Gå til innhold

Puppet10c

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Puppet10c

  1. Ghost53 skrev (På 31.10.2020 den 20.54):

    Spørsmål angående legeerklæringen.

    I 2015 hadde jeg en episode med panikkangst utløst av lite søvn og hard festing på en festival. Jeg endte opp på rusakutt, ble utskrevet etter et døgn. Dette er selvfølgelig noe jeg angrer bittert på, men som jeg nå ser på som et avsluttet kapitel. Jeg har ingen varige mén, jeg fikk aldri noen offisiell diagnose, jeg var aldri til behandling i spesialisthelsetjenesten (DPS) eller medisinert i ettertid.

    I legeerklæringen står dette: "Ved kryss i JA-rute ovenfor MÅ det gis nærmere opplysninger om diagnose, behandling, behandlingstid, eventuelle medisiner, samt resultat av behandling. Det kreves uttalelse fra lege og/eller spesialisthelsetjeneste."

    Jeg kan teknisk sett krysse av for "angst" eller "annen psykisk lidelse", men jeg har ingen nærmere opplysninger å gi om diagnose, behandling, behandlingstid og medisiner fordi de ikke finnes. De eneste sporene finnes inne på kjernejournalen min og omhandler besøk på akuttpost.

    Siden den gang har jeg bla. tatt en krevende bachelorgrad og jobber selv innenfor et felt der jeg til daglig utsettes for stressende situasjoner og en krevende arbeidshverdag der jeg bla. jobber tverrfaglig med politiet. En hverdag jeg trives godt i og mestrer bra. Per dags dato er det som det aldri har skjedd.

    Jeg er litt småfortvila fordi jeg i det lengste vil være 100% ærlig, samtidig er jeg redd for at noe som skjedde for over 5 år siden og som ikke plager meg det grann i dag, vil ødelegge for drømmen min om å bli politi hvis jeg velger å nevne det. Jeg trenger litt perspektiver utenfra. Hva synes dere?

    Hei.

    Dette mener jeg du ikke behøver å krysse av «ja» for. En enkelthendelse som dette syns jeg ikke kan kalles en diagnose eller psykisk lidelse som det er noen vits i å nevne i søknaden. Det handler ikke om å være uærlig, men rett og slett at det ikke har relevans. Hadde du slitt med angst/panikkanfall i hverdagen over lengre tid, ville jeg ha skrevet det i søknaden, men det er jo ikke tilfellet her.

    Å nevne dette i søknaden vil ikke nødvendigvis telle så fryktelig negativt, men jeg ser ikke helt poenget i å gjøre opptaket vanskeligere enn det allerede er pga en slik hendelse så langt tilbake i tid.

    PHS (eller andre for den saks skyld) har ikke mulighet til å innhente helseopplysninger om deg uten ditt samtykke. Det er altså ingen måte de kan «få tak i» denne informasjonen på av seg selv.

    Se på hendelsen som en erfaring du kan få bruk for i politiyrket. Politifolk er ikke feilfrie, vi er bare mennesker. 

    • Innsiktsfullt 1
  2. Vel, jeg jobber i etaten. Man har hatt det håpet du snakker om i mange år nå. Nyutdannede sliter med å få jobb fordi det ikke er penger til å ansette. Det kan gå år mellom hver gang en ordensavdeling søker ansatte, og da har det i mellomtiden «samlet» seg opp folk med erfaring som stiller i samme jobbkø. Det er mange på etterforskning, operasjonssentral osv som ønsker seg inn på orden.

     

    Politiet får fler og fler samfunnsoppgaver. Kriminalitetsbildet endrer seg hele tiden, og i den retningen vi går nå, så skal politiet jobbe på de områdene som lar seg vise på en graf og et barometer. Derfor får vi et mer og mer innesittende politi. Tilstedeværelse og forebygging lar seg vanskelig vise på en graf og det pleaser ikke POD.

     

    Så skal du bli politi nå, være ferdig utdannet i 2023, så bør du belage deg på kontorarbeid. Det er dessverre faktumet. De fleste begynner på PHS med en tanke om å kjøre patrulje og kjøre blålys til ulike opprag.. de jobbene blir det lenger og lenger mellom.

     

    Politiforum hadde nylig en artikkel. Jeg siterer; I Øst PD i dag er det ikke lenger en 70/30-fordeling hva gjelder orden/etterforskning. I dag er det cirka 15 prosent av alle ansatte i Øst som er «utepoliti»...

    Dette er så sant som det går an. Jeg er en av de heldige nyutdannede fra 2018 kullet som har fast jobb, men det er inne på etterforskning, et godt stykke unna den «egentlige drømmen». Det var ikke en kontorjobb jeg så for meg da jeg begynte på politihøgskolen, men man må ta det man får.

