hilsen oss i Sbanken – et konsept fra DNB

    Betyr dette at vi må sende meldinger til banken om at «vi godtar ikke disse endringene!!»? Er det ikke en enkel prosess å skulle avslutte kontiene sine/medlemskapene sine?

  3. Hedonism skrev (På 18.1.2024 den 7:49 PM):

     

    Nye Samsung S24-serien var en skuffelse i år for oss nordmenn, Exynos på de "vanlige" modellene, nedgradert ultrazoom-linse på Ultra (joda, jeg vet den har høyere mpix) og AI hvor mesteparten av funksjonene ikke vi fungere på norsk språk. Jeg ville heller kjøpt en av S23-modellene til en brukbar rabatt fremover om jeg skulle kjøpe ny topmodell fra Samsung.

    Ikke at disse AI-funksjonene noensinne vil ha et praktisk formål :P

  4. OJ Doe skrev (På 9.10.2023 den 12:40 PM):

    Jeg kommer heller aldri til å bistå Politiet med noe mer enn minimum. Skulle jeg være mistenkt, advokat takk. Dersom det haster så veldig å få tak i informasjonen kan de sikkert klare å skaffe en advokat ganske raskt.

    Som vitne? Advokat, takk. Jeg har absolutt ingen tillit til at Politiet vil meg vel, at det opptrer rimelig eller tar høyde for at de forholder seg til mennesker. 

    Slike holdninger som jeg deler med mange andre, oppstår ikke magisk. Det er Politiet og organene rundt som skaper den. Som man reder, ligger man. 

    Men har man «krav» på advokat for den minste forsømmelse, som fører til inkallelse til politiet? Lurer litt på det, vi er jo ikke USA (selv om mange sikkert tror det).

  5. spiff42 skrev (På 6.1.2024 den 5:23 PM):

    Å la naturen være i fred er det aller viktigste vi kan gjøre. Å bruke 100 år på å brenne opp organisk materiale som har samlet seg opp i løpet av flere titalls millioner år er det motsatte av å la naturen være i fred.

    Dessverre like politisk populært som å få bedre økonomi ved å spare penger (dvs. ikke bruke dem) 😛
    Politikere vil alltid måles mot noe konkret, framfor noe de har hindret. Det er trist!

  6. Malmern skrev (På 6.1.2024 den 9:03 PM):

    2FA varselet så slik ut:

    Sign+In.png

    Forstår jeg dette rett, at dere mener at ved å trykke noe som helst ved bekreftelsesvarselet fra Google – så har man iverksatt en overlevering av kontoen sin til hackeren? Det virker helt utrolig for meg.

    "Hackingen" må jo ha skjedd i forkant, eller i det, varselet kom. Jeg går ut ifra at varselet er ekte, men at hackeren kanskje har kontroll på tofaktorløsningen på en eller annen måte.

  7. Simen1 skrev (15 timer siden):

    Smak og behag - jeg likte hverken Finland eller Tyskland sitt bidrag. Polen derimot - konkurransens beste låt!

     

    Tuller du? 😅

    Jeg prøver å fatte Polens relativt høye plassering i telefonavstemningen, og klarer ikke logisk resonnere meg fram til noe annet enn at alle polakkene i Vest-Europa «ringte hjem».

    Dét, og at den kanskje er en veldig «umiddelbar» låt, som minner om strand, sol og what have you. Men mest av alt høres den ut som noe som var for dårlig til å være med i Eurovision selv for 20 år siden (da Eurovision var på sitt dårligste).

  8. Vurderer sterkt å kjøpe s10+. Hva er deres erfaringer så langt med den?

     

    Oppdateres apper ofte(integrasjon osv)?

    Bugs etc?

    Fingeravtrykksleseren er rompe, og frontkameraet dårlig. Batteritiden er etter min mening så som så.

     

    Systemapps osv. oppdateres ofte.

    En bug jeg kommer på er at skjermen ikke slår seg på når du er i en samtale og fjerner ansiktet fra mobilen. Man må dobbeltappe skjermen for å vekke den.

  9. Det er litt snedig at de to verste sidene med denne telefonen – som burde gitt kraftig karaktertrekk – ikke nevnes med ord.

     

    Dette er henholdsvis frontkameraets elendige kvalitet (eneste som nevnes med frontkameraet er at det kan brukes til å låse opp telefonen i mørket), og hvor dårlig fingeravtrykksleseren fungerer (bruken av den er ikke nevnt).

     

    :hmm:

  10. Det er en LG G6, som er vanntett. Det er en «sprekk» i overgangen, men sprekken er dekket av gjennomsiktig glass eller plastikk, slik at jeg ikke kommer til med f.eks. fingrene. Så det virker som om helheten er intakt, men det er upent å se på likevel.

    Prøvde å ta bilde av det, men det vises ikke spesielt godt der.

  11. Vet ikke om dette er posta rett. Jeg har hatt en telefon inne til reparasjon som har fått bytta skjerm. Det virker det som om hele frontdelen og sidene er ny, bortsett fra baksiden. Der kjenner jeg igjen mikromerkene jeg hadde før jeg sendte den inn.

     

    Telefonen har nå blitt «stygg» som følge av verkstedets inngripen. De må jo ha åpnet telefonen på en eller annen måte, og jeg ser et langt, tydelig merke hvor de har åpnet opp telefonen. Det mangler en liten bit av bakdekslet i overgangen til den ene siden, ser det ut som. Dette ser for øyeblikket ut til å kun være kosmetisk.

     

    Jeg sitter igjen med en følelse av å ikke være så fornøyd. Er dette noe jeg kan ta igjen med selger/verksted?

  12. Den er enten av eller på basert på klokkeslett eller manuell styring. Du kan enten slå funksjonen av/på manuelt via notifikasjons-senteret (knappen nederst i høyre hjørne) og trykke Night light så slipper du inn i skjerminnstillinger hver gang.

     

    Et annet alternativ men som heller ikke automatiserer nattmodus av/på er F.lux. Det er dette programmet som startet det hele. Fordelen med f.lux er at du kan slå av nattmodus i en time av gangen.

    Jeg vet at jeg kan skru av og på kveldsmodus. Det er bare et ork å gjøre det manuelt hver gang før jeg skal game, for så å bli blendet av hvitt lys når jeg avslutter spillet.

     

    Jeg har brukt F.lux tidligere, men det er utrolig kinkig å bruke for min del – det bestemmer når jeg skal ha det på og ikke, og jeg må sette på når jeg «våkner opp» for å ha filteret slik jeg vil ha det.

     

    Takk for svar :)

  13. Jeg får migrene av å forsøke å bruke Microsoft/Windows-foraene.

     

    Jeg elsker kveldsmodus (eller kveldmodus, som det burde het) når jeg bare loker rundt i Windows, men det blir med i spill/fullskjermprogram også. Jeg har ikke så mange spill å teste på, men de jeg har ser jeg at det blir et gul-oransje skjær.

     

    Går det an å deaktivere kveldsmodus for spill?

     

     

    (Jeg er ikke vant til at slike programmer bruker å «være med» i fullskjermprogram, men kanskje dette bare er et tilfelle av at Microsoft er Microsoft.)

×
×
  • Opprett ny...