Gå til innhold

Ingriiidd

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ingriiidd

  1. Jeg er fast deltidsansatt på en dagligvarebutikk og det er snart tid for sommerferie. Dette innebærer at jeg kommer til å bli satt opp på ekstra vakter i tillegg til min vanlige turnus slik at jeg og mine kollegaer kan ta seg ferie, noe som er helt greit. Men når har man rett til å kreve arbeidslistene for ferien? Jeg har hørt at siste frist er 1. mai, men jeg klarer ikke å finne noe konkret informasjon som bekrefter dette.

     

    (Blir veldig frustrert da jeg har tenkt til å ta førerkortet denne sommeren, så jeg trenger å vite når jeg har fri slik at jeg kan booke kjøretimer for hele sommeren før noen andre tar de)

  2. Heisann

    Jeg blir 21 år og skal flytte til Oslo til høsten. Jeg ønsker å jobbe deltid eller fulltid som miljøarbeider i bolig for utviklingshemmede. Jeg vet at dette er et felt hvor man ofte trenger flere folk eller ringevikarer, men jeg sliter med å finne jobbannonser. Jeg tenker å sende ut søknader til flest mulig steder uavhengig om de har lyst ut ledig stilling eller ikke. Men hvem skal jeg sende søknaden til? De ulike kommunale boligene har ikke egen hjemmeside, så jeg har ikke oversikt over alle de ulike stedene. Funker det å sende en åpen søknad til alle bydelene? Eller er det andre steder hvor man kan finne kontaktinformasjonen til de ulike boligene for utviklingshemmede i Oslo kommune?

  3.  

     

    Du tar ikke ex.phil. alene, du tar det som en del av en grad. Se for eksempel studieplanen til bachelor i psykologi ved UiO. Der er ex. phil. et emne du har på våren i tredjeklasse, samtidig som du skriver bacheloroppgave.

    Så om man skal ta exphil så MÅ man studere noe annet i tillegg?

    Nei, de fleste universiteter og høyskoler lar deg melde deg opp som såkalt enkeltemnestudent, hvor du kan plukke og mikse emner fritt. Når det er sagt gir det liten mening å ta ex. phil. alene. Er du interessert i filosofi, tar du en bachelor eller et årsstudium i det.

    Hovedgreia er at jeg vil komme meg ut og bort (har gått 1 år på fhs og er nå hjemme et år og jobber). Jeg kjenner at jeg egentlig ikke er klar for noe skikkelig studier, verken årsenhet eller noe annet, så da tenkte jeg at exphil kanskje var en liten "snarvei" for å få meg inn i et studentmiljø og kan gi meg en smakebit på hvordan det er å gå på universitet. I tilegg så er det jo greit å få 10 studiepoeng uansett.

  4. Ex. phil. er et emne (det man på videregående kaller et fag), som er påkrevd ved lov å være en del av alle bachelorgrader ved universiteter i Norge. Størrelsen er på cirka 1/3 semester, dvs. 10 studiepoeng. Eksamen varierer fra universitet til universitet, men pensumet er stort sett det samme: Filosofi og vitenskapsteori. Fordi alle universitetsstudier krever ex. phil., finnes det mange varianter ment å passe ulike studieløp (for eksempel kan du ta ex. phil. mens du er i forsvaret, eller som et selvstudium hvis du er deltidsstudent).

    Men om størrelsen er på ca 1/3 semester, når er da eksamen? Og går det an å ta exphil på deltid? Slik at man kan bruke 2 semester liksom? Grunnen til at jeg spør er siden om jeg feks skal søke om å få studentbolig, så får jeg jo bare bodd der et halv år da exphil bare er 1 semester. Og om jeg skulle tatt exphil på høstsemesteret, så er det jo ikke slik at jeg kommer til å begynne å studere noe nytt fra Januar av, så da kan man vel like så gjerne (om det går an) fordele det utover 1 skoleår, sånn at jeg får bedre tid til lesing, sosialt, jobb + at jeg får bodd i studentbolig i et år?

  5. Jeg håper virkelig noen kan hjelpe meg med å forstå hvordan alt dette henger sammen og hvordan hele exphil-opplegget fungerer, fordi jeg er virkelig helt lost og jeg sliter med å finne svar på nettet.

     

    Jeg har jo søkt på nettet og lest hva ex-phil går ut på rent faglig (selv om jeg ikke har forstått helt om det bare finnes en type exphil, eller om det er flere), men jeg skjønner liksom ikke hvordan det fungerer. Er det en årsenhet? Hvor lang tid tar det å gjennomføre? Hvordan funker eksamen? Når jeg var inne på UIO sine nettsider så virker det som at ex-phil består av 4 semester, samtidig som det står at det er en "bachelor" hvor du bare får 10 poeng? (http://www.uio.no/studier/emner/hf/ifikk/EXPHIL03/). Andre steder virker det som at exphil er noe man gjør i løpet av 1 semester gjerne uten å være tilknyttet en skole. Og dette med at eksamen er forskjellig om du velger "seminarvariant" eller "selvstudiumvariant" er også noe som jeg ikke helt skjønner. Er jeg skikkelig "student" når jeg tar exphil liksom? Fordi om det bare er 10 studiepoeng, er det ikke da et slags deltidsstudie som ikke krever så mye?

     

  6. Hei! Dette er siste året hvor jeg kan bruke førstegangsvitnemålet mitt og jeg vil derfor utnytte det for å få poeng (og for å komme meg litt bort, møte nye folk og miljøer). Hva jeg vil bli eller hva jeg vil studere aner jeg ikke, men jeg vil få de 2 ekstra poengene og derfor så lurer jeg på hva som er det «enkleste» årsstudiumet å ta? Da mener jeg et fag hvor det ikke krever masse bøker og mye lesestoff, og som man ikke må jobbe all verdens for å få en grei karakter. Jeg skjønner at dette er veldig individuellt da vi har ulike interesser og ferdigheter, men jeg vil gjerne høre deres mening :)

  7. Hei! Jeg går nå på sonans og tar opp historie. Jeg skal ha eksamen til våren, men av gode grunner vil jeg søke om tilrettelagt eksamen. Jeg har forstått det sånn at i historiefaget kan man søke om å få ta skriftlig eksamen i stedet for muntlig (kan noen bekrefte at det går an?)

     

    Jeg lurer på om noen vet hvordan det foregår? Får man i oppgave å skrive om et emne, eller får man mange forskjellige spørsmål man må besvare?

     

    Setter utrolig stor pris på svar!

  8. Hei! Jeg har et Samsung miniDV vp-D73 videokamera og vil gjerne føre over filmene til min Mac. Jeg har kjøpt meg en firewire-kabel (9-p til 4-pinners) og en Apple thunderbolt 800, men Macen vil ikke registrere eller lese kameraet? Jeg har prøvd å finne kameraet gjennom redigeringsprogrammer, men uten hell. Dette firewire/thunderbolt/400/9-p/4-pinners greiene klarer jeg bare ikke å skjønne meg på.. Jeg har søkt på google og youtube men det blir sagt så mye forskjellig og nå er jeg rett og slett litt stuck på hva jeg skal gjøre videre. Hvilke kabler er det jeg egentlig mangler? Setter STOR pris på all hjelp og tips!!

  9. Hei! Jeg prøver å finne en rimelig reise fra Trondheim-Stavanger, men siden reisen er om 2 dager er alle ordinære -og ungdomsbillettene skyhøye, både fly, tog og buss. Jeg prøver å finne ulike buss-selskaper på google men det er så vanskelig pga tusenvis av annonser osv.

     

    Spørsmålet mitt er: finnes det andre billige måter man kan komme seg fra trondheim-stavanger på? Finnes det feks andre steder enn finn.no man kan kjøpe billetter fra privatpersoner eller mindre busselskaper jeg ikke har funnet? Alle relevante tips tas imot med STOR takknemlighet!

  10. Hei! Om 5 dager begynner jeg på Elverum FHS og det gleder jeg meg veldig til! Jeg bare lurte på om det er noen andre her som skal gå der i år (2016-2017)? Evt. om det er noen tidligere elever her som har noen gode tips/råd å komme med? :)

  11. Heisann!

    På mandag-onsdag skal jeg ha praktisk-muntlig eksamen i media og kommunikasjon (VG3). Jeg trodde kompetansemålene og oppgavene foregikk på samme måte som i VG2, men i følge lærerne så er det mye høyere nivå og mye mer teori. Jeg er dritnervøs fordi jeg vet ikke hva jeg skal forvente. Er det noen som har hatt vg3 mediaeksamen som husker hvilke spørsmål dere fikk? Hvordan var det i forhold til vg2?

    Setter megasuperstor pris på svar!

  12. Hei! Jeg har lett og lett etter navnet på en tv-serie som jeg husker at jeg så litt av for noen år siden. - - Tror den gikk på nrk3 (har skjekket nett-tv, er ikke der) for ca 5 år siden.

    - Den er britisk (kan godt hende jeg tar feil her)

    - Blanding av drama og komedie

    - Tipper den er laget mellom 2001 og 2005

    - Tema: seksuallitet, de eldte ungdomsårene, familieforhold

    - Hovudrollen er rødhåret

    - Er en eldre tenåringsjente (18-20år), hun bor med moren sin og stefaren (kanskje søsken også?), mye i serien omhandler sex og det at hun tror at hun er lesbisk.

     

    Scener jeg husker:

    - Hun rømmer hjemmefra sammen med sin mørkhudede jentekjæreste hvor hun tar med seg morens kredittkort. De stjeler en bil og skjekker inn på et fint hotell. De sitter i badekar og drikker champange

    - Både moren og datteren (hovudrollen) har fått en form for kjønnsykdom (flatlus tror jeg, de har sikkert sovet i samme seng eller noe annet uskyldig). De er ikke klar over at begge har det, men så er det en morsom

    Scene hvlr de går forbi hverandre i gangen når begge nylig har smurt seg med en krem (de går derfor begge på en litt rar måte)

     

    Ringer det en bjelle?

  13. Hei! Jeg har lett og lett etter navnet på en tv-serie som jeg husker at jeg så litt av for noen år siden. - - Tror den gikk på nrk3 (har skjekket nett-tv, er ikke der) for ca 5 år siden.

    - Den er britisk (kan godt hende jeg tar feil her)

    - Blanding av drama og komedie

    - Tipper den er laget mellom 2001 og 2005

    - Tema: seksuallitet, de eldte ungdomsårene, familieforhold

    - Hovudrollen er rødhåret

    - Er en eldre tenåringsjente (18-20år), hun bor med moren sin og stefaren (kanskje søsken også?), mye i serien omhandler sex og det at hun tror at hun er lesbisk.

     

    Scener jeg husker:

    - Hun rømmer hjemmefra sammen med sin mørkhudede jentekjæreste hvor hun tar med seg morens kredittkort. De stjeler en bil og skjekker inn på et fint hotell. De sitter i badekar og drikker champange

    - Både moren og datteren (hovudrollen) har fått en form for kjønnsykdom (flatlus tror jeg, de har sikkert sovet i samme seng eller noe annet uskyldig). De er ikke klar over at begge har det, men så er det en morsom

    Scene hvlr de går forbi hverandre i gangen når begge nylig har smurt seg med en krem (de går derfor begge på en litt rar måte)

     

    Ringer det en bjelle?

  14. Spørsmål:

     

    Jeg har et spørsmål som jeg egentlig ikke har funnet et konkret svar på enda, nemlig: kan man få fritak fra eksamen på Vg3, men fortsatt få studiekompetanse?

     

    Utdypende spørsmål og forklaring:

     

    Jeg har slitt utrolig mye med angst og deprisjon, og er nå innlagt på psykiatrisk avdeling (noe jeg har vært tidligere også). Mange tenker nok at det var absurd at jeg valgte å prøve å gjennomføre vg3, men jeg var/er fast bestemt på å bare bli ferdig med hele greia. Jeg får mye tilrettelegging som hjelper meg til å gjennomføre det siste skoleåret, men det største hinderet står fortsatt, nemlig eksamen. Jeg har 3 obligatoriske eksamener (som jeg har tenkt til å gjennomføre), men kan også bli trekket opp i ekstra muntlige eksamener. Det er denne delen jeg helst vil slippe. Det skal lite til før jeg kollapser helt og havner på psyk.avd igjen, noe jeg virkelig vil unngå.

     

    Jeg avslutter med å igjen spørre: kan jeg få fritak fra trekkeksamen på vg3 men fortsatt få generell studiekompetanse? (jeg skal fortsatt ha 3 obligatoriske eksamener).

  15. Heisann! Jeg holder på med en norskoppgave hvor jeg skal analysere diktet "gatekryss i Paris" av Astrid Tollefsen. Det jeg sliter litt med er hvordan jeg skal "definere det grammatisk". Hvordan kan jeg si at diktet er i forhold til flertall, pronomen osv viss jeg tar utgangspunktet i "Vi må over denne gaten,

    slipp oss over".

     

    Hilsen en som er pinlig dårlig i grammatikk 

  16. Heisann!

     

    Jeg har nylig startet med P-ring (nuva-ring). Jeg satte den inn for første gang Mandag 1. Februar (den dagen jeg fikk mensen). Det er jo slik at ringen skal være i i 3 uker, så skal jeg ta den ut i 1 uke for å ha mensen, for å så sette inn en ny ring. Det er nå 15. Februar og jeg har enda ringen i (skal ikke ta den ut før 22. Februar). Men det jeg har merket de siste dagene er at jeg har fått litt mens i trusa(?). Men jeg vet ikke om det er det heller, siden det har en mer brunlig farge enn en rødlig farge, og jeg merker heller ikke menssmerter o.l, noe jeg alltid har når jeg har mensen. Vet noen hva dette kan være? Jeg trodde ikke det gikk an å få mensen når man har i p-ring. Men det virker jo egentlig mer som et slags brunt utflod(?). Beklager for detaljene her, men jeg håper virkelig noen forstår hva jeg mener og kanskje vet hva dette kommer av! Tusentakk for svar!

  17. Jeg satt inn P-ring for første gang i går kveld og jeg vet ikke helt om jeg har satt den inn riktig..? Altså det gir egentlig mening at den faktisk er satt inn riktig med tanke på at jeg ikke kjenner den og at jeg ikke fikk den lenger inn, men det er det jeg syntes er så rart; jeg trodde det gikk an å få den lenger inn. Jeg kjenner den når jeg stikker en finger inn liksom, og da skjønner jeg ikke hvordan folk kan si at mannen ikke kjenner ringen under samleie? På samme tid så virker det som den er satt riktig inn siden ringen liksom ligger rundt den runde "klumpen" i skjeden.

     

    Noen med erfaringer med P-ring som kan hjelpe meg litt her? Hehe

  18. Heisann! For 2 dager siden tok jeg septumpiercing og er storfornøyd! Men jeg har litt forskjellige spørsmål som jeg ikke helt har funnet svaret på enda. Jeg kan starte med hovudspørsmålet mitt, så kan de som ønsker og vet mer hjelpe meg med det andre jeg lurer på. Altså: hvor får jeg kjøpt nesepiercing på nettet? Hvilke sider er trygge? Personlige erfaringer?

     

     

     

    Andre ting jeg lurer på er (setter megastor pris på svar, trenger ikke å svare på alt):

     

    - Er det normalt at det kan komme anntydning av blod når jeg renser den med q-tips?

     

    - Er det vanlig å kjenne seg øm i større del av nesen og over leppen de første dagene?

     

    - Hva slags type metall er det anbefalt å bruke i piercingsmykker? Hva er forskjellen på de ulike metallene?

     

    - Har hørt røyking senker helbredelsesprosessen, gjelder det samme med snus?

     

    Om du har andre tips/triks å komme med så er jeg evig takknemlig for det også!:)

  19. Heisann! En veninne av meg sitter ganske godt i det akuratt nå for å si det sånn. Hun mistet nemlig passet sitt på byen i helga, og ingen har kontaktet henne og har sagt de har funnet det. Problemet er at vi skal på et arrangement denne helgen med 18års grense. Bankkortet hennes er uten bilde og hun har ikke førerkort. Og om man skal ha nødpass så må man ha dokumentert bevis på at man skal ut å reise. Finnes det noen andre former for gyldig legitimasjon eller måter å skaffe "nødslegetimasjon" på?

×
×
  • Opprett ny...