     

    Søkere burde tenke nøye igjennom om de orker å skrive flere tusen ord om dagen mens de sitter med stiv rygg etter en lang dag bak kontorpulten. Ikke alle er laga for det.

  3. Dere som har kommet inn, øvde dere mye på svømmingen i forkant? Har svømt litt og klarer kravet med 15 sek, men da er jeg ordentlig sliten. Skulle gjerne ha klart det med enda mer margin, kanskje 30 sek, men er vanskelig å få tiden til å strekke til for å trene kondisjon, styrke og svømming så svømmingen blir gjerne nedprioritert...

     

    Da jeg var på opptak i Oslo for 3 år siden var rekkefølgen som følger; svømming - styrke - løping. Det er ganske grei tid mellom svømmingen og løpingen/styrke, slik var det ihvertfall for meg. Ble godt restituert i mellomtiden. Man skal jo ha litt tid til å dusje og skifte etter svømingen, og det tar gjerne 15 min eller mer. Så det gjør nok ingenting å ta seg veldig ut på svømmingen. Og husk at svømming også er kondisjonstrening, så det er nok ikke dumt å prioritere svømmingen litt mer hvis du føler deg usikker der. Bytt f.eks ut en løpeøkt med en svømmeøkt i stede. Når jeg trente svømming før opptak klarte jeg maks 10 sekunder før kravet, men etter å ha svømt ca. en gang i uken kom jeg inn 40 sekunder før kravet på selve opptaksdagen (med brystsvømming). Prioriter det du føler du er dårligst på, siden du er såpass nær de fysiske testene. 

     

    Lykke til!

  4. Spørsmål angående følgebrevet:

     

    I punkt 3b av følgebrevet skal en svare på om man har "vært i kontakt med politiet på en negativ måte".

     

    Ettersom jeg fikk en bot for offentlig urinering for mange år siden, vil dette kvalifisere som "negativ kontakt" med politiet?

    Det blir riktig å krysse av på 3b, da urinering ikke er forenklet forelegg, men et ordinært forelegg utstedt av jurist.

  5. Hei!

     

    Jeg har vært en del frem og tilbake mtp utdanning. Jeg er ferdig på videregående til sommeren, men har grunnet de nye formelle kravene rundt opptak uansett ikke mulighet til å søke i år. Tok førerkort 2 måneder for sent i forhold til fristen PHS har satt. Likevel har jeg noen spørsmål angående dere som kjenner noen som kom inn på 7. og 8. opptak- og som selv prøver for fjerde gang- hvordan motiveres dere? Blir dere ikke usikre eller tvilende, og får man noen god tilbakemelding på hvorfor akkurat "du" ikke ble valgt.

     

    Jeg har vurdert å enten ta årsstudium eller for eksempel begynne på bachlor innenfor kriminologi, ettersom at dette også kan gi meg arbeidsmuligheter som kan være litt på samme bane som politi. Eventuelt da også søke politihøgskolen når jeg er ferdig med en bachlor. Vil jo gi meg gode muligheter i forhold til alderspoeng og jobbsøking i ettertid.

     

    Mvh nr. 1 ung og usikker som blir skremt av alle mulighetene.

    Hei!

     

    Jeg tror du gjør lurt i å ikke stresse deg inn på PHS. Et årsstudium eller bachelor innen noe relevant (f.eks kriminologi, paramedic eller data) vil kunne gjøre det lettere å få jobb etter endt politiutdanning. Du står ihvertfall sterkere enn søkere uten annen utdanning, samt at annen relevant utdanning kan gjøre noen fag lettere å forstå/komme igjennom på PHS. MYE fokus på digitalt politiarbeid for tiden, f.eks.

     

    Samtidig vil noen ekstra år på baken aldri være en ulempe, heller en fordel :)

     

    Hilsen B3 student

  6. Yo!

     

    Hvordan tror dere mulighetene er for å komme inn på politihøgskolen med to forenklede forelegg? Har ei venninne som ønsker å søke til neste år, men hun har en mobilbot fra 2011 og en fartsbot fra i år. Selv er jeg ferdig med B2 nå, og kan ikke skjønne at det skal ha noe å si, da jeg selv opplevde å ta politifolk i fartskontroll i praksis.  

     

    Noen som har erfaringer/tanker?

  7. Noen som kjenner til noen som har blitt kjørt hjem fra byen av politiet som har søkt phs?

    Hvordan skal man formulere dette i forhold til vandelen på følgebrevet?

    Ble ikke straffet på noen måte. Var en misforståelse av noen cowboy dørvakter.

     

    Du skal informere om all negativ kontakt med politiet, men hvis du ikke har noe annet på vandelen så er den plettfri til tross for at du ble kjørt hjem. Med følgebrevet kan du sende inn et eget ark hvor du forklarer din kontakt med politiet, og så kan det hende at opptaksnemnda spør om det på intervju. 

     

    Skal ikke være diskvalifiserende for opptak. Kjenner folk som har gjort "verre" ting og kommet inn på PHS. Hadde selv et forenklet forelegg for mobilbruk "på vandelen". 

  8. Lurer på om det er noen som har kommet inn, eller vet om noen som har kommet inn med brudd på vegtrafikkloven paragraf 3 (Ingen personskade, ingen konsekvenser på lappen, kun forelegg på 6000 kr.) på rullebladet? Og evnt hvor lang tilbake i tid det lå?

     

    Ja, jeg vet om flere. Men forholdet må ligge langt tilbake i tid, ihvertfall 5 år, vil jeg si. 

  9. Hadde et spørsmål angående legeskjema. Står på nettsiden til PHS at legeskjemaet må være utfylt sammen med fastlegen, samt legge ved en kopi av spirometri og audiometri, men hva ellers blir sjekket/testet hos fastlegen? Antar at det blir en mulig HGB-test? Eller blir det bare spirometri/audiometri og så sitter du bare med fastlegen og fyller ut/svarer på spørsmål? Har ingen sykdommer eller noe som kan diskvalifisere meg så vidt jeg vet, men er bare litt nysgjerrig.

     

    De tar urinprøve, utfører spirometri (så lenge du har bedt om det da du bestilte legetimen) og sjekker blodtrykk og (farge)syn. Audiometri kan de som regel bare henvise til hos øre-nese-hals spesialister. Det kan ta tid å få time til det, så ville vært så raskt som mulig ute med det. Ellers fyller dere bare ut skjemaet sammen. Hver nøye med å fylle ut alle rubikkene, og be legen henvise til resultatet av spirometrien og audiometrien i selve legeskjemaet + stempel og signatur på audiometri, spirometri og legeskjema. Så er du safe :) 

  10.  

     

    Men finner ikke klasselister da. har trykka rundt overalt tror jeg! hvor finner jeg de?

    Fag > Studieinformasjon B1 > Deltakere :)

     

    ja men får du opp klasselistene også? får bare opp en oversikt over alle B1 elever ved Stavern :)

     

    etter å ha fått opp alle deltakere, filtrerer du lista etter 'gruppe' som står over på siden. Der står alle klassene listet. :)

  11.  

    Jeg har også fått en faktura, men den er på 550kr :p

    Hmm, jeg har 60 studiepoeng på "aktive emne", så skjønner ikke hvorfor det bare står 350 kr.. Har vel ikke noe med hvor man skal studere, eller..?

     

    Hvor skal du studere da? Jeg skal til Oslo. Når jeg har tatt høyere utdanning før, har det alltid vært mellom 500-650kr i semesteravgift. Merkelig!

  12. Jeg skal søke til neste år, og håper på å komme inn i Oslo! Noen andre i samme båt?

     

    Til dere som har kommet inn: Noe spesielt man bør forberede seg på ift intervju og gruppeoppgave? Gjerne del egne erfaringer.

     

    De gir deg f.eks et scenario/en situasjon hvor du skal komme med konkrete uttalelser, besvarelser, eksempler osv. "Hva ville du ha sagt hvis en kollega sa ditt og datt som var negativt om den og den? Hva ville du konkret ha sagt/gjort?" De vil ha eksempler fra ditt eget liv, og de ser etter modenhet i svarene dine.

     

    Under gruppeøvelsen er det veeldig enkelt ingenting å forberede seg på. Oppgavene er veldig enkle (uteoretiske), og brukes rett og slett bare for å sjekke at du kan kommunisere med folk på en god måte. Jeg ble overrasket over hvor 'lett' intervjubiten var i forhold til hva jeg hadde sett for meg, så det er bare å ta det med ro og tenke over ting man har opplevd i livet som kan være relevant for politiyrket :)

  13. Var på opptak i dag, og lav bommen var ihvertfall IKKE noe stress. Gruet meg som bare det, men måtte nesten le av hvor lett det var! Jeg hadde jo trent med stang og et tykt strikk som simulerte bredden på bommen (ca 15cm), men likevel var bommen MYE lettere enn stangen med 15cm strikk. Grepet kjentes bra, og kunne tatt laaangt fler enn jeg noensinne har gjort med stang.

×
×
  • Opprett ny